acid fosforic
Analize utile pentru afectiunile sistemului urinar
Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie
Generalitati Sistemul urinar este adesea comparat cu o statie de epurare a apei, motiv pentru care orice reziduu trebuie eliminat din organism prin intermediul urinei. De cele mai multe ori, aceste reziduuri provin in urma unor functii de metabolizare, iar ureea, creatinina si acidul uric sunt printre cei mai importanti parametri ce trebuie masurati, deoarece ofera informatii despre buna functionare a functiei renale si a procesului de filtrare glomerurala. Rolul sistemului urinar Unul din rolurile cele mai importante pe care il au rinichii este capacitatea de a controla resursele de apa si de electroliti din organism, motiv pentru care, in cazul unor dezechilibre din cadrul unor afectiuni renale, sunt importante si alte determinari cum ar fi: greutatea specifica a urinei, a concentratiei de electroliti si valorile tensiunii arteriale. Un alt rol important este secretia de eritropoietina, ce joaca un factor-cheie in productia de celule rosii (hematii), dar daca secretia de... [continuare]
Interactiunea alimentelor cu medicamentele
Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi
Specialist in Nutritie
Generalitati Daca trebuie sa luati medicamente este necesar sa consultati medicul pentru a evita interactiunile nedorite si uneori periculoase dintre alimente si medicamente. Grepfrut-ul Fruct al plantei citrus paradisi, fam. Rutacee, originar din Asia. Acest citric este bogat in vitamina C (40 mg%), potasiu (230 mg%), continand si compusi de tip glucarat, care pot avea actiune de prevenire a cancerului de san. Grepfrut-ul contine limonoizi, care inhiba formarea tumorilor. Grepfrut-ul roz - rosu contine licopen (care se gaseste si in rosii, caise, portocale rosii), un puternic antioxidant cu actiune de prevenire a cancerului de prostata. Pulpa de fruct este bogata in fibre alimentare solubile si insolubile cu efect de scadere a indexului glicemic, de stabilizare a glicemiei si de reducere a colesterolului sanguin. Atentie! Acest efect este caracteristic numai consumului de pulpa de fruct, nu si consumului de suc de grepfrut. Efectul se datoreaza pectinelor care se... [continuare]
Alimentele cu cel mai mare continut de vitamina c
Autor: SfatulMedicului
Citricele sunt alimentele despre care se spune cel mai des ca au un continut bogat de vitamina C. Insa aceasta vitamina, numita si acid ascorbic, se gaseste si in alte produse. Vitamina C este una dintre cele mai cunoscute dintre vitamine. Ea se consuma pentru a stimula energia, are proprietati antioxidante, care neutralizeaza radicalii liberi, protejand contra imbatranirii premature, dar ajuta si la intarirea sistemului imunitar si atenueaza simptomele infectiilor respiratorii. Pentru a profita de beneficiile sale, poti consuma 110 mg pe zi. Iata care sunt alimentele cu un continut bogat al acestei vitamine: 1. Broccoli In 100 de grame de broccoli se gasesc aproximativ 37 de mg de vitamina C. Il poti consuma ca garnitura, alaturi de o portie de peste. Mai contine potasiu, sodiu, vitaminele A, B12 si E, cat si fibre alimentare. Are si avantajul de a contine putine calorii, ceea ce il r [continuare]
De ce este bine sa consumi seminte de dovleac. 8 beneficii miraculoase
Autor: SfatulMedicului
Beneficiile consumului de dovleac Dovleacul este leguma pe care trebuie sa o introducem neaparat in dieta de toamna. Acesta este o adevarata sursa de sanatate si ajuta la prevenirea si vindecarea a numeroase afectiuni. Semintele de dovleac, in special, sunt un adevarat elixir pentru sanatate. Acestea au numeroase beneficii si contin minerale precum fosfor, magneziu, mangan, fier si cupru, zinc, dar si vitamina K. Consumate crude sau amestecate cu alte ingrediente, semintele de dovleac te pot ajuta sa ai o sanatate de fier. Alunga depresia Semintele de dovleac contin foarte mult l-triptofan, o substanta care ajuta organismul sa aiba un somn bun, dar alunga si depresia. Triptofanul este convertit in serotonina si niacin, care dau o stare de bine. Previn osteoporoza Datorita continutului mare de zinc, un consum regulat de seminte de dovleac previne aparitia osteoporozei. De asemenea, ele reduc inflamatia in cazul artritelor fara a avea efectele secundare ale... [continuare]
