Clickmed
programare rapida la medic

Ai obiceiul sa desenezi cand te plictisesti? Iata ce spun schitele acestea despre tine

Actualizat la data de: 17 Februarie 2016
Ai obiceiul sa desenezi cand te plictisesti? Iata ce spun schitele acestea despre tine

In momentul in care vorbim la telefon, cand suntem intr-o sedinta sau cand ne plictisim, multi dintre noi avem obiceiul sa desenam ceva. Aceste figuri pe care le desenam spun cate ceva despre personalitatea noastra.

In aceste momente, pixul este ghidat de subconstientul nostru, spun psihologii, noi suntem doar pe jumatate constienti de ceea ce desenam.

Astfel, sunt exprimate trairile noastre, practic starea noastra de spirit, unele dorinte si aspiratii sunt asezate pe hartie. Iata ce pot insemna figurile pe care le trasam:

Figuri de oameni

Daca schitezi figurile unor persoane, acest lucru poate sa insemne ca in acele momente te simti nesigur, ai nevoie de ajutor si incerci sa iesi dintr-o situatie care te face sa te simti inconfortabil. Daca desenezi o figura izolata, acest lucru poate sa insemene ca ai nevoie de o pauza, ca iti trebuie o evadare din cotidian.

Ochi

Desenele in care apar ochi spun cate ceva despre personalitatea celui care ii deseneaza. Daca ochii sunt mari, acest lucru denota ca persoana care i-a desenat ca este extrovertita, ii place sa comunice. Daca ai desenat o persoana cu o privire patrunzatoare, acest lucru poate sa insemne ca te simti urmarit, ca simti ca este cineva cu ochii pe tine.

Semnatura ta

Daca te semnezi in timp ce vorbesti la telefon sau daca esti intr-o sedinta, acest lucru poate sa arate ca esti o persoana egocentrica sau ca o problema te macina si incerci sa ii gasesti rezolvarea.

Cercuri si inele

Formele rotunde arata ca esti o persoana deschisa, dar pot sa insemne si faptul ca vrei sa gasesti armonia cu ceilalti, ca ai nevoie de unitate.

Animale si insecte

Animalele pe care le desenezi vorbesc despre starea ta in momentul in care faci desenul. O vulpe poate arata ca trebuie sa faci ceva ce nu iti place, o veverita poate sa spuna despre tine ca ai nevoie de protectie, o albina ca te temi de ceva, in timp ce un tigru sau un lup poate sa indice o furie neexprimata.

Leii sunt desenati de persoanele care se simt superioare, iar daca ai obiceiul sa desenezi in mod repetitiv un animal poate sa indice faptul ca acesta te inspira, ca te compari in mod subconstient cu el.

Figuri geometrice

Daca desenezi figuri geometrice, acest lucru poate spune despre tine ca ai un obiectiv clar pe care trebuie sa il indeplinesti. Daca ai conturat un triunghi inseamna ca esti o persoana hotarata, in timp ce patratul arata ca esti bine ancorat in realitate si ca iei mereu decizii bazate pe o analiza indelungata.

Valuri

In cazul in care ai desenat valuri, acest lucru spune ca nu te gandesti la problemele altora, ca esti interesat doar de ceea ce ti se intampla tie, nu si celor din jur. De asemenea, o spirala sau un val puse pe hartie pot sa indice si faptul ca treci printr-o criza emotionala, ca ai o problema care te macina si careia trebuie sa ii dai de cap. Trebuie sa eviti iesirile nervoase.

Casa

Este un desen care indica nevoia de a fi ocrotit, nevoia de siguranta. Daca desenezi o casa singuratica, undeva la tara, acest lucru poate sa indice faptul ca ai nevoie de cateva momente de izolare, ca ai nevoie de liniste.

Flori

Persoanele care au obiceiul sa contureze flori sunt firi deschise, sociabile, care se imprietenesc usor cu ceilalti. Daca petalele sunt ascutite la varfuri, acestea spun despre cel care le deseneaza ca are mereu o atitudine defensiva.

Stele

Cei care pun hartie stele sunt optimisti. O singura stea arata faptul ca ai o dorinta arzatoare, care vrei sa se implineasca rapid.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Inchide recomandarile
Vezi recomandarile noastre
Clinici, Medici si Servicii specializate
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate