Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

alimentatia in cancerul de colon

Diareea

Diareea

Actualizat la data de: 07 Septembrie 2023

Dr. Laura Popa
Medic Rezident Gastroenterologie

Generalitati Tranzitul intestinal normal poate varia de la pana la trei scaune pe zi la 3 scaune pe saptamana, fara a fi necesara adresarea catre un medic. Diareea este definita ca eliminarea a trei sau mai multe scaune de consistenta scazuta (moale, apoasa) pe zi sau a unui numar mai mare de scaune decat cel normal pentru varsta pacientului. Atat diareea acuta, cat si cea cronica pot indica o afectiune subiacenta si trebuie abordate cu seriozitate. Pacientii cu diaree pot pierde mari cantitati lichidiene prin intermediul scaunelor apoase repetate, ducand in scurt timp la deshidratare si tulburarea homeostaziei - echilibrul necesar functionarii normale a organismului. Desi diareea poate aparea la orice varsta, o atentie speciala trebuie acordata varstelor extreme (copiii si batranii), prin pricina riscului mai mare de deschidratare si complicatii secundare.  Cauze Diareea poate fi cu caracter autolimitant, secundar unei infectii sau poate persista, indicand o afectiune... [continuare]

Colita ulcerativa: o boala care poate fi fatala. nu ignora niciodata simptomele ei!

Colita ulcerativa: o boala care poate fi fatala. nu ignora niciodata simptomele ei!

Actualizat la data de: 15 Octombrie 2024

Dr. Laura Popa
Medic Rezident Gastroenterologie

Generalitati Colita ulcerativa este o boala inflamatorie intestinala caracterizata prin leziuni inflamatorii care afecteaza mucoasa rectului si/sau a colonului, fara a se extinde in straturile profunde ale peretelui intestinal (sau foarte rar, in evolutie indelungata). In general implica rectul si se poate extinde proximal, afectand colonul, insa exista cazuri in care mucoasa rectala poate ramane indemna. Incidenta sa este una bimodala, cu un varf de debut intre 15 si 30 de ani, iar celalalt intre 50 si 70 de ani, insa oamenii de orice varsta pot suferi de colita ulcerativa. Aceasta boala este complexa si necesita tratament precoce si optim, pentru a preveni complicatiile pe termen lung si afectarea calitatii vietii. Care sunt cauzele aparitiei colitei ulcerative?   Cauza clara de aparitie a colitei ulcerative nu este cunoscuta, insa multipli factori au fost incriminati: factorii genetici - pacientii cu rude de gradul I cu colita ulcerativa prezinta un risc mult mai mare... [continuare]

Tumorile benigne pot deveni maligne?

Tumorile benigne pot deveni maligne?

Actualizat la data de: 07 Noiembrie 2022

Dr. Andreea Vinca
Medic Oncologie Medicala

Ce sunt tumorile O tumora este o crestere anormala a celulelor. O tumora benigna nu inseamna acelasi lucru cu o tumora maligna (cancer). Tumora benigna nu invadeaza tesutul din apropiere si nu se raspandeste in alte parti ale corpului, ca si cancerul. Dar tumorile benigne pot fi grave daca apasa asupra structurilor vitale, cum ar fi vasele de sange sau nervi. Prin urmare, uneori necesita tratament si alteori nu. Cauzele tumorilor benigne Ce provoaca formarea unei tumori benigne? De multe ori cauza nu este cunoscuta. Dar cresterea unei tumori benigne ar putea fi legata de: toxinele de mediu, cum ar fi expunerea la radiatii; curele de slabire; stresul; traumatism local sau vatamare; inflamatii sau infectii. Tipuri comune de tumori benigne Exista multe tipuri diferite de tumori benigne care apar din diferite structuri ale corpului. Acestea sunt unele dintre cele mai frecvente tipuri de tumori benigne: - Adenoamele sunt tumori benigne care incep din tesutul epitelial al unei... [continuare]

Hamartomul - simptome, diagnostic, tratament

Hamartomul - simptome, diagnostic, tratament

Actualizat la data de: 05 Octombrie 2023

Dr. Stefania Grigore
Medic rezident Reumatologie

Ce este hamartomul Un  hamartom este, in general, o masa benigna de tesut dezorganizat ce provine dintr-o anumita locatie anatomica. Cele mai multe hamartome sunt de obicei benigne, dar pot aparea transformari maligne. Hamartroamele pot creste aproape oriunde pe corp si se gasesc de obicei in plamani, hipotalamus, san, colon, etc. Cum se manifesta Cele mai multe cazuri sunt asimptomatice si sunt descoperite intamplator in timpul evaluarii altor afectiuni medicale. Hamartoamele cauzeaza morbiditate prin diverse mecanisme, cum ar fi infectia, infarctul, presiunea sau obstructia, hemoragia sau anemia, fractura si transformarea neoplazica. Semne si simptome Simptomele si constatarile fizice comune legate de locul de origine sunt urmatoarele: • Hipotalamus : convulsii, stare mentala alterata, modificari ale vederii, pubertate cu debut precoce, modificari comportamentale • Plaman i: tuse cronica, hemoptizie, febra, putand declansa chiar si pneumonie. Hamartoamele pulmonare... [continuare]

Biopsia - cum se obtine si rolul ei in oncologia moderna

Biopsia - cum se obtine si rolul ei in oncologia moderna

Actualizat la data de: 11 Noiembrie 2024

Dr. Alexandru Gabriel Berescu
Medic rezident Oncologie medicala

Ce este biopsia? Biopsia reprezinta procedura medicala prin care se obtine material biologic dintr-un tesut pentru a fi examinat de catre un medic anatomopatolg cu scopul de a pune un diagnostic. Cel mai frecvent este utilizat pentru diagnosticarea cancerului, fiind standardul de aur pentru diagnosticarea acestuia si fiind foarte putine situatii cand nu este folosita (de exemplu cancerul hepatic poate sa fie diagnosticat strict imagistic). Aceasta furnizeaza informatii despre tipul unei tumori, agresivitatea acesteia, riscul de evolutie nefavorabila dar si indicatii legate de tratament. Tipuri de biopsie In general ca si procedura variaza de la o simpla aspirare cu acul pana la excizia chirurgicala unei portiuni din tumora. Biopsia cu ac fin Aceasta foloseste un ac foarte subtire si o seringa pentru a extrage lichid si bucati mici din tumora. Poate sa fie fie considerata o forma de testare citologica. Daca tumora este suficient de superficiala si poate sa fie... [continuare]

Alimentele colorate: ce beneficii aduc sanatatii si cum le alegem

Alimentele colorate: ce beneficii aduc sanatatii si cum le alegem

Actualizat la data de: 12 Noiembrie 2025

Autor: SfatulMedicului

Alimentele si semnificatia culorilor  Culorile legumelor si fructelor arata continutul lor in vitamine, minerale si antioxidanti, nutrienti esentiali pentru mentinerea sanatatii corpului. Aceste alimente, incluse in alimentatia ta zilnica, te protejeaza de multe boli grave, precum afectiunile cardiovasculare, hipertensiunea arteriala, cancerul si diabet zaharat. Aprovizioneaza-ti frigiderul cu legume si fructe de diferite culori, pentru a te bucura din plin de sanatate. Ce culoare dau nutrientii fructelor si legumelor In functie de culoarea alimentelor proaspete pe care le consumi, poti sa iti dai seama ce vitamine, minerale si antioxidanti contin fructele si legumele: Alb, cafeniu si maro: alicina Alicina este tiosulfinatul predominant din usturoi, o substanta chimica naturala care care ajuta la scaderea colesterolului si a tensiunii arteriale, precum si la cresterea capacitatii de aparare impotriva infectiilor. O poti gasi si in ceapa uscata, ceapa verde, praz,... [continuare]

Mango si papaya, beneficii pentru sanatate

Mango si papaya, beneficii pentru sanatate

Actualizat la data de: 30 Mai 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Mango si papaya sunt fructe exotice din ce in ce mai apreciate in tarile in care nu cresc in mod obisnuit. Nu doar gustul delicios le recomanda pentru consumul regulat, ci si anumite beneficii pe care le au pentru sanatate. Satioase, racoritoare, surse excelente de vitamine si minerale, fructele exotice ar trebui sa se regaseasca in alimentatia de baza a oricarei persoane care isi doreste sa previna si sa amelioreze anumite afectiuni. Beneficiile fructului mango pentru sanatate Mango este considerat regele fructelor exotice. Si nici nu este de mirare, de vreme ce pulpa unui singur fruct furnizeaza organismului cantitati importante de - vitamine (A, B1, B12, C, E) - minerale (magneziu, calciu, fier, potasiu, cupru, fosfor) - aminoacizi - carotenoizi - fibre - enzime care imbunatatesc digestia - biflavonoide - fitonutrienti - taninuri - compusi polifenolici Previne imbatranirea prematura a pielii Odata cu inaintarea in varsta, productia naturala de... [continuare]

Ovazul, beneficii si retete sanatoase

Ovazul, beneficii si retete sanatoase

Actualizat la data de: 31 Mai 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Ovazul a inceput sa castige din ce in ce mai mult teren in alimentatia persoanelor care isi doresc sa siba grija de sanatatea lor, sa slabeasca si sa previna sau sa trateze anumite afectiuni. Din punct de vedere nutritional, ovazul este unul dintre cele mai complexe alimente, deoarece contine carbohidrati cu absorbtie lenta din fibre, proteine, substante minerale si vitamine. Aport nutritional ovaz Ovazul este o cereala integrala care se gaseste in aproape orice magazin cu produse alimentare, insa persoanele care vor sa consume ovaz trebuie sa fie atente la ceea ce scrie pe eticheta produsului. Intrucat cererea de tarate si fulgi de ovaz este in continua crestere, unii producatori comercializeaza cereale care trec printr-un proces de rafinare si sunt imbogatite cu zahar. Intotdeauna este bine sa alegeti doar ovazul care nu contine aport suplimentar de zahar si care este rafinat cat mai putin, intrucat acesta isi pastreaza mai bine proprietatile. O ceasca de... [continuare]

Cele mai consumate alimente cancerigene

Cele mai consumate alimente cancerigene

Actualizat la data de: 04 August 2015

Autor: SfatulMedicului

Cancerul este una dintre bolile care afecteaza un mare numar de persoane. Unele alimente pe care le consumati zilnic pot creste riscul de cancer din cauza produselor chimice pe care le contin. Pentru a evita cancerul, trebuie sa adoptati o alimentatie sanatoasa, echilibrata si bogata in fructe, legume, fibre si alte produse naturale. Persoanele care abuzeaza de produsele artificiale au un risc din ce in ce mai crescut de cancer. Cu toate substantele adaugate si toti conservantii, nu stiti incotro sa va indreptati pentru a gasi un produs care sa nu afecteze sanatatea. Exista multe alimente delicioase pe care le consumati de obicei, insa despre care este dificil de spus daca sunt bune sau nerecomandate. Exista mai multe alimente care pot conduce la cancer. De fapt, este vorba despre produse alimentare procesate si care contin substante ce le conserva. Declaratia ”totul produce cancerul” a devenit o hiperbola populara, pe care unele persoane o folosesc drept scuza pentru modul... [continuare]

Efectele benefice ale consumului de cereale

Efectele benefice ale consumului de cereale

Actualizat la data de: 02 Martie 2016

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Inca de la inceputurile agriculturii, cerealele au furnizat beneficii nelimitate in ceea ce priveste sanatatea. Pentru oameni, cerealele sunt un aliment de baza in dieta zilnica. Cerealele sunt bogate in glucide complexe, care ofera energie si ajuta la prevenirea cancerului, constipatiei, tulburarilor de colon, la pastrarea nivelului corespunzator de zaharuri din sange si, de asemenea, imbogatesc starea generala de sanatate cu proteine abundente, grasimi, lipide, minerale, vitamine si enzime. Cerealele sunt imbogatite cu niacina, fier, riboflavina si tiamina, iar cele mai multe cereale au un continut abundent de fibre, mai ales orzul, ovazul si graul. Cerealele au in componenta lor tarate solubile care ajuta la scaderea nivelului de colesterol din sange si tin la distanta bolile de inima. Consumul de cereale inseamna un aport de cantitati mari de proteine, cerealele pentru micul dejun sunt adesea consumate cu lapte, care presupun o masa bogata in proteine. Pentru... [continuare]

Fereste-te de boli, cu ajutorul alimentelor naturale

Fereste-te de boli, cu ajutorul alimentelor naturale

Actualizat la data de: 25 Martie 2016

Autor: SfatulMedicului

Alimentatia nesanatoasa, care contine hrana procesata, mancare de tip fast-food, grasimi in exces, poate favoriza aparitia unor probleme de sanatate, de la cele digestive, pana la unele forme de cancer. Alege alimente cat mai aproape de forma lor naturala Un principiu de baza este alegerea alimentelor care sunt cat mai aproape de forma lor naturala. Asa ca in loc de cele ambalate, alege-le pe cele proaspete. De exemplu, in loc de produse semipreparate de curcan, mai bine cumpara carne proaspata de curcan. Cand eviti alimentele procesate, cum ar fi chips-urile, prajiturile si mancaruri gata preparate, sari si peste caloriile, zaharul, sarea si grasimile saturate pe care le contin, de multe ori in exces, potrivit webmd.com. Opteaza pentru cereale integrale Carbohidratii rafinati, cum sunt painea alba, pastele, orezul isi pierd o mare parte din substantele nutritive in timpul procesului de fabricatie. Este indicat sa optezi pentru paine integrala facuta din faina de grau si... [continuare]

Principalii factori care ne pot predispune la obezitate

Principalii factori care ne pot predispune la obezitate

Actualizat la data de: 14 Iunie 2017

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Obezitatea este o afectiune complexa, care se caracterizeaza prin cresterea greutatii corporale si care rezulta printr-o lipsa de corelare dintre aportul caloric crescut si cheltuielile energetice reduse. In ultimii 20 de ani, obezitatea a inregistrat o crestere alarmanta la nivel global. Mai mult, obezitatea la copii si la adolescenti este un factor de risc pentru bolile cardiovasculare, diabetul zaharat de tip 2, sindromul de apnee in somn sau pentru aparitia cancerului. Barbatii obezi sunt mai predispusi la a dezvolta cancer de prostata, de colon sau rect, in timp ce femeile obeze au riscuri mai mari de a dezvolta cancer la uter, ovare, sani. Cresterea aportului energetic, mai ales a alimentelor cu o mare densitate calorica, bogata in grasimi, dar si scaderea interesului pentru sport, alaturi de instalarea sedentarismului au dus la cresterea prevalentei obezitatii la nivel global. Factori inclusi in etiologia obezitatii • Consumul caloric crescut. •... [continuare]

Carnea procesata. de ce reprezinta un pericol

Carnea procesata. de ce reprezinta un pericol

Actualizat la data de: 25 Ianuarie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Majoritatea oamenilor consuma fie la micul dejun, fie la masa de pranz, conserve de carne, mezeluri, carnati, hot dog, mancare tip fast-food sau carne procesata. Insa nu toti cunosc pericolele care se ascund in astfel de alimente pe care de multe ori le include si in alimentatia celor mici. In repetate randuri, Agentia Internationala de Cercetare a Cancerului (IARC) din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) a atras atentia prin diferite raportate date publicitatii, faptul ca produsele alimentare procesate sunt cancerigene asa cum este tutunul, alcoolul sau azbestul. Specialistii de la IARC sustin chiar ca un consum regulat de doar 50 de grame de carne procesata duce la cresterea riscului de a dezvolta cancer colorectal cu 18%. Acest risc creste in functie de cantitatea de carne procesata consumata. Mai mult, acest obicei alimentar de a consuma carne procesata este asociat cu o multime de probleme de sanatate, de la obezitate, boli cardiovasculare, diabet... [continuare]

Zece beneficii ale unei alimentatii sanatoase

Zece beneficii ale unei alimentatii sanatoase

Actualizat la data de: 24 August 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati O alimentatie sanatoasa include o varietate de fructe si legume, cereale integrale si alimente bogate in amidon, grasimi bune si proteine slabe. O dieta sanatoasa se bazeaza, de asemenea, pe evitarea alimentelor in care au fost adaugate cantitati mari de sare si zahar. Acest articol are scopul de a prezenta primele 10 beneficii ale unei diete sanatoase. Beneficiile unei alimentatii sanatoase 1. Pierderea in greutate Pierderea in greutate poate ajuta la reducerea riscului de afectiuni cronice. Daca o persoana este supraponderala sau chiar obeza, aceasta prezinta un risc mult mai mare de a dezvolta diferite afectiuni, printre care: afectare cardiaca, diabet zaharat non-insulino-dependent, scaderea densitatii osoase, diferite forme de cancer. O persoana care doreste sa slabeasca trebuie sa reduca aportul de calorii la limita necesarului caloric zilnic. Determinarea necesarului caloric zilnic poate fi usor realizata prin diferite ghiduri dietetice. Mentinerea unei... [continuare]

Beneficiile muraturilor pentru sanatate

Beneficiile muraturilor pentru sanatate

Actualizat la data de: 18 Iunie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Muraturile sunt un aliment minune pentru sanatate. Putini stiu ca gogonelele, castraveciorii murati, conopida, gogosarii si varza, pe langa faptul ca dau un gust senzational oricarui preparat, prezinta numeroase efecte benefice asupra organismului nostru. Prin fermentare, legumele si fructele dau nastere unor bacterii sanatoase, care contribuie la intarirea imunitatii si la reglararea microflorei. Mai mult decat atat, muraturile amelioreaza alergiile si previn aparitia cancerului, intrucat reduc inflamatiile din organism. Este important, insa, ca muraturile sa nu contina foarte multe ingrediente sau adaosuri, ci doar apa si sare. Otetul si zaharul sunt contraindicate! Beneficiile muraturilor pentru organsim 1. Muraturile imbunatatesc digestia Muraturile ajuta la digestia meselor bogate in carne si grasimi, inmultind bacteriile probiotice din sistemul digestiv. In plus, fiindca sunt slabe in calorii si bogate in fibre, muraturile sunt indicate din... [continuare]

Ciresele au un continut bogat in vitamine. ce beneficii nestiute au fructele verii

Ciresele au un continut bogat in vitamine. ce beneficii nestiute au fructele verii

Actualizat la data de: 21 Mai 2024

Autor: SfatulMedicului

Ciresele, cocktail de vitamine, minerale si antioxidanti In lume exista peste 1.000 de soiuri de cirese. Indiferent de tipul lor - amare, salbatice, negre, obisnuite etc.- ciresele au un continut bogat in vitamine, minerale si antioxidanti, care stimuleaza imunitatea, lupta cu radicalii liberi si protejeaza celulele organismului fata de actiunea nociva a acestora, prevenind aparitia bolilor grave, cum este cancerul, de exemplu. Proprietatile nutritionale ale cireselor Ciresele sunt sarace in calorii, aproximativ 59 de calorii la 100 grame. In schimb, consumul a 100 de grame de cirese acopera 20% din necesarul zilnic de vitamina C si 25% de vitamina A. Aproximativ 100 grame cirese contin: Apa 83.8 g Proteine 1,16 g Lipide 0,25 g Acizi grasi saturati 0,055 g Zahar ... [continuare]

Sindromul dispeptic ulceros

Sindromul dispeptic ulceros

Actualizat la data de: 06 Noiembrie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Sindromul dispeptic de tip ulceros este un sindrom clinic dominat de durere epigastrica cu anumite caractere specifice, sugerand in primul rand ulcerul gastric si duodenal. Explorarea endoscopica sistematica a dovedit faptul ca simptomatologia ulceroasa poate sa apara si in alte afectiuni gastrice, ca de exemplu cancerul, gastrita si tulburarile de motilitate. Mai mult, s-a dovedit ca leziunea anatomica, ulcerul, poate evolua asimptomatic sau se poate manifesta numai prin complicatiile ulcerului (perforatii, hemoragii). Ulcerele gastrice si duodenale sunt afectiuni foarte frecvente fiind considerate ca doua entitati distincte, desi problemele de diagnostic, evolutie si tratament sunt asemanatoare. Simptome Sindromul dispeptic ulceros tipic la cazurile fara complicatii este sugerat de aparitia durerilor epigastrice cu anumite aspecte evocatoare, dar influentate de psihicul si cultura pacientului. Durereea poate fi descrise ca torsiune sau arsura epigastrica, foame... [continuare]

Necesitatile nutritionale ale femeii de-a lungul vietii

Necesitatile nutritionale ale femeii de-a lungul vietii

Actualizat la data de: 24 Iulie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Pentru prima decada din viata, din punct de vedere nutritional nu exista multe diferente intre alimentatia fetelor si cea a baietilor de aceeasi varsta. Dar odata ce este atinsa varsta adolescentei, lucrurile incep sa se schimbe. Necesitatile nutritonale se modifica nu numai din punct de vedere cantitativ ca urmare a noii perioade, dar si calitativ, deosebind alimentatia fetelor de cea a baietilor de aceeasi varsta. Si aceste schimbari continua pe tot parcursul vietii. In cele ce urmeaza poti afla care sunt principiile nutritive care iti pot asigura o viata sanatoasa si mereu in forma, si in ce alimente se pot gasi acestea. Perioada fertila: Fier si acid folic Daca va simtiti obosita in majoritatea timpului, de vina poate fi lipsa fierului din alimentatie. Femeile au nevoie de mai mult fier in perioada fertila a vietii, datorita faptului ca acesta se pierde in fiecare luna prin ciclul menstrual. De asemenea, fierul este necesar si in timpul sarcinii. De-a lungul... [continuare]

 dieta vegetariana si efectele ei asupra sanatatii

dieta vegetariana si efectele ei asupra sanatatii

Actualizat la data de: 31 August 2011

Autor: SfatulMedicului

Generalitati O dieta lipsita de produse de origine animala poate avea efecte benefice asupra sanatatii tale, arata studiile de specialitate. Vegetarianismul implica eliminarea din alimentatia ta a tututor produselor ce provin de la animale, de la carne si oua, pana la lactate si miere. In timp ce unii aleg sa mai consume aceste produse uneori, veganii refuza consumul lor si din considerete etice. Dieta vegetariana nu te lipseste de proteinele, mine [continuare]

Am defecat un scaun normal apoi după 1/2 ora scaune scaune subțiri urat mirositoare apoi după 3 ore scaune franjuri urat mirositoare toate fara sânge am făcut analiza fecalelor negativă poate fi cancer colon [continuare]

A reusit cineva sa combata cu succes Helicobacter Pylori prin tratamente naturiste? Am incercat cu argila,Paraprotex, zeama de varza cruda,obligeana, dar nu au aparut rezultatele asteptate.Nu pot lua medicamnetele din schemele clasice, fiind alergica la antibiotice si avand colon iritabil care nu ar suporta astfel de doze de medicamnte. Sunt interesata de orice sugestie, numai sa nu intre in contradictie cu gastrita eroziva si colonul iritabil (diaree) pe care le am. Multumesc! [continuare]

Am si eu o problema cu sfarcurile s-au umflat la suprafata de parca ar avea un lichid inauntru si s-a facut piatra sub sfarc... la sfarcul drept piatra e foarte mare si creste incontinuu... pe cand la cel din partea stanga e mai mic dar si acela creste din abundenta... Si da ma masturbez foarte des de la varsta de 13 ani. Sa fac oare un tratament cu hormoni dar am auzit ca poate provoca cancer si multe altele. [continuare]

Comunitate medicala

Rezultatul biopsie

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Cancer

Sunt operat de colon în urma cu 3 saptamîni mea iesit rezultatul biopsiei si nul prea înteleg fragment colon 22 cm. lungime prezentînd formatiune tumorala cu dimensiune maxima de 4 cm. s-au examinat 5 limfaganglioni dintre care 1 prezinta metastaza Margini de rezectie fara invazie neoplaznica PT4N1G2 INVAZIE LA NIVELUL SEROSEI INVAZIE VENOASA PREZENTA ex: microscopic Adenocarcinom colorectal moderat diferentiat invaziv la nivelul serosei,invazie perineurala prezenta:invazie venoasa prezenta. ASTEPT RASPUNS PT. MAI MULTA CLARITATE VA MULTUMESC [continuare]

buna tuturor,cu ceva timp in urma am postat un msj pe acest forum speriata de consecintele acestui virus HPV(cu care ma luptam de ap 1 an)...ei bine,acum pot respira usurata,dupa indelungi tratamente(fara vaccin)AM SCAPAT DE VIRUS!!Fac un apel la toate fetele si femeile care au probleme asemanatoare,sa se duca din timp la medic pt ca nu au nimic de pierdut ba din contra se pot vindeca fara altfel de complicatii!doar prin tratament:)..sa nu va fie teama pt ca acest virus se poate invinge pana sa se ajunga in faza de cancer!!Va doresc multa sanatate. [continuare]

Comunitate medicala

Scaun tip creion

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Boli intestinale

buna ziua.Am 40 de ani si timp de jumatate de an prezint diaree si scaun tip creion...nu prezint hemoroizi.Am mers la medic si mi s-a spus sa merg acasa ca nu am nimic este doar de la alimentatie , fara sa mi se faca vreo investigatie..pur si simplu am facut analize la sange si totul aici a iesit bine.ar vrea totusi sa stiu care sunt cauzele scaunului tip creion, ar putea fi cancer ?si ce investigatii ar trebui sa fac. Va multumesc mult. [continuare]

Am problema asta in urma unei dehidratari severe , la servici.Am lucrat in constructii, vara ,la temperaturi foarte mari si am baut apa cat am putut .Dar se pare ca nu deajuns ca sa evit dehidratarea si odata cu asta a aparut constipatia.In momentul in care am fortat eliminarea fecalelor am observat sange.Si bineinteles dureri mari de rect.Dupa o perioada de cateva saptamani, vazand ca nu mai trece starea asta am mers la medicul de familie, care ma programat la un specialist gastro-enterolog.Acest doctor mi-a dat diverse creme pe care sa le aplic in interiorul rectului.Tratamentul a fost fara succes.Iar decizia lui a fost operatie. Diagnosticul a fost fisura anala.Asta se intampla in perioada august-decembrie, 2007.Dupa o matura evaluare a situatiei am decis sa nu fac acea operatie, pentru ca existau riscuri de nereusita. Si doctorul a dat diagnosticul fara colonoscopie sau orice alta metoda de diagnosticare ,in afara de verificarea manuala.Deci am refuzat operatia.Simptomele mele... [continuare]

Servicii medicale oferite: 1 . Medicina Interna: Studii clinice (faza II si III) cu cele mai noi produse terapeutice in: - Boli autoimune (lupus eritematos sistemic, poliartrita reumatoida); - Boli renale; - HTA; - Dislipidemii; - Tromboze; - Boli hematologice. Afectiuni hematologice: - Anemii – feriprive, megaloblastice (deficit de B12, acid folic); - Anemii hemolitice; - Bolile tronbocitelor: trombocitoze, trombocitopenii (de diverse cauze); - Bolile leucocitelor (anomalii de numar si formula leucocitara); - Sindrom hipereozinofilie; - Aplazie medulara; - Sindroame mielodisplazice; - Sindroame mieloproliferative cronice: LGC, TE, PV, MMM; - Mielom multiplu, Waldenstrom; - Limfoame; - Leucemii cronice; - Gamapatii monoclonale; - Coagulopatii – in special experienta in domeniul trombofiliei. Afectiuni renale: - Infectii urinare joase; - Infectii urinare joase; - Pielonefrite acute, cronice; - Glomerulopatii acute si cronice; - Sindrom nefrotic; - Insuficienta... [continuare]

Boala celiaca este o boala autoimuna caracterizata de raspunsul imun la gluten, o proteina gasita in grau, secara si orz. Atunci cand o persoana este expusa la gluten, organismul produce anticorpi care actioneaza impotriva vilozitatilor intestinale, astfel incat toate elementele nutritive, mineralele, vitaminele nu mai sunt absorbite corespunzator, persoana in cauza incepand sa dezvolte simptome asociate cu malnutritia si malabsorbtia. Aceasta se poate manifesta la orice varsta, aceasta prezentand perioade de agravare si amelioare. De obicei, debutul se instaleaza dupa varsta de 6 luni, odata cu introducerea alimentelor fainoase in alimentatie, si se manifesta prin: - scaune diareice si apoase; - malnutritie; - varsaturi; - balonare, meteorism, disconfort abdominal; - scadere in greutate. Diagnosticul bolii celiace este deseori confundat cu cel al altor afectiuni precum boala Crohn, intoleranta alimentara, diverticulita, sindrimul de colon iritabil. Testarea pentru aceasta... [continuare]

Pagina 4 din 9 (244 rezultate)