glucoza serica

Glucoza serica

Categoria: Comunitate

Buna ziua, In urma unor analize de sange glucoza serica mi-a iesit ceva mai mare decat normal. De ex.: Valori normale 60-105, iar mie mi-a rezultat 120, adica peste maxima normala. Sunt predispusa la diabet? Am diabet? Nu stiu... Poate ma puteti ajuta... Multumesc! [continuare]

Glucoza serica, insulina

Categoria: Comunitate

Buna ziua, am dat analiza singelui pentru glucoza serica si insulina si glucoza serica- 5.43 mmol/l, iar insulina- 27.1 μU/mL este mai mare de cit valoarea normala. va rog sa-mi spuneti rezultatele sunt bune sau trebuie sa ma ingrijorez. [continuare]

Glucoza serica sau glicemie glu , gli

Categoria: Analize Medicale

Glucoza este cel mai important monozaharid din sange. Rezulta din digestia carbohidratilor si din conversia hepatica a glicogenului in glucoza. Glucoza este un furnizor indispensabil de energie care sustine activitatea celulara. Cei doi hormoni care regleaza in mod direct nivelul glucozei in sange sunt glucagonul si insulina. Glucagonul accelereaza conversia glicogenului in glucoza si determina astfel cresterea glicemiei. Insulina creste permeabilitatea membranelor celulare la glucoza, transporta glucoza in celule (pentru metabolism), stimuleaza formarea glicogenului si reduce concentratia glucozei din sange. Alti hormoni care detin un rol important in metabolismul glucozei sunt: ACTH, glucocorticoizii, adrenalina, tiroxina. Degradarea glucozei se realizeaza prin procesul de glicoliza. Metabolismul glucozei poate fi alterat prin mai multe mecanisme: incapacitatea celulelor pancreatice beta de a secreta insulina, reducerea numarului receptorilor insulinici, malabsorbtia... [continuare]

Glucoza serica usor crescuta

Categoria: Comunitate

Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Astazi am facut niste analize la sange si mi-a iesit VSH 18 mm/h valori de referinta conform laboratorului < 25 si glucoza serica 104 mg/dL conform laboratorului intervalul normal era intre 60-99: Normal , 100-125 glicemie bazala modificata. Mentionez ca am 26 de ani, 45 kg si nu am antecedente in familie de diabet iar la ultima analiza pe care am facut-o la sange glucoza serica era 99. Pare ca este in crestere. Exista posibilitatea sa dezvolt diabet? [continuare]

Aminoven 3,5% glucoza/electroliti, solutie perfuzabila

Categoria: Medicamente

Forma de prezentare si compozitie Solutie perfuzabila continand la 1000 ml: L-tirozina 0,140 g; L-izoleucina 1,750 g; L-leucina 2,590 g; L-lizina 2,31g (sub forma de clorhidrat de L-lizina 2,885 g); L-metionina 1,505 g; L-fenila- lanina 1,785 g; L-treonina 1,540 g; L-triptofan 0,700 g; L-valina 2,170 g; l-arginina 4,200 g; L-histidina 1,050 g; Glicina 3,850 g; L-alanina 4,900 g; L-prolina 3,920 g; L-serina 2,275 g; taurina 0,350 g; glucoza monohidrat 55,000 g (echivalent la glucoza anhidra 50 g); clorura de sodiu 1,169 g; Clorura de calciu dihidrat 0,294 g (echivalent la clorura de calciu anhidra 0,222 g); Clorura de magneziu hexahidrat 0,610 g (echivalent la clorura de magneziu anhidra 0,286 g); Clorura de zinc 0,00545 g; Glicerofosfat de sodiu pentahidrat 4,592 g (echivalent la glicerofosfat de sodiu anhidru 3,241 g); Hidroxid de potasiu 1,980 g (echivalent la hidroxid de potasiu anhidru 1,68 g); electroliti: Na+ 50 mmol/l; K+ 30 mmol/l; Ca++ 2 mmol/l; Mg++ 3 mmol/l; Zn++ 0,04... [continuare]

Glucoza mare

Categoria: Comunitate

La ultimul set de analize efectuat am avut nivelul glucozei situat la 156 mg/dL in condtiile unui unterval normal cuprins intre 74-106 mg/dL. Ce trebuie sa fac pentru a reduce acest nivel, doar folosindu-ma de alimentatie. Mentionez ca am 35 de ani si sunt de sex masculin. Multumesc [continuare]

Analize

Categoria: Comunitate

Buna ziua , Am efectuat analizele si nu au iesit tocmai bune. Intervalele de valori valabile pentru analizele mele au fost : glucoza serica sau Glicemie Interval optim60 - 110 Valoarea introdusa90.2 mg/dl (normal) Interpretare Normal • Creatinina serica Interval optim0.6 - 1 Valoarea introdusa0.74 mg/dL Interpretare Normal • Uree serica Interval optim20 - 50 Valoarea introdusa22.7 mg/dL (Uree - adult) Interpretare Normal • Acid uric urinar Interval optim [continuare]

Interpretare rezultat analize

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Am rugamintea sa-mi interpretati rezultatele de mai jos: varsta 56 ani sex masculin biochimie alaninaminotransferaza 27.4 U/l aspartataminotransferaza 27.4 U/l colesterol seric total (abx pentra) 223.32 mg/dl trigliceride (abx pentra) 140.28 mg/dl glucoza serica (abx pentra) 141.23 mg/dl uree serica (abx pentra) 31.62 mg/dl acid uric seric (abx pentra) 4.24 mg/dl creatinina serica (abx pentra) 0.6 mg/dl hematologie vsh 1h 30 mm 2h 60 mm biochimie gama-glutamiltransferaza (cormay-abx) 129.00 u/l Multumesc frumos. [continuare]

Diabet?

Categoria: Comunitate

Buna seara, glucoza serica (glicemie) 104 inseamna mult? este cumva o predispozitie la diabet? [continuare]

Interpretare analize

Categoria: Comunitate

Buna ziua! Imi cer scuze pentru deranj.Am facut un set de analize si unele valori nu se incadreaza in limitele normale, daca aveti timpul necesar va rog sa ma ajutati cu o interpretare. Va multumesc anticipat. Biochimie -alaninaminotransferaza 39 U/L !!!!!(aceasta este mai mare de 31, mentionez ca am facut deja a 2-a doza a vaccinului de hepatita B in luna noiembrie) - glucoza serica 86 mg/dL HEMATOLOGIE -Nr leucocite 4.41 -Nr eritrocite 4.57 -Hb 13.9 -Hematocit 41.4 -VEM 90.6 -HEM 30.4 -CHEM 33.6 -largimea distributiei eritrocitare 12.4 -Nr trombocite 205 -VTM 10.4 -Largimea distributiei trombocitare 12% -Neutrofil 12% -Neutrofil 42 -Limfocit 6.6% -Limfocit 1.85 -Monocit 6.6% -Monocit 0.29 -Eozinofil 1.4% -Eozinofil 0.06 -Bazofil 0.5% -Bazofil 0.02 -Reticulocite 0.57% -Reticulocite 26 !!!!! mai mica (30-120) -Fractia reticulocitelor imature 1.5% !!!! mai mica (3-15.9) Multumesc anticipat! [continuare]

Fosfatoza alcalina alp-abx pentra

Categoria: Comunitate

Mama mea a facut un set de analize la care a iesit printre altele ca are fosfatoza alcalina ALP-ABX PENTRA (123-normal[35-104]),glucoza serica-123(normal 74-106) HGB 10,9(normal 12,2-18,1) HCT 35,2 (normal 37,7-53,7) Cellydyn(volum mediu eritrocitar)70600(normal 80000-97000) MHC 21,8 (normal 27-31,2). De 2 ani a fost supusa unei operatii pe creier si imi este tot timpul frica sa nu recidiveze. Rog ca cei care au mai intalnit asemenea cazuri sa imi dea un raspuns! [continuare]

Interpretare/ diagnosticare

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Poate un doctor sa-mi dea si mie un diagnostic informativ pentru rezultatele urmatoarelor analize? Analize 2009: 21.07.09 Rezultatul interpretarii analizelor InchideAnaliza a fost salvata Bilirubina totala Valoarea introdusa: 0.5 mol/L (adult) Interval optim: 0 - 17.1 Bilirubina totala se incadreaza in intervalul considerat normal. Calciu ionic sau calciu ionizat (sange) Valoarea introdusa: 3.98 mg/dl ( mai mult de 16 ani) Interval optim: 3.82 - 4.82 Calciul ionic se incadreaza in intervalul considerat normal. Calciu seric Valoarea introdusa: 9.2 mg/dl ( 1-4 ani) Interval optim: - Datele introduse de dvs nu se incadreaza in informatiile noastre! Proteine totale (sange) Valoarea introdusa: 7.25 g/dl Interval optim: 6.6 - 8.7 Nivelul de proteine totale se incadreaza in intervalul considerat normal. Uree serica Valoarea introdusa: 17 mg/dL (Uree - 0-6 luni) Interval optim: - Datele introduse de dvs... [continuare]

Suspicios de imbolnavire ????

Categoria: Comunitate

am facut de curand un test de sange si in analize a aparut o infectie in sange,: numar leucocite 17,12 mii / ul glucoza serica 116 mg/dL neutrofil 92,8 % netrofil 15,88 mii /uL limfocit 5,9 % monocit 0,19 mii/uL eozinofil 0 mii/uL cum le pot aduce la normal si daca se poate spune cam si ce boala poate aparea. multumesc anticipat [continuare]

Interpretare analize

Categoria: Comunitate

buna ziua, mi s-au facut unele analiza la locul de munca , am primit analizale dar nu stiu sa le interpretz, ma puteti ajuta va rog? va multumesc! am obsevat ca eo ,Colesterolul tota, MPV , PCT au iesit sub nivelul normal. Test Rezultat Rez. optim RBC 5.06 4.5 - 5.5 *10^6/mm3 HGB 15.3 13.0 - 17.0 g/dl HCT 47.3 40 - 50. % MCV 93.5 80 - 96 fL MCH 30.2 28 - 34 pg MCHC 32.3 32 - 36 g/dl RDW 12.8 11.5 - 14.5 % PLT 261 150 - 450 *10^3/mm3 PDW 12.5 12.0 - 16.5 % PCT 0.27 0.16-0.48% MPV 10.5 7.4 - 10.4 fL WBC 6.79 4.8 - 11.0 *10^3/mm3 GR NE 3.83 2.54 - 7.48 *10^3/mm3 EO 0.13 0.09 - 0.88 *10^3/mm3 BA 0.02 0.0 - 0.2 *10^3/mm3 LY 2.35 1.20 - 4.95 *10^3/mm3 MO 0.46 0.09 - 0.88 *10^3/mm3 GR % NE % 56.4 53 - 68 % EO % 1.9 2 - 4 % BA % 0.3 0.0 - 2.0 % LY % 34.6 25 - 45 % MO % 6.8 2 - 8 % Biochimie Test Rezultat Interval de referinta Metoda Proteine totale 8.02 6.4 -8.3g/dl Chimie umeda glucoza serica 80 60 - 105 mg/dL Chimie... [continuare]

Program de slabit

Categoria: Comunitate

Va rog frumos daca se poate sa imi dati un regim de slabit personalizat ,am mare nevoie sa slabesc macar 10 kg;am 84 kg,160 cm,43 anisi va pot da si rezultatele la analizele facute glucoza serica 113 mg\\dl,creatininaserica 0.7, colesterol 178,trigliceride 218. Va multumesc foarte mult .si va rog sa ma ajutati cu regimul [continuare]

Program de slabit

Categoria: Comunitate

Va rog frumos daca se poate sa imi dati un regim de slabit personalizat ,am mare nevoie sa slabesc macar 10 kg;am 84 kg,160 cm,43 anisi va pot da si rezultatele la analizele facute glucoza serica 113 mg\\dl,creatininaserica 0.7, colesterol 178,trigliceride 218. Va multumesc foarte mult .si va rog sa ma ajutati cu regimul [continuare]

Valori in afara normalului

Categoria: Comunitate

Buna, mi-am facut niste analize la Synevo, si sunt destul de in afara valorilor normale. Am 33 de ani, 178 cm, 91 kg...destul de sedentar .... glucoza serica: 104 este in intervalul 100-125: Glicemie bazala modificata ***************************************************************************************** Colesterol HDL: 31 - scazut : ≤ 40 ***************************************************************************************** Colesterol total: 214 - borderline crescut: 200-240 **************************************************************************************** Trigliceride: 196 -- borderline crescut: 150-199 **************************************************************************************** Colesterol LDL:144 -borderline crescut: 130-159 **************************************************************************************** Lipide totale: 768 -400 -... [continuare]

Este posibil sa aibe metastaza osoasa?

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Matusa mea are 44ani si face dializa, iar de o bucata buna de timp se plange de dureri mari ale picioarelor, azi dimineata am gasit-o plangand, a zis ca durerea creste pe zi ce trece si devine insuportabila, nu se poate odihnii noaptea din cauza durerii, iar temperatura variaza de la o extrema la alta, cand sunt foarte calde cand sunt foarte reci, am zis ca poate e de la dializa, i-am facut o perioada de timp masaj cu tot felul de alifii, degeaba, de curand a facut radiografie la picioare si medicul ia zis ca are pete pe oase, cele mai afectate zone sunt calcaiele si genunchii care acum eu ii vad si c-am deformati, analizele sunt urmatoarele: BIOCHIMIE -Rezerva alcaina 21mEq/ICO2, Acid uric seric 4,9mg/dl, -Alaninaminotransferaza (GPT/ALAT/ALT) 8U/L, -Aspartataminostransferaza (GOT/ASAT/AST) 12U/L, -Calciu seric 11,5mg/dL, Colesterol total 242mg/dL, -Creatinina serica 8,54mg/dL, -Fosfor seric 5,7mg/dL, -Potasiu seric 5,4mmo/L, -Sideremie 90microg/dl,... [continuare]

Analize

Categoria: Comunitate

Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu interpretarea unor analize. Mai exact analize la sange biochimie: GPT/ALAT/ALT 9 U/L interval de referinta - mai mic decat 35, Sideremie 118 ug/dL interval de refErrinta 37-145 si glucoza serica 99 mg/dL inerval de referinta 60-99 . Sunt un pic ingrijorata pentru ALT care pare mai mic si glucoza serica care pare la limita normalului. Multumesc [continuare]

Predispozitie la diabet?

Categoria: Comunitate

Buna seara, am si eu o intrebare. Cat de predispusa sunt la diabet in conditiile in care am 26 ani, sufar de ovare polichistice, am o greutate de 45 kg si la ultimele analize la sange mi-a iesit glucoza serica 99 mg/dL ? Totusi trebuie sa mentionez ca, cu o zi inainte sa-mi fac analizele am mancat pe stomacul gol niste prajituri iar regimul meu alimentar in general este putin cam haotic. [continuare]

Analize sange

Categoria: Comunitate

buna seara, am 20 de ani am facut analize cu urmatoarele rezultati im puteti spune daca sunt bine ? Bilirubina directa: 0.18 Bilirubina totala: 0.8 Colesterol seric total: 133 Creatinina serica: 0.8 Fier seric (Sideremie): 78 glucoza serica: 85 TGO / AST (Aspartataminotransferaza): 27 TGP / ALT (Alaninaminotrasferaza): 31 Trigliceride serice: 47 Uree serica: 18 va multumesc [continuare]

Analize

Categoria: Comunitate

BUNA ZIUA.SUNT DIABETIC.AM FACUT NISTE ANALIZE SI MI-AU IESIT TREI VALORI MARI: glucoza serica-125.75; TGO/GOT/AST/ASAT-43.62;TGP/GPT/ALT/ALAT-94.06CARE CHIAR M-A SPERIAT.RESTUL ANALIZELOR SUNT BUNE:COLESTEROL ETC.ETC....DAR ACUM 6 LUNI SI ASTEA MI-AU IESIT BUNE DAR LE-AM FACUT LA ALTA CLINICA.VA ROG DATI-MI UN SFAT [continuare]

Destul de ingrijorata

Categoria: Comunitate

Buna seara. De curand mi s-a recoltat sange pentru analize, mai exact glucoza serica si insulina, iar rezultatele au fost urmatoarele : glucoza serica: 95mg/dL Insulina:34.6 μUI/mL Mi s-a spus ca insulina este crescuta... insa nu stiu ce poate insemna asta, iar programarea la medic este abea peste 2 saptamani,deci mai am de asteptat. Daca ar putea sa imi explice cineva ce inseamna acest lucru, as fi tare recunoscatoare. Precizez ca am 21 de ani si 56 kg. Va multumesc. [continuare]

Analize la sange

Categoria: Comunitate

Sunt begetariana de la 13 ani, adica de aproape 12 ani... Ieri, in 15.05.2014 mi-am facut un set de analize si as fi recunoscatoare daca mi-ar da cineva o lamurire despre cei 3 indici anormali. Analizele arata cam asa : Hemoleucograma completa Nr. eritrocite 4.6 *106 /µl 3.8 - 4.8*106 /µl Hemoglobina 13 g/dL 12 - 15 g/dl Hematocrit 38.1 % 36 - 46 % VEM 82.9 fL 80 - 96 fL HEM 28.3 pg 25 - 34 pg CHEM 34.1 g/dL 30 - 36 g/dl RDW-CV 16.6 % 11.0 - 16.0 % Nr. leucocite 8.79 *103 /µl 4.8 - 11.0 *103 /ul % Neutrofile 58.4 % 53 - 68% Nr. neutrofile 5.14 *103 /µl 2.54 - 7.48 *103 /µl % Eozinofile 1.2 % 2 - 4% Nr. eozinofile 0.105 *103 /µl 0.09 - 0.44 *103 /µl % Basofile 0.716 % 0 - 1.0 % Nr. basofile 0.063 *103 /µl 0.0 - 0.10 *103 /µl % Limfocite 33.7 % 25 - 45% Nr. limfocite 2.97 *103... [continuare]

Evaluare analize urina

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Mama mea, in varsta de 66 de ani,aflata sub tratament medicamentos din cauza problemelor de inima si tensiune arteriala marita,a efectuat analizele si unele nu sunt in regula,cele referitoare la urina,obtinand urmatoarele rezultate: -glucoza serica :110 -nitriti:pozitiv -leucocite(esteraza granulocitara) : 25 -leucocite: 5-15 /hpf -bacterii : prezent levuri: prezent Va rog din suflet sa-mi interpreteze un medic avizat aceste analize,deoarece medicul nostru este in concediu si vom ajunge mai tarziu la cabinet. Va multumesc din suflet. Cu deosebit respect, Ramona Delcea [continuare]

Va rog ajutor in interpretarea unor analize la urina si de glicemie

Categoria: Comunitate

Buna ziua, va rog foarte mult sa ma ajutati sa interpretez si eu urmatoarele rezultate la urina si glicemie. glucoza serica - metoda enzimatica - colorimetrica : 100 mg/dL - Interpretare valori glicemie bazala (recomandari ADA): 60-99: Normal, 100-125: Glicemie bazala modificata ≥ 126: Diabet zaharat LC Urina - biochimie metoda fotometrica (pe strip) culoare: galben turbiditate: clara densitate: 1018 - 1015 - 1025 pH: 8 - 4.8 - 7.4 nitriti: negativ - negativ leucocite (esteraza granulocitara): 25 /µL - negativ proteine: negativ mg/dL - negativ glucoza: nedecelabil - nedecelabil corpi cetonici: negativ - negativ urobilinogen: normal - normal bilirubina: negativ - negativ hematii (hemoglobina): 25 /µL - negativ LC Urina - sediment Leucocite: 1-4 - 1-4 Hemati: 1-4 - 0-1 Celule epiteliale scuamoase: 1-15 - 1-15 Bacterii: prezent - absent Va multumesc mult! [continuare]

Teste de laborator utile in monitorizarea diabetului zaharat

Categoria: Articole

Hemoglobina glicozilata HbA1c Diabetul zaharat are drept principala caracteristica incapacitatea organismului de a produce si/sau utiliza hormonul pancreatic insulina cu instalarea unei hiperglicemii cronice. Persistenta nivelurilor crescute ale glucozei serice poate cauza pe termen lung afectarea vaselor de sange, a nervilor periferici, a diferitelor organe si poate conduce la alte conditii clinice cum ar fi hipertensiunea arteriala, accidentele vasculare cerebrale si cardiopatia ischemica. Tinta tratamentului antidiabetic este de a mentine valorile glicemiei cat mai aproape de normal, pentru a reduce aparitia complicatiilor cardiovasculare, renale, retiniene si ale sistemului nervos periferic. Efectuarea glicemiei permite evaluarea statusului curent al metabolismului carbohidratilor la pacientii diabetici in momentul recoltarii probei de sange. Spre deosebire de aceasta, determinarea hemoglobinei glicozilate ofera o estimare retrospectiva a statusului glicemic independenta... [continuare]

Mai multe femei din arad se simt rau dupa ce ar fi participat la teste pentru un medicament nou

Categoria: Diverse

Autoritatile sanitare din Arad incearca se identifice o clinica din municipiu unde mai multe femei ar fi participat la teste pentru un medicament nou, produs de o companie de profil, dupa ce mai multe persoane au spus ca se simt rau dupa ce au acceptat sa participe la aceste teste. [continuare]

Insulina plasmatica

Categoria: Analize Medicale

Insulina este un hormon polipeptidic produs de celulele beta ale insulelor Langerhans pancreatice. Molecula de insulina este alcatuita din 2 lanturi polipeptidice: lantul alfa cu 21 aminoacizi si lantul beta cu 30 aminoacizi, unite prin doua punti disulfidice. Insulina si peptidul C sunt produse de pancreas ca rezultat al clivarii proteolitice a proinsulinei. Reglarea secretiei de insulina se face predominant prin nivelul glicemiei. Secretia de insulina este stimulata de hiperglicemie, unii aminoacizi, hormoni ca glucagonul, gastrina, secretina, colecistokinina. Secretia insulinica este inhibata de hipoglicemie, somatostatina, adrenalina si noradrenalina. Actiunea insulinei este mediata de receptori specifici si consta in principal din facilitarea asimilarii glucozei la nivelul celulelor hepatice, adipoase si musculare; aceasta constituie baza actiunii hipoglicemiante. Prin activarea atat a proceselor de stocare a glucozei sub forma de glicogen, cat si a sintezei lipidelor... [continuare]

Cortizol liber urinar

Categoria: Analize Medicale

Determinarea cortizolului in urina din 24 ore reprezinta metoda de electie pentru diagnosticul sindromului Cushing, deoarece rata excretiei urinare a cortizolului nu este influentata de variatiile diurne ale secretiei acestui hormon corticosuprarenalian. Testul permite o diferentiere mai exacta a indivizilor sanatosi de cei cu sindrom Cushing. Cortizolul urinar reflecta cantitatea de cortizol liber seric filtrata la nivel renal si se coreleaza cu rata de secretie a cortizolului. De obicei exista o relatie direct proportionala intre cortizolul liber urinar si portiunea nelegata, activa biologic a cortizolului seric. [continuare]

Pagina 1 din 7 (183 rezultate)