O femeie din Bihor a nascut un copil cu doua capete, dupa ce medicul i-a spus ca va avea gemeni

Colegiul Medicilor Bihor se va autosesiza in cazul unei femei care a nascut, saptamana trecuta, la Maternitatea din Oradea, un copil mort care avea doua capete, dupa ce medicul care a supravegheat sarcina i-a spus mamei ca va naste gemeni, transmite corespondentul NewsIn.

Femeia, care locuieste intr-un sat din Bihor si mai are acasa noua copii, a cerut medicilor ca nefericitul eveniment sa nu fie facut public. Ea s-a internat la Maternitatea Oradea saptamana trecuta pentru a-si aduce pe lume gemenii, asa cum ii spusese ginecologul care ii supraveghease sarcina. Femeia a dorit sa nasca natural, insa medicii nu au reusit sa extraga copilul si, pentru a nu pune in pericol viata mamei, au decis sa recurga la operatie prin cezariana. Atunci au descoperit ca bebelusul avea doua capete.

"Avea o malformatie foarte grava, incompatibila cu viata. Familia ne-a interzis sa dam declaratii despre acest caz, pentru ca locuiesc intr-un sat si nu vor sa fie aratati cu degetul. Copilul, un baiat, s-a nascut mort. Avea doua capete lipite de torace. Nu avea nici plamani, inima era si ea deformata. Nu avea cum sa supravietuiasca”, a declarat Valeria Filip, medicul care a asistat la nastere, care este in acelasi timp si directorul medical al Materintatii Oradea.

Aceasta nu a dorit sa divulge numele medicului ginecolog care a supravegheat gravida. “La ecografie, in prima faza, medicul a presupus ca femeia va avea gemeni. Dar nu a prea mers la control”, a spus Valeria Filip.

Colegiul Medicilor Bihor nu a primit nici o sesizare in acest caz. "Nu stim nimic. Familia poate sa depuna o sesizare in cazul in care il suspecteaza de malpraxis pe medicul ginecolog care a supravegheat gravida" a precizat dr. Ovidiu Burta, presedintele Colegiului Medicilor Bihor, care a adaugat ca, totusi, organismul se va autosesiza in acest caz.