alimente care cresc acidul uric
Top 10 alimente care sustin sistemul imunitar
Dr. Corello Mirela
Medic Specialist in nutritie si siguranta alimentatiei
Ce este sistemul imunitar Sistemul imunitar este un sistem de aparare, format din structuri biologice (tesuturi, organe, celule). Acestea desfasoara procese complexe, pentru a lupta impotriva agentilor patogeni: virusuri, bacterii si corpuri straine, care provoaca infectii sau boli. Pentru a functiona corect, un sistem imunitar trebuie sa distinga intre agentii patogeni si celulele propriului organism. Cand sistemul imunitar intra in contact cu un agent patogen, acesta declanseaza un raspuns imun. Sistemul imunitar elibereaza anticorpi, care se ataseaza de antigeni si ii anihileaza. Pentru a avea loc aceste procese biologice, organismul, are nevoie de anumite substante. Pot anumite alimente sa stimuleze sistemul imunitar? Incorporarea unor alimente specifice in dieta, poate intari raspunsul imun al unei persoane. Daca sunteti in cautarea unor modalitati de prevenire a racelii, a gripei si a altor infectii, primul pas ar trebui sa fie o vizita la raionul de fructe si legume.... [continuare]
Cele mai bune alimente care pot combate oboseala
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Multe persoane observa ca masa le poate afecta energia. Astfel, de multe ori o masa bogata si copioasa poate face ca o persoana sa se simta obosita. Acest lucru se datoreaza faptului ca organismul isi foloseste mare parte din energie pentru a digera acea masa, in loc sa o utilizeze pentru restul corpului. Cea mai usoara modalitate de a evita acest lucru consta in mancatul unor portii mai mici pe parcursul zilei. In acest mod, organismul ramane alimentat in mod regulat si poate chiar si sa piarda in greutate. Pentru ca o persoana sa aiba mai multa energie in urma consumului de alimente trebuie sa ii ofere organismului cea mai buna mancare. Recomandari Fructe si legume proaspete Cu cat mancarea este mai proaspata, cu atat aceasta ofera mai multe substante nutritive. Consumul de fructe si legume de sezon reprezinta cea mai buna modalitate prin care acestea se pot consuma proaspete si pot oferi tot ce este mai bun. Merele, capsunile, afinele, citricele si morcovii... [continuare]
Alimente care combat astenia de primavara
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Fie ca este vorba de o noapte de nesomn sau un program incarcat, in anumite zile se pare ca nu aveti deloc energie. Inainte de a apela la o ceasca de cafea sau alte bauturi energizante, incercati alte strategii mai sanatoase de a evita lipsa energiei, cauzate de astenia de primavara. Urmatoarele alimente va pot ajuta sa aveti un nivel ridicat de energie, contribuind in acelasi timp la mentinerea sanatatii generale, prin continutul lor de substante nutritive. Cum puteti inlatura astenia de primavara cu ajutorul alimentelor - Seminte de dovleac. Daca va simtiti epuizati dupa un antrenament de numai 30 de minute, este posibil sa aveti un deficit de magneziu. In cadrul unui studiu, cercetatorii au restrictionat acest mineral din dieta subiectilor (femei cu varste cuprinse intre 47 si 75 de ani). Ei au descoperit ca cei care au valori mai scazute de magneziu in organism au nevoie de mai mult oxigen in timpul activitatilor fizice. Pentru a se evita acest lucru, includeti... [continuare]
Banana, alimentul care poate imbunatati vederea
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Bananele sunt disponibile in forme, soiuri si marimi diferite si pot fi consumate in orice moment al zilei. Acest fruct versatil poate fi fiert, consumat crud sau uscat. Bananele sunt la indemna oricui si sunt bogate in substante nutritive, vitamine si minerale. Bananele ar putea inlocui portia de zahar de la micul dejun si reprezinta o modalitate excelenta de a creste aportul de fibre, potasiu si vitamina C. Avantajele pentru vedere obtinute in urma consumului de banane Datele rezultate ca urmare a mai multor studii de specialitate demonstreaza ca prin consumul a mai multor portii zilnice de banane poate fi redus riscul aparitiei degenerescentei maculare asociata cu [continuare]
Ganglioni care cresc noaptea si se micsoreaza in timpul zilei
Buna ziua!Acum 2 luni am fost piscata de o albina.Mi-au aparut 2 ganglioni unul mic(cat un bob de mazare) in spatele urechii si unul mai mare laterocervical.Medicul de familie mi-a prescris Prednison,dar eu nu am dus tratamentul pana la capat.Am fost la 2 medici de la ORL.Unul mi-a dat o plasa de pastile (Aerius,Flamexin,Rivanol etc),celalat a spus ca veninul se va trage in timp si ca nu e nimic grav.Problema e ca nu se retrage si am observat ca noaptea au marimea initiala(asa cum i-am descoperit),iar pe parcursul zilei scade.Am o durere in gat si amigdala dreapta umflata.Ganglionii sunt si ei pe dreapta.De asemenea am un fel de gingivita(de mai multi ani) si in mai am avut o infectie la o masea. Am facut analize de sange si exudat faringian si totul a iesit in limite normale.VSH 8 (era maxim 10),Fibrinogen 320(era intre 200 si 400) si ASLO 200. Ce e de facut? [continuare]
Fetita mea are 8 ani si i-au crescut premolarii definitivi.Nu este prea devreme? Fratele ei geaman deabea a schimbat incisivii laterali.Nici aia nu i-au crescut de tot. [continuare]
uree serica-73,1 mg/dl,creatinina-1,65 mg/dl.Cu multumiri ! [continuare]
Lintea salbatica (ervus lens)
Planta este originara din Europa. Lintea este o planta scunda,de circa 40 cm inaltime, paroasa. Frunzele sunt paripenat compuse. Florile au culoare alb- albastrui. Semintele plantei sunt comestibile si cresc in pastai asemanatoare celor de mazare. Dintre elementele chimice continute de planta amintim: amidon, fier, calciu, sodiu si potasiu (care favorizeaza asimilarea grasimilor), vitaminele b, C, mangan, apa, protide, hidrati de carbon, lipide, saruri minerale, celuloza, 162 mg de purine la 100 g, acid uric.Principalele calitati ale Lintei sunt: foarte nutritiva si printre cele mai digeste, galactogog, energizant, antiinflamator, ajuta la scaderea colesterolului din sange. In fitoterapie sunt utilizate semintele. Aceste seminte, alaturi de soia, reprezinta o alternativa pentru vegetarieni, reprezentand o foarte bogata sursa de proteine. Uz intern: - convalescenta, crestere, dispepsii, mamele care alapteaza pentru marirea cantitatii de lapte, sportivi, persoane cu... [continuare]
Proglycem
Actiune terapeutica Antagonist insulinic. Inhiba eliberarea insulinei din celulele beta pancreatice, determinand cresteri ale glicemiei. Efectul depinde direct de doza. Determina si retentie de sodiu, potasiu, acid uric, apa. Alte efecte includ tahicardie, cresterea acidului uric seric, acizilor grasi serici. Debut: 1 h. T ½: 24-36 h (pana la 53 h la pacientii cu anurie). Durata: 8 h. Peste 90% se leaga de proteinele plasmatice. Se metabolizeaza in ficat. Se excreta (50% netransformat) prin rinichi. Indicatii Tratamentul hipoglicemiei hiperinsulinemice, incluzand adenom/carcinom insular neoperabil sau tumori extrapancreatice la adulti. La copii, tratamentul hiperinsulinemiei datorate sensibilitatii la leucina, hiperplaziei celulelor insulare, tumori extrapancreatice, adenom/adenomatoza insulara pancreatica. Preoperator ca masura temporara si postoperator daca hipoglicemia persista. Doze si mod de administrare Capsule, suspensie orala: toate indicatiile: dozele se... [continuare]
Gestionarea episoadelor acute de guta
Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie
Ce este guta? Guta reprezinta o afectiune ce rezulta din eliminarea deficitara a acidului uric, ceea ce duce la depunerea de urati de sodiu in tesuturi, determinand aparitia unor tulburari la nivelul articulatiilor si la nivelul rinichilor. Cum se manifesta? Acidul uric este o substanta chimica, produsa atunci cand organismul uman descompune diverse alimente care contin compusi organici numite purine, ce le gasim in alimente precum: carne de vanat, peste, ficat, fasole, dar si in anumite bauturi cum ar fi berea si vinul. Nivelurile crescute de acid uric poarta denumirea de hiperuricemie (prea mult acid uric crescut in sange) si este o afectiune ce apare frecvent la sexul masculin in jurul varstei de 50 ani, iar boala ce rezulta in urma excesului de acid uric neeliminat din organism duce la aparitia gutei. Guta mai este considerata si un tip de afectiune reumatica deoarece prezinta aproximativ aceleasi simptome ca si cele din reumatismul articular, dat fiind faptul ca... [continuare]
Guta – factori de risc, simptome si tratament
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Guta este un nume amuzant pentru o boala, dar oricare dintre cei ce au experimentat o astfel de durere cunoaste acest tip de boala. Cauzata de excesul de acid uric care se cristalizeaza in una sau mai multe articulatii, guta provoaca nu numai durere, dar si inflamatie. Exista diferiti factori ce cresc riscul aparitiei gutei, insa puteti lua masuri pentru metinerea la distanta a simptomelor de guta. Aceasta afectiune apare mai frecvent dupa o interventie chirurgicala, dupa anumite traumatisme sau deshidratare. Anumite medicamente, cum ar fi diureticele, cresc nivelul de acid uric din sange. Tratamentul anumitor tipuri de cancer poate provoca guta, cauza fiind nivelul ridicat de acid uric eliberat atunci cand celulele sunt distruse. Artrita degenerativa, de asemenea, face ca articulatiile afectate sa provoace aparitia gutei. Factori de risc in aparitia gutei Studiile au gasit, mai nou, si cativa factori de risc in ceea ce priveste aparitia gutei. Acestia sunt: a.... [continuare]
Regimul alimentar in hiperuricemie – guta, litiaza renala urica
Dr. Alexe Raluca-Maria
Medic primar Medicina Interna, Competenta Ultrasonografie Generala
Ce este hiperuricemia Hiperuricemia este definita prin valorile acidului uric in sange 6.8 mg/dl- (intervalul de valori normale poate diferi usor in functie de laborator, dar este situat la max 7 mg/dl pt barbati, in jur de 6 mg/dl la femei si 5 mg/dl la copii). Desi acidul uric a fost descoperit acum peste 200 de ani, anumite aspect ale implicarii lui in organism sunt, inca, necunoscute. Hiperuricemia nu este echivalenta cu guta, asa cum s-a considerat multi ani, deoarece acidul uric are multe alte implicatii metabolice in organismul uman. Purinele sunt substante chimice care cotin azot (N). Rolul lor in organism este foarte important, deoarece intra in formula chimica a acizilor nucleici prezenti in toate celulele organismului, precum si in metabolismele energetice ale celulelor. Acidul uric este un derivat chimic al purinelor. El este produsul final al metabolismului purinelor; este un produs chimic greu solubil si trebuie eliminat de organism. Din totalul uratului din... [continuare]
Grasimile benefice si nocive din alimente
Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog
Generalitati Grasimea reprezinta cea mai bogata sursa de energie alimentara disponibila n dieta zilnica. Un consum excesiv insa, poate produce un aport energetic prea mare, iar daca aceasta energie nu este folosita, va provoca excesul de greutate si obezitate, favorizand aparitia bolilor cardiovasculare. Cu toate acestea, grasimea este implicata si în alte functii ale corpului nostru: - mentine pielea si parul sanatosi. - Ajuta la absorbtia vitaminelor liposolubile (A, D, E si K). - efect termic asupra propriului organism. Tipuri de grasimi Cele mai multe dintre alimente contin mai multe tipuri de grasimi. Dintre acestea, unele sunt benefice pentru sanatate, comparativ cu altele. Totusi, nu este necesar sa se elimine complet, toate grasimile dintr-o dieta. Unele dintre ele influenteaza in mod pozitiv, iar altele in mod negativ starea de sanatate a unei persoane. Ideal ar fi, sa se consume cu moderatie produse alimentare care contin tipuri sanatoase de grasimi. Adevaruri... [continuare]
Care sunt cele mai bune alimente pentru sanatatea inimii?
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Bolile cardiovasculare raman in continuare criminalul numarul unu in Romania. Se estimeaza ca bolile de inima vor ramane principala cauza de deces in urmatorii ani. Specialistii recomanda 16 alimente care, atunci cand sunt consumate ca parte a unei diete echilibrate, ar putea ajuta la mentinerea sanatatii inimii. Alimente care pot imbunatati sanatatea inimii Exista numeroase lucruri care pot fi facute si respectate pentru protejarea sistemului cardiovascular. In primul rand, este recomandat un control de specialitate anual la medic, exercitiile fizice cel putin 30 de minute pe zi, renuntarea la fumat si reducerea nivelului de stres de zi cu zi. Una dintre cele mai simple schimbari in stilul de viata care are un efect pozitiv esential asupra sanatatii inimii este alegerea unor alimente care pot fi introduse in dieta zilnica. 1. Sparanghelul Sparanghelul este o sursa naturala de folat, care ajuta la prevenirea formarii unui aminoacid numit homocisteina in... [continuare]
Alimente si bauturi care pateaza dintii
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Anumite alimente pateaza dintii mai mult decat altele. Bauturile inchise la culoare, cum ar fi cafeaua, bauturile tip cola si anumite ceaiuri, sunt in partea superioara a listei. Din fericire, nu trebuie neaparat sa eliminati din dieta astfel de alimente sau bauturi, pentru a va pastra dintii albi. Asigurati-va doar ca limitati aportul lor, clatiti-va gura cu multa apa, periati-va dintii si folositi ata dentara dupa ce le consumati. Exista multe alimente care curata dintii in mod natural. Astfel de alimente includ mierea, broccoli, spanacul, telina si capsunile. Sucurile inchise la culoare din fructe de padure Desigur, sucurile din mure, zmeura sau afine sunt incarcate cu antioxidanti. In timp ce antioxidantii sunt extrem de benefici pentru organism, aceste sucuri pot da un aspect neplacut dintilor dumneavoastra. Dintii sunt porosi, iar in orificiile lor microscopice patrund particule din alimente care sunt colorate in mod natural sau artificial. In mod ironic,... [continuare]
13 alimente delicioase care iti modeleaza silueta
Autor: SfatulMedicului
Alimente care te ajuta sa slabesti Exista o serie de alimente care, dincolo de faptul ca sunt bune la gust, se dovedesc aliati de nadejde in lupta cu kilogramele inestetice. Practic, cu ajutorul lor se asigura o hrana sanatoasa si, totodata, ajutand la accelerarea arderilor, se elimina inclusiv surplusul de grasime. Ciupercile Majoritatea tipurilor de ciuperci au putine calorii, in consecinta poti manca la discretie. De exemplu, 100 de grame de ciuperci Champignon contin doar 22 de calorii. Ananasul Are numai 50 de calorii la 100 de grame. In plus, este bogat in fibre care regleaza digestia, dar si antioxidanti, excelenti in combaterea celulitei. Accelereaza digestia proteinelor si regleaza nivelul de zahar din sange. Totodata, acesta ajuta la arderea depozitelor subcutanate de grasime. Merele Sunt sarace in calorii - 100 de grame de mere au 50 de calorii. In plus, sunt bogate in antioxidanti, vitamine si fibre. Grapefruitul . Contribuie la arderea grasimilor si la... [continuare]
Alimente mai putin sanatoase care pot contribui la scaderea in greutate
Autor: SfatulMedicului
Gustoase si tentante, par a se intalni la fiecare pas si mai ales atunci cand o persoana doreste sa slabeasca. Dar multe dintre alimentele care se considera ca nu sunt foarte sanatoase nu sunt atat de nocive pe cat se crede. Este bine de aflat care sunt acestea pentru a fi incluse in planul dietetic. Oua Cand este vorba despre o alimentatie sanatoasa, putine alimente au starnit atatea dezbateri ca ouale. Cele mai recente cercetari considera ca un ou pe zi este hranitor si nu face rau majoritatii adultilor. De asemenea, un ou inclus in micul dejun va spori sansele unei persoane de a pierde in greutate. Motivul: Ouale contin multe proteine care implica mai mult timp pentru digestie. Consumul de proteine, inca de dimineata, stimuleaza functiile stomacului si intervine, senzatia de satietate, astfel incat o persoana va simti mai putin nevoia sa manance pe parcursul unei zile. Carnea rosie Ani de zile, expertii nutritionisti au recomandat un consum redus de carne rosie.... [continuare]
8 alimente sanatoase care nu expira niciodata
Autor: SfatulMedicului
Unele alimente expira in cateva zile, in timp ce pentru altele perioada de valabilitate aproape ca nu exista. Iata care sunt produsele alimentare care, depozitate corect, pot rezista cativa ani, fara sa isi piarda din proprietatile nutritive: 1. Orezul alb Orezul alb este un aliment care nu expira, spre deosebire de orezul brun, care nu poate fi consumat mai mult de sase luni de zile. Trebuie sa ai grija sa il depozitezi in recipiente bine inchise, care sa nu lase sa patrunda insectele. 2. Cereale din faina integrala Cerealele din faina integrala se inscriu si ele pe lista aliemntelor care tin mult timp, intre unul si doi ani. Acestea sunt bogate in substante nutritive si sunt ideale de mancat la micul dejun. 3. Fasolea uscata O sursa importanta de fibre si proteine, fasolea uscata este unul dintre al [continuare]
Topul alimentelor recomandate pentru o digestie buna
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Suferiti de aciditate stomacala, arsuri sau unele probleme digestive? Exista alimente care pot ajuta la ameliorarea acestor neplaceri. Cele mai multe dintre mesele pe care le luam sunt pline cu ingrediente artificiale, conservanti, hormoni si aditivi chimici si deseori declanseaza indigestie. Indigestia se refera la sentimentul de satietate si disconfort dupa o masa, senzatia de arsura sau durere in partea superioara a abdomenului, greata si balonare. Lipsa de exercitii fizice si consumul unei cantitati mari de alimente rafinate, prelucrate si sarace in fibre contribuie, la agravarea problemelor digestive. Cauze frecvente ale indigestiei De cele mai multe ori, indigestia este cauzata de: - intervale neregulate la care este luata masa sau pauze lungi intre mese - supraalimentare - consum excesiv de alimente picante, fast-food, alimente prajite, produse alimentare - abuz de alcool si tutun - consum excesiv de cofeina (cafea sau ceai) - ulcere gastrice,... [continuare]
Cat de sanatoase sunt alimentele dietetice?
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Exista opinii contradictorii cu privire la beneficiile si efectele adverse ale dietelor pentru slabit. Acestea presupun consumul de alimente care au mai putine grasimi si mai putin zahar, dar si anumite substante chimice adaugate pentru a le imbunatati gustul. Au fost realizate diverse cercetari care au studiat acesti aditivi chimici controversati si s-au analizat efectele pozitive ale acestora pe termen lung. Dieteticienii recomanda, in cazul in care nu este prezenta o alta boala - cum este diabetul - sa se manance portii mici de alimente naturale pentru a se evita orice substanta chimica adaugata. Sorbitol Sorbitolul (E 420) este un substitut pentru zahar folosit pentru diminuarea cantitatii de zahar dintr-o dieta alimentara. Spre deosebire de zahar, care contine 4 calorii per gram, sorbitolul contine aproximativ 2.6 calorii per gram. Acesta este utilizat pentru prepararea bauturilor, inghetatei dietetice, siropurilor pentru tuse, bomboanelor... [continuare]
Top 26 cele mai sanatoase alimente din lume
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Va prezentam o lista a celor mai sanatoase alimente care se gasesc in lume! Descoperiti 26 de alimente bogate din punct de vedere nutritional, indicate in echilibrarea dietei si care previn aparitia unor afectiuni grave, precum: cancer, diabet zaharat sau boli cardiovasculare. Prin consumarea acestor alimente veti adopta o dieta personalizata prin asigurarea suplimentelor nutritionale necesare organismului dvs. Un stil de viata sanatos nu presupune doar consumul alimentelor sanatoase; la fel de importante sunt si modul de preparare al alimentelor, respectarea unui program de exercitii fizice si o igiena riguroasa. Fructe 1. Caise Informatii nutritonale: - beta-caroten: previne actiunea radicalilor liberi si mentine sanatatea ochilor; - vitamina A: organismul transforma beta-carotenul in vitamina A, care contribuie la prevenirea anumitor tipuri de cancer, in special cancerul de piele; - fosfor: eficient in prevenirea problemelor de memorie; - vitamina C,... [continuare]
Generalitati Alimentele contin energie sub forma caloriilor. Cresterea in greutate apare cand numarul de calorii consumate este mai mare decat al celor arse, in urma exercitiilor fizice. Totusi, exista alimente care contin calorii negative, ceea ce inseamna ca acestea contin mai putine calorii decat cele consumate de organism pentru a le digera. Cand produsele alimentare care au calorii negative sunt asociate cu alimente grase, acestea pot arde o parte din excesul de grasime, iar acest lucru ii ajuta pe oameni sa previna cresterea in greutate. In acest mod functioneaza mai ales unele fructe si legume. Alimente care ajuta la slabit - Marul - Un mar pe zi impiedica acumularea de kilograme in plus. Merele contin cantitati mari de vitamina C care dilueaza grasimea, fiind mai us [continuare]
Generalitati Fertilitatea este sustinuta de foarte multi factori, precum greutatea, stilul de viata sanatos sau nutritia echilibrata. Pe langa toate acestea, suplimentele alimentare care contin anumite vitamine cu o buna reputatie in domeniul medical joaca un rol important in imbunatatirea capacitatii de conceptie. Vitaminele care sporesc fertilitatea Multivitaminele In cadrul unui studiu efectuat pe un esantion de 18.000 de femei dornice sa conceapa, cercetatorii au depistat o corelatie intre consumul de multivitamine si diminuarea problemelor in cadrul procesului de ovulat [continuare]
Acid acetilsalicilic, comprimate
Ce este Acid acetilsalicilic si pentru ce se utilizeaza Indicatii Acest medicament este utilizat pentru combaterea durerilor de intensitate slaba sau moderata (dureri de cap, nevralgii, dureri musculare, dureri reumatice articulare si periarticulare, dureri de dinti, dureri menstruale), combaterea febrei, fenomenelor inflamatorii in reumatismul poliarticular acut si atenuarea inflamatiilor articulare in poliartrita reumatoida Mod de administrare Comprimatele se inghit intregi, cu o cantitate suficienta de apa, de preferinta dupa mese. Adulti: Pentru efectul analgezic si antipiretic se administreaza 500 mg acid acetilsalicilic (un comprimat Acid Acetilsalicilic 500 mg), repetandin functie de necesitati la intervale de minim 4 ore. Pentru efectul antiinflamator se administreaza 3 -4 g acid acetilsalicilic (6 –8 comprimate Acid Acetilsalicilic 500 mg) pe zi, in administrare fractionata, la intervale de 6 ore. Copii cu varsta cuprinsa intre 6 şi 12 ani:... [continuare]
Acid acetilsalicilic tamponat, comprimate
Ce este Acid acetilsalicilic tamponat si pentru ce se utilizeaza Indicatii Ca analgezic si antipiretic: combaterea durerilor de intensitate slaba sau moderata, in cefalee, mialgii, dureri reumatice articulare si periarticulare, nevralgii, dureri dentare, dismenoree; combaterea febrei. Ca antiinflamator: combaterea fenomenelor inflamatorii in reumatismul poliarticular acut; atenuarea inflamatiei articulare in poliartrita reumatoida. Mod de administrare Comprimatele se inghit intregi, cu o cantitate suficienta de apa, de preferinta dupa mese. Adulti: Pentru efectul analgezic si antipiretic se administreaza un comprimat (500 mg acid acetilsalicilic), repetand in functie de necesitati la intervale de 4 ore. Pentru efectul antiinflamator se administreaza 6 – 8 comprimate (3 -4 g acid acetilsalicilic) pe zi, in administrare fractionata, la intervale de 6 ore. Copii cu varsta sub 12 ani: Administrarea pentru efectele analgezice si antipiretice din cadrul... [continuare]
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Diabet si boli metabolice , Diabet si boli metabolice .


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter