In Valea Jiului au fost comercializate circa 60 de kilograme de mezeluri continand carne din Irlanda
Stire medicala
DSVSA Hunedoara a constatat, in urma controalelor, ca la aproximativ 20 de unitati de comercializare a mezelurilor din Valea Jiului au fost vandute produse care contineau carne provenind din Irlanda posibil contaminata cu dioxina, transmite corespondentul NewsIn.
Mezelurile au fost distribuite unor societati din Petrosani, Lupeni si Vulcan, in perioada 29 noiembrie – 2 decembrie, de catre o firma din Ramnicu Valcea.
"Totusi, cei care au consumat aceste mezeluri nu trebuie sa se alarmeze. Sanatatea nu le este pusa in pericol. Doar consumul unei cantitati mari si in repetate randuri (cateva luni) ar fi avut repercusiuni asupra sanatatii oamenilor. In schimb, cateva sute de grame consumate nu ii vor afecta”, sustine Marius Lazarescu, directorul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Hunedoara.
Dioxina este un compus chimic toxic pentru organismul uman. Expunerea la cantitati foarte mari de dioxina poate provoca acneea severa, iritatii ale pielii, cresterea excesiva a parului pe corp, depigmenarea, deteriorarea lobului mijlociu al ficatului si, uneori, aparitia cancerului.
In Romania au ajuns in total 133,6 tone de carne din Irlanda, dintre care 3,6 tone via Belgia, 70 de tone via Ungaria, 40 de tone pe relatia Franta, iar, conform unei noi notificari de la Comisia Europeana, inca 20 de tone au intrat in Romania prin Italia.
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Medicina generala .
Articole recomandate
-
Consumul de mezeluri si cancerul de vezica urinara
-
Numarul de kilograme acumulate in timpul sarcinii
-
De ce unele persoane nu isi dau seama ca au kilograme in plus
-
Colagenul in curele de slabire: cum sustine pielea si articulatiile in timpu ...
-
Sanatatea respiratorie in sezonul rece: rolul farmacistului
-
Cauze pentru acumularea constanta de kilograme
-
Optiuni alimentare: ce tipuri de carne sa alegem
-
Consumul de carne rosie este nociv pentru sanatate?
-
Consumul de carne si cancerul de colon
-
Beneficiile consumului de carne de curcan
-
Consumul de carne de pui poate creste riscul de cancer
-
Pilaf dietetic cu carne de vitel
-
Salata asortata cu carne de curcan
-
Cosuri cadou cu bauturi premium si delicii de calitate, cheia unui rasfat fa ...
-
Tot ce trebuie sa stii despre consumul de carne de pui: avantaje si dezavantaje
-
Hormonii de crestere din carnea de pui - riscuri pentru sanatate


Consumul de mezeluri si cancerul de vezica urinara
Numarul de kilograme acumulate in timpul sarcinii
De ce unele persoane nu isi dau seama ca au kilograme in plus
Colagenul in curele de slabire: cum sustine pielea si articulatiile in timpu ...
Sanatatea respiratorie in sezonul rece: rolul farmacistului
Cauze pentru acumularea constanta de kilograme
Optiuni alimentare: ce tipuri de carne sa alegem
Consumul de carne rosie este nociv pentru sanatate?
Consumul de carne si cancerul de colon
Beneficiile consumului de carne de curcan
Consumul de carne de pui poate creste riscul de cancer
Pilaf dietetic cu carne de vitel
Salata asortata cu carne de curcan
Cosuri cadou cu bauturi premium si delicii de calitate, cheia unui rasfat fa ...
Tot ce trebuie sa stii despre consumul de carne de pui: avantaje si dezavantaje
Hormonii de crestere din carnea de pui - riscuri pentru sanatate