aspirina beneficii si riscuri
Dieta pe care o urmati aduce beneficii pielii?
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Ingredientele naturale din produsele alimentare pe care le consumati, pot oferi multiple beneficii pielii dumneavoastra, de la viteza exfolierii pielii, la protectia acesteia de razele UV care provoaca aparitia de pete maronii, dar si riduri. Dieta pentru un ten frumos trebuie sa contina grasimi sanatoase, proteine suficiente si multe fructe si legume. Pe langa avantajele pe care alimententele sanatoase le furnizeaza pielii, acestea fac minuni si pentru restul corpului: imbunatatesc activitatea intelectuala, diminueaza nivelul de colesterol, amelioreaza calitatea somnului etc. Ce trebuie sa contina dieta pentru o piele frumoasa si sanatoasa O dieta care aduce beneficii pielii este cea care pastreaza si starea generala de sanatate. Alimentele bogate in antioxidanti protejeaza si mentin sanatatea pielii. Cei mai multi dintre antioxidanti se gasesc in fructe, legume, seminte si nuci. Pentru ca pielea dumneavoastra sa radieze, consumati grasimi sanatoase si optati pentru [continuare]
Beneficiile exercitiilor de dimineata
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Exercitiile fizice pe care le faceti dimineata, devreme, ofera beneficii atat sanatatii dumneavoastra, cat si starii dumneavoastra de spirit. Un program de antrenament la primele ore va poate ajuta la reglarea somnului, va intensifica activitatea creierului si va creste nivelul de energie. Exercitiile de dimineata sunt importante, intrucat ajuta organismul sa functioneze normal. De exemplu, persoanele care se trezesc mai devreme pentru a face sport, se vor culca seara mai devreme si nu vor lua cina la ore tarzii, in noapte - obicei daunator starii generale de sanatate. In plus, daca va antrenati devreme, in lumina soarelui, metabolismul dumneavoastra va fi accelerat, tensiunea arteriala se va normaliza si se va regla ciclul trezire-somn. Efectele pozitive ale activitatii fizice realizata dimineata [continuare]
Beneficiile pentru sanatate oferite de bere
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Beneficiile pentru sanatate ale berii includ reducerea riscului de cancer si boli cardiovasculare, cresterea densitatii osoase, prevenirea dementei si a bolilor coronariene, imbunatatirea functiei sistemului digestiv. In plus, berea are proprietati anti-imbatranire, combate diabetul zaharat, formarea calculilor biliari si a pietrelor la rinichi. Berea mai poate contribui la tratarea hipertensiunii arteriale, are proprietati diuretice si poate reduce stresul. Efectele pozitive ale berii pentru mentinerea sanatatii organismului - Proprietati anti-cancer. Un compus flavonoid numit Xantohumol, care se gaseste in hameiul utilizat pentru producerea berii, joaca un rol major in prevenirea cancerului, inclusiv a celui de prostata. Potrivit cercetatorilor, berea este si o sursa buna de polifenoli, datorita [continuare]
Generalitati Probabil ca ati auzit deja despre impactul pe care il are somnul de frumusete asupra sanatatii si frumusetii dumneavoastra. Somnul de frumusete aduce multiple beneficii organismului, unele dintre ele destul de evidente. Somnul este perioada in care toate sistemele corpului se refac, celulele pielii se inmultesc si le inlocuiesc pe cele vechi si organele importante se vindeca mult mai rapid. Privarea de somn creste nivelul de stres, inflamatia din organism duce la imbatranire, dar si la aparitia a diverse boli. Efectele pozitive ale somnului de frumusete - Vindecare rapida a pielii - In timpul orelor de somn are loc o accelerare a vindecarii leziunilor pielii. De aceea, atunci cand va treziti din somn pielea dumneavoastra este roz si are un aspect intinerit. In plus, in timpul somnului are loc repararea tesuturilor pielii, iar parul si unghiile vor creste mai repede, ca urmare a cresterii nivelului de hormoni de crestere. - Mai putine puncte negre - Lipsa de somn... [continuare]
Beneficiile consumului de carne de curcan
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Carnea de curcan este adesea inclusa in dietele sarace in grasimi. Aceasta are putine grasimi - doar 1 gram de grasime per 30 grame portie. Beneficiile consumului de carne de curcan sunt multiple. Printre acestea se numara scaderea nivelului de colesterol rau din sange si imbunatatirea sistemului imunitar. Carnea de curcan are un continut ridicat de proteine. Acest tip de carne este o sursa buna de niacina, vitamina B6 si seleniu. Informatii nutritionale Carnea de curcan contine mai multe substante nutritive, comparativ cu carnea de pui. Prin urmare, consumul de carne de curcan imbunatateste sanatatea in diverse moduri. Iata cateva informatii nutritionale ale carnii de curcan: 100 grame carne de curcan contin aproximativ 160 grame de calorii, dintre care 72 din calorii provin din grasime o portie de carne de curcan contine, de asemenea, vitaminele B6, B12, niacina, riboflavina si acid pantotenic carnea de curcan mai are in compozitie minerale, cum... [continuare]
Ce riscuri pentru sanatate presupune epilarea
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Femeile suporta tot felul de disconforturi legate de cosmetizarea corpului, mai ales atunci cand este vorba despre indepartarea parului de pe piele. De la epilarea cu ceara, la cea cu zahar, exista mai multe modalitati pentru a avea o piele fina, lipsita de par. Iata mai jos care sunt riscurile asociate cu fiecare dintre aceste tehnici. Inconvenientele care ar putea sa insoteasca epilarea - Rasul - Unul dintre cele mai comune moduri de a indeparta parul de pe pielea dvs. este rasul, intrucat este rapid, ieftin si reprezinta o metoda destul de usoara. Totusi, daca va radeti firele de par, acestea ar putea creste sub piele sau pielea s-ar putea irita. Daca uitati sa schimbati lamele aparatului de ras sau daca acestea sunt ruginite, exista probabilitati ridicate ca in urma rasului pielea sa se infecteze si sa se irite. De asemenea, ar putea sa apara foliculita - o infectie a foliculului de par cauzata de bacterii cum ar fi [continuare]
Generalitati Fructele de avocado sunt o sursa bogata de acizi grasi esentiali, insa beneficiile pe care ele le prezinta pentru sanatate izvorasc din numeroase alte proprietati nutritionale importante. Avocado este un fruct ce apartine familiei Lauracae, alaturi de alte plante cu flori precum camforul, scortisoara sau dafinul. Consistenta untoasa a pulpei si gustul specific al avocado-ului il fac similar fructelor oleaginoase, precum nucile si semintele. Numele stiintific al fructului este Persea americana. Fructul de avocado devine verde inchis sau mov inchis atunci cand este copt, iar in interior are o samanta lemnoasa maron. Fiecare fruct cantareste in jur de 300-700 g. Oamenii de stiinta au descoperit, in cadrul studiilor afectuate asupra beneficiilor aduse de consumul fructelor de avocado, ca ele au rol protectiv impotriva bolilor cardiovasculare, ajuta la controlul greutatii corporale si imbunatatesc abilitatea organismului de a absorbi in parametri optimi... [continuare]
Beneficiile pentru sanatate ale consumului de castraveti
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Castravetele este una dintre cele mai indragite legume si nici nu este de mirare, de vreme ce are proprietati nutritive importante pentru organism si o multime de beneficii pentru sanatate. Sarac in calorii, dar plin de vitamine si minerale, castravetele este un aliment excelent in orice anotimp si unul dintre putinele alimente care nu au contraindicatii. Pentru a profita din plin de beneficiile catravetilor, este recomandat sa ii consumati atat in stare proaspata, in salate sau la aperitive, cat si murati ori sub forma de suc. Calitatile nutritive ale castravetilor Inainte de a fi consumati, castravetii care nu provin dintr-o cultura cunoscuta trebuie spalati timp de 1 minut sub jet de apa calduta, pentru a se elimina eventualele substante chimice cu care au fost stropiti in perioada de crestere. In general, este recomandat sa consumati castravetii cu tot cu coaja, deoarece in stratul exterior al legumei sunt concentratii importante de vitamine, minerale si... [continuare]
Orezul brun vs orezul alb - beneficii si atentionari
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Orezul brun detine o serie intreaga de beneficii pentru sanatate, fiind recomandat de medicii nutrionisti in detrimentul orezului alb. Diferenta dintre aceste doua cereale nu consta doar in culoare, ci si in calitatile nutritionale oferite de fiecare in parte. In timp ce orezul alb este mai apetisant si mai pufos prin gatire decat orezul brun, cel din urma recupereaza teren din prisma impactului pe care il are asupra sanatatii. Orezul brun este forma integrala a cerealei, fiindu-i indepartat doar stratul superior prin macinare. Prin urmare, acesta pastreaza intreaga cantitate de fibre si germeni, partile cele mai bogate in nutrienti vitali. Orezul alb este cereala care si-a pierdut prin macinare taratele si germenii de orez, fiind mai sarac in fibre si nutrienti. Acesta trece printr-un proces complex de rafinare, care inlatura stratul de aleuron, bogat in uleiuri esentiale (ce determina orezul integral sa rancezeasca mai repede decat cel alb,... [continuare]
Mango si papaya, beneficii pentru sanatate
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Mango si papaya sunt fructe exotice din ce in ce mai apreciate in tarile in care nu cresc in mod obisnuit. Nu doar gustul delicios le recomanda pentru consumul regulat, ci si anumite beneficii pe care le au pentru sanatate. Satioase, racoritoare, surse excelente de vitamine si minerale, fructele exotice ar trebui sa se regaseasca in alimentatia de baza a oricarei persoane care isi doreste sa previna si sa amelioreze anumite afectiuni. Beneficiile fructului mango pentru sanatate Mango este considerat regele fructelor exotice. Si nici nu este de mirare, de vreme ce pulpa unui singur fruct furnizeaza organismului cantitati importante de - vitamine (A, B1, B12, C, E) - minerale (magneziu, calciu, fier, potasiu, cupru, fosfor) - aminoacizi - carotenoizi - fibre - enzime care imbunatatesc digestia - biflavonoide - fitonutrienti - taninuri - compusi polifenolici Previne imbatranirea prematura a pielii Odata cu inaintarea in varsta, productia naturala de... [continuare]
Beneficiile consumului de anghinare pentru sanatate
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Planta numita anghinare este una dintre cele mai populare culturi comestibile din regiunea mediteraneana, cunoscuta inca din timpuri stravechi pentru beneficiile sale pentru sanatate si proprietatile medicinale importante. Din punct de vedere botanic, anghinarea apartine familiei Asteraceae si genului Cynara. Numele stiintific al anghinarei este Cyanara scolymys si este cultivata in special pentru solzii carnosi ai inflorescentei sale, dar si pentru receptaculii florali care sunt comestibili. Anghinarea este folosita in gastronomie (bulbul florii) si in medicina naturista (radacinile si frunzele de anghinare). Consumata in stare proaspata, poate sa trateze diareea cronica, diabetul, hemoroizii, varsaturile si migrenele. Beneficiile anghinarelor pentru sanatate Consumul anghinarelor atrage dupa sine o serie intreaga de beneficii pentru sanatate, in special daca planta este gatita la aburi si isi conserva astfel toti nutrientii. Pentru a beneficia de... [continuare]
Generalitati Femeile au nevoi nutritionale specifice, pe alocuri diferite de cele ale barbatilor. Din acest motiv, anumite alimente sunt benefice sanatatii femeilor, avand un impact seminificativ in special dupa varsta de 30 de ani, cand organismul intra intr-un proces degenerativ lent. Planul nutritional adoptat de fiecare femeie in parte poate preveni sau chiar stagna unele simptome ale bolilor care afecteaza cu precadere sexul feminin, precum osteoporoza, manifestarile menopauzei, bolile cardiace, diabetul sau anumite tipuri de cancer. Alimentatia si sanatatea femeilor Alimentatia poate avea cu adevarat un rol esential in starea de sanatate a femeilor, influentand-o negativ sau pozitiv, in functie de alegerile facute. Astfel, anumite alimente bogate in antioxidanti si nutrienti esentiali sporesc longevitatea si previn instalarea diverselor afectiuni diagnosticate deseori in randul pacientilor de sex feminin. Asadar, alimentatia sanatoasa poate sa furnizeze unei femei... [continuare]
Beneficiile surprinzatoare ale rosiilor pentru sanatate
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Rosiile sunt originare din America de Sud si sunt cultivate pe continentul european de sute de ani, pentru gustul lor dulce, dar si pentru numeroasele beneficii pe care le aduc sanatatii. Aceste legume consumate atat in stare cruda, cat si prin preparare termica, pot fi de culoare rosie, galbena sau mov, toate soiurile furnizand nutrienti esentiali pentru organism. Interesul lumii medicale pentru efectele pozitive ale consumului de rosii se datoreaza in special continutului de licopen, un antioxidant care ajuta organismul sa combata actiunea distructiva a radicalilor liberi, care ataca celulele sanatoase si produc in cele din urma diverse forme de cancer. Rosiile mai sunt extrem de benefice in timpul verii, intrucat protejeaza pielea de agresiunile razelor ultraviolete. Proprietatile nutritive ale rosiilor O portie de rosie coapta si proaspata de aproximativ 150 de grame constituie o excelenta sursa de vitamina A, C, K, acid folic si potasiu. Aceste legume... [continuare]
Prunele - beneficii si retete sanatoase
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Prunele sunt fructe cu gust dulce intens, ce apartin familiei Rosaceae si genului Prunus, care mai include si piersicile, nectarinele si migdalele. Ele aduc multiple beneficii sanatatii, gratie continutului bogat de vitamine, minerale si fibre, in opozitie cu aportul sarac de calorii. Consumate in stare proaspata sau incluse in retete sanatoase, prunele sunt tot la fel de recomandate pentru mentinerea sanatatii si a greutatii corporale. Valori nutritionale In stare proaspata, prunele ofera o gama larga de nutrienti pretiosi pentru sanatate, in schimbul unui numar redus de calorii. Astfel, 100 de grame de prune coapte si neprocesate termic prezinta urmatoarele valori nutritionale - Calorii 46 kcal - Carbohidrati 11,42 grame - Proteine 0.70 g - Grasimi totale 0.28 g - Fibre 1.40 g - Folati 5 g - Niacina 0.417 mg - Acid Pantotenic 0.135 mg - Piridoxina 0.029 mg - Riboflavina 0.026 mg - Tiamina 0.028 mg - Vitamina A 345 IU - Vitamina C 9.5 mg -... [continuare]
Pepenele galben - beneficii pentru sanatate si informatii nutritionale
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Pepenele galben este un membru al familiei botanice Cucurbitaceae, alaturi de dovleac, dovlecel sau castravete. Acest fruct savuros si satios prezinta numeroase beneficii pentru sanatate, care izvorasc din proprietatile substantelor nutritive pe care le contine. Informatiile nutritionale ale pepenelui galben indica un continut mic de calorii (doar 34 pentru 100 de grame) si de grasimi, dar o concentratie generoasa de vitamine, minerale si fibre. Pepenele galben este consumat ca atare, in stare proaspata, pentru gustul sau dulce si consistenta moale si suculenta. Acelasi aliment cu importante beneficii pentru sanatate este folosit in unele regiuni ale lumii ca aperitiv sau ca ingredient pentru salate si deserturi. Informatii nutritionale pentru pepenele galben Acidul folic, carotenoizii, vitamina C si potasiul sunt doar cativa dintre nutrientii-cheie care transforma pepenele galben intr-un fruct benefic organismului din toate punctele de vedere. Informatiile... [continuare]
Cum cresc orgasmele inteligenta si alte beneficii ale climaxului sexual
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Orgasmele au fost asociate in ultimii ani cu numeroase beneficii pentru sanatate, de la redobandirea starii de bunadispozitie si eliberarea de stres, pana la imbunatatirea activitatii cardiace si a formei fizice. Mai nou, oamenii de stiinta pun semnul egal intre orgasme si cresterea inteligentei, mai exact intre satisfactia sexuala si activitatea cerebrala mai intensa. Stimularea inteligentei prin orgasm Un studiu recent derulat de Rutgers, universitatea de stat din New Jersey, a descoperit ca orgasmul creste propriu-zis activitatea cerebrala. Initiatorii studiului au folosit un echipament special care masoara fluxul sanguin ce ajunge in diferite parti ale creierului, apoi au supus participantii mai multor activitati, de la rezolvarea jocurilor de tip puzzle si Sudoku, pana la autostimularea sexuala. Rezultatele experimentului sunt cel putin interesante in timp ce jocurile care antreneaza gandirea si alte functii cognitive au reusit sa creasca activitatea... [continuare]
Dovleacul, beneficii si retete sanatoase
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Dovleacul, aliment specific toamnei si indragit pentru gustul dulce foarte placut, detine proprietati nutritive cu beneficii multiple pentru sanatate. Acest rod principal al sezonului rece este surprinzator de bogat in antioxidanti si vitamine, putand fi inclus in numeroase retete sanatoase si apreciate. Pe langa faptul ca furnizeaza un numar mic de calorii, dovleacul este o sursa generoasa de vitamina A, antioxidanti flavonoizi polifenolici si carotenoizi, nutrienti care s-au dovedit esentiali starii de sanatate in numeroase demersuri stiintifice de specialitate. Valorile nutritionale ale dovleacului 100 de grame de dovleac contin: - Calorii - 26 kcal - Carbohidrati - 6.5 g - Proteine - 1.0 g - Grasimi totale - 0,1 g - Fibre alimentare - 0.5 g - Folati - 16 mcg - Niacina - 0.600 mg - Acid Pantotenic - 0.298 mg - Piridoxina - 0.061 mg - Riboflavina - 0.110 mg - Tiamina - 0.050 mg - Vitamina A - 7384 UI - Vitamina C - 9.0 mg - Vitamina E - 1.06 mg [continuare]
Vinetele, beneficii si retete sanatoase
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Vinetele se remarca prin numeroasele beneficii pe care le aduc sanatatii, nu doar din prisma vitaminelor si mineralelor pe care le furnizeaza, ci si datorita antioxidantilor pe care ii contin, cu efecte benefice in reducerea nivelului de colesterol si prevenirea cancerului. Vinetele pot fi incluse in numeroase retete sanatoase, mai ales in timpul sezonului lor de recoltare, intre lunile august si octombrie. Valorile nutritionale ale vinetelor Beneficiile pe care vinetele le aduc sanatatii organismului deriva din nutrientii acestor legume populare si apreciate pentru gustul lor specific. Astfel, circa 82 de grame de vinete contin - Calorii 19 kcal; - Fibre 11% din doza zilnica recomandata; - Mangan 10% din doza zilnica recomandata; - Molibden 5,4% din doza zilnica recomandata; - Potasiu 5,3% din doza zilnica recomandata; - Acid Folic 4,5% din doza zilnica recomandata; - Vitamina K 3,5% din doza zilnica recomandata; - Cupru 3,5% din doza zilnica recomandata; -... [continuare]
Ce beneficii ofera varza pentru sanatate
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Varza este o leguma crucifera extrem de bogata in fitonutrienti, ce face parte din aceeasi familie a verzei de Bruxelles, conopidei, verzei Kale sau broccoli-ului. Acest aliment consumat in toate colturile lumii ofera o serie intreaga de beneficii pentru sanatate, de la efectele sale antiinflamatorii, pana la protectia pe care o ofera tractului digestiv si sistemului cardiovascular. Varza si valorile sale nutritionale Vitaminele, mineralele si fitonutrientii din varza contribuie din plin la mentinerea starii de sanatate, dar si la reglarea greutatii corporale, datorita numarului redus de calorii pe care aceasta leguma il contine. Valorile nutritionale pentru 100 de grame de varza sunt: Calorii 25 kcal Carbohidrati 5.8 g Proteine 1.3 g Fibre alimentare 2.50 mg Folati 53 g Niacina 0.234 mg Acid pantotenic 0.212 mg Piridoxina 0.124 mg Riboflavina 0.040 mg Tiamina 0.061 mg Vitamina A 98 UI Vitamina C... [continuare]
buna ziua. la mijlocul lunii ianuarie am facut vaccinul cantgrip iar dupa 2 saptamani am aflat ca sunt insarcinata. mentionez ca vaccinul l-am facut in perioada conceptiei(la diferenta de 2-3 zile). va rog sa-mi scrieti care sunt riscurile sarcinii. multumesc! [continuare]
Care sunt riscurile in cazul unei glicemii mai mari de 300?
Buna seara, Am o intrebare legata de mama mea care a fost diagnosticata acum 3ani cu diabet in faza incipienta. Nu i s-a dat tratament medicamentos, insa i s-a specificat sa tina regim strict. In toti acesti 3 ani mama nu s-a mai prezentat la doctor si nici nu a tinut un regim strict asa cum i se spusese, insa weekend-ul trecut si-a cumparat un aparat de masurat glicemia. Ieri dimineata, la prima ora si-a masurat glicemia si avea o glicemie de 340 mg/dl. Care sunt riscurile si ce ar trebui sa faca? Multumesc, Clara Smarandache [continuare]
buna.am30 de ani,nu am ramas niciodata insarcinata,nici nu mi-amdorit-o.de curand mi s-a descoperit un fibrom pe uter. docorulmi-a prescris duphaston apoi niste injectii care sa-mi induca starea de menopauza astfel incat sa-mi induca starea de menopauza si sa scada fibromul astfel incat sa pot ramane insarcinata. tot acest tratament ar dura in jur de 16 luni. care sunt riscurile pt mine,pt corpul meu urmarea unui astfel de tratament? [continuare]
buna ziua;pentru efectuarea unei coronarografii mi s-a propus angiosealul;ce este acesta si care sunt riscurile lui?deasemenea riscurile coronarografiei.amultumesc [continuare]
Buna seara. Ma numesc Ramona S. si as dori sa ma ajutati intr-o problema: mama mea a fost diagnosticata, acum trei ani, in Italia, cu diabet de tip 2; anul acesta a suferit doua interventi chirugicale la carotida, tot in Italia( prima la sfarsitul lunii martie, cea de-a doua la sfarsitul lunii mai), avand atat carotida stanga cat si cea dreapta infundata in proportie de 75% respectiv 80%. Medicamentele pe care le ia sunt: sivastin 20mg, cardioaspirin 100mg (il ia in urma operatilor din acest an), gliclazide 30ml (dar ia numai 15ml pentru ca este foarte stricta cu dieta si face si exercitii). In seara asta a ajuns la urgenta cu tensiunea de 210, dupa ce saptamana asta a mai avut de doua ori asemenea probleme. Am citit un articol in care se sustine ca hipoglicemia poate fi determinata si de ingestia unor medicamente ca inhibitorii de monoaminoxidaza, precum salicilatii (aspirina). In acest caz, care ar fi solutia? Sa renunte la cardioaspirina, sa ia o doza mai mica sau se poate... [continuare]
buna seara,ma numesc aura si am 18 ani.pentru inceput,am rinita alergica perena ;sunt alergica la praf,iau tratament...totul este ok pana acum, pana cand m.am apucat usor de fumat...nu fumez foarte des doar ca as vrea sa stiu care sunt riscurile?daca fumez si in acelasi timp am si aceasta rinita...am observat ca nu mai stranut asa de des ca inainte,aproape deloc, desii urmez in continuare tratamentul...recunoc ca am mai facut pauze si apoi il reluam iar. [continuare]
sunt diagnosticata cu aterom pe carotida stg.am primit recomandarea de la medicul specialist de a ma prezenta la institutul inimii din cluj napoca pt a ma supune unei interventii chirurgicale de desfundare a carotidei .dac cineva s-a confruntat cu un asemenea caz, as avea rugamintea sa-mi dati mai multe sfaturi si relatii chiar in ce consta aceasta interventie , care sunt riscurile si in ce consta recuperarea . va multumusc anticipat si va doresc tuturor sanatate multa . [continuare]
Ce riscuri sunt la implantarea peace maker-ului
ce riscuri sunt la implantarea peace maker-uli ? [continuare]
Aspirina - comprimate
Ce este Aspirina si pentru ce se utilizeaza Indicatii In dureri usoare sau medii, de exemplu in cefalee, in dureri dentare, in dismenoree, inflamatii, febra si raceli. Atentie Aspirina nu trebuie administrata timp indelungat sau in doze ridicate fara recomandarea medicului. Aspirina se administreaza copiilor si tinerilor cu afectiuni insotite de febra numai la indicatia medicului, din cauza posibilei aparitii a sindromului Reye si numai atunci cand alte masuri nu au avut o actiune binefacatoare. Aspirina actioneaza ca un antiinflamator nesteroidian, antipiretic, analgezic, antiagregant plachetar. Mod de administrare Utilizati intotdeauna acest medicament conform indicatiilor din acest prospect sau indicatiilor medicului dumneavoastra sau farmacistului. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Doze Doar pentru administrare orala. Luati drajeul/drajeurile cu o cantitate mare de lichid. Pentru adulti si adolescenti (cu varsta de... [continuare]
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Medicina generala , Medicina de familie , Ecografie .


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter