Clickmed
programare rapida la medic

Racit de 2 luni

Sinuzita Tuse si congestie nazala
Intrebare postata de marinescurebecca cu 13 ani in urma

Sotul meu a racit in urma cu 2 luni si nu-i mai trece! acum pe langa obisnuitele simptome (tuse,nas infundat, curge nasul, dureri de cap) a mai inceput sa si stranute non-stop !nu stiu ce sa-i mai fac, la medic nu vrea sa mearga. ce ma sfatuiti ?va rog frumos astept un raspuns

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Racit de 2 luni"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

elena (acum 13 ani)

S-ar putea sa nu fie vorba de raceala, ci de alergie. p***ancide perioada cu lunile de primavara cand au inflorit copacii, au dat puf plopii, iar acum este polenul de la tei.Daca nu vrea sa mearga la medic incerati sa-i cumparati de la farmacie niste medicamente antialergice( antihistaminice). Sanatate!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
elena (acum 13 ani)

Cum se manifesta alergia la polen?
Alergenii ajung in caile respiratorii si provoaca iritatii ale nasului,ochilor si bronhiilor. Circa 40 de specii de polen genereaza alergiirespiratorii. Alergiile apar cel mai adesea primavara, cand polenulplantelor inflorite este imprastiat de vant la distante de zeci dekilometri. Grauntele de polen sunt oprite de mucoasa nazala umeda,de faringe, laringe si trahee, dar fiind prea mari nu pot patrundemai adanc, in bronhii sau in plamani. Sunt multe persoane pentru care,in fiecare an, inceputul primaverii p***ancide cu aparitia simptomelorneplacute ale alergiei la polen. In general, primele semne apar la nivelulnasului: furnicaturi, mancarimi, stranuturi repetate, secretii nazaleabundente. Apoi, gatul incepe sa usture, ochii lacrimeaza, inteapa sise inrosesc. Poate aparea si tusea seaca, senzatia de sufocare, greutatein respiratie. Mai rar, cei foarte sensibili pot suferi adevarate crizede astm bronsic. Aceste "iritatii" dureaza cam pana la venirea verii,daca alergia este generata de polenul de graminee si se extinde, dinpacate pentru suferinzi, mult mai mult (pana in septembrie, inceputullui octombrie) daca sensibilizarea este la polenul de ierburi. Chiarsi debutul simptomelor este mai devreme (februarie-martie sau aprilie)daca alergia e provocata de polenul de arbori timpurii. Daca si tie itiapar in fiecare primavara aceste simptome de rinita alergica inseamna casuferi de "febra de fan", adica esti alergica la polen. "Febra de fan"(medical, polinoza) produce adevarate epidemii sezoniere (la circa 5%dintre romani). Apare, in majoritatea cazurilor, la 25-28 de ani, seamelioreaza dupa 35-40 de ani, pentru a disparea la 50 de ani.

Ce e de facut?
Alergia la polen este greu de prevenit, pentru ca polenul exista prinaer toata primavara. Pana cand se va descoperi o pilula miraculoasaimpotriva bolii, singurule mijloace de lupta sunt: evitarea alergenilor,tratamentele medicamentoase, desensibilizarea si alte metode alternative,cum ar fi acupunctura, homeopatia, aromoterapia.
Desensibilizarea (cunoscuta mai recent sub numele de "imunoterapiespecifica cu vaccinuri alergenice") .
Pentru a putea face acest tratament trebuie identificat, inainte de toate,alergenul. Prin imunoterapia specifica se urmareste cresterea toleranteiorganismului la acel alergen. Cum se realizeaza aceasta? Se inoculeazadoze mici, din ce in ce mai ridicate, de alergen purificat in laborator,pentru ca organismul sa inceapa producerea de anticorpi. insa tratamentulnu este chiar fara risc. El nu e recomandat decat in cazuri severe,care dureaza de mai multa vreme si numai daca numarul de alergeni estelimitat.

Medicamente
Cel mai adesea doctorii alergologi recomanda antihistaminicele oralecare nu dau somnolenta (cum ar fi Claritin, Hismanal, Zyrtec), dar simedicamente administrate local, care atenueaza simptomele, in generalpicaturi pentru nas sau ochi (Cromolin, picaturi pentru nas si ochi;Nedocromil, solutie pentru nas; Emadine pentru ochi; Alergodil,picaturi pentru nas si ochi; Levocabastine, picaturi pentru ochi sinas). Atentie! Nu apela la medicamente de capul tau. Pentru a faceo alegere cat mai corecta, ar fi mai bine sa te adresezi mediculuialergolog. Te ajuta si medicul de familie.

E bine sa stii!
Cea mai mare concentratie de polen in aer este dimineata. Primavara, unmetru cub de aer contine pana la 3000 de graunte de polen, atat la orascat si la tara. Pentru a declansa o criza de alergie sunt suficiente 20de graunte intr-un metru cub de aer.
La munte, la o altitudine de peste 200 de metri, sau dupa o ploaieindelungata, concentratia de polen din aer scade in mod simtitor.Desensibilizarea este contraindicata celor cu tulburari de imunitate,cu hipertensiune arteriala sau cu angina pectorala.
Luna nasterii copilului poate influenta aparitia alergiilor deprimavara. Copiii nascuti in martie sau aprilie, din parinti care suferade aceasta afectiune, risca sa prezinte de timpuriu o sensibilizare lapolen.
Nu ignora primele semne de alergie, altfel risti sa suferi un socanafilactic, mai ales dupa un efort fizic indelungat: jogging sau plimbarecu bicicleta.

Dar singura ce poti face?
Cand este posibil, stai acasa in zilele uscate, calde si vantoase. Deasemenea, este recomandabil sa renunti la activitatile sportive care tesolicita prea mult.
Pe cat posibil, tine usile si ferestrele inchise (chiar si geamurilemasinii, cand conduci), in special dimineata.
Daca esti fumatoare, tine minte ca tutunul este un factor poluantimportant, care creste riscul de alergie.
Evita plimbarile dupa furtuni sau ploi scurte. Concentratia de poleneste, in aceste cazuri, mult mai ridicata (concentratia de polen scadedoar dupa o ploaie indelungata).
Spala-ti zilnic parul, pentru a indeparta eventualele granule de polen.Daca vrei sa faci drumetii la sfarsit de saptamana sau sa pleci inconcediu in acest sezon alege litoralul, muntele sau zonele unde suntpaduri de foioase (fag, stejar etc.), caci ele actioneaza ca un filtruanti-polen.
Consuma alimente bogate in cobalt si mangan: cereale, legume si fructeseci, peste, soia, ciuperci, usturoi, ceapa, ridichi.

Nu uita de leacurile naturiste
Homeopatia. Prin homeopatie se poate ajunge la o desensibilizare serioasaurmand un tratament cu doze crescatoare de polen de graminee sau detei. Acesta trebuie inceput chiar din ianuarie-februarie si se continuapana in primavara, care este sezonul critic. In plus, exista produsehomeopate care trateaza si manifestarile dureroase ale alergiilor.
Acupunctura. In ceea ce priveste acupunctura, chiar daca nu joaca unrol major in prevenirea "febrei de fan", ea atenueaza manifestarileneplacute ale rinitei in momentele de criza. Numerosi practicienirecomanda doua, trei sedinte de acupunctura la intervale apropiate,aplicate cu o saptamana inainte de sezonul polenului.
Suplimente nutritionale cu bioflavonoide - controleaza productia dehistamina (substanta raspunzatoare de manifestarile alergice: inflamatie,secretie, prurit etc.). Pot fi extracte de fructe (afine, coacaze), plante(Passiflora), legume (hrean, ceapa). Si extractul pur de Propolis areun important continut in flavonoide. Toate acestea consumate ca ataredetermina o ameliorare rapida a fenomenelor alergice suparatoare.Antioxidanti naturali (carotenoizi, tocopherol), vitamina E naturala,zinc, seleniu. Acestea normalizeaza activitatea sistemului imunitar,ceea ce determina o atenuare a fenomenelor alergice. Poti lua, deexemplu, vitamina C naturala (capsule de ACEROLA - produse de Aboca sidistribuite si la noi de Green Net), cate 2 capsule de doua ori pe zi;este un eficient antiinflamator si antioxidant natural care stimuleazasistemul imunitar si stabilizeaza infectiile.
Plante - infuzie din frunze uscate de urzici (una - doua lingurite la200 ml apa). Se beau doua cani pe zi - are un efect rapid, dar de scurtadurata, de ameliorare a congestiei nazale si a stranutului. Infuziede frunze uscate de patrunjel (una - doua lingurite la o cana de apa)din care se beau trei cani pe zi; scade productia de histamina.
Aromoterapia - poti utiliza o combinatie de parti egale din uleiuriesentiale de menta si musetel, diluate in apa, cu care se umezesteusor sau doar se stropeste fata de 2-3 ori pe zi; efectul este rapid,dar tot de scurta durata.
Maceratele glicerinice Plantextrakt - Ribes Nigrum (coacaz negru): se iaucate 50-150 picaturi pe zi in putina apa - sunt utile in stari alergice,rinite, astm, migrene ce apar pe fond alergic. Pentru un efect intens,se recomanda asocierea sa cu un alt macerat glicerinic, Rosa Canina,in aceeasi doza.

Calendarul polenului
In functie de data aparitiei simptomelor "febrei de fan" poti incercasa identifici alergenul responsabil.
Polen de pom:
Februarie - martie: polenul de arin, de alun
Martie - aprilie: polenul de salcie, plop, ulm
Aprilie: polenul de frasin, mesteacan
Mai: polenul de stejar, fag, pin
Iunie: polenul de tei
Polen de graminee si de ierburi:
Mai - iulie: secara
Mai - august: graminee
Iunie: patlagina, macris
Iulie - august: urzica, pelin

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
anna y m (acum 13 ani)

Mergeti la medic sa-i faca analize de sange , dar si exudat nazal si cel faringian (amandoua sunt foarte importante). Poate fi vorba de o infectie care nu cedeaza. Sanatate!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de anna y m
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de anna y m
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Diana (acum 13 ani)

Sau poate fi vorba de o sinuzita, care daca depaseste 8 saptamani se cronicizeaza. daca e vorba de asta, va recomand din suflet tratament homeopat de la bun inceput. Eu m-am chinuit sa scap de sinuzita cronica 1 an de zile cu antibiotice gen penicilina injectii, augmentin, moldamine, etc si nu si-au facut efectul, si am scapat in 3, 4 luni cu ajutorul homeopatiei:) Dumnezeu sa va dea sanatate!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.