Coronavirus Update

Jocurile video violente pot afecta sistemul nervos al copiilor - studiu

Publicat la data de: 17 Noiembrie 2008

Jocurile video violente pot afecta sistemul nervos al copiilor intre 12 si 15 ani, arata un studiu al cercetatorilor suedezi, prezentat de presa britanica.

Concluzia studiului a fost stabilita dupa ce s-a descoperit ca pulsul copiilor inregistreaza fluctuatii semnificative in timpul jocurilor bazate pe violenta, dar si pe durata somnului. Potrivit cercetatorilor, sistemul nervos poate fi afectat in timpul unui joc video violent fara ca persoana care joaca sa fie constienta de acest lucru.

In cadrul studiului efectuat de cercetatori din Institutul Karolinska si din universitatile Stockholm si Uppsala, a fost masurat pulsul unor baieti antre 12 si 15 ani, carora li s-a cerut sa joace doua jocuri video, seara.

Cercetatorii suedezi spera ca vor putea folosi rezultatele acestui studiu pentru a descoperi ce mecanisme stau in spatele asocierii facute intre jocurile video si comportamentul violent. Ei vor sa afle, in acelasi timp, cum sunt afectati copiii de jocurile video folosite prea mult timp si prea des, care dau dependenta.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate