Clickmed
programare rapida la medic

carotenoizi

Trei vitamine care iti cresc imunitatea

Din Articole
Actualizat la data de: 14 Iunie 2021
Consultant medical:

Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie

Generalitati Nutrientii care hranesc organismul sunt implicate si in sustinerea imunitatii. In caz de caderi imunitare sau in perioadele in care organismul este mai intens solicitat si isi consuma resursele mai rapid decat in alte perioade, este nevoie de un aport suplimentar pe care ti-l poti asigura prin suplimente alimentare. Aceste suplimente se gasesc atat in farmacii cat si in plafar,dar nu trebuie consumate fara un sfat medical deoarece pot da reactii adverse chiar daca sunt niste banale vitamine.Fie ca vorbim de capsule,plicuri sau picaturi majoritatea au excipienti si potentiatori de gust pentru a fi mai usor de administrat si care pot da alergii. Vitamina C, in topul eficientei Vitamna C este renumita pentru efectul ei de sustinere a imunitatii. Exista mai multe modalitati prin care aceasta actioneaza pentru a sustine sistemul imunitar. Unul dintre mecanisme este acela prin care vitamina C anihileaza virusurile si bacteriile. Se intampla asa, fiindca stimuleaza... [continuare]

Beneficiile fructelor si legumelor de vara

Din Articole
Actualizat la data de: 24 Iulie 2012

Generalitati Pe perioada verii puteti alege dintr-o diversitate de fructe si legume, care mai de care mai atragatoare. Specialistii recomanda sa va bucurati din plin de nutrientii si avantajele oferite de acestea pentru sanatate. Iata mai jos, prezentate principalele beneficii ale fructelor si legumelor pe care le gasiti proaspete in comert, in anotimpul calduros. Pepene verde Experimentati una dintre placerile specifice sezonului estival: luati o muscatura mare dintr-o felie de pepene verde si savurati-o. Parfumat, dulce, pepenele rosu este reconfortant si usor. Aceasta contine per portie mai mult licopen, care lupta impotriva cancerului, decat tomatele: aproximativ 40%. Licopenul prezent in pepenele verde este usor de absorbit, fara sa necesite tratare la temperaturi inalte, spre deosebire de cel din tomate si, este relativ stabil atunci cand fructele sunt depozitate si refrigerate. Pepenele verde este o sursa bogata de vitaminele A si C, contine vitamina B6,... [continuare]

Uleiul de palmier

Din Articole
Actualizat la data de: 20 Iunie 2012

Generalitati Uleiul de palmier este un lichid natural, pe baza de plante, obtinut din arborele cu acelasi nume, care poate fi benefic pentru mentinerea starii generale de sanatate dar si pentru tratarea unor afectiuni. Disponibil din supermarket pana in magazinele cu profil naturist, uleiul de palmier este considerat destul de sigur pentru a fi utilizat zi de zi, intrucat nu are efecte secundare nocive. Inainte de a incepe orice tratament cu ulei de palmier, cereti sfatul medicului cu privire la modul in care puteti beneficia de consumul acestuia. Beneficiile nutritionale ale uleiului de palmier - Betacaroten (carotenoizi) - Culoarea portocalie-rosiatica a uleiului de palmier este rezultatul prezentei compusilor chimici naturali, carotenoide, din acesta. In comparatie cu alte uleiuri vegetale, uleiul de palmier brut si nerafinat este una din cele mai bogate surse naturale de carotenoizi. Acesta contine de 15 ori mai multi carotenoizi decat morcovii si de 30 de ori... [continuare]

Legatura dintre dieta si afectiunile oculare

Din Articole
Actualizat la data de: 08 Martie 2013

Generalitati Bolile de ochi sunt printre cele mai comune cauze de invaliditate permanenta. Tot mai multe persoane, cu varsta de peste 40 de ani, sufera de cataracta si un numar destul de ridicat de oameni cu varsta de peste 60 de ani dezvolta degenerescenta maculara. Aceste conditii apar odata cu inaintarea in varsta. Nutritia poate avea un anumit efect in aparitia, progresia sau prevenirea acestor doua conditii. Degenerescenta maculara apare atunci cand celulele din macula ochiului mor. Macula este situata in centrul retinei (in spatele ochiului) si este responsabila pentru vederea buna. Odata ce macula se deterioreaza, vederea devine neclara, iar oamenii nu mai pot vedea detaliile fine ale obiectelor. In prezent, nu exista niciun leac pentru degenerescenta maculara, dar specialistii sustin ca o nutritie adecvata poate ajuta la incetinirea progresiei bolii. Dieta sanatoasa pentru ochi Potrivit expertilor, anumite elemente nutritive sunt asociate cu mentinerea sanatatii... [continuare]

Topul alimentelor cu rol antiinflamator

Din Articole
Actualizat la data de: 13 Mai 2013

Generalitati Alimentele considerate antiinflamatoare contin substante nutritive care lupta eficient impotriva durerilor fizice - de cap, oase, spate, articulare - provocate de inflamatiile interne care pot aparea in organism. Nutritionistii sustin ca aceste alimente ar trebui sa faca parte din dieta zilnica a oricarei persoane, si nu doar pentru acest beneficiu, ci si pentru multiple alte proprietati terapeutice pe care le au pentru organism. Inflamatia reprezinta reactia de aparare a organismului in momentul in care este atacat de diversi radicali liberi (bacterii, virusuri, traumatisme, stres). Acestia slabesc sistemul imunitar si declanseaza reactia inflamatorie. Inflamatiile produc boli care afecteaza toate sistemmele si organele din organism. Sunt considerate unele dintre cauzele principale ale multor boli cardiace, renale, digestive, pulmonare, osoase sau articulare. Alimentele cu cel mai puternic rol antiinflamator Ceai Rooibos Efectele antiinflamatoare ale ceaiului... [continuare]

Beneficiile consumului de avocado

Din Articole
Actualizat la data de: 07 Decembrie 2016

Generalitati Fructele de avocado sunt o sursa bogata de acizi grasi esentiali, insa beneficiile pe care ele le prezinta pentru sanatate izvorasc din numeroase alte proprietati nutritionale importante. Avocado este un fruct ce apartine familiei Lauracae, alaturi de alte plante cu flori precum camforul, scortisoara sau dafinul. Consistenta untoasa a pulpei si gustul specific al avocado-ului il fac similar fructelor oleaginoase, precum nucile si semintele. Numele stiintific al fructului este Persea americana. Fructul de avocado devine verde inchis sau mov inchis atunci cand este copt, iar in interior are o samanta lemnoasa maron. Fiecare fruct cantareste in jur de 300-700 g. Oamenii de stiinta au descoperit, in cadrul studiilor afectuate asupra beneficiilor aduse de consumul fructelor de avocado, ca ele au rol protectiv impotriva bolilor cardiovasculare, ajuta la controlul greutatii corporale si imbunatatesc abilitatea organismului de a absorbi in parametri optimi... [continuare]

De ce sunt importanti morcovii in alimentatie si ce beneficii aduc

Din Articole
Actualizat la data de: 27 Aprilie 2023

Generalitati Morcovii, denumiti stiintific Daucus carota, fac parte din familia legumelor radacinoase alaturi de patrunjel, pastarnac, marar, chimen etc si sunt consumati in intreaga lume, datorita gustului dulce si proprietatilor nutritive importante. Exista peste 100 de specii de morcovi la nivel global, care variaza de la nuanta portocaliu intens, pana la mov, galben sau alb. Cel mai frecvent, este consumata radacina morcovului, insa frunzele sale sunt si ele comestibile. Morcovii contin in proportie de 88% apa, 7% zahar, 1% proteine, 1% fibre, 1% cenusa si 0,2% grasimi. Fibrele din morcovi sunt constituite, in cea mai mare parte, din celuloza. Alte substante furnizate de aceste legume sanatoase sunt glucoza, xiloza si fructoza. Gustul dulceag se datoreaza acidului glutamic si altor aminoacizi, precum acidul lactic, acidul glicolic, acidul fenolic si acidul succinic (acid butandioic sau chihlimbar). Din prisma valorii lor nutritive, 128 de grame de morcovi furnizeza 52 de... [continuare]

Mango si papaya, beneficii pentru sanatate

Din Articole
Actualizat la data de: 30 Mai 2013

Generalitati Mango si papaya sunt fructe exotice din ce in ce mai apreciate in tarile in care nu cresc in mod obisnuit. Nu doar gustul delicios le recomanda pentru consumul regulat, ci si anumite beneficii pe care le au pentru sanatate. Satioase, racoritoare, surse excelente de vitamine si minerale, fructele exotice ar trebui sa se regaseasca in alimentatia de baza a oricarei persoane care isi doreste sa previna si sa amelioreze anumite afectiuni. Beneficiile fructului mango pentru sanatate Mango este considerat regele fructelor exotice. Si nici nu este de mirare, de vreme ce pulpa unui singur fruct furnizeaza organismului cantitati importante de - vitamine (A, B1, B12, C, E) - minerale (magneziu, calciu, fier, potasiu, cupru, fosfor) - aminoacizi - carotenoizi - fibre - enzime care imbunatatesc digestia - biflavonoide - fitonutrienti - taninuri - compusi polifenolici Previne imbatranirea prematura a pielii Odata cu inaintarea in varsta, productia naturala de... [continuare]

Pepenele galben - beneficii pentru sanatate si informatii nutritionale

Din Articole
Actualizat la data de: 30 August 2013

Generalitati Pepenele galben este un membru al familiei botanice Cucurbitaceae, alaturi de dovleac, dovlecel sau castravete. Acest fruct savuros si satios prezinta numeroase beneficii pentru sanatate, care izvorasc din proprietatile substantelor nutritive pe care le contine. Informatiile nutritionale ale pepenelui galben indica un continut mic de calorii (doar 34 pentru 100 de grame) si de grasimi, dar o concentratie generoasa de vitamine, minerale si fibre. Pepenele galben este consumat ca atare, in stare proaspata, pentru gustul sau dulce si consistenta moale si suculenta. Acelasi aliment cu importante beneficii pentru sanatate este folosit in unele regiuni ale lumii ca aperitiv sau ca ingredient pentru salate si deserturi. Informatii nutritionale pentru pepenele galben Acidul folic, carotenoizii, vitamina C si potasiul sunt doar cativa dintre nutrientii-cheie care transforma pepenele galben intr-un fruct benefic organismului din toate punctele de vedere. Informatiile... [continuare]

Ajutati-va corpul sa fie puternic si sanatos prin consumul de broccoli

Din Articole
Actualizat la data de: 06 Septembrie 2013

Generalitati Consumul de broccoli este o cale excelenta de a va ajuta corpul sa fie puternic si sanatos, datorita numeroaselor beneficii pe care aceasta leguma crucifera le aduce organismului. Nutrientii continuti de broccoli au proprietati unice in mentinerea sanatatii, cei mai importanti fiind vitamina C, vitamina A (in special beta caroten), acid folic, calciu si fibre alimentare. Numeroase studii de specialitate au demonstrat efectul benefic al broccoliului in intarirea densitatii osoase, reglarea tensiunii arteriale si chiar in prevenirea cancerului de colon. Beta carotenul si vitamina C sunt antioxidanti importanti, care sunt asociati cu un risc diminuat de dezvoltare a multor afectiuni, printre care se numara cataracta, bolile cardiace si anumite tipuri de cancer. Valorile nutritionale ale broccoliului Precum toate celelalte legume crucifere (varza, conopida, napii etc.), broccoliul are un continut redus de calorii, insa furnizeaza din abundenta fitochimicale - indoli si... [continuare]

Top 10 alimente alcaline, pentru o sanatate de fier

Din Articole
Actualizat la data de: 22 Octombrie 2013

Generalitati Dieta oamenilor este constituita in cea mai mare parte din alimente alcaline si alimente acide. Primele dintre acestea sunt considerate benefice starii de sanatate, intrucat neutralizeaza elementele nocive pentru organism si protejeaza impotriva aparitiei bolilor grave, precum cancerul. Alimentele alcaline regleaza pH-ul organismului, contribuie la pierderea in greutate si la prevenirea multor afectiuni specifice vietii moderne (artrita, diabetul etc.). Ce indica pH-ul organismului In linii mari, pH-ul masoara cat de alcalin sau acid este organismul nostru. Astfel, un pH egal cu 0 arata ca organismul este complet acid, pe cand un pH de 14 indica faptul ca este in totalitate alcalin. Un pH de 7 este considerat a fi neutru. Un corp sanatos nu este 100% alcalin sau 100% acid. De pilda, stomacul are in mod ideal un pH de 1,35 - 3,5, intrucat trebuie sa fie mai acid, pentru o digestie corespunzatoare. Pe de alta parte, sangele trebuie sa fie mai degraba alcalin,... [continuare]

Tot ce trebuie sa stiti despre antioxidanti

Din Articole
Actualizat la data de: 24 Octombrie 2013

Generalitati Antioxidantii sunt o categorie de vitamine si ingrediente nutritive care ajuta organismul sa scape de actiunea nociva a radicalilor liberi, molecule care produc oxidarea celulelor si instalarea diverselor tipuri de cancer. Importanta antioxidantilor este acceptata in prezent pana si in randul expertilor in medicina cu viziuni conservatoare, fiind asumata de multe persoane in alegerile alimentare de zi cu zi. Rolul antioxidantilor in organism Un antioxidant este o molecula capabila sa inhibe oxidarea unei alte celule. Astfel, antioxidantii rup lantul reactiilor radicalilor liberi, sacrificandu-si electronii proprii pentru a hrani radicalii liberi. Din acest motiv, mai sunt considerati si donatori de electroni. De altfel, antioxidantii fac parte din mecanismul natural de protectie a celulelor organismului impotriva atacurilor speciilor reactive de oxigen. Corpul permite circularea unei varietati de nutrienti cu proprietati antioxidante si produce enzime... [continuare]

Dovleacul, beneficii si retete sanatoase

Din Articole
Actualizat la data de: 31 Octombrie 2013

Generalitati Dovleacul, aliment specific toamnei si indragit pentru gustul dulce foarte placut, detine proprietati nutritive cu beneficii multiple pentru sanatate. Acest rod principal al sezonului rece este surprinzator de bogat in antioxidanti si vitamine, putand fi inclus in numeroase retete sanatoase si apreciate. Pe langa faptul ca furnizeaza un numar mic de calorii, dovleacul este o sursa generoasa de vitamina A, antioxidanti flavonoizi polifenolici si carotenoizi, nutrienti care s-au dovedit esentiali starii de sanatate in numeroase demersuri stiintifice de specialitate. Valorile nutritionale ale dovleacului 100 de grame de dovleac contin: - Calorii - 26 kcal - Carbohidrati - 6.5 g - Proteine - 1.0 g - Grasimi totale - 0,1 g - Fibre alimentare - 0.5 g - Folati - 16 mcg - Niacina - 0.600 mg - Acid Pantotenic - 0.298 mg - Piridoxina - 0.061 mg - Riboflavina - 0.110 mg - Tiamina - 0.050 mg - Vitamina A - 7384 UI - Vitamina C - 9.0 mg - Vitamina E - 1.06 mg [continuare]

Ce sa consumati la micul dejun pentru intarirea imunitatii organismului

Din Articole
Actualizat la data de: 08 Noiembrie 2013

Generalitati O cale excelenta prin care va puteti feri de gripa si raceala in sezonul rece, prin intarirea imunitatii organismului, este sa consumati la micul dejun alimente cu efect imunostimulator. Hrana consumata in prima parte a zilei asigura aportul de nutrienti esentiali, care energizeaza si contribuie in mod definitoriu la functionalitatea sistemelor organice. Micul dejun si sistemul imunitar Mai multe studii efectuate de Universitatea Cardiff din Wales, Marea Britanie, au descoperit ca micul dejun poate fi o metoda de prevenire eficienta a gripei si racelii. Persoanele care respecta prima masa masa a zilei sunt mai putin susceptibile infectiilor tractului respirator, spun cercetatorii englezi. Un studiu efectuat pe un esantion de 100 de studenti rugati sa tina un jurnal al nutritiei si starii de sanatate arata ca participantii care s-au imbolnavit cel putin o data de o afectiune respiratorie in timpul celor 10 saptamani de studiu, sunt si cei care nu iau in mod... [continuare]

