Clickmed
programare rapida la medic

Miscarea fizica previne maladia Parkinson

Actualizat la data de: 04 Decembrie 2014
Miscarea fizica previne maladia Parkinson

Miscarea fizica moderata ajuta la scaderea riscului de aparitie a maladiei Parkinson, potrivit rezultatelor unui studiu recent publicat in revista "Brain: A journal of Neurology".

Cercetatorii suedezi de la Institutul Stockholm au descoperit ca persoanele care fac zilnic sport, in cantitati moderate, prezinta un risc mai scazut de Parkinson decat cele care nu fac deloc sau foarte putin.

Descoperirea a fost facuta in urma unui studiu efectuat pe un esantion format din 43.000 de femei si barbati sanatosi din Suedia. Savantii au urmarit evolutia starii de sanatate si a riscului de Parkinson la subiecti pe o perioada de 12 ani. Dintre acestia, doar 300 au fost diagnosticati cu aceasta maladie pana la sfarsitul vietii.

Cercetarea oamenilor de stiinta a descoperit ca persoanele care au fost active mai mult de sase ore pe saptamana - prin activitati moderate, de tipul sarcinilor de curatenie sau al mersului pe jos pana la serviciu - au prezentat un risc cu 43% mai mic de a face Parkinson decat cei a caror medie de miscare fizica nu depasea mai mult de doua ore pe saptamana.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate