colesterol rau
Importanta tipului de colesterol in bolile cardiace
Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog
Generalitati Colesterolul face parte dintr-o anumita categorie de lipide insolubile in apa, necesar functionarii optime a organismului. Datorita caracterului insolubil, acesta nu se dizolva si are nevoie de proteine transportoare catre celulele organismului. In functie de densitatea proteinelor transportoare, colesterolul prezinta doua fractiuni, LDL-colesterol si HDL- colesterol. HDL- HDL HDL-colesterol( colesterolul bun) are proprietatea de a impiedica ateromatoza( depunerea lipidelor la nivelul vaselor si formarea placii de aterom), iar o valoare scazuta se asociaza cu un risc cardiovascular crescut de boala cardiovasculara. LDL-colesterol (colesterolul rau) favorizeaza procesul de ateromatoza si nivele crescute se asociaza cu un risc mare de boala cardiovasculara. Intr-un studiu finlandez realizat pe 1551 subiecti de sex masculin si de varsta medie, au fost evaluate efectele unei diete bogate in grasimi "bune"- acizi grasi omega-3 (acidul linoleic de exemplu) si... [continuare]
Zaharul din fructe: bun sau rau?
Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna
Ce este fructoza Fructoza, numita si "zaharul din fructe", este un monozaharid (glucid sau carbohidrat simplu) care se gaseste in mod natural in fructe sau in miere. In dieta de tip occidental, cantitatea cea mai mare de fructoza nu provine din fructele proaspete, ci din zaharoza, numita si sucroza, sau zahar, care contine 50% fructoza si 50% glucoza, si din siropul de porumb bogat in fructoza (42-55% fructoza). Siropul de porumb bogat in fructoza a fost pentru prima data introdus in industria alimentara in anul 1972, in Statele Unite, si este metoda cea mai ieftina si cel mai frecvent utilizata pentru indulcirea bauturilor racoritoare. Sunt sucurile nocive? Consumul de bauturi racoritoare a crescut foarte mult in ultimele decenii (de la aproximativ 2 portii/saptamana in 1942 la aproximativ 2 porti/zi in anul 2000) si este asociat cu cresterea aportului caloric, cresterea greutatii corporale si reducerea aportului de nutrienti esentiali. Deoarece atat zaharul, cat si siropul de... [continuare]
Hipercolesterolemia si strategii de prevenire a bolilor cardiace
Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog
Generalitati Colesterolul este o substanta chimica ceroasa, asemanatoare grasimii, sintetizata in ficat si care se gaseste in anumite alimente, precum cele de origine animala, produsele lactate (laptele integral), oua si carne. Organismul are nevoie de o anumita cantitate de colesterol pentru diverse functii. Membranele celulare contin colesterol, organismul folosind de asemenea colesterolul pentru a sintetiza hormoni, vitamina D si acizii biliari necesari digestiei lipidelor. Cu toate acestea, organismul are nevoie doar de o cantitate mica de colesterol pentru a-si satisface aceste nevoi. Atunci cand cantitatea de colesterol din organism este prea mare, pot aparea anumite probleme de sanatate, precum boala coronariana. Boala coronariana Atunci cand exista o cantitate mare de colesterol in organism se formeaza placile de aterom (un depozit dur si gros) la nivelul vaselor ce iriga inima(arterele coronare), ingustandu-se astfel lumenul vascular, iar fluxul sangvin spre tesutul... [continuare]
Krill oil si drojdia de orez rosu reduc colesterolul si trigliceridele
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Uleiul de krill si drojdia de orez rosu sunt doua suplimente naturale tot mai studiate pentru efectele lor benefice asupra sanatatii cardiovasculare. Cercetarile arata ca aceste substante pot contribui la scaderea colesterolului „rau” (LDL) si a trigliceridelor, ajutand la prevenirea bolilor de inima. - Ofera EPA si DHA, alaturi de fosfolipide si colina. - Are o activitate antioxidanta de 300 de ori mai mare decat Vitamina E. - Acceptate pentru consumul uman de catre FDA (Food&Drug Administration SUA) si EFSA (European Food&Safety Authority): NKO a trecut testele de siguranta. - Absorbtie mai rapida si mai buna a acizilor grasi de Omega-3 din Neptune Krill Oil in comparatie cu uleiul de peste. - Patentul Neptunee OceanExtract garanteaza un proces al metodei de extractie la "rece". - Fara metale grele, PCB-uri (bifenili policlorurati), dioxine si pesticide. - Fara miros de peste in gura dupa administrare. Imbunatatirea sanatatii... [continuare]
Alcoolul si medicamentele - cat rau iti poate face aceasta combinatie?
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Efectele interactiunii dintre alcool si medicamente pot fi destul de grave pentru organismul uman, anumite medicamente in combinatie cu alcoolul sunt toxice pentru stomac, ducand la aparitia durerilor, iar in cazuri mai grave chiar a ulcerelor. Daca vei consuma alcool in timpul unui tratament medicamentos, fie si in cantitati moderate, este posibil sa apara fie o diminuare a actiunii medicamentului, fie anumite reactii adverse. De regula, oamenii stiu ca nu este recomandata administrarea antibioticelor concomitent cu alcoolul, insa foarte multe medicamente pot cauza o multitudine de neplaceri daca sunt combinate cu un pahar de vin sau cu o bere. Efectele adverse ale alcoolului in combinatie cu medicamentele • Antiinflamatoarele pot ataca stomacul, ducand la aparitia durerilor si a hemoragiilor digestive. De exemplu, paracetamolul in combinatie cu alcoolul poate solicita ficatul. • Interactiunea somniferelor cu alcoolul este contraindicata. In caz contrar,... [continuare]
Produse pe care le consumi frecvent si care iti fac rau
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Sanatatea este in stransa relatie cu alimentatia pe care o are fiecare individ, foarte multe dintre afectiuni avand ca punct de plecare exact ceea ce mancam. De aceea, trebuie sa evitam pe cat posibil grasimile rele, care pot cauza ingrosarea vaselor de sange, iar in timp, pot creste riscul aparitiei infarctului miocardic, a hipertensiunii arteriale, accidentului vascular cerebral sau a altor boli ale sistemului osos. Grasimile „rele” sunt de doua feluri: saturate si trans. Grasimile trans au un efect nefavorabil asupra nivelului colesterolului sangvin, iar alimentele care contin o cantitate mare de grasimi trans sunt majoritatea produselor de patiserie, snacks-urile, chips-urile, mancarea de tip fast-food si produsele congelate. Asa ca, atunci cand esti tentat sa mananci dimineata produse de patiserie, trebuie sa ai in vedere ca acestea nu sunt sanatoase pentru organism, fiind pline de calorii, zahar si grasimi. De asemenea, consumul acestora nu-ti ofera... [continuare]
Zaharul ascuns din alimente - cat rau iti poate face
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Aproape toate produsele pe care le cumparam si le consumam contin zahar. Ca sa fii sanatos, trebuie sa limitezi consumul de zahar; altfel, spus maximum 5% din aportul caloric zilnic trebuie sa provina din zahar. Foarte multe alimente contin mai mult zahar decat credem. Fructele uscate, supa de rosii la conserva, ketchup-ul, stafidele, sosul de la spaghete, pizza congelata sunt doar cateva dintre alimentele care au o mare cantitate de zahar. Principalele alimente care contin zahar • Iaurtul degresat , atat de preferat la micul dejun, contine zaharuri cunoscute ca macronutrienti, care incetinesc digestia. • Stafidele . Procesul de deshidratare confera fiecarui fruct mai multe zaharuri per volum, de aceea stafidele contin mult zahar. In general, fructele uscate se afla in topul alimentelor cu cea mai mare cantitate de zahar. • Salata de varza cumparata de la fast-food. Acest tip de salata contine maioneza, ceea ce inseamna ca are si o cantitate importanta de... [continuare]
Cat rau iti fac aditivii alimentari din preparatele de sarbatori?
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Aditivii alimentari, cunoscuti si drept E-uri, sunt adaugati pentru a spori gustul, culoarea, stabilitatea, rezistenta la alterare a alimentelor sau bauturilor. Majoritatea aditivilor alimentari sunt inofensivi, insa consumul lor in cantitati mari sau al celor cu proprietati toxice si chiar cancerigene poate determina alergii, stari de oboseala, greturi, dureri de cap, palpitatii, boli cardiovasculare. Cand mergi la cumparaturi, citeste cu mare atentie datele inscrise pe eticheta alimentelor. In felul acesta, vei putea evita produsele care contin E-uri periculoase sau cel putin vei putea limita consumul acestora. De exemplu, produsele care contin cei mai multi aditivi periculosi sunt: carnea pentru sarmale sau chiftele, lebar, caltabosi, carnati, maioneza. Aditivii alimentari sunt impartiti in mai multe categorii, cele mai des intalnite fiind: indulcitorii - care inlocuiesc zaharul, colorantii – care sunt utilizati pentru a da o culoare apetisanta dulciurilor si... [continuare]
Buna ziua. In urma unor analize am descoperit ca am colesterol 297 . Trigliceridele au valori normale, colesterolul bun este la limita, in schimb cel rau este asa marit. Mentionez ca am 38 de ani, greutate medie, nu am tensiune. Cum se explica acest lucru? Va multumesc [continuare]
Buna ziua am facut si eu un set de analize la sange si cand am luat rezultatu sa mi se faca rau cand din 40 valori din analize nu mi-au iesit bune 12 si o sa va las aici analizele care nu au iesit bune si as dori o parere la ce sa ma astept.Leucocite(WBC)11.4ul valoare normala 4-10ul,Monocite 0.91ul valoare normala 0.2-0.8ul,INR PT 12.2/s valoare normala 9.1-12.1/s,Colesterol total 215.47mg/dl valoare cuprinsa in moderat crescut 200239mg/dl,Creatinina serica 0.75mg/dl valoare normala 0.9-1.3mg/dl,GGT120.26U/L la barbati [continuare]
Ggt crescut si hdl colesterol crescut?
Buna ziua,mentionez ca mama mea anul trecut i sa scos fierea. Si de atunci se simte rau. A facut analizele si ia ieșit GGT crescut 164 si Colesterolul. Imi puteti da un răspuns mai despre ce este vorba si de la ce sa ajunsa sa creasca? [continuare]
Salutare lume buna, o sa plictisesc cu povestea mea putin ,dar poate pot gasi ajutor la dumneavoastra... Acum 2 ani de zile a inceput calvarul vietii mele, fiind o persoana activa, mereu prezenta peste tot, sufletul petrecerii , toate bune si frumoase, excelam in jobul in care lucram, aveam o iubita, multi prieteni din toate categoriile ... totul a fost perfect pana cand.. Am ajuns seara acasa, dupa un gratar cu familia, si a inceput show-ul.. Am o stare de ameteala continua, ma simt de parca sunt beat, nu pot sa gandesc limpede, dureri in piept, puls accelerat si tensiune crescuta, ma simt obosit tot timpul, dar tot timpul , ma simt moale, de parca nu sunt in stare sa fac nimic, cu toate ca sunt o persoana de 1.91 , 90kg , foarte masiv ... Traiesc cu o frica continua, si cand trec pe strada pe langa un grup de persoane mi se inmoaie picioarele ... nu mai stiu ce sa fac.. Nu intrebati de analize, RMN , tiroida, inima, neurologie , totul a iesit PERFECT ! Doar un... [continuare]
Cand nu este indicat pentru gatit uleiul de masline?
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Multe persoane folosesc ulei de masline extravirgin in compozitia preparatelor culinare. Acesta contine antioxidanti sanatosi, polifenoli, numiti si grasimi mononesaturate care pot ajuta la scaderea colesterolului rau si la cresterea nivelurilor de colesterol bun. Totusi, specialistii in arta culinara considera ca exista momente cand uleiul de masline nu este cea mai buna alegere. Cand trebuie folosit uleiul de masline? Cand preparati diverse sosuri pentru salate sau cand inabusiti legume la foc mediu, uleiul de masline este o alegere excelenta. Pentru ca are o aroma distincta, trebuie folosit in compozitia mancarurilor de tipul legumelor preparate la aburi, supa sau paine, de exemplu. Uleiul de masline contine mai multe grasimi mononesaturate decat alte tipuri de uleiuri, facandu-l o alegere excelenta pentru gatit si pastrarea sanatatii inimii. Cand nu trebuie folosit uleiul de maslin [continuare]
Gasirea motivatiei pentru efectuarea exercitiilor - Prevenirea bolilor Cercetarile au demonstrat ca miscarea este benefica la orice varsta si de orice intensitate. Oamenii de stiinta recomanda zilnic o ora de activitate fizica. Pare mult, dar miscarea poate fi efectuata in mai multe reprize mai scurte de-a lungul zilei: mers pe jos, gradinarit, activitati casnice intense. Exercitiul fizic este un element esential al oricarui program de scadere in greutate prin maximizarea pierderii de tesut adipos si mentinerea masei musculare. Miscarea are efecte benefice asupra sanatatii si longevitatii, in prevenirea sau ameliorarea unor afectiuni precum: 1. Bolile cardiace Activitatea fizica practicata in mod regulat intareste muschiul inimii, imbunatateste circulatia sangelui, creste colesterolul "bun" (HDL – lipoproteine cu densitate mare), scade tensiunea arteriala si colesterolul "rau" (LDL – lipoproteine cu densitate scazuta), contribuind la functionarea cat mai eficienta a... [continuare]
Generalitati De la micul dejun la restul meselor, oul este un aliment important in bucatarie. Exista diverse moduri prin care ouale pot fi incluse in preparatele culinare. Probabil ca stiti ca oul este sanatos, desi multa vreme oamenii de stiinta l-au considerat unul dintre produsele alimentare care contribuie la cresterea colesterolului rau din organism. Cercetarile au demonstrat ca ouale contin mai putin colesterol decat se raportase initial, iar mineralele si vitaminele din compozitia lor ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare. In plus, ouale ar trebui sa faca parte din dieta oricarei persoane, intrucat sunt unele dintre putinele surse alimentare naturale de vitamina D si sunt bogate in antioxidanti. Iata mai jos si alte informatii despre oua, pe care este posibil sa nu le cunoasteti. Detalii nutritionale despre oua - Oul este compus din aproximativ 12% coaja, 58% albus si 30% galbenus. Ouale contin toate proteinele esentiale, mineralele si vitaminele (vitamine din... [continuare]
Beneficiile consumului de carne de curcan
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Carnea de curcan este adesea inclusa in dietele sarace in grasimi. Aceasta are putine grasimi - doar 1 gram de grasime per 30 grame portie. Beneficiile consumului de carne de curcan sunt multiple. Printre acestea se numara scaderea nivelului de colesterol rau din sange si imbunatatirea sistemului imunitar. Carnea de curcan are un continut ridicat de proteine. Acest tip de carne este o sursa buna de niacina, vitamina B6 si seleniu. Informatii nutritionale Carnea de curcan contine mai multe substante nutritive, comparativ cu carnea de pui. Prin urmare, consumul de carne de curcan imbunatateste sanatatea in diverse moduri. Iata cateva informatii nutritionale ale carnii de curcan: 100 grame carne de curcan contin aproximativ 160 grame de calorii, dintre care 72 din calorii provin din grasime o portie de carne de curcan contine, de asemenea, vitaminele B6, B12, niacina, riboflavina si acid pantotenic carnea de curcan mai are in compozitie minerale, cum... [continuare]
Facilitati de tratament
Clinici si cabinete medicale
Tipuri de nuci excelente pentru sanatate
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Nucile sunt alimente nutritive care sunt adesea subestimate. Consumul de nuci proaspete este asociat cu diminuarea valorilor colesterolului rau, scaderea in greutate, reducerea riscului aparitiei de cancer si boli cardiovasculare. Efectele pozitive ale nucilor pentru sanatate - Nucile au in mod special efect antiinflamator. Pe langa faptul ca nucile contin o cantitate mare de antioxidanti care ajuta la protejarea organismului de daunele celulare ce cauzeaza diferite boli, nucile sunt bogate si in acizi grasi Omega 3. Consumul de nuci poate fi o modalitate deosebita de a obtine aceste grasimi nesaturate sanatoase, mai ales daca nu sunteti adeptii consumului de peste. O gustare compusa din nuci poate reduce simptomele sindromului premenstrual la femei, datorita continutului ridicat de mangan al acestora. - Migdale ajuta la mentinerea unui sistem digestiv sanatos. Migdalele contin multe fibre in [continuare]
Generalitati Grasimile trans sunt considerate de specialistii in medicina a fi cel mai periculos tip de grasimi, deoarece cresc nivelul colesterolului rau in organism (LDL) si il reduc pe cel bun (HDL). Cand colesterolul LDL predomina, apare susceptibilitatea dezvoltarii de boli cardiace, cauzele cele mai frecvente ale deceselor la nivel mondial. Ce sunt grasimile trans Numite si acizi grasi trans, grasimile trans sunt concepute prin adaugarea hidrogenului in ulei vegetal, in cadrul unui proces numit hidrogenare. Folosirea acestor grasimi in prepararea alimentelor procesate ajuta la prelungirea prospetimii acestora, a termenului de garantie si a aspectului atragator in rafturile magazinelor. In urma cu cativa ani, grasimile trans erau utilizate de producatorii de alimente procesate la scara larga, gratie efectelor pozitive asupra intensificarii aromei, texturii si rezistentei hranei, de la pizza congelata, pana la prajituri. Mici cantitati de grasimi trans se formeaza in... [continuare]
Cholestame
Efecte - reduce nivelul seric al colesterolului total, al VLDL, LDL, al apolipoproteinei B si al trigliceridelor, creste nivelul HDL si al apolipoproteinei A1, mentine echilibrul optim HDL/LDL prin reducerea sintezei hepatice (endogene) si absorbtiei intestinale a colesterolului si a trigliceridelor - favorizeaza solubilizarea colesterolului, reduce depunerea si oxidarea colesterolului "rau” (LDL) in peretii arteriali (antiateromatos), antiagregant plachetar - creste capacitatea de regenerare a ficatului si sinteza proteica in degenerescenta hepatica cauzata de... [continuare]
Goldenseal root
Ce este Goldenseal Root si pentru ce se utilizeaza Indicatii - protejarea tuturor membranelor mucoaselor organismului (ochi, urechi, nas, gat, stomac, intestine, vagin) - stari cu imunitate scazuta - raceala, gripa, faringita, laringita, rinita alergica, sinuzita, otita, congestii pulmonare - afectiuni digestive: ulceratii bucale, gastrita, ulcer, sindrom de colon iritabil, boala Crohn, digestie dificila, apetit scazut, diaree (si cea virala), flatulenta, lipsa gustului - colecistita (inflamatii ale vezicii biliare) - infectii bacteriene, virale, fungice, parazitare (sifilis, chlamidioza, gonoree, tricomoniaza, candidoza, papilomatoza, herpes genital, pediculoza pubiana, scabie, holera, otita, diaree, dizenterie, giardioza, lamblioza, etc.) cu virusul herpetic, HPV, Klebsiella, Gardnerella, Clostridium, Pseudomonas, Proteus, Salmonella, Shigella, Staphylococcus, Streptococcus, Vibrio, Candida, Cryptococcus, Entamoeba – inhiba formarea enzimelor hyaluronidaze - cancer... [continuare]
Inegy, comprimate
Ce este Inegy si pentru ce se utilizeaza Indicatii INEGY este un medicament utilizat pentru a reduce nivelurile din sange ale colesterolului total, LDL colesterolului („colesterolul rau”) si ale unor substante grase numite trigliceride. in plus, INEGY creste valorile HDL colesterolului („colesterolul bun”). Medicamentul este folosit la pacientii la care nu se poate obtine un control al valorilor colesterolului numai prin dieta. Pe perioada tratamentului cu acest medicament, trebuie sa respectati in continuare dieta hipocolesterolemianta. Actiunea INEGY de a reduce colesterolul se desfasoara pe doua cai. Medicamentul reduce cantitatea de colesterol absorbita din tractul digestiv, dar si colesterolul pe care corpul dumneavoastra il sintetizeaza singur. INEGY nu va ajuta sa scadeti in greutate. INEGY este utilizat in asociere cu dieta la: - Pacientii cu hipercolesterolemie primara (familiala heterozigota si non - familiala) sau hiperlipidemie mixta: - care nu sunt... [continuare]
Rosucard
Indicatii: Tratamentul cu rosuvastatina este indicat persoanelor cu hipercolesterolemie, inclusiv celor diagnosticate cu ateroscleroza in faza precoce sau avansata. Rosucard este disponibil in concentratii de 10, 20 si 40 mg. Se afla pe lista medicamentelor compensate cu 50%, putand fi distribuit numai pe baza de prescriptie medicala. Rosucard apartine unui grup de medicamente numite statine. Este folosit pentru corectarea valorilor grasimilor din sange numite lipide, dintre care cel frecvent este colesterolul. Exista tipuri diferite de colesterol care se gasesc in sange - colesterolul "rau" (LDL-C) si colesterolul " bun" (HDL-C). Rosucard poate sa scada colesterolul "rau" si poate creste colesterolul "bun". Vi s-a prescris Rosucard deoarece aveti valori mari ale colesterolului. Aceasta inseamna ca aveti un risc de a face un infarct miocardic sau un accident vascular cerebral. Ati fost sfatuit sa luati o statina, deoarece dieta pe care ati urmat-o si exercitiul... [continuare]
Lecitina, capsule
Ce este Lecitina, capsule si pentru ce se utilizeaza Indicatii Fosfolipidele obtinute din vegetale si ou sunt constituenti esentiali tuturor tesuturilor si organelor celulare. Datorita proprietatilor lor, preparatele de lecitina amelioreaza coeficientul de utilizare al alimentelor, favorizand cresterea si dezvoltarea organismului; maresc capacitatea de munca fizica si intelectuala; accelereaza refacerea organismului dupa eforturi intense. Beneficiile pentru sanatate ale lecitinei extrase din soia includ pierderea naturala in greutate, eliminarea naturala a depozitelor de grasime din corpul nostru, facilitarea digestiei prin stimularea functiei intestinale, protectia naturala a ficatului, un nivelul redus de colesterol, imbunatatirea performantei mentale, prevenirea naturala a bolilor neurologice, precum Alzheimer si dementa. Lecitina de soia este, de asemenea, benefica pentru slabire si pentru a facilita circulatia sangelui in corpul nostru, si, de asemenea, previne formarea... [continuare]
Crestor, comprimate filmate
Ce este Crestor si pentru ce se utilizeaza Indicatii Crestor face parte dintr-un grup de medicamente numite statine. Vi s-a prescris CRESTOR deoarece: - Aveti o valoare mare a colesterolului in sange. Aceasta inseamna ca prezentati risc de a face infarct miocardic sau accident vascular cerebral. Vi s-a recomandat sa utilizati o statina, deoarece modificarea regimului alimentar si efectuarea mai multor exercitii fizice nu au fost suficiente pentru a corecta valoarea colesterolului din sangele dumneavoastra. In timpul tratamentului cu CRESTOR trebuie sa continuati regimul dumneavoastra alimentar de scadere a colesterolului si exercitiile fizice. sau - Aveti alti factori care va cresc riscul de a prezenta un infarct miocardic, accident vascular cerebral sau probleme asemanatoare de sanatate. Infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral si alte probleme pot fi determinate de o afectiune denumita ateroscleroza. Ateroscleroza este determinata de acumularea de depozite... [continuare]
Ezetrol, comprimate
Ce este Ezetrol si pentru ce se utilizeaza Indicatii Ezetrol este un medicament utilizat pentru a scadea valorile crescute ale colesterolului. Ezetrol scade valorile din sange ale colesterolului total, ale colesterolului „rau” (LDL colesterol) si ale substantelor grase numite trigliceride. In plus, Ezetrol creste valorile colesterolului „bun” (HDL colesterol). Ezetimib, substanta activa din Ezetrol, actioneaza prin reducerea cantitatii de colesterol absorbita din tractul digestiv. Efectul de scadere a colesterolului al Ezetrol se adauga la cel al statinelor, o clasa de medicamente ce reduce cantitatea de colesterol pe care organismul dumneavoastra il sintetizeaza singur. Colesterolul este una dintre substantele grase care se gasesc in sange. Colesterolul total este format in principal din LDL si HDL colesterol. LDL colesterolul este deseori numit colesterol „rau” deoarece se poate acumula in peretii arterelor dumneavoastra formand placa. Eventual,... [continuare]
Pelzont, comprimate
Compozitie Pelzont este un medicament care contine doua substante active: acidul nicotinic (cunoscut si ca niacina sau vitamina b3) si laropiprant. Este disponibil sub forma de comprimate cu eliberare modificata. „Eliberare modificata” inseamna ca cele doua substante active prezinta rate diferite de eliberare din comprimat intr-un interval de cateva ore. Indicatii Pelzont se utilizeaza pentru a completa dieta si exercitiile fizice la pacientii cu dislipidemie (valori anormal crescute ale grasimilor in sange), in special „dislipidemia mixta combinata” si „hipercolesterolemia primara”. Pacientii cu dislipidemie mixta combinata prezinta valori crescute ale ldl colesterolului (colesterolul „rau”) si ale trigliceridelor (un tip de grasimi) in sange, si valori scazute ale hdl colesterolului (colesterolul „bun”). hipercolesterolemia primara apare atunci cand exista valori crescute ale colesterolului in sange. Primara insemna ca hipercolesterolemia nu are o cauza... [continuare]
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Cardiologie , Cardiologie pediatrica , Chirurgie cardio-vasculara .


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter