O femeie din Bihor a nascut un copil cu doua capete, dupa ce medicul i-a spus ca va avea gemeni
Stire medicala
Colegiul Medicilor Bihor se va autosesiza in cazul unei femei care a nascut, saptamana trecuta, la Maternitatea din Oradea, un copil mort care avea doua capete, dupa ce medicul care a supravegheat sarcina i-a spus mamei ca va naste gemeni, transmite corespondentul NewsIn.
Femeia, care locuieste intr-un sat din Bihor si mai are acasa noua copii, a cerut medicilor ca nefericitul eveniment sa nu fie facut public. Ea s-a internat la Maternitatea Oradea saptamana trecuta pentru a-si aduce pe lume gemenii, asa cum ii spusese ginecologul care ii supraveghease sarcina. Femeia a dorit sa nasca natural, insa medicii nu au reusit sa extraga copilul si, pentru a nu pune in pericol viata mamei, au decis sa recurga la operatie prin cezariana. Atunci au descoperit ca bebelusul avea doua capete.
"Avea o malformatie foarte grava, incompatibila cu viata. Familia ne-a interzis sa dam declaratii despre acest caz, pentru ca locuiesc intr-un sat si nu vor sa fie aratati cu degetul. Copilul, un baiat, s-a nascut mort. Avea doua capete lipite de torace. Nu avea nici plamani, inima era si ea deformata. Nu avea cum sa supravietuiasca”, a declarat Valeria Filip, medicul care a asistat la nastere, care este in acelasi timp si directorul medical al Materintatii Oradea.
Aceasta nu a dorit sa divulge numele medicului ginecolog care a supravegheat gravida. “La ecografie, in prima faza, medicul a presupus ca femeia va avea gemeni. Dar nu a prea mers la control”, a spus Valeria Filip.
Colegiul Medicilor Bihor nu a primit nici o sesizare in acest caz. "Nu stim nimic. Familia poate sa depuna o sesizare in cazul in care il suspecteaza de malpraxis pe medicul ginecolog care a supravegheat gravida" a precizat dr. Ovidiu Burta, presedintele Colegiului Medicilor Bihor, care a adaugat ca, totusi, organismul se va autosesiza in acest caz.
Sursa NewsIn
Articole recomandate
-
Ce factori te predispun la aparitia cancerului de san
-
Cancerul genito-mamar si metode de prevenire a lui (paptestul, colposcopia, ...
-
Durerile abdominale: 12 mituri
-
In care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartament
-
Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?
-
13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei
-
Evaluarea auzului la copil
-
Ce trebuie sa stie orice femeie despre cezariana
-
Dureri care ascund boli in cavitatea toracica si abdominala
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Citeste si
Arhiva-
Disfonia – ce faci cand ramai fara...
Disfonia este termenul medical ce defineste raguseala. Aceasta poate avea nenumarate cauze, de la cele mai banale si inofensive pana la cele mai grave. Raguseala acuta, cu o durata de pana la trei saptamani, asociata eventual cu tuse, durere in gat sau rinoree (nas...citeste mai mult