Mamaliga, alimentul minune cu multiple beneficii asupra organismului
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Porumbul este recunoscut pentru proprietatile sale astringente, diuretice, antiinflamatoare, tonice si este utilizat ca aliment, dar si ca planta medicinala de foarte multi ani. Porumbul este o sursa importanta de carbohidrati (amidon), proteine, acizi grasi nesaturati, vitamine din complexul B, vitamina E, precum si minerale esentiale precum fier, fosfor, magneziu, zinc si potasiu. De asemenea, contine fibre benefice pentru digestie Chiar si dupa fierbere, porumbul si malaiul isi pastreaza peste 60% din proprietatile nutritive, inclusiv fibrele, mineralele si o parte semnificativa din vitaminele din complexul B. Principalele beneficii • Dimiuneaza nivelul de stres din organism. Astfel, fiind bogat in vitaminele din grupa B, mai ales in vitamina B1, care are un rol deosebit de important asupra bunei functionari a sistemului nervos, a muschilor, a inimii si asupra productiei de globule rosii. • Mai mult, prin continutul de vitamina E, porumbul este util in... [continuare]
Beneficiile consumului regulat de nuci
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Obiceiul de a consuma nuci este unul extrem de benefic pentru sanatate fiindca acestea au in compozitie minerale precum fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, vitaminele A, B, C, E si P, aminoacizi, grasimi nesaturate si proteine. Principalele beneficii • Diminueaza nivelul de stres . Durerile de cap, stresul, starile nervoase pot fi diminuate cu ajutorul nucilor. • Reduc colesterolul „rau” . Cercetarile oamenilor de stiinta au aratat ca nucile prezinta un efect pozitiv asupra inimii, in principal datorita continutului de grasimi nesaturate, al potasiului si al magneziului. In felul acesta, nucile sunt benefice pacientilor care au probleme cu hipertensiunea arteriala. De asemenea, cercetari recente arata ca nucile reduc nivelul colesterolul [continuare]
Ceapa rosie - alimentul cu multiple beneficii asupra organismului
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Ceapa este una dintre cele mai populare legume din lume. La nivel mondial exista peste 600 de soiuri de ceapa. Ceapa rosie este cea mai bogata in vitaminele A, B si C, dar si in saruri minerale precum: fosfor, natriu, calciu, magneziu, zinc si fier, acid folic si biotina, substante cu caracter antibiotic si diuretic. De aceea, este ideal sa consumati cat mai multa ceapa rosie, efectele ei benefice asupra sanatatii organismului fiind cunoscute de ani de zile. Principalele beneficii ale consumului de ceapa rosie • Dezinfectant natural . Ceapa rosie este un adevarat dezinfectant natural si se utilizeaza cu succes in tratarea starilor gripale, a racelilor, dar si a diferitelor tipuri de infectii, datorita continutului sau bogat in sulfat. • Reduce procesele inflamatorii . Ceapa rosie este benefica in lupta cu bacteriile; inclusiv infectiie cauzate de bact [continuare]
Rapita, proprietati si beneficii pentru sanatate si frumusete
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Rapita este o planta erbacee care face parte din familia cruciferelor Brassicaceae, are florile galbene, tulpina lunga si ramificata si se cultiva pentru seminte din care se obtine uleiul de rapita. Rapita are multiple intrebuintari medicale, fiind folosite florile si radacinile, in fitoterapie. In plus, fiind bogata in calciu, fier, fosfor, potasiu, sodiu, dar si in glucide, grasimi si vitamine A, B1, B2, C, betacaroten, este un real sprijin in mentinerea sanatatii sau ameliorarea unor afectiuni ale tubului digestiv, dar si in prevenirea unor boli cardio-vasculare. Sursa de nutrienti Rapita (Brassica napus) este o planta cultivata pe scara larga atat pentru utilizari industriale, cat si pentru beneficiile pe care le poate aduce sanatatii. Bogata in nutrienti valorosi, rapita reprezinta o sursa importanta de acizi grasi esentiali, vitamine si antioxidanti, care pot sustine functiile vitale ale organismului. Unul dintre cele mai cunoscute produse obtinute din... [continuare]
Castanele beneficii, informatii nutritionale si retete sanatoase
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Castanele ofera numeroase beneficii sanatatii atunci cand sunt folosite in scop culinar. Informatiile lor nutritionale releva un continut important de acid folic si vitamina C, pe langa alti nutrienti esentiali care ar trebui sa se regaseasca in orice dieta echilibrata. Spre deosebire de alte fructe oleaginoase, castanele au un continut redus de grasimi si furnizeaza cantitati importante de amidon. Pulpa lor, preparata termic, are o textura moale si o aroma dulce. Castanele sunt consumate in general fierte sau coapte, fiind adaugate in umpluturi si supe sau servite ca garnitura. Fructele castanului pot fi macinate si transformate in faina. Informatii nutritionale Castanele au o compozitie similara cu cea a graului, fiind surse excelente de carbohidrati, fosfor, lecitina si vitamina C. Contin si protide (proteine), acizi grasi esentiali, calciu, fier, magneziu, mangan, zinc si potasiu. Informatiile nutritionale pentru 100 de grame de castane sunt... [continuare]
Generalitati Ananasul este originar din sudul Braziliei si Paraguay. Acest fruct adus de popoarele autohtone vine dintr-un spatiu salbatic si a fost initial considerat necomestibil. Elementele nutritive cele mai importante din ananas sunt cantitatea ridicata de vitamina C, mangan si bromelina, o enzima de o importanta vitala. El mai contine cupru, vitaminele B1 si B6, fibre alimentare, acid folic si acid pantotenic. Ananasul este al doilea fruct cel mai apreciat din America dupa banana din categoria fructelor tropicale. 150g de ananas, furnizeaza 100% din aportul zilnic de vitamina C recomandat. Nutrienti pe care ii contine ananasul: acid citric, acid malic, bromelina, calciu, calorii, celuloza, apa, fier, glucide, grasimi, hidrati de carbon, iod, magneziu, fosfor, mangan, potasiu, saruri minerale, sodiu, zaharuri, vitaminele A, B1, B2, B3, B6, C. Beneficiile ananasului pentru sanatate Este un bun antiinflamator. Partile diferite ale ananasului ajuta la lupta... [continuare]
Generalitati Osteoporoza este termenul medical ce descrie un fenomen caracterizat prin pierderea densitatii osoase ca urmare a unor procese extensive de resorbtie osoasa ce nu sunt echilibrate printr-o osteosinteza corespunzatoare (apare un dezechilibru in metabolismul osos, cu cresterea distructiei si scaderea formarii, ce in final determina scaderea masei osoase). Osteoporoza inseamna “os poros” si este o boala ce apare in general in timp si al carei rezultat este fragilizarea osoasa ce predispune la aparitia de fracturi. Boala are asemenea implicatii patologice datorita faptului ca, in principal, consta in reducerea densitatii osoase, afectand grav microarhitectura osului si alterand calitatea proteinelor noncolagenice ale osului. Desi o astfel de problema medicala este mai frecventa in cazul adultilor invarsta si in special in cazul femeilor la menopauza, osteoporoza poate sa apara si la copii si adolescenti, insa este mult mai rara. Varsta de declansare a... [continuare]
8 moduri de a va mentine sanatatea gurii
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Pentru a avea o viata sanatoasa, este necesar sa aveti grija de gura si zonele din imprejurimile gurii. Este foarte important sa retineti ca pot aparea numeroase situatii periculoase daca nu aveti grija de cavitatea bucala. Intrebarea este cum puteti proteja gura si gingiile. In acest scop, trebuie sa va mentineti gura si gingiile curate. Inca din copilarie, este necesar sa stiti cum sa va portejati gura si gingiile. Sanatatea gurii 1. Vizitati medicul stomatolog. Multe persoane ocolesc dentistul din cauza fobiei dentare, motive financiare sau doar din neglijenta. Este recomandat sa se viziteze medicul stomatolog de cel putin 2 ori pe an pentru a se descoperi si a se trata din timp cariile, bolile gingivale, traumatismele sau cancerul, inca din stadii incipiente, pentru ca atunci cand problemele sunt usor tratabile sunt necesare mai putine cheltuieli. 2. Numarati anii. Copiii si adultii mai in varsta au tendinta de a amana ingrijirea dintilor, dar si in... [continuare]
Cat de sanatoase sunt alimentele dietetice?
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Exista opinii contradictorii cu privire la beneficiile si efectele adverse ale dietelor pentru slabit. Acestea presupun consumul de alimente care au mai putine grasimi si mai putin zahar, dar si anumite substante chimice adaugate pentru a le imbunatati gustul. Au fost realizate diverse cercetari care au studiat acesti aditivi chimici controversati si s-au analizat efectele pozitive ale acestora pe termen lung. Dieteticienii recomanda, in cazul in care nu este prezenta o alta boala - cum este diabetul - sa se manance portii mici de alimente naturale pentru a se evita orice substanta chimica adaugata. Sorbitol Sorbitolul (E 420) este un substitut pentru zahar folosit pentru diminuarea cantitatii de zahar dintr-o dieta alimentara. Spre deosebire de zahar, care contine 4 calorii per gram, sorbitolul contine aproximativ 2.6 calorii per gram. Acesta este utilizat pentru prepararea bauturilor, inghetatei dietetice, siropurilor pentru tuse, bomboanelor... [continuare]
Bauturile carbogazoase: 15 motive pentru a renunta la ele
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Bauturile carbogazoase sunt preferatele societatii din sec. 21, in fiecare an consumandu-se tone de astfel de lichide. Bauturile carbogazoase sunt non-alcoolice, fiind preparate din apa, cafeina si un agent aromatizat. Exista totusi posibilitatea ca si in aceste bauturi sa se gaseasca suc de fructe sau alcool - sub 0.5% din volumul total pentru ca bautura sa fie incadrata in sectorul bauturilor non-alcoolice. Deoarece majoritatea persoanelor nu sunt constiente de riscul impus de consumul acestor bauturi, in cele ce urmeaza va prezentam 15 efecte secundare grave. 15 motive pentru a renunta la bauturile carbogazoase Stiti in ce masura bauturile carbogazoase, cofeinizate, care contin zahar sau indulcitori artificiali, dauneaza organismului? Renuntarea la consumul acestor produse este poate unul dintre cele mai eficiente lucruri pe care le puteti face pentru imbunatatirea starii generale de sanatate. 1. Nu detin proprietati nutritive In aceste bauturi nu exista... [continuare]
Bauturile dietetice sunt periculoase pentru rinichi
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Daca suferiti de o boala renala care se afla intr-un stadiu avansat, medicul dvs. v-ar putea recomanda sa evitati bauturile acidulate, mai ales cele inchise la culoare. In urma acestor indicatii ar trebui sa faceti modificari semnificative ale stilului de viata, mai ales daca aveti obiceiul de a bea cola dietetica in mod regulat. Intelegerea conexiunilor dintre declinul functiei renale si bauturile acidulate poate predispune mai degraba la consumul de bauturi acidulate dietetice, care sunt considerate mai sigure. Rinichii si fosforul Rinichii sanatosi pot regla nivelul de fosfor din sange. In cazul in care functia renala este depreciata, scade capacitatea rinichilor de a mentine valorile fosforului intr-un interval adecvat. Daca nivelul de fosfor depaseste 5.5 mgdl, nefrologul ar putea indica o dieta saraca in fosfor. Limitarea alimentelor care contin fosfor va permite echilibrarea nivelului de fosfor din sange in cazul in care rinichii nu mai pot... [continuare]
Apa minerala, apa plata si apa de robinet
Autor: SfatulMedicului
Apa plata Apa de consum imbraca aceste trei forme arhicunoscute. Desi perceptia publica despre ‚apa plata’ este aceea a unui „aliment sanatos” (consumat, intr-un celebru spot publicitar de un grup de manechine care prefera ‚apa plata cu lamaie’), apa plata nu este altceva decat apa minerala fara dioxid de carbon. Apa minerala carbogazoasa Acidularea apei (carbonatarea, respectiv adaugarea propriu-zisa de dioxid de carbon) are in realitate efecte mult mai mici decat se crede. Studiile stiintifice nu au reusit sa arate un efect negativ clar al acidularii, dimpotriva se discuta chiar despre posibile efecte benefice atribuite prezentei acidului (de ex. antibacteriene). Comparativ cu sucurile carbogazoase, apa minerala are doar a suta parte din efectul daunator asupra smaltului. De altfel, interzicerea sucurilor carbogazoase in scoli (in tarile care au aceasta reglementare) are ca principala justificare valoarea lor nutritionala minima, si nu acidularea. Nici... [continuare]
strugurii ne ajuta sa luptam impotriva hipertensiunii arteriale
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Sezonul strugurilor este in toi. Deliciosi, racoritori si foarte sanatosi, este destul de greu sa refuzam un ciorchine apetisant. Indiferent de preferinte (albi, roze sau negri), strugurii pot fi un aliat de baza al organsimului in combaterea unor efectiuni acute (avitaminoza, deficit de minerale) sau cronice. Chiar daca pare surprinzator, acele bobite pe care poate pana acum nu le priveam decat ca pe o sursa de savoare, pot fi adevarati adjuvanti ai tratamentelor clasice administrate impotriva unui spectru foarte larg de boli : astm, boli cardiovasculare, constipatie, migrene, afectiuni renale, indigestie, hiperlipidemii, sindroame metabolice. Un studiu publicat recent de catre specialistii americani sugereaza faptul ca strugurii ne pot ajuta sa luptam impotriva hipertensiunii arteriale. Rolul lor benefic se datoreaza continutului bogat in vitamine si antioxidanti. Flavonoizii, compusi naturali care se gasesc din abundenta in coaja, pulpa si chiar semintele... [continuare]
Medicamentele administrate in timpul sarcinii
Autor: SfatulMedicului
Generalitati In timp ce unele medicamente sunt admise in timpul sarcinii, pentru altele nu se cunosc inca efectele asupra fatului. De aceea este foarte important sa fim atenti la medicamentele care se administreaza pe parcursul sarcinii, mai ales in primul trimestru de sarcina, un moment foarte important al dezvoltarii fatului. Daca femeia insarcinata lua medicamente inainte de a ramane insarcinata, este important sa consulte medicul in legatura cu efectele acestora asupra fatului in cazul continuarii tratamentului. Medicul specialist va evalua riscurile si beneficiile asupra fatului si asupra mamei, atunci cand prescrie un anumit medicament. In cazul anumitor afectiuni, riscul in cazul intreruperii tratamentului poate fi mult mai mare decat riscul in cazul continuarii tratamentului. Se recomanda consultul medicului specialist in cazul femeilor care raman insarcinate si vor sa urmeze un anumit tratament sau sunt deja in tratament. A se discuta riscurile si... [continuare]
Generalitati Vorbim despre sare, cafeina, sucuri carbogazoase…Alimentele obisnuite din dieta ne predispun oare riscului de a dezvolta osteoporoza? Osteoporoza inseamna practic 'oase poroase' si descrie situatia patologica in care oasele noastre isi pierd din minerale si saruri si o data cu acestea si din rezistenta si forta si devin sfarmicioase, tasabile si foarte fragile si sunt predispuse riscului de fracturi, microarhitectura lor fiind foarte modificata. Uneri procesul este atat de avansat incat chiar si un traumatism minor le poate rupe. Cauza de baza a osteoporozei ? Pierderea de calciu, fosfor si alte minerale esentiale din os, aceasta fiind determinata de foarte multi factori. De aceea se considera ca etiologia osteoporozei este multifactoriala. Cele mai frecvente complicatii ale osteoporozei sunt fracturile: de sold, de humerus, dar si tasarile vertebrale. Desi se credea ca osteoporoza este o boala exclusiv a femeilor, din ce in ce mai multi barbati sunt... [continuare]
5 lucruri pe care nu le stiati despre dintii dumneavoastra!
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Igiena orala si starea de sanatate a dintilor pot fi privite ca o fereastra asupra starii generale a organismului si a felului in care abordam bolile, in general. Specialistii considera ca un pacient care nu are grija corepunzatoare de dintii sai, este mult mai putin probabil interesat si de organism in intregime. El poate trece cu vederea multe acuze si poate ignora semnele si simptomele unor afectuni generale, pana cand poate fi prea tarziu. Exista chiar studii ce sugereaza existenta unei legaturi intre igiena dentara deficitara si cresterea riscului de aparitie a accidentelor vasculare cerebrale, complicarea diabetului zaharat sau chiar mentinerea unei sarcinii normale. Alte boli, cum ar fi osteoporoza sau infectia HIV au chiar cateva simptome initiale, de alarma, localizate la nivelul cavitatii bucale. Daca suntem neglijenti, le putem rata. Sanatatea dintilor poate fi influentata nu doar de boli sistemice sau procese locale, dar si de obiceiuri zilnice... [continuare]
Probleme frecvent intalnite Problemele cavitatii orale nu sunt un fapt neobisnuit.Oricine se confrunta cu ele din cand in cand. Astfel de probleme pot implica gingiile, limba, buzele, fata interna a obrajilor, palatul si planseul cavitatii, regiunea orofaringiana sau dintii. Se pot resimti ca senzatii permanente de uscaciune in gura sau gustul alimentelor poate fi perceput altfel, poate sa apara un miros neplacut in gura, sa existe niste pustule la nivelul gingiilor, obrajilor, limbii, are pot ingreuna mancatul sau vorbitul. Astfel de probleme par complicate, numeroase si grave, insa majoritatea se amelioreaza si dispar in prezenta unui tratament adecvat. Probleme ale cavitatii bucale Afte bucale - se prezinta sub forma unor leziuni ulcerative in gura. Cel mai frecvent apar la nivelul limbii, pe fata interna a obrajilor si a buzelor. Nu sunt contagioase insa au tendinta la recurenta. Leziunile sunt dureroase si afecteaza mult vorbitul, mestecatul. Debuteaza in copilarie sau... [continuare]
Alimente si bauturi care pateaza dintii
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Anumite alimente pateaza dintii mai mult decat altele. Bauturile inchise la culoare, cum ar fi cafeaua, bauturile tip cola si anumite ceaiuri, sunt in partea superioara a listei. Din fericire, nu trebuie neaparat sa eliminati din dieta astfel de alimente sau bauturi, pentru a va pastra dintii albi. Asigurati-va doar ca limitati aportul lor, clatiti-va gura cu multa apa, periati-va dintii si folositi ata dentara dupa ce le consumati. Exista multe alimente care curata dintii in mod natural. Astfel de alimente includ mierea, broccoli, spanacul, telina si capsunile. Sucurile inchise la culoare din fructe de padure Desigur, sucurile din mure, zmeura sau afine sunt incarcate cu antioxidanti. In timp ce antioxidantii sunt extrem de benefici pentru organism, aceste sucuri pot da un aspect neplacut dintilor dumneavoastra. Dintii sunt porosi, iar in orificiile lor microscopice patrund particule din alimente care sunt colorate in mod natural sau artificial. In mod ironic,... [continuare]
Sunt analizele mamei mele.ma puteti va rog ajuta cu interpretarea lor ?
Valori crescute AB002 Acid Uric Seric - 5.80 AB022 Bilirubina directa serica - 0.80 AB021 Bilirubina totala serica - 3.21 AB004 Calciu seric total - 11.62 AB028 Fosfor Seric - 2.51 AB019 GGT - 56 AB006 Magneziu seric - 1.40 AB018 TGP/ALT - 38.30 AB010 Trigliceride Serice - 186.80 Leucocite - 75 Sediment automat - leucocite - 29.40 Sediment automat celule epiteliale nescuamoase - 5.10 Sediment automat celule epitelial tubular renal - 4.50 Sediment automat cristale - 38.50 Neutrofile procentual - 49.50 [continuare]
Buna ziua, Matusa mea are 44ani si face dializa, iar de o bucata buna de timp se plange de dureri mari ale picioarelor, azi dimineata am gasit-o plangand, a zis ca durerea creste pe zi ce trece si devine insuportabila, nu se poate odihnii noaptea din cauza durerii, iar temperatura variaza de la o extrema la alta, cand sunt foarte calde cand sunt foarte reci, am zis ca poate e de la dializa, i-am facut o perioada de timp masaj cu tot felul de alifii, degeaba, de curand a facut radiografie la picioare si medicul ia zis ca are pete pe oase, cele mai afectate zone sunt calcaiele si genunchii care acum eu ii vad si c-am deformati, analizele sunt urmatoarele: BIOCHIMIE -Rezerva alcaina 21mEq/ICO2, Acid uric seric 4,9mg/dl, -Alaninaminotransferaza (GPT/ALAT/ALT) 8U/L, -Aspartataminostransferaza (GOT/ASAT/AST) 12U/L, -Calciu seric 11,5mg/dL, Colesterol total 242mg/dL, -Creatinina serica 8,54mg/dL, -Fosfor seric 5,7mg/dL, -Potasiu seric 5,4mmo/L, -Sideremie 90microg/dl,... [continuare]
Dureri in partea dreapta, spate
Acum aprox. 2 saptamani mi-a fost sparta o pietricica prin ultrasunete, joi am fost la un control, mi-a facut o ecografie la amandoi rinichii si nu a gasit nimic pe rinichiul drept, doar putin ramasite pe tractul urinar dar mi-a spus ca le voi elimina in decurs de cateva saptamani, tin sa mentionez ca pietricica am avut-o pe rinichiul stang. De aseara, rinichiul stang prezinta ceva dureri, nu grave ca si cand s-ar misca un pietricica ceva dar sunt dureri destul de sacaitoare, nu prea poti face nimic, e absurd oarecum, toata interventia a fost pentru rinichiul stang iar acum ma doare rinichiul drept, exista vreo cauza anume? multumesc anticipat [continuare]
A reusit cineva sa combata cu succes Helicobacter Pylori prin tratamente naturiste? Am incercat cu argila,Paraprotex, zeama de varza cruda,obligeana, dar nu au aparut rezultatele asteptate.Nu pot lua medicamnetele din schemele clasice, fiind alergica la antibiotice si avand colon iritabil care nu ar suporta astfel de doze de medicamnte. Sunt interesata de orice sugestie, numai sa nu intre in contradictie cu gastrita eroziva si colonul iritabil (diaree) pe care le am. Multumesc! [continuare]
Buna ziua! Am 28 de ani si de la 7 ani am aflat ca am sinuzita, diagnosticata si reconfirmata periodic astfel: hiperplazie sinusuri frontale si maxilare, opacifiere marginala fronto-maxilara bilaterala. In timp am facut inhalatii, am luat medicamente, am facut aerosoli si am fost la salina. Ceea ce ma deranjeaza este faptul ca de ani de zile ma doare foarte des capul(aproape zilnic), mai precis fruntea si, cateodata, maxilarele, mai ales iarna. Ce pot sa fac sa imi treaca sinuzita fara operatie? Oricum, m-am saturat de medicamente pentru durerea de cap! Mentionez ca am si deviatie de sept, iar un doctor mi-a spus ca as avea si polipi. Ce sfaturi imi dati? Exista vreun tratament pentru sinuzita cronica, fara sa se apeleze la chirurgie? Astept cu nerabdare raspunsul! Multumesc foarte mult! [continuare]
mi sa prescris omnic tocas pentru litiaza renala ,urolog a spus ca nu am probleme cu prostata,doar ca aceast medicament ajuta la eliminarea pietrelor.poate omnic tocas chiar sa provoca probleme la prostata in vitor,daca folosesc aceast medicament in situatia data? [continuare]
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Ginecologie , Ecografie , Mamografie , Infertilitate .


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter