Clickmed
programare rapida la medic

Salata de pui cu mere si nuci

Actualizat la data de: 23 Octombrie 2014
Salata de pui cu mere si nuci

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Aceasta reteta de salata delicoasa furnizeaza cantitati generoase de proteine, carbohidrati de calitate si fibre solubile, asigurand 80% din doza zilnica recomandata de acid folic.

Intrucat nu contine gluten, este recomandata in dieta persoanelor cu boala celiaca. Mai poate fi consumata in siguranta si de pacientii diagnosticati cu diabet de tip II.

Ingrediente

  • 1 salata verde spalata sub jet de apa si taiata marunt
  • 50 grame piept de pui preparat pe gratar, taiat cubulete
  • 2 linguri de mazare fiarta
  • 1 jumatate de mar mediu (cu tot cu coaja), taiat marunt
  • 2 castraveti medii taiati rondele (nedecojiti)
  • 1 jumatate de rosie, taiata cuburi
  • 1 sfert de avocado maruntit
  • 1 tulpina de telina, taiata bucati mici
  • 2 cepe verzi taiate fin
  • 1 lingura miez de nuca, maruntit
  • 2 linguri de otet balsamic

Mod de preparare

  1. Puneti salata verde intr-un bol mare. Adaugati puiul, mazarea, marul, castravetele, rosiile, bucatelele de avocado, telina, ceapa verde si nucile.
  2. Asezonati cu otetul si amestecati ingredientele cu o spatula.
  3. Serviti imediat.
Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate