nutritie si dietetica

Categoria: Clinici/Firme medicale

[continuare]

Nutritie

Categoria: Comunitate

Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu sfaturi de nutritive, pentru o persoana din familie, in tratamentul acestei boli, endometrioza Ce alimente sunt premise ai care nu sunt premise. Endometrioza gradul 4 si operata clasic. Multumesc mult. [continuare]

Dietetica

Categoria: Dictionar Termeni

Studiu al alimentatiei. Dietetica include cunoasterea valorii nutritive a alimentelor si a transformarii lor in decursul gatirii si conservarii. Ea permite sa se stabileasca regimuri alimentare adaptate necesitatilor subiectilor sanatosi sau bolnavi. Astfel, un copil atins de boala celiaca (intoleranta la gluten) va trebui sa primeasca aporturile energetice necesare cresterii sale, tinand cont de alimentele care ii sunt interzise (ovaz, grau, orz, secara). In cadrul ingrijirii subiectilor obezi sau care prezinta o supraincarcare ponderala, dietetica va permite stabilirea unui regim hipocaloric, dar echilibrat, care sa nu provoace carente. [continuare]

Sfaturi de nutritie, miscare si mentinere a sanatatii dupa varsta de 30 de ani

Categoria: Articole

Generalitati Dupa varsta de 30 de ani, stilul de viata devine decisiv pentru mentinerea formei fizice si a starii de sanatate. O viata lunga si de calitate presupune depunerea unor eforturi constante si sustinute de ingrijire a trupului si a mintii, adaptate fiecarui interval de varsta al perioadei de maturitate. Academia de nutritie si dietetica din SUA avertizeaza asupra faptului ca metabolismul incetineste dupa pragul varstei de 30 de ani, existand riscul acumularii pe nesimtite a kilogramelor in plus, in lipsa unor modificari ale modului de viata. Nutritia, miscarea si prevenirea bolilor sunt cele trei aspecte esentiale carora sa le acordati importanta cuvenita. Stilul de viata sanatos la 30 de ani Odata cu implinirea varstei de 30 de ani, metabolismul bazal (numarul de calorii necesare organismului pentru a-si mentine functiile vitale in parametri optimi) incepe sa scada. Statisticile medicale arata ca, dupa acest prag de varsta, adultii acumuleaza cate o jumatate de... [continuare]

Nutritie

Categoria: Comunitate

Buna, Ma numesc Raluca, si caut un medic nutritionist la Brasov. Imi puteti spune va rog unde as putea gasi o clinica, un cabinet, un medic in acest domnie la Brasov? Multumesc. [continuare]

Influenta nutritiei asupra sanatatii mentale

Categoria: Articole

O dieta saraca poate sa afecteze sanatatea mentala Probabil ca majoritatea oamenilor cunosc faptul ca alimentele pe care le consuma influenteaza sanatatea organismului lor. Alegerile alimentare sanatoase ajuta la mentinerea si stimularea sanatatii inimii, muschi puternici si atingerea unei greutati corespunzatoare. De asemenea, starea de spirit poate fi influentata de ceea ce consuma o persoana, astfel ca starea de spirit va fi mult mai buna dupa ce se consuma o salata verde sau legume gatite corect decat alimente de tip fast-food. Cercetatorii studiaza efectele alegerilor dietetice asupra starii de spirit si sanatatii mentale ale oamenilor. Exista destule intrebari fara raspuns precum: - Deficientele de vitamine pot contribui la aparitia depresiei? - Suplimentele alimentare imbunatatesc starea emotionala a celor care sufera de deficiente nutritionale? - Ce cantitate dintr-un supliment va creste starea de sanatate mentala? Ce tipuri de nutrienti stimuleaza... [continuare]

6 produse dietetice care ingrasa

Categoria: Articole

Generalitati Morcovul este una dintre legumele cu multe calitati si beneficii pentru sanatate, insa un aport prea mare de morcovi, desi duce cu gandul la o gustoare sanatoasa, poate fi inadecvat. In plus, pe langa morcovi, o persoana mananca pe parcursul unei zile si alte alimente care contin sare, grasimi si calorii. Specialistii au constatat ca atunci cand o persoana vede, miroase sau se gandeste ca un aliment este foarte gustos, creierul elibereaza dopamina, o substanta care este emisa atunci cand se declanseaza starea de placere. Ca atare, productia de dopamina poate fi responsabila pentru dorinta de a consuma o gogoasa cu gem, intrucat savurarea acesteia determina o stare placuta. Combinarea legumelor cu grasimile Desi este chiar indicat sa se consume cruditati sau alte alimente sanatoase in timpul gustarilor sau la micul dejun, combinarea acestora cu unt de arahide ar putea reprezenta o problema. Untul de arahide are in compozitie grasimi si proteine... [continuare]

Diareea la copii - sfaturi dietetice

Categoria: Articole

Generalitati Diareea la copii este greu de definit, specialistii considerand-o, de fapt, cresterea numarului obisnuit de scaune pentru copilul respectiv si reducerea consistentei acestora prin cresterea continutului apos. Etiologia ei este plurifactoriala, incluzand atat cauze infectioase (microbiene, virale, parazitare), cat si neinfectioase (diete necorespunzatoare, tratament antibiotic prelungit). Diareea poate fi agravata prin regim alimentar necorespunzator, insa prin regim adecvat poate fi si ameliorata. Recomandarile specialistilor Printre sfaturile utile adresate de catre specialisti parintilor, se numara: Mentinerea alimentatiei normale Mentinerea unei diete cat mai normale, continand alimentele de baza, cu care copilul e deja obisnuit. Daca in trecut medicii recomandau instituirea unei diete hidrosaline, care avea drept scop punerea in repaus a tubului digestiv, insa cu asigurarea aportului de apa si electroliti, studiile clinice recente au demonstrat ca... [continuare]

Revital clinic

Categoria: Clinici/Firme medicale

Clinica Revital prezinta o oferta profesionista si accesibila in domeniul serviciilor medicale conceputa sa vina in sprijinul celor care intentioneaze sa-si imbunatateasca starea de sanatate. Beneficiind de aportul unor tehnologii ultra-moderne , de un personal competent si de un concept novator, clinica se axeaza in principal pe teste metabolice, nutritie personalizata,medicina anti-aging (anti-imbatranire), medicina generala, ameliorarea stilului de viata. Efectul antiimbatranire Se cunoaste destul de putin efectul antiimbatranire al nutritiei, dar si efectul nociv al unei alimentatii dezechilibrate influentata de oferta fast food, de stilul de viata si activitatile cotidiene. Trebuie sa ramanem cat mai mult tineri Pornind de la indemnul profesorului Iulian Mincu ,, trebuie sa demonstam nu cum imbatranim ci cum trebuie sa ramanem cat mai mult tineri” – Revital clinic va o fera o alternativa atat prin programul de nutritie si dietetica cat si prin programul... [continuare]

Alimentatia si bolile metabolice

Categoria: Articole

Alimentatia reprezinta unul dintre principalii factori de sanogeneza. Deoarece modificarile in alimentatie pot determina modificari in schimburile metabolice care concura la mentinerea echilibrului nutritional, masurile dietetice reprezinta mijlocul prin care pot fi contracarate unele tulburari induse de factori patogeni. Alimentatia trebuie sa asigure: - mentinerea starii de sanatate; - cresterea, dezvoltarea fizica si intelectuala corespunzatoare; - o activitate fizica si intelectuala normala. Ratia alimentara este cantitatea de alimente exprimata in calorii care, consumata in 24 de ore, acopera necesitatile energetice si plastice ale organismului in aceasta perioada. Alcatuirea unei ratii alimentare implica: 1. Stabilirea nevoilor nutritive ale organismului; 2. Stabilirea modalitatii in care se poate realiza acoperirea acestor nevoi. Energia necesara proceselor vitale este furnizata de principiile nutritive calorigene: lipide, proteine si glucide. Din... [continuare]

Adevarul din spatele miturilor despre sanatate

Categoria: Articole

Crusta de la paine este plina de vitamine In urma unor studii, cercetatorii au descoperit ca in procesul de coacere al painii se formeaza un tip de antioxidant care este de 8 ori mai abundent in crusta decat in miezul painii. Totusi este important sa se consume painea cu totul, intrucat aceasta este bogata in substante nutritive si fibre. Esential este ca painea sa contina mai ales cereale integrale. Daca o persoana iese afara cu parul umed, va raci Intr-adevar, o persoana care va iesi afara cu parul umed va simti frigul mai ales la nivelul capului, dar nu se va imbolnavi. In timpul unor experimente, unui grup de voluntari li s-a inoculat un virus al racelii la nivelul cavitatii nazale. Jumatate din grup a ramas intr-o camera incalzita, in tip ce restul au facut o baie si au stat intr-un hol rece jumatate de ora fara sa se imbrace. Dupa ce s-au imbracat, au purtat sosete umede cateva ore. Subiectii din al doilea grup nu au manifestat o forma mai grava a racelii... [continuare]

Dieta anticancer - sfaturi alimentare pentru prevenirea si lupta impotriva cancerului

Categoria: Articole

Generalitati Unele persoane sunt ingrijorate ca ar putea dezvolta cancer din cauza faptului ca in familia lor au existat rude care au manifestat acasta boala, iar altele doresc pur si simplu sa previna aparitia bolii. Indiferent de tipul motivatiei, alegerile dietetice sunt importante si pot sustine si consolida sistemul imunitar in lupta contra celulelor maligne. Nu toate problemele de sanatate pot fi evitate, dar cu ajutorul unui regim alimentar specific se poate mentine un echilibru al starii de sanatate, o perioada indelungata de timp. Cercetarile au demonstrat deja ca intr-un procent destul de mare, stilul de viata influenteaza declansarea cancerului sau evolutia sa negativa. Astfel, evitarea fumatului, bauturilor alcoolice, exercitiile fizice si o alimentatie sanatoasa sunt un start bun pentru un stil de viata anti-cancer. Alaturi de schimbarea obiceiurilor nocive, ar fi indicat ca orice persoana sa cunoasca mai multe detalii legate de alimentele care pot stimula... [continuare]

Dieta perricone

Categoria: Articole

Generalitati In contrast cu majoritatea dietelor care au facut valva in ultimile decenii, programul Perricone, cel putin in forma sa actuala, nu pune accentul pe scaderea in greutate. Specialistii in dermatologie si nutritie (in frunte cu Dr. N. Perricone) care propun acest program, considera ca acest regim alimentar, la care se adauga vitamine si suplimente minerale, plus lotiuni si creme, incetinesc procesul de imbatranire, iar persoanele care urmeaza programul Perricone vor arata mai tineri si vor fi mai sanatosi. De asemenea, Dr. Perricone afirma ca aceasta dieta diminua procesele inflamatorii de la nivelul diferitelor organe si sisteme, imbunatateste metabolismul, induce o buna dispozitie si echilibreaza starea psihica. In plus, cordul este mai putin supus imbolnavirilor, riscul de cancer este redus semnificativ, densitatea osoasa este crescuta, pielea este refacuta si arata mai bine, sistemul imunitar este intarit si se poate pierde chiar si excesul... [continuare]

Spaghetele - informatii nutritionale

Categoria: Articole

Generalitati Pastele sunt usor de preparat si sunt hranitoare in cazul in care contin ingrediente importante pentru organism. Un fel de mancare ce va contine spaghete va fi bogat in fibre dietetice, vitamine din grupul B si minerale. Pentru o masa sanatoasa se vor alege spaghetele din cereale integrale peste care se vor adauga mai degraba sos de rosii si legume, decat carne tocata si branza. Spaghetele din faina integrala Specialistii recomanda sa se consume spaghete din grau integral pentru a beneficia din plin de substantele nutritive oferite de o portie de paste. Spaghetele care sunt preparate din faina alba rafinata, contin mai multe grasimi si calorii decat cele din grau integral. O optiune pentru consumatorii care nu agreaza textura cerealelor integrale, sunt spaghetele din faina alba imbogatite cu substante nutritive. Insa, in acest caz nu se va beneficia de fibrele continute de cerealele integrale. Carbohidratii Spaghetele sunt un tip de aliment bogat in [continuare]

Cei 7 nutrienti esentiali ai unei diete echilibrate

Categoria: Articole

Generalitati O dieta echilibrata este cea care contine o cantitate suficienta de bioelemente, vitamine, fibre si trofine, pentru a asigura o buna functionare a organismului, pentru a-l face apt sa lupte impotriva stresului si factorilor nocivi din mediu. Studii conduse de cercetatori americani au concluzionat ca majoritatea adultilor nu au integrate in dieta substante nutritive esentiale, incepand cu calciu si terminand cu vitamine complexe. De astfel de substante organismul are nevoie pentru asigurarea energiei necesare desfasurarii proceselor vitale, pentru sintetizarea de substante proprii si repararea uzurii, iar o dieta echilibrata, continand nutrientii mentionati in cantitati optime, este cea mai sigura cale de a evita aparitia dezechilibrelor, cu toate consecintele lor (afectarea cresterii, a capacitatii de munca si a starii de sanatate). Calciu - esential pentru mentinerea sanatoasa a oaselor, muschilor si nu numai... La nastere, scheletul fetal are aproximativ 30g de... [continuare]

Pregatirea din punct de vedere nutritional pentru primele 2 luni de sarcina

Categoria: Articole

Generalitati Pana recent s-a considerat ca nutritiei trebuie sa i se acorde atentie abia in a doua jumatate a sarcinii, cand fatul castiga cel mai mult in greutate. Astfel s-a crezut ca importanta nutritiei in timpul sarcinii creste odata cu fatul, lucru ce parea logic la acea vreme, fiind confirmat si de cateva studii. Era, de asemenea si un lucru practic de vreme ce femeile insarcinate nu primeau ingrijiri prenatale decat spre a doua jumatate a sarcinii. Aceasta situatie este pe cale sa se schimbe datorita noilor cercetari aparute in domeniu, a grijii si interesului femeii pentru perioadele de preconceptie si a primului trimestru de sarcina. Noile informatii arata ca nutritia in timpul primelor luni de sarcina este mult mai importanta decat s-a crezut. Acest lucru reprezinta un atu extraordinar deoarece femeile au inceput sa-l cunoasca si sa-l aplice inca din perioada preconceptionala. Alimentatia din perioada preconceptionala si primele luni de sarcina Alimentatia... [continuare]

Obezitatea

Categoria: Articole

Generalitati Obezitatea nu este numai o problema estetica ci in primul rand o tulburare de nutritie caracterizata prin sporirea greutatii corporale mult peste nivelul greutatii ideale, cu ample consecinte asupra starii de sanatate. Aparitia obezitatii influenteaza aspectul fizic al persoanei dar si starea ei psihica. Excesul ponderal genereaza numeroase complicatii: diabet zaharat, afectiuni cardiace si cerebro-vasculare, hipertensiune arteriala, apnee de somn, tulburari locomotorii. Desi obezitatea este considerata o afectiune complexa nutritional-metabolica exista numeroase modalitati de tratament. Este considerata obeza acea persoana al carui Indice de Masa Corporala (IMC) depaseste 30. IMC este un instrument de evaluare a greutatii raportata la inaltime. Un IMC crescut reprezinta un factor de risc pentru obezitate. De asemenea, pentru aprecierea excesului ponderal este utilizata circumferinta abdominala. Obezitatea poate imbraca un caracter generalizat sau un aspect... [continuare]

Alimente bogate in carbohidrati

Categoria: Articole

Generalitati Oamenii au nevoie de carbohidrati deoarece carbohidratii sunt o sursa primara de energie pentru corpul lor. Exista trei tipuri majore de carbohidrati: simpli, complecsi sau amidonul si fibre dietetice. Carbohidratii simpli se gasesc in lapte, fructe si zaharul rafinat, iar cei complecsi sau amidonul in cereale, tuberculi si leguminoase. Un aport ridicat de carbohidrati complecsi ofera multiple beneficii sanatatii. Carbohidratii nerafinati cum ar fi orezul brun sau cerealele integrale sunt cea mai buna alternativa, intrucat acestia sunt bogati in vitamina B si fibre dietetice esentiale. Beneficiile consumului de carbohidrati Alimentele bogate in carbohidrati ofera o serie de beneficii sanatatii oricarei persoane. Acest lucru este valabil mai ales pentru produsele alimentare care contin carbohidrati complecsi formati din cantitati mari de fibre solubile si insolubile si amidon rezistent. Iata cateva dintre avantajele majore care pot deriva din urma... [continuare]

Cancerul pulmonar non-microcelular

Categoria: Articole

Generalitati Plamanii sunt organe pereche, situate in cavitatea toracica, de-o parte si de alta a inimii, responsabili de o functie vitala organismului, respiratia. In cadrul respiratiei sunt realizate schimburile de gaze, fiind adus oxigen si eliminat dioxid de carbon, astfel incat nevoile nutritive ale tesuturilor sa poata fi asigurate, iar produsii de metabolism, care pot interfera cu functionalitatea organelor si aparatelor sa fie indepartati. Organizarea anatomica si histologica a plamanilor le permite sa isi indeplineasca cu succes acest rol, ei fiind compusi dintr-o varietate foarte mare de celule, care se grupeaza si formeaza alveolele pulmonare, unitatile functionale ale plamanilor. Alveolele sunt de fapt locul in care schimburile gazoase au loc. Aerul intra prin cavitatea nazala sau gura, trece prin faringe (orofaringe si nazofaringe), ajunge in laringe, trahee si apoi intra in sistemul bronsic, care se divide succesiv si ajunge sa se termine la nivelul... [continuare]

10 sfaturi utile in prevenirea cancerului

Categoria: Articole

Generalitati Cancerul este, poate, boala de care ne temem cu totii. Am auzit atatea lucruri negative despre ea, iar prognosticul este adesea destul de nefavorabil incat sa ne faca sa ne gandim foarte des: cum putem evita o astfel de afectiune, ce putem face sa o prevenim? Datorita interesului crescut in acest subiect, specialistii au considerat utila realizarea unei liste cu recomandari menite sa ne ajute sa evitam aparitia acestei afectiuni. Ea include atatea sfaturi dietetice, cat si referitoare la stilul de viata adoptat. Cele mai importante recomandari medicale 1. Pastrarea unei greutati corporale in limite normale pentru varsta si inaltimea fiecarei persoane, greutate ce trebuie calculata astfel incat sa nu se ajunga nici in extrema de subponderabilitate; 2. Practicarea unor exercitii fizice zilnice, timp de 30 de minute, de intensitate moderata, in incercarea de a evita un stil de viata sedentar; 3. Evitarea bauturilor dulci, ce contin mult zahar si limitarea aportului... [continuare]

Beneficiile consumului de alimente in stare naturala

Categoria: Articole

Generalitati Alimente integrale - Probabil ca stii ca este bine sa le consumi. Dar stii ce sunt de fapt? "Traim intr-o societate care consuma foarte multe alimente procesate si suprarafinate, incat pot exista confuzii in ceea ce priveste cunoasterea termenului de alimente integrale", afirma Tara Gidus, membru al Asociatiei Americane de Dietetica. Chiar si pentru cunoscatorii in domeniu, termenul este confundat cu altii asemanatori. Alimentele integrale pot fi organice, crescute in gradina proprie sau lipsite de pesticide. Insa acest lucru nu este important. Definitia alimentelor integrale este mult mai simpla. "Atunci cand consumam alimente integrale, alimentele respective sunt in stare naturala", afirma Gidus. "Le consumam intacte, impreuna cu toate vitaminele, mineralele si substantele nutritive pe care le contin". Componentele cu adevarat sanatoase sunt cele care se indeparteaza in procesul de rafinare si procesare. De exemplu putem compara intre un mar in stare... [continuare]

Dieta de vara - alimente secrete

Categoria: Articole

Generalitati Soarele straluceste si temperaturile sunt in crestere. Vara este momentul in care dispar mai multe randuri de haine si indicat ar fi sa fie eliminat si surplusul de kilograme. Puteti opta pentru un regim dietetic strict, dar probabil ca o dieta de vara care va contine alimente de sezon va fi mai degraba pe placul dumneavostra, mai ales daca rezultatul este o silueta de vis si o stare optima de sanatate. Nu trebuie sa va infometati daca doriti sa purtati pantaloni scurti sau costum de baie. Secretul este sa faceti alegeri sanatoase si sa consumati mai putine calorii decat cele pe care le ardeti. Este simplu sa gasiti solutiile potrivite in timpul verii, atunci cand produsele alimentare incarcate in calorii par a fi mai putin atragatoare. Cele mai bune alimente pentru pierderea in greutate pe parcursul verii sunt cele fara grasimi, revigorante si mai ales proaspete. Rosii si ardei pentru vitamina A, C si licopen Rosiile si ardeii sunt membrii unei familii de fructe,... [continuare]

Informatii nutritionale despre pere

Categoria: Articole

Generalitati Perele au fost recunoscute ca fiind unele dintre cele mai populare fructe si nu trebuie sa va mire acest lucru. Perele sunt o sursa excelenta de fibre si vitamina C, pentru doar cele 100 de calorii per portie. In plus, acestea nu contin sodiu, grasimi sau colesterol. Este vorba asadar de un continut nutritiv complex intr-un fruct dulce si zemos. Consumul unei varietati mari de fructe si legume ar trebui sa stea la baza unui stil de viata sanatos, iar perele pot fi o parte delicioasa din meniu. Calorii, grasimi, colesterol si sodiu O para mare contine 133 de calorii, cu 0,28 g grasimi si niciun fel de colesterol. O astfel de para contine doar 2 mg de sodiu. Sodiul, la fel ca si grasimile este raspandit in majoritatea alimentelor procesate si, desi organismul are nevoie si de sodiu pentru a-si mentine sanatatea, excesul de sare poate fi extrem de daunator. Potrivit expertilor, majoritatea adultilor ar trebui sa limiteze aportul zilnic la maxim 1500 mg de sodiu,... [continuare]

Dieta jenny craig

Categoria: Articole

Generalitati Dieta Jenny Craig este considerata unul dintre cele mai bune planuri de pierdere in greutate, cunoscute in lume. Obiectivele programului dietetic Jenny Craig sunt ca cei care urmeaza aceasta dieta sa dezvolte o perceptie sanatoasa asupra consumului de alimente, sa aiba un stil de viata activ si un nivel ridicat de optimism. Dieta Jenny Craig este cunoscuta de peste 25 de ani. Programul are ca scop pierderea in greutate prin abordarea a trei domenii cheie: alimentatie, corp si minte. Caracteristica principala a sistemului Jenny Craig o reprezinta consumul de alimente semipreparate care contin un numar fix de calorii si sunt echilibrate din punct de vedere nutritiv. In forma sa completa, dieta ofera si accesul la un consilier, al carui rol este de a stimula motivatia celor care aleg aceasta dieta. Cum functioneaza dieta Jenny Craig Metoda Jenny Craig este structurata pe trei niveluri importante: alimentatie, minte si corp, in scopul de a-i ajuta pe cei care o urmeaza... [continuare]

Programul national de diabet zaharat

Categoria: Diverse

Programul national de diabet zaharat are ca scop imbunatatirea starii de sanatate, cresterea sperantei de viata a bolnavilor de diabet zaharat, precum si asigurarea accesului la tratament al bolnavilor cu diabet zaharat, cuprinsi in program. Programul national de diabet zaharat cuprinde trei componente si anume: Preventia si controlul in diabet si alte boli de nutritie, Tratamentul cu insulina al bolnavilor cu diabet zaharat si Tratamentul cu antidiabetice orale al bolnavilor cu diabet zaharat. [continuare]

Stop apetit (cu arome de capsuni, vanilie, ananas si ciocolata)

Categoria: Medicamente

Compozitie Sucroza, dextroza, fructoza, lapte degresat, pudra de zer, calciu caseinat, proteine din soia, celuloza purificata, fibre din tarate, carrageen, malto-dextrina, lecitina, DL-metionina, aspartam, arome naturale si artificiale, precum si urmatoarele vitamine si minerale: vitamina E acetat, acid ascorbic, niacinamida, vitamina A palmitat, pyridoxina hidroclorida, thiamina mononitrata, vitamina D3, riboflavina, biotina, acid folic, vitamina B12 calciu pantotenat, oxid de magneziu, calciu fosfat, potasiu clorid, calciu carbonat, ortofosfat feric, oxid de zinc, sulfat de mangan, sulfat de cupru, iodura de potasiu. Actiune terapeutica Este hrana delicioasa, dietetica si sanatoasa care va ajuta sa pierdeti din greutate repede, natural si placut. 3 pahare cu Stop Apetit asigura 100% necesarul nutritiv zilnic recomandat pentru adulti, continand cele 11 vitamine esentiale, 7 minerale importante, calciu si potasiu naturale, proteine, tarate, fibra. Fibra vegetala, taratele si... [continuare]

Doppelherz vitamine pentru diabetici

Categoria: Medicamente

substantele nutritive pentru neutralizarea radicalilor liberi si pentru apararea celulara Deoarece in metabolismul diabeticilor se ajunge de multe ori la formarea radicalilor liberi, trebuie luat in considerare un aport suficient de substante nutritive antioxidante. Vitaminele C, E si seleniul sunt importante pentru mentinerea balantei intre producerea de radicali liberi si indepartarea acestora din organism; in plus, seleniul stabilizeaza celulele si intervine in functionarea lor. Astfel, se indeplinesc importante functii in apararea celulara. Oligoelementele si magneziul pentru metabolismul glucozei Microelementele crom si zinc, la fel ca si mineralul magneziu sunt importante pentru balanta valorilor glicemiei. cromul si zincul sunt necesare pentru formarea, depozitarea si actiunea insulinei. Nr. crt. Substanta Cantitatea/tableta ... [continuare]

Royal jelly, capsule gelatinoase moi 100, 200, 600 mg

Categoria: Medicamente

Compozitie Fiecare capsula contine: Royal Jelly liofilizat - 34 mg, 68 mg, 204 mg (corespunzator la 100, 200, 600 mg Royal Jelly). Actiune terapeutica Royal Jelly este hrana naturala a reginei stupului, este secretia laptoasa, vascoasa a glandelor salivare a albinelor lucratoare Apis mellifera. Royal Jelly, un produs in intregime natural este o combinatie bine echilibrata de factori nutritivi, aminoacizi, carbohidrati, lipide, acizi grasi nesaturati si enzime. Este, de asemenea, bogat in complex vitaminic B, vitamina c si E, minerale si elemente rare. Aceste elemente vitale se completeaza reciproc pentru reglarea metabolismului celular, restabilirea activitatii normale a celulelor si cresterea rezistentei naturale a organismului. Royal Jelly imbunatateste activitatile fizice si mentale, creste capacitatea de efort intelectual, reduce stresul si tensiunea nervoasa, inlatura oboseala. Indicatii Pentru o mai buna performanta a organismului; pentru cresterea rezistentei... [continuare]

Benfogamma

Categoria: Medicamente

Compozitie Un drajeu contine benfotiamina 50 mg si excipienti: nucleu - amidon de porumb, zahar, gelatina, talc, acid stearic, stearat de magneziu, strat de drajefiere - dioxid de siliciu coloidal anhidru, caolin, hidroxistearat de glicerol-macrogol, guma arabica, zahar, amidon de porumb, laurilsulfat de sodiu, povidona K25, talc, dioxid de titan (E171), carmeloza sodica, carbonat de sodiu, sirop de glucoza, macrogol 6000, ceara montanglicol Indicatii terapeutice Prevenirea si tratamentul deficitului clinic de vitamina B1, care nu poate fi tratat prin masuri dietetice. Carenta de vitamina B1 poate sa apara in: subnutritie si malnutritie (de exemplu boala beri-beri), nutritie parenterala o perioada lunga, hemodializa, malabsorbtie, polinevrite periferice degenerative, atrofie musculara, sindrom Wernicke, sindrom Korsakoff. Contraindicatii: Nu trebuie sa utilizati Benfogamma in caz de hipersensibilitate la oricare dintre componentele medicamentului. La pacientii cu... [continuare]

Diabetiker – vitamine

Categoria: Medicamente

supliment alimentar Produs pentru suplimentarea bilantului nutritiv, destinat adultilor si copiilor, care urmeaza un plan dietetic special, recomandat persoanelor cu diabet zaharat Ce rol au diferite vitamine? Functionarea metabolismului glucidic este dependenta de activitatea diferitelor vitamine si substante minerale. Vitamina B1 este necesara procesului de transformare al glucidelor in energie. in cazul acumularii glucozei, aceasta va fi transformata in asa numitul sorbitol, care afecteaza furnizarea de energie catre nervi. Un aport corespunzator de vitamina B1 dar si de vitamina B6 va determina stimularea procesului de transformare a glucidelor in energie, acest fapt contribuind la mentinerea starii de sanatate a nervilor si a vaselor sanguine. Vitamina B12 stimuleaza procesul de regenerare al unui nerv, care a fost lezat iar vitaminele B2, biotina, niacina, riboflavina si pantotenatul funtioneaza ca enzime in cadrul metabolismului glucidic exercitand astfel, efecte... [continuare]

Pagina 1 din 7 (182 rezultate)