Beneficiile citricelor: portocale, mandarine, grapefruit, pomelo

Din Articole
Actualizat la data de: 20 Noiembrie 2013

Generalitati Sezonul citricelor este un prilej excelent de a consuma aceste fructe din abundenta, datorita numeroaselor beneficii pe care le aduc acestea sanatatii. Portocalele, madarinele, grapefruitul sau fructele de pomelo sunt delicioase, revigorante si bogate in compusi numiti flavonoizi, cu proprietati anticancerigene. Aceste substante importante s-au dovedit eficiente in inhibarea proliferarii celulelor cancerigene si in prevenirea expansiunii tumorilor in organism. Studiile mai arata ca flavonoizii din citrice protejeaza si impotriva bolilor de inima, precum ateroscleroza sau boala coronariana periferica. Vitamina C, acidul folic si potasiul din citrice sunt alti nutrienti care contribuie la mentinerea sanatatii generale. Beneficiile portocalelor Unele dintre cele mai populare citrice din lume, portocalele sunt si foarte sanatoase. In urma diverselor studii dedicate efectelor pozitive ale acestor fructe, a reiesit o serie intreaga de beneficii de care se bucura... [continuare]

Maslinele, beneficii si informatii nutritionale

Din Articole
Actualizat la data de: 08 Mai 2014

Generalitati Maslinele sunt un aliment de baza in dieta mediteraneana, cu numeroase beneficii pentru sanatate. Aceste fructe in forma ovala produse de copacul Olea europaea apartin familiei botanice Oleaceae si genului Olea, furnizand un aport important de antioxidanti, minerale, fitosteroli si vitamine. Cele mai multe calorii din masline provin din grasimi mononesaturate, care reduc nivelul colesterolului rau LDL in organism si diminueaza riscul aparitiei bolilor coronariene si a atacului vascular cerebral. Informatii nutritionale Nutrientii importanti pe care maslinele ii contin contribuie la mentinerea starii de sanatate prin proprietatile esentiale bunei functionari a organismului. Informatiile nutritionale pentru 100 de grame de masline sunt: - Calorii 115 kcal; - Carbohidrati 6,26 grame; - Proteine 0,84 grame; - Grasimi totale 10,68 grame; - Fibre alimentare 3,2 grame; - Niacina 0,037 mcg; - Acid pantotenic 0,015 mcg; - Piridoxina 0,009 mcg; - Tiamina 0,003... [continuare]

Alimente pe care sa le consumati intotdeauna impreuna

Din Articole
Actualizat la data de: 30 Aprilie 2014

Generalitati Exista cateva alimente pe care, daca le consumati impreuna, va bucurati in totalitate de impactul lor nutritiv. Combinatiile de acest tip poarta numele de sinergie alimentara, un concept dezvoltat de profesorul Universitatii din Minnesota, SUA, David Jacobs. Aflati ce alimente sunt mai valoroase din punct de vedere nutritional, daca sunt savurate in acelasi timp. Ce este sinergia alimentara O teorie recent introdusa in lumea stiintifica, sinergia alimentara se bazeaza pe ideea ca urmarea unei diete echilibrate nu presupune doar concentrarea atentiei catre hrana in general, ci catre nutrientii specifici pe care aceasta o furnizeaza si modul in care acestia fuzioneaza. David Jacobs, specialistul american care promoveaza sinergia alimentara, crede ca efectul nutrientilor esentiali pentru organism trebuie sa fie luat in considerare prin combinarea lor, si nu individual, precum o face stiinta nutritionismului (unde accentul se pune separat pe lipide, proteine,... [continuare]

Caisele beneficii, informatii nutritionale si retete sanatoase

Din Articole
Actualizat la data de: 24 Iunie 2014

Generalitati Caisele se numara printre fructele cu numeroase beneficii pentru sanatate, datorita continutului bogat in nutrienti care ajuta la tratarea indigestiei, constipatiei, bolilor cutanate sau chiar a anemiei. Uleiul esential extras din caise poate contribui la vindecarea mai rapida a ranilor si a febrei musculare. Caisele pot imbunatati sanatatea cardiaca si bolile respiratorii, fortifica sistemul osos si mentin echilibrul electrolitic in organism. Delicioase in stare proaspata, caisele pot fi introduse si in retete sanatoase, potrivite pentru sezonul cald. Informatii nutritionale Impresionantele beneficii pentru sanatate ale caiselor se datoreaza continutului generos de vitamine (A,C,K,E, niacina etc.), minerale (potasiu, cupru, mangan, magneziu si fosfor) si fibre alimentare. Aceste fructe foarte accesibile pe timp de vara prezinta urmatoarele informatii nutritionale (pentru 100 grame de caise proaspete) Calorii 50 kcal Carbohidrati 11 g ... [continuare]

12 ponturi pentru mentinerea unei vieti sexuale sanatoase

Din Articole
Actualizat la data de: 20 Noiembrie 2014

Generalitati Mentinerea unei vieti sexuale sanatoase isi exercita influenta asupra satisfactiei personale, de cuplu si familiale. Adultii impliniti din punct de vedere intim au relatii mai solide, un psihic echilibrat si un tonus fizic mai bun. Insa o viata sexuala sanatoasa nu vine de la sine, ci este intretinuta prin eforturi sustinute depuse de ambii parteneri ai unui cuplu. Solutiile de reabilitare a unei relatii intime defectuoase sunt numeroase si accesibile oricui. Efectele unei vieti sexuale nesanatoase O viata sexuala nesanatoasa poate avea repercusiuni importante, inclusiv asupra altor aspecte existentiale, precum profesia sau comportamentul in societate. Asa cum implinirea erotica aduce echilibru, implinire personala, stabilitate si pofta de viata, frustrarea sexuala are efecte negative multiple - probleme in cuplu (distantare de partener, certuri, infidelitate etc.); - probleme fiziologice (tulburari hormonale, disfunctii sexuale); - probleme de natura psihica... [continuare]

10 alimente care ajuta la tratarea celor mai comune probleme ale pielii

Din Articole
Actualizat la data de: 20 Aprilie 2017

Generalitati Cele mai comune probleme ale pielii pot fi tratate cu ajutorul anumitor alimente bogate in fitonutrienti importanti pentru sanatatea tesutului cutanat. Asa cum hrana de proasta calitate (cu un continut ridicat de grasimi saturate, zahar sau sodiu) poate determina sau agrava debutul anumitor afectiuni ale pielii (eczema, rozacee, acnee etc.), alimentele sanatoase sunt reali adjuvanti in mentinerea sanatatii celui mai extins organ de aparare al organismului - pielea. Alimente benefice pentru piele 1. Morcovii Bogati in carotenoizi, morcovii sunt adevarate remedii naturale pentru acnee, paloarea pielii si combaterea semnelor premature de imbatranire a tesutului cutanat. Substantele active din morcovi ajuta pielea cu tonuri galbene sa prinda o nuanta placuta de bronz. Nutrientii din morcovi ajuta si la tratarea acneei. Sucul proaspat de morcovi cruzi, aplicat topic pe regiunile afectate de acnee, grabeste vindecarea veziculelor. Vitamina A, gasita in cantitati... [continuare]

Remedii de ajutor pentru a scapa de raceala si gripa

Din Articole
Actualizat la data de: 08 Ianuarie 2024

Generalitati Raceala si gripa prezinta multe simptome asemanatoare, dar sunt afectiuni diferite. Raceala este cauzata de peste 200 de virusuri, gripa autentica este cauzata de virusul gripal. Desi este mai frecventa iarna, raceala poate sa apara oricand in cursul anului. Gripa este des intalnita iarna si la inceputul primaverii. Raceala este, in general, usoara, pe cand gripa are manifestari mult mai pronuntate. In gripa, toate simptomele sunt mult mai accentuate decat in raceala comuna, cu o exceptie: congestia nazala este mai severa in raceala comuna. O alta diferenta semnificativa intre cele doua afectiuni se refera la debutul bolii. Astfel, in raceala, simptomele apar progresiv, debutul fiind mai lent, cu stari de oboseala, stranut, tuse si nas infundat. Gripa debuteaza brusc si violent, cu febra mare, insotita de slabiciune si oboseala, tuse uscata, frisoane, dureri musculare, dureri puternice de cap, dureri oculare si rosu in gat. Febra poate dura intre 3-5... [continuare]

Alimentatia curcubeu - cum sa mananci sanatos?

Din Articole
Actualizat la data de: 12 Septembrie 2018

Generalitati Culorile alimentelor indica o abundenta de substante nutritive specifice. Spre exemplu, fructele si legumele galbene si portocalii sunt bogate in vitaminele A si C. Cele verzi sunt bogate in vitaminele B, E si K. Astfel, aceste culori te ajuta sa iti conturezi o dieta care sa contina toti fitonutrientii necesari bunei functionari a organismului. Vitaminele, mineralele si antioxidantii sunt esentiali, intrucat previn si reduc riscul anumitor boli. Antocianina, care confera culoare afinelor, mentine creierul in forma, in timp ce licopenul, care da culoarea rosie pepenelui si rosiilor, protejeaza impotriva cancerului de prostata si de san si lupta impotriva bolilor cardiovasculare. Betacarotenul, care face morcovii portocalii, mentine oasele puternice. Practic, fiecare culoare prezinta beneficii diferite, ceea ce inseamna ca mesele trebuie sa fie cat mai colorate posibil. Indicat este ca toate aceste alimente sa fie consumate in stare cruda sau cel mult fierte ori... [continuare]

Strugurii - sursa naturala de sanatate

Din Articole
Actualizat la data de: 18 Septembrie 2018

Generalitati Strugurii sunt intalniti in diferite culori, de la alb, rosu, verde, negru si violet. Toate tipurile de struguri sunt usor accesibile pe tot parcursul anului. Acestia contin un numar mare de substante nutritive esentiale si ofera o serie de beneficii pentru stimularea imunitatii. De asemenea, sunt o sursa bogata de minerale, inclusiv magneziu, fier si calciu. Strugurii mentin organismul hidratat, reduc riscul de diabet si de cancer, trateaza problemele cutanate si sunt o sursa importanta de potasiu, insa beneficiile strugurilor nu se opresc aici. Aceste fructe sustin sanatatea creierului, combat inflamatia si ajuta la pierderea in greutate. Valoare nutritionala Strugurii sunt surse bogate de fitonutrienti, in special fenoli si polifenoli. Fitonutrientii din struguri variaza de la specie la specie. Continut per 100 grame: - Calorii: 67 - Grasime totala: 0,4 g - Colesterol: 0 mg - Potasiu: 191 mg - Fibre dietetice: 0,9 g - Proteine: 0,6 g - Vitamina C: 6% -... [continuare]

8 substante nutritive care va vor optimiza vederea

Din Articole
Actualizat la data de: 18 Martie 2019

Generalitati Cu siguranta, vederea reprezinta cel mai important simt uman dintre cele cinci pe care le detinem. Elemente nutritive sunt deosebit de importante pentru vedere. Aceste substante nutritive au rol important in mentinerea functiei ochiului, protejeaza ochii impotriva luminii puternice si reduc dezvoltarea bolilor degenerative produse de imbatranire. Riscul de a dezvolta o boala oculara creste odata cu imbatranirea. Cele mai frecvente boli oculare 1. Cataracta Cataracta inseamna opacifierea lentilei ochiului, numita cristalin. In mod normal, aceasta lentila este perfect transparenta si asigura focalizarea imaginii pe retina, adica vederea clara. Cataracta este in general apanajul varstei, ea aparand ca o imbatranire a cristalinuliui. 2. Retinopatia diabetica Atunci cand aceasta este asociata cu diabetul zaharat poate deveni o cauza majora a afectiunilor de vedere si poate duce chiar la orbire. Retinopatia se dezvolta atunci cand nivelul ridicat de zahar din sange... [continuare]

Gynease

Din Comunitate

as dori si eu sa stiu, va rog, daca stie cineva cum se ia gynease?in afara de faptul ca se iau 2 pastile pe zi pt reglarea ciclului?as dori sa stiu mai exact ce se face daca ai terminat o cutie?se ia in contiuare sau se asteapta primul ciclu apoi se ia din prima zi a acestua a 2-a cutie?nu am posibilitatea de a contacta medicul ginecolog pt ca nu sunt in tara mersi mult inna [continuare]

Racit de 2 luni

Din Comunitate

sotul meu a racit in urma cu 2 luni si nu-i mai trece! acum pe langa obisnuitele simptome (tuse,nas infundat, curge nasul, dureri de cap) a mai inceput sa si stranute non-stop !nu stiu ce sa-i mai fac, la medic nu vrea sa mearga. ce ma sfatuiti ?va rog frumos astept un raspuns [continuare]

Buna!

Din Comunitate

Am 46 de ani sunt la menopauza de un an ,si de citeva zile am descoperit un nodul cam de doi centimetri sub sinu sting .Mentionez ca in ziua cind lam descoperit imi iesise sirma din sutien si toata ziua ma jenat,practic seara am descoperit nodulu.Imi este foarte frica de ce poate fi mai rau,imi este si frica,ca acel nodul a fost de mai mult timp acolo. Oare poate sa fie cancer,sunt in germania la munca,aici nici nu pot merge la medic ca este f scump,si pina merg acasa in ro mai sunt inca doua luni,a mai patit careva din voi sa va jeneze sirma sutienului si sa se formeze in acel loc un nodul ? Va multumesc ! [continuare]

Produse

Din Comunitate

Buna seara,de 2 zile am inceput un tratament cu niste produse uimitoare care nu se gasesc in farmacii. Deja am inceput sa simt o mica ameliorare. Asa ca va invit pe cei care aveti spasmofilie,anxietate si atacuri de panica sau alte tulburari sa incercati aceste produse naturale.Deci de ani de zile nu stiu ce sa mai fac,si am ajuns acum sa simt o ameliorare dupa 2 zile. Tratamentul trebuie facut cel putin 6 luni,in 2-3 zile se simte doar o mica ameliorare nu se intampla minuni,insa dupa 6 luni va fi bine,dar nu trebuie intrerupt tratamentul. Sanatate multa va doresc [continuare]

Cistita

Din Comunitate

e posibil sa fac din nou aceasta infectie urinata la numai o luna diferenta''''. avind in vedere ca luna trecuta am loat tratamentul prescris de medic si anume ,flamexin si augumentin . Sint putin speriata am 42 de ani nu am patit asa ceva pina acum si as dori sa ma documentez -care e cauza ,-cum sa prevenim -si un tratament corespunzator de mentinut ca am facut urocultura exista si tratament natural eventual pt spalaturi etc? scuze pentru eventualele greseli de exprimare va multumesc [continuare]

Durere de spate si de incheieturi

Din Comunitate

Buna ziua, numele meu este Paul, am 20 de ani si de un an jumate (din martie 2011) am dureri de spate si de incheieturi (umeri, genunchi, glezne, coate...). in aceasta perioada am fost la 6 medici (ortopezi si si neurologi), mi-am facut toate analizele de sange, raze, rmn, dar toate mi-au iesit perfect- nu mi-a fost depistata nici o boala sau vre-o neregula la coloana (tin sa precizez ca ultimi 3 doctori au fost in Austria). Am facut inot, baschet si am fost si la fizioterapie (masaj + gimnastica de reabilitare), dar nici-un efect. Ce ati putea sa imi recomandati? Multumesc! [continuare]

Pagina 3 din 4 (103 rezultate)