valori normale al hcv

Care sunt valorile predispuse la boala?

Categoria: Comunitate

Buna ziua.Am 27 de ani si sunt casatorita,si am hotarat sa facem un copil.Am fost si mi-am facut niste analize printre care tgp si tgo.Rezultatele sunt urmatoarele :TGP-9 iar TGO-17.Vreau sa stiu daca valorile sunt normale si daca poate afecta in vreun fel sarcina.Multumesc. [continuare]

Tgp marit,colesterol rau marit,trigliceride foarte marite

Categoria: Comunitate

TGP (ALT) este 45.41 (valori normale 0-42/UI/I ) Trigliceride este 217.07 (valori normale 50-150 /mg/dl) Colesterol seric total este 226.01 (valori normale 120-220 /mg/dl) HDL-Colesterol este 45.80(valori normale 55-135/mg/dl) Glicemie este 98.42(valori normale 65-115/mg/dl) LDL-Colesterol este 124.80(valori normale 50-150/mg/dl) *Ag HBs (ACCES) este negativ(0-0.9 S/CO-Negativ)(0.9-1.0 S/CO-Echivoc)(>1.0 S/CO-Pozitiv) Anti HCV este negativ ALPHA 1 este 5.2+(val.normale 2.0 - 5.0) BETA este 14.4+ (val.normale 9.0 - 13.0) Raport Albumine/globuline 1.17 Proteine totale este 7.3(valori normale 6.7 - 8.5 ) ACESTE SUNT ANALIZELE SOTULUI MEU,VARSTA 39 ANI.VA ROG SA-MI SPUNETI DESPRE CE BOALA POATE FI VORBA?ARE PROBLEME GRAVE CU FICATUL?VA MULTUMESC FOARTE MULT! [continuare]

Faza hepatica

Categoria: Comunitate

buna ziua.azi am aflat rezultatul viremiei:3117 Ul/ml este o infectie mare? (ADN-VHB)Ttransaminazele sunt in valori normale de un an de zile de cand am depistat infectia cu virusul hepatic B .AgHBe negatic Anti HDV NEGATIV. [continuare]

Analize sange

Categoria: Comunitate

Buna seara! Am 26 ani,recent am facut analizele cu urmatoarele rezultate peste sau sub valorile normale si as vrea sa stiu ce reprezinta si ce ar trebui sa fac in continuare: ASO ver2 341,33 IU/ml TGP alanine aminotrans, liquid 60,8 U/L Bilirubin direct 0.23 mg/dl CREA Jaffe Gen2 Comp 0.46 mg/dl LDL-C plus 2nd gen. 106,7 mg/dl Va multumesc! [continuare]

Trigliceride foarte mari

Categoria: Comunitate

TGP (ALT) este 45.41 (valori normale 0-42/UI/I ) Trigliceride este 217.07 (valori normale 50-150 /mg/dl) Colesterol seric total este 226.01 (valori normale 120-220 /mg/dl) HDL-Colesterol este 45.80(valori normale 55-135/mg/dl) Glicemie este 98.42(valori normale 65-115/mg/dl) LDL-Colesterol este 124.80(valori normale 50-150/mg/dl) *Ag HBs (ACCES) este negativ(0-0.9 S/CO-Negativ)(0.9-1.0 S/CO-Echivoc)(>1.0 S/CO-Pozitiv) Anti HCV este negativ ALPHA 1 este 5.2+(val.normale 2.0 - 5.0) BETA este 14.4+ (val.normale 9.0 - 13.0) Raport Albumine/globuline 1.17 Proteine totale este 7.3(valori normale 6.7 - 8.5 ) ACESTE SUNT ANALIZELE SOTULUI MEU,VARSTA 39 ANI.VA ROG SA-MI SPUNETI DESPRE CE BOALA POATE FI VORBA?ARE PROBLEME GRAVE?VA MULTUMESC FOARTE MULT! [continuare]

Transaminaze mari

Categoria: Comunitate

La ultimele analize mi-au iesit transaminazele mai mari decat valorile normale. De fapt analizele sunt cam asa: TGO = 40 (limite: 0-32) TGP = 70 (limite: 0-31) AgHBs = negativ a HCV = negativ Trigliceride serice = 36 (limite: 50-200) VSH = 14 (limite: 2-13) Monocite % = 10.5 (limite: 2-10) Neutrofile % = 49 (limite: 50-70) Hematocrit = 33.5 (limite: 37-47) Hemoglobina = 11 (limite: 12-14) Hematii = 3.83 (limite: 4.2-5.4) Restul analizelor de sange, urina (biochimie, bacteriologic) sunt normale. N-am mai avut transaminazele in afara limitelor normale niciodata si nu am pesoane in familie cu probleme la aceste analize. Aveti vreo idee? [continuare]

Hepatita virala c (etiologie, simptome, factori de risc, mod de transmitere si algoritm de tratament)

Categoria: Articole

Generalitati Virusul hepatitic C (HCV) este una dintre cele mai importante cauze de boli hepatice cronice pe intreg mapamondul. HVC este raspunzator de aproximativ 20% din hepatitele acute, 60-70% din hepatitele cronice si aproape 30% din ciroze sau fazele finale ale bolilor hepatice si din cancerele hepatice. O caracteristica majora a hepatitei acute C este tendinta de a se transforma in boala hepatica cronica. Cel putin 75% dintre bolnavii de hepatita acuta C dezvolta intr-un final infectia cronica. Evolutie Hepatita cronica C variaza mult din punct de vedere al evolutiei. Pe de o parte sunt pacienti care nu au nici un semn sau simptom al bolii hepatice si au valori normale ale enzimelor hepatice serice (in sange). In aceste cazuri, biopsia releva, de obicei, un anumit grad de hepatita cronica, dar gradul afectarii este redus, iar prognosticul pe termen lung este favorabil. Pe de alta parte, sunt pacienti cu hepatita C severa, care sunt simptomatici, la care ARN-ul virusului... [continuare]

Evolutie viremie

Categoria: Comunitate

in urma analizelor de astazi am aflat ca viremia este : '' PCR ADN HBV CANTITATIV Incarcatura virala: 3 034 copii ADN HVB/ml (3,48 log copii ADN HVB/ml) 890 UI/ml (2,95 log UI/ml) '' iar in urma cu 7 luni era: 6 171 copii ADN HVB/ml (3,79 log copii ADN HVB/ml) 1 810 UI/ml (3,26 log UI/ml) ce semnifica aceste valori, care sunt limitele normale si ce puteti sa imi spuneti despre evolutie. va multumesc [continuare]

Hepatica c

Categoria: Comunitate

Buna! am 33 ani si in urma cu 2 ani mama mea a descoperit intamplator ca are Hepatita C, desi nu mai locuiam cu ea in casa de ceva vreme mi-am facut imediat analizele stiind ca este o boala ce evolueaza f lent. In 2008 am avut TGP27 si TGO26 asa ca am stat linistita si eu si sotul. Desi mi s-a recomandat sa fac anual analizele am neglijat in 2009 iar acum in 2010 am facut din nou si am avut un mic soc: TGP 66 (5-55) iar TGO 41 (5-34) insa HCV si HBs - negative ambele. Dr de fam a pus vina pe alimentatie si dupa 1 saptamana am refacut la alt laborator analizele si au iesit: TGP 36 (max31) si TGO 25 (max32) iar HCV si HBs - negative ambele. Dr de fam spune in continuare ca e vorba de alimentatie necorespunzatoare si stres (legat de alimentatie are dreptate). Oare asa sa fie sau? Va rog sa imi dati un sfat, o parere. Va multumesc [continuare]

E posibil sa fie hepatita b

Categoria: Comunitate

sotia mea a facut analize de laborator , in urma analizelor transaminazele au iesit 84 iar iar trigliceridele tot asa 100 cred, in urma acestor analize doctorita a catalogat-o cu hepatopatie, si ia dat sa faca analize suplimentare hcv si hbs, in urma acestor analize , rezultatul a fost hcv negativ si hbs pozitiv, doresc sa-mi spuneti ce trebuie facut in continuarie. va multumesc [continuare]

Transaminaze marite

Categoria: Comunitate

In aprilie 2010am avut o stare generala de rau(ameteli,moleseala,dureri musculare)am fost la dr.neurolog unde mi-a prescris betaserc 24 mg (3 capsule/zi)si flamexin(2 pliculete/zi)timp de 1 luna,inainte de a lua acest tratament valorile transaminazelor erau normale ,dupa tratament valorile au crescut colosal respectiv tgp-222 , tgo-218 si ggt-61.3 .Am fost internat la infectioase unde mi-au pus diagnosticul de steatoza hepatica,displidemie usoara si hepatopatie cronica posibil toxica,de atunci am urmat 2 luni tratament cu silimarina si sargenor si regim alimentar pe care il urmez si in prezent.Din iulie 2010 am oprit tratamentul medicamentos la sfatul medicului si am continuat doar cu regimul alimentar,astfel in luna ianuarie 2011 tgp-ul era 93 ,tgo-30,trigliceride-100 ,FA-149,proteine totale-85.01,glicemia-0.92 si colesterolul-256. La sf. lunii ianuarie am fost la medicul neurolog unde mi-a prescris seroxat de 20 mg cate jumatate de pastiluta seara,am inceput tratamentul dar din... [continuare]

E posibila o hepatita virala?

Categoria: Comunitate

valori electroforeza: albumina-51.77; alfa1-3.69; alfa2-14.70; beta1-10.60; beta2-4.26; gama-14.88; raport A/G=1,1; tgo-14; tgp-10 [continuare]

Este vreun rezultat care are vreun risc ptr sarcina?

Categoria: Comunitate

Buna seara.Eu impreuna cu sotul meu am hotarat sa facem un copil,iar ptr asta ni s-au dat sa facem niste analize inainte de sarcina.Rezultatele sunt urmatoarele (la mine): DEPISTARE HIV-ABSENT RPR -NEGATIV ANTI HCV -NON REACTIV ANTIGEN HBS -NON REACTIV VSH -8 GLICEMIE -83 CALCIU TOTAL -9.1 UREE -33 CREATININA SERICA -0.60 TGP -9 TGO -17 EXAMEN SUMAR URINA :SEDIMENT -EPITELII PLATE -RARE CORPI CETONICI -ABSENTI ERITROCITE -ABSENTE GLUCOZA -ABSENTE ... [continuare]

Suspect colagenoza

Categoria: Comunitate

Stimate d-le doctor, Ma adresez dvs. in speranta ca voi reusi sa dau de capat unor probleme de sanatate care au aparut de 5 luni. Voi prezenta pe scurt problema mea pentru care am fost la o gramada de medici si nu au reusit sa imi puna un diagnostic: in urma cu 5 luni am simtit brusc o durere si o oboseala puternica in gamba stanga cand stateam in picioare si o senzatie de ameteala cu dezechilibru. La mers se ameliora, dar la statul in picioare parca nu ma tinea gamba stanga. Dupa acest episod, oboseala in muschiul gambei si dezechilibrul au inceput sa se amelioreze in cateva saptamani dar au aparut dureri in ambele gambe si coapse, ca o febra musculara. Am facut cateva analize recomandate de medicul de familie care au iesit bune. Am luat Midocalm, xanax in urma consultatii unui neurolog care a zis ca ar fi de la stres. Simptomele nu au disparut ci au evoluat, au inceput durerile musculare sa urce de jos in sus si au cuprins si muchii de la brate, umar(mai putin antebrate unde... [continuare]

Are hepatita?

Categoria: Comunitate

buna seara,i-am facut mamei niste analize si nu stiu ce inseamna. Chemiluminescenta anti HCV ser kit a1 cant.- 0.97.va rog sa imi spuneti daca are hepatita c.Multumesc din suflet. [continuare]

Hepatita virala cronica cu virus c - tratament, efecte adverse

Categoria: Articole

Optiuni terapeutice Exista doua metode posibile de tratament: - monoterapia cu Interferon pegylat alfa - terapia combinata cu Interferon pegylat alfa si Ribavirina. Terapia combinata creste consistent ratele de raspuns sustinut fata de monoterapie. Terapia combinata este mai costisitoare si are mai multe efecte adverse fata de monoterapie, dar, in cele mai multe situatii, este de preferat. In prezent, monoterapia este rezervata pacientilor care au contraindicatii pentru administrarea ribavirinei. Raspunsul la tratament este considerat "sustinut" daca ARN HCV ramane nedetectabil la 6 luni sau mai mult dupa intreruperea tratamentului. Sunt disponibile mai multe tipuri de Interferon pegylat (alfa 2a, alfa 2b, alfa general etc). Acestia sunt administrati subcutanat o data pe saptamana in doze de 180 micrograme pe saptamana, care pot varia in functie de evolutia pacientului in timpul terapiei. Ribavirina este un agent cu administrare orala de 2 ori pe zi cu capsule de 200... [continuare]

Transaminaze marite

Categoria: Comunitate

In aprilie 2010am avut o stare generala de rau(ameteli,moleseala,dureri musculare)am fost la dr.neurolog unde mi-a prescris betaserc 24 mg (3 capsule/zi)si flamexin(2 pliculete/zi)timp de 1 luna,inainte de a lua acest tratament valorile transaminazelor erau normale ,dupa tratament valorile au crescut colosal respectiv tgp-222 , tgo-218 si ggt-61.3 .Am fost internat la infectioase unde mi-au pus diagnosticul de steatoza hepatica,displidemie usoara si hepatopatie cronica posibil toxica,de atunci am urmat 2 luni tratament cu silimarina si sargenor si regim alimentar pe care il urmez si in prezent.Din iulie 2010 am oprit tratamentul medicamentos la sfatul medicului si am continuat doar cu regimul alimentar,astfel in luna ianuarie 2011 tgp-ul era 93 ,tgo-30,trigliceride-100 ,FA-149,proteine totale-85.01,glicemia-0.92 si colesterolul-256. La sf. lunii ianuarie am fost la medicul neurolog unde mi-a prescris seroxat de 20 mg cate jumatate de pastiluta seara,am inceput tratamentul dar din... [continuare]

Hepatita c

Categoria: Comunitate

ma numesc valerica si am 52ani.In 2007 am urmat tratamentul pentru hepatita c cu pegasys si ribavirina tratament complet de 1 an .Ultima viremie dupa tratament a fost nedectabila.Anual apoi mi-am verificat transaminazele si electoforeza rezultatele fiind bune,inclusiv cele din aprilie 2011.Tot in aprilie am facut un HCV care a iesit pozitiv.In aceasta situatie nu stiu ce sa fac .Daca ma puteti indruma va multumesc. [continuare]

Tgo si tgpin continua crestere.

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Sotul meu in virsata de 38 ani in urma unor analize efectuate in 24 ian 2012 a descoperit urmatoarele valori ale transnaminazelor TGO 41, TGP 8 (valori care s-au mentinut constante pina acum datorita steatozei hepatice de care sufera). In luna martie ca urmare a unei pneumonii a urmat tratament injectabil cu fortum -10 zile, luind in acelasi timp si protectoare pentru ficat, liv52. La 10 zile dupa terminarea tratamentului cu antibiotice valorile transnaminazelor au crescut simtitor(TGO 80, TGP 121) Dupa doua saptamini in care a luat zilnic silimarina (silimarina de 1000mg-2 pe zi) a repetat analizele:TGO 81.8 si TGP 169.2 acestea fiind in crestere. Electroforeza proteinelor serice se prezinta asfel:albumina 54.18, alfa-1-globuline 4.93, alfa-2-globuline 12.28, beta-globuline 14.13, gamma-globuline 14.47, proteine totale 7.09 , Raport A/G 1.18 Bilirubina totala 1.08, fosfataza alcalina 239.4, gama GT 24.9, , proteine totale serice 7.09, , ASLO [continuare]

Roferon-a, flacon injectabil

Categoria: Medicamente

Compozitie Roferon-A se prezinta sub forma de pulbere sterila pentru reconstituire, in flacoane continand o doza unica. Fiecare flacon contine 3; 4,5; 6; 9 sau 18 milioane UI (milioane unitati internationale) de interferon alfa-2a liofilizat, 9 mg de clorura de sodiu si 5 mg de albumina serica umana. Solutia este reconstituita inainte de utilizare prin adaugarea a 1 ml de apa sterila pentru injectare. Kit pentru injectare, care contine: 1 flacon continand 3; 4,5; 6; 9 sau 18 milioane UI; 1 fiola a 1 ml de apa distilata pentru injectare; 1 seringa de 2 ml, 1 ac 40-8/10, pentru injectare i.m. (verde), 1 ac 16-5/10, pentru injectare s.c. (portocaliu). Actiune terapeutica Roferon-A poseda multe din proprietatile preparatelor de asa-numit interferon alfa uman natural. Efectul antiviral al Roferon-A rezulta din inducerea unei rezistente la nivel celular fata de infectiile virale si din modularea activitatii sistemului imun care neutralizeaza virusurile sau elimina celulele infectate de... [continuare]

Ce sfat imi dati?

Categoria: Comunitate

ibuna ziua in 2007 am urmat tratamentul pentru hepatita c cu pagasys si ribavirina,tratament complet de 12 luni.Ultima viremie dupa tratament a fost nedectabila.In mai 2011 in urma efectuarii unor analize am urmatoarele valori:sideremie 52,hemoleucograma completa toate rezultatele in limitele normale,TGO 22,TGP 16,uree serica 31,bilirubina totala 0,87,bilirubina directa 0,22,electroforeza 1,48,VIREMIE NEDECTABILA in schimb HCV pozitiv.Ce sfat imi dati in acest caz? Va multumesc si tuturor multa sanatate. [continuare]

Cum se trasmite virusul hepatite c

Categoria: Comunitate

Cum sa te feresti de o persoana bolnava de hepatitc C cu virus .Va multumesc [continuare]

Hepatita c

Categoria: Comunitate

Ma numesc Dorina ,am 45 de ani.in urma cu 25 de ani am auzit prima data de hep c.Am vrut sa donez singe si atunci am aflat ca am virusu.Tinara fiind nu am stiut sa cer detalii despre boala.Medicul nu m-a informat,bolnava nu m-am simtit si acum in urma unei op fibron uterin am inteles ce inseamna hep c.am inceput tratamentul cu interferon si ribavirin.analiuzele sunt bune dupa 6 sapt..Reactioneaza corpul meu la tratament?Nu am simptome(febra,greturi sau dureri):Mentionez locuiesc in Viena si as vrea sa primesc mai multe informatii in limba romana.Multumesc. [continuare]

Hepatita virala c (etiologie, simptome, factori de risc, mod de transmitere si algoritm de tratament)

Categoria: Comunitate

nu-ti trebuie relatii sa primesti trat. cu interf.si ribavirina ci un dosar bun facut ca lumea (nu spun ca toata lumea e ok mai sunt si persoane indolente)eu l-am facut la matei bals in buc si sunt din galati,mai am doua luni de trat.,si m-am cam obisnuit sa inghit paracetamol, e bine,as dorisa schimb opinii si experiente pe aceasta tema! Astept email-uri [continuare]

Tratament pentru vindecare sida

Categoria: Comunitate

ma numesc andrey am 22 ani si am sida as dori si eu un tratmnt sa ma vindec de sida nu conteza de care tratamnt naturist medicamntos nu conteza nu conteza cati bani costa doar sa ma vindec inclusiv la ori ce clinca privata din afara sau din tara merg ori unde doar sa ma vindec de sida repet nu conteza cati bani costa sunt diospus sa incerc ori ce multumesc astept raspunsulile dv pt cei mai bine informati ajutatima si pe mine daca stiti ori ce indiciu multumesc anticipt ofer si bani celui care imi da un indici pentru un astfel de tratamnt [continuare]

Buna ziua

Categoria: Comunitate

In urma unor analize, fica mea (27 ani)a fost dagnosticata cu virusul hepatitei c.Rezultatul analizei VHC pozitiv,PCR 3,06 pozitiv log( 1150 UL/ML).Va rog sa-mi spuneti cit de grav este,si care sint pasii de urmat.Poate este cineva care a avut aceiasi problema.Va multumesc si astept raspunsurile voastre. [continuare]

Am terminat noul tratament minune ptr hepatita c

Categoria: Comunitate

Buna ziua. am 23 de ani si de 4ani am aflat ca am hepatita c. de anu trecut tot am fost la doctor, analize peste analize sa incep tratamentul, dupa care am fost sfatuita sa maiastept cateva luni sa iasa pe piata noul tratament de lux "asha a fost numit pe unele site uri " , din cauza faptului ca este foarte costisitor.am inceput din luna iulie triplul tratament. pe data de 5ianuarie am terminat tratamentul si am fost la analize. rezultatul la 1 luna , la 3 si acum la sfarsit la 6luni a fost negativ. nedetectabil. mai trebuie sa fac inca o data la 6luni. a mai beneficiat cineva de acest tratament sau cine doreste sa il inceapa si vrea sa imi puna niste intrebari. [continuare]

Analize imunologice (sifilis, reumatism, febra tifoida, bruceloza, boli virale)

Categoria: Diverse

Analizele imunologice se bazeaza pe reactia dintre antigenul specific si anticorpii specifici din serul care se cerceteaza. Reactia antigen-anticorpi poate fi facuta in eprubeta sau pe pielea omului. Aceste analize se fac pentru descoperirea acelor boli la care nu este posibil sa se puna in evidenta agentul patogen cauzator de boala din anumite motive. Uneori bolnavul vine prea tarziu la laborator, dupa ce microbul a disparut din organism, fie dupa o vindecare naturala, fara tratament, fie dupa o vindecare in urma tratamentului cu antibiotice (febra tifoida, infectii cu streptococ, etc.). Microbul poate sa dispara de la locul de intrare si se localizeaza in diferite organe din corp, asa cum se intampla in sifilis. In bolile produse de virusuri (gripa, pojarul, oreionul, poliomielita, hepatita etc.) acestea cerceteaza urmele lasate de boala, adica anticorpii. In toate aceste cazuri, diagnosticul de laborator se poate pune retrospectiv dupa ce a trecut boala, prin cautarea in sange a... [continuare]

Hepatita virala c (etiologie, simptome, factori de risc, mod de transmitere si algoritm de tratament)

Categoria: Comunitate

tatal meu are hepatita c....multi spun ca exista riscuri in timpul tratamentului!!care pot fi acestea??el inca nu a inceput acel tratament,insa in curand asta se va intampla!!ce se poate intampla??exista reactii nedorite ale corpului?? [continuare]

Supravegherea sanatatii lucratorilor

Categoria: Diverse

Prezenta hotarare stabileste cerintele minime pentru supravegherea sanatatii lucratorilor fata de riscurile pentru securitate si sanatate, pentru prevenirea imbolnavirii lucratorilor cu boli profesionale cauzate de agenti nocivi chimici, fizici, fizico-chimici sau biologici, caracteristici locului de munca, precum si a suprasolicitarii diferitelor organe sau sisteme ale organismului in procesul de munca. [continuare]

Pagina 1 din 2 (36 rezultate)