analize hormonale

Analize hormonale

Din Comunitate

Buna ziua.am 20 de ani si ceva probleme cu acneea.As vrea sa fac niste analize hormonale.puteti sa-mi spuneti in ce zile ale CM se fac?Va multumesc [continuare]

Analize hormonale

Din Comunitate

Buna ziua.As dori sa stiu ce analize hormonale trebuie sa fac pentru a depista daca hormonii sunt de vina pentru aparitia acneei.Va multumesc. [continuare]

Analize hormonale

Din Comunitate

As vrea sa fac niste analize hormonale. Am 35 ani si am par in exces pe picioare si maini. Deja, nu mai pot sa ma epilez decat foarte rar pentru ca ma irit foarte rau. Mai nou, inainte de ciclu, fac si laringita. Ce analize ar putea sa arate ce am si in ce perioada a ciclului trebuie sa le fac? Precizez ca am parte de stres din plin la servici. [continuare]

Analize hormonale

Din Comunitate

Buna ziua.Am facut analizele hormonale cu 2 zile inainte de ziua precizata de medic (a 21 a zi, asta pt ca nu mai erau fonduri si trebuia sa le platesc altfel)...si ca am baut 1 l de apa inainte (asta pt o eco abd.)...As dori sa stiu daca se modifica cumva rezultatul...:( sunt f ingrijorata...astept un raspuns Multumesc! [continuare]

Analize hormonale

Din Comunitate

Ne dorim foarte mult un copilas si de an de zile am incercat dar din pacate fara reusita. Am inceput sa facem analize sotul meu spermograma iar eu analize hormonale si alte analize care mi-a recomandat d-ul dr ginecolog. Sotului meu i-a iesit un pic modificata spermograma mobilitate scazuta dar dr a zis ca daca face un tratament cu vitamine si minerale si cu un energizant pe zi nu e nici o problema. Problema cred ca e la mine am facut toate analizele cmv toxoplasma si mai multe analize care au iesit bune mai putin cele hormonale prolactina 35.74 limita superioara fiind 35 si respectiv progesteronul 28 limita superioara fiind 20 la acel laborator, in perioada in care am recoltat analizele faceam tratament cu flamexin si zinnat 250 mg crede-ti ca acel tratament a putut influenta rezultatele analizelor? Mentionez ca in urma cu 2 luni am facut tratament cu duphaston 2cp/zi 10 zile/luna timp de 4 luni la recomandarea medicului ginecolog fara a face analize din cauza amenoreei si... [continuare]

Rezultatele analizelor hormonale

Din Comunitate

va rog frumos daca se poate sa imi ziceti ce inseamna rezultatele analizelor hormonale pt ca medicul care m-a trimis la analize este in concediu si as vrea sa stiu daca e ceva in neregula: tsh''''3,55(0,50-4) ft4''''1,92(0,80-2,00) prolactina''''15,4(2-20) fsh''''6,86(f.fol2,4-9,3)(f.lute0,6-8) lh''''8,98(f.fol1,9-8)(f.lute0,8-12,6) estradiol''''98(f.f;ol30-120)(f.lute70-250) progesteron28,82(f.folic0,2-1,4)(f.lute4-25) Va rog sa imi raspundeti.Va multumesc [continuare]

Analize hormonale

Din Comunitate

Buna seara... as dori daca se poate un sfat cu privire la niste analize horomnale si anume o valoare a testosteronului de 1,23 limtele fiind de 0,05 si 0,6 si progesteronul de 0,55 limitele 3,28-38, 63. Aceste analize leam facut in ziua a 21 dupa ciclu menstrual la recomandarea unui endocrinolog, pentru ca de la varsta de 11 ani acum avand 23 ma confrunt cu probleme de menstruatie avand intarzieri si de 4 luni + acnee si de la o vreme si pilozitate pe fata. Am urmat tratamente cu anticonceptionale mestruatia reglanduse dar din cauza k am si niste formatiuni pe sani.. mastoza cred ca se numea, endocrinologul respectiv mia spus sa nu mai iau vreodata anticonceptionale caci ar fi contraindicate desi ginecologul mia zis tocmai sa iau anticonceptionale pentru problemele cu sanii si ovare micropolichistice.... Acum endocrinologul la care am mers este plecat din tara o sa revina peste vreo luna si nu stiu daca sa astept sau sa merg la alt medic pentru a-mi interpreta analizele... [continuare]

Analize hormonale

Din Comunitate

Am 55 de ani, sunt la menopauza de 6 ani, inca am bufeuri, insomnii, stari nervoase si de agitatie. Nu iau vreun tratament pt ca am auzit ca sunt cu efecte secundare. M-am gandit sa-mi fac niste analize hormonale. Intrebarea mea este: care ar fi analizele care m-ar putea ajuta ? Multumesc, Ana [continuare]

Analize hormonale

Din Comunitate

Buna ziua, Am un CM neregulat, dintotdeauna, ieri de ex, mi-a venit dupa 11 luni de pauza. Doctorul acum 11 luni mi-a dat niste analize de facut in ziua 10 si respectiv 21 din prima zi a CM, dar fiind de sarbatori nu am avut unde/cum, asa ca am asteptat cuminte urmatorul CM care a venit ieri....acum : 1) nu mai am foaia pe care imi bifase docul analizele din ziua 10 si 21 INTREBARE Stie cineva ce analize hormonale trebuiesc facute in ziua 10 si 21?! 2) eu duminica plec din tara pana pe 30, a zecea zi e in plina deplasare...deci nu o sa o pot face, INTREBARE Daca fac sambata in ziua 3 si in ziua 15, cd ma intorc acceasi analiza din data de 10.....si apoi pe cea din ziua 21 cand ii vine randul...se va putea interpreta ceva...macar f general...?! Ca daca mai astept iar pana se deranjeaza CM-ul meu sa vina...cred ca intru la menopauza si nu va mai fi nevoie :)) Ah da, am 27.11 ani :)) CM mi-a venit pe la 15 ani..si niciodata normal. P.S. muncesc si ziua si noaptea, sunt in linie... [continuare]

Analize hormonale

Din Comunitate

Buna ziua, am 26 ani, 36 kg, 1.60, am slabit cam 11 kg in 3 ani fara sa-mi doresc acest lucru.Am fost la endocrinolg, mi-a facut o eco.in care a iesit o tiroida f mare,si mi-a dat sa fac analize hormonale, care trebuia sa le fac pe data de 22 in cazul meu, adica a 21 a zi de la ciclul menstrual.Astazi am aflat ca s-au terminat fondurile si daca vreau sa le fac ar trebui sa le platesc...si astazi cum eram la ginecolog si m-a pus sa beau 1 l de apa pt ecografie,dl.doc. a spus sa le fac acum la ei stiind situatia mea ca nu mai aveam unde la face el intrand de maine in conc.Intrebarea mea este...faptul ca am facut cu 2 zile mai devreme analizele hormonale si ca am baut 1 l de apa inainte de recoltarea sangelui poate influenta rezultatul analizelor?Sunt f. ingrijorata ca nu este in regula si ma va certa dna doctor ca nu am respectat data.Va rog mult pt.un raspuns. Multumesc! O zi buna. [continuare]

Analize hormonale

Din Comunitate

Buna ziua am si eu o intrebare Am facut analizele hormonale de ziua 3 si nu stiu daca sunt ok sau nu, poate ma puteti ajuta Testosteron 0.61 interval 0.13-1.08 Prolactina 36.62 interval 1.2-29.93 Estradiol 26 interval 21-251 LH 6.02 interval 2.39-6.60 FSH 4.77 interval 3.35-21.63 Mentionez ca am pus doar intervalul din faza foliculara, pt ca fiind in ziua 3 se considera faza foliculara. Multumesc. [continuare]

Analize hormonale modificate

Din Comunitate

Ne dorim foarte mult un copilas si de an de zile am incercat dar din pacate fara reusita. Am inceput sa facem analize sotul meu spermograma iar eu analize hormonale si alte analize care mi-a recomandat d-ul dr ginecolog. Sotului meu i-a iesit un pic modificata spermograma mobilitate scazuta dar dr a zis ca daca face un tratament cu vitamine si minerale si cu un energizant pe zi nu e nici o problema. Problema cred ca e la mine am facut toate analizele cmv toxoplasma si mai multe analize care au iesit bune mai putin cele hormonale prolactina 35.74 limita superioara fiind 35 si respectiv progesteronul 28 limita superioara fiind 20 la acel laborator, in perioada in care am recoltat analizele faceam tratament cu flamexin si zinnat 250 mg crede-ti ca acel tratament a putut influenta rezultatele analizelor? Mentionez ca in urma cu 2 luni am facut tratament cu duphaston 2cp/zi 10 zile/luna timp de 4 luni la recomandarea medicului ginecolog fara a face analize din cauza amenoreei si... [continuare]

Analize hormonale

Din Comunitate

Salutare . Din greseala am fumat ceva , nu stiu ce ,n-am idee daca era ceva legal sau ilegal , acum aproximativ 2 saptamani . Tin sa precizez ca nu fumez nimic de obicei , nici macar tutun . Intr-o saptamana ar trebui sa fac analize hormonale .In ambele cazuri , fie ca era legal sau ilegal , credeti ca o sa iasa la analize asta ? [continuare]

Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale
S.C. LABORETICA S.R.L.
Ginecologie, Analize medicale, Medicina muncii, Medicina interna, Medicina de familie 0212520443
Bucuresti, Complex Ghica Plaza, Str. Ziduri Intre Vii Nr.19, Corp B, Sector 2...

Analize hormonale

Din Comunitate

Buna! Stie cineva daca este vreo problema daca analizele hormonale care trebuie facute in ziua 3 a ciclului menstrual sunt facute intr-o prima luna, iar cele din ziua 21in luna diferita, adica in doua cicluri diferite? [continuare]

Rezultat analize hormonale

Din Comunitate

Buna ziua. Am si eu o intrebare pentru cine ma poate ajuta. Eu si sotul mai vrem sa facem un bebe dar sunt aproape doi ani de cand tot incercam. Am fost la doctor si mi-a dat sa fac tot felul de analize. Tocmai "ma laudam" la dansul ca nu mai am CM dereglat si tocmai in luna asta mi s-a dat iar peste cap. Cauza nu o stiu. CM a venit mai devreme cu vreo 5 zile si a durat vreo 10. Si analizele au iesit cam aiurea. FSH si LH la mijlocul ciclului au iesit sub valorile normale (cu putin)in faza ovulatorie. Ecografia transvaginala a aratat ca cel mai mare folicul are 15mm si deci ar trebui sa ovulez abia peste vreo 4 zile. Mai am de facut Progesteronul in a 21-a zi. O sa vad ce o sa iasa. Imi puteti spun care ar putea fi cauza dereglarii. Pot spune ca nu am facut nici un tratament hormonal in perioada ciclului, doar vreo 10 zile am luat antibiotic pt un streptococ. Acum vreo trei luni am facut stimulare ovariana . Se poate sa fi influentat acesta CM abia acum? Mai am de facut eventual... [continuare]

Analize hormonale

Din Comunitate

Buna ziua! De 2 luni, am mentruatia mai inchisa la culoare si mai putin abundenta decat de obicei. In data de 27 ianuarie, am avut contact sexual cu risc. De atunci, ma simt un pic ciudat, ceea ce m-a determinat sa-mi fac cateva teste de sarcina in fiecare saptamana (total 10, pana acum), toate negative. Sunt cam paranoica, stiu. Am fost la medic, la ecograf, mi s-a spus ca e totul normal, am facut analize de sange, totul ok, cu exceptia trigliceridelor un pic cam mari, 212, apoi am facut si hormonale, unde TSH este 0,08, Estradiol 178,7 si progesteron 8,5. Mentionez ca eram in a 22 a zi a CM si am un ciclu regulat la 25-26 de zile. Ma poate elucida si pe mine cineva? Inca nu ma simt bine si simptomele nu inceteaza sa-mi dea pace! Va multumesc! [continuare]

Analize hormonale

Din Comunitate

Buna, datorita unor dureri la piept am primit sfatul de a face unele analize la un endocrinolog. Folosesc marvelon de 5 ani si am pus un pic in greutate. Analizele la endocrinolog am inteles sa se fac in a 3 zi si a 21 zi de ciclu. Daca acum ma las de anticonceptionale inseamna ca peste 2 zile imi vine ciclul. Pot sa fac analize la primul ciclu? Elimin in acst timp efectul anticonceptionalelor din organism sau mai trebuie sa astept o luna? Multumesc [continuare]

Interpretare analize hormonale

Din Comunitate

Buna seara, Sunt insarcinata in 10 saptamani si in urma analizelor corespunzatoare primului trimestru de sarcina, recomandate de medicul ginecolog, am obtinut urmatoarele rezultate la sectiunea "Hormoni": ATG - valoarea obtinuta 41,1 (val. de referinta a laboratorului: 0 - 34), ATPO - valoarea obtinuta 27,2 (val. de referinta a laboratorului: 0 - 60), T3 total - valoarea obtinuta 1,88 (val. de referinta a laboratorului: 0,6 - 1,81), T4 total - valoarea obtinuta 13,8 (val. de referinta a laboratorului: 4,5 - 10,9), TSH - valoarea obtinuta 0,92 (val. de referinta a laboratorului: 0,35 - 5,5), Free T4 - valoarea obtinuta 1,13 (val. de referinta a laboratorului: 0,89 - 1,76). Rugamintea mea este sa-mi interpretati rezultatele obtinute si sa-mi spuneti daca, in aceste conditii, dezvoltarea si starea de sanatate ale bebelusului sunt in pericol. Va multumesc anticipat ! [continuare]

Analize hormonale facute gresit?

Din Comunitate

La indrumarea medicului a trebuit sa fac niste analize de hormoni deoarece ciclul nu imi vine regulat.Printre acestea era si progesteronul.Ultima data mi-a venit pe data de 17 octombrie si am facut analizele acum 3 zile.Dupa lungi cautari pe net am citit ca trebuiau facute la 21 de zile.Are vreo influenta asupra rezultatului acesta fiind urmatorul:Progesteron 0.3 ng/mL F. foliculara: [continuare]

Analize hormonale

Din Comunitate

BUNA SEARA, AM 30 DE ANI SI IMI DORESC UN COPIL, NU AM FOST NICIODATA INSARCINATA, IAR IN URMA ANALIZELOR FACUTE IN ZIUA 11 AM PRIMIT URMATOARELE REZULTATE: TSH: 1.79 [0.39-4.0] µUI/mL FT4: 1.22 [0.8-1.9] ng/dL Prolactina: 15.8 [1.9-25] ng/mL Progesteron: 0.377 [faza foliculara: 0.5-6.5, luteala: 8-87, sarcina: trim 1: 32.6-140, trim 2: 62-262, trim 3: 206.7-728] nmol/L FSH: 9.84 [faza foliculara: 2.8-14.4, ovulatorie: 5.8-21, luteala: 1.2-9.0, menopauza: 9.7-153, contraceptive orale: 0-4.9] mIU/mL LH: 24.7 [faza foliculara: 1.1-11.6, ovulatorie: 17-77, luteala: 0-14.7, menopauza: 11.3-39.8, contraceptive orale: 0-8.0] mUI/mL Estradiol: [faza foliculara: 12-191 ovulatorie: 85-400, luteala: 30-210, menopauza: 11-65] pg/ml Testosteron: 39.8 [0-73] nmol/L Cortizol: 19.1 [5-25] ug/dL Daca se poate sa ma ajutati cu o interpretare, va multumesc. [continuare]

Buna mi am facut hsg,analize hormonale si au iesit ok,cervix,endometru, spermograma la fel?

Din Comunitate

ACUM 2 ANI JUMATE AM FACUT UN AVORT SI DE ATUNCI NU MAI POT RAMANE INSARCINATA, NU AM AVUT NICIUN FEL DE COMPLICATIE DUPA EL SI TOTUSI NU MAI RAMAN CE AS PUTEA SA AM, VA ROG MULT SA MA AJUTATI, IMI DORESC FOARTE MULT UN COPIL [continuare]

Ajutati-ma va rog,am rezultatul de la analize si rog un doctor sa imi spuna si mie despre ce e vorba?

Din Comunitate

v-am mai spus am 19 ani si nu mi-a venit ciclu de 4 ani si ceva si nici nu m-am dezvoltata dar am sa va scriu tot ceea ce cuprinde rezultatul de la analize hormonale poate asa ma ajutati si imi puteti da niste medicamente pentru asa ceva.Am sa incep cu :estradiol femei:faza foliculara :112; ovulatie:36-251; faza luteala:31-136,menopauza fara substitutie hormonala:45,menopauza cu substitutie hormonala:25-406,administrare e contraceptiv oral ;fsh hormon de stimularefolicular: femei:f.foliculara:3.5-9.2;ovulatie:4.7-25.9;; lh-hormon luteinizat:femei:-faza foliculara:1.9-9.2;faza ovulatorie:6.1-49.1;faza luteala:1.3-10.8;menopauza fara terapie hormonala:15.4-53.3;menopauza cu terapie hormonala:0.7-52.7 ;; Prolactina:femei:premenopauza:2.1-47.6ng/ml;postmenopauza:0.0-41.4 ng/ml;;;Testosteron:femei:0.05-0.81;;;;FSH-hormon de stimulare foliculara:147.60 /mlU/ml;;;;LH-hormon luteinizat:43.40 f foliculara:1.9-9.2/mlU/ml;; cam atat scrie pe buletinul meu de analize,va rog din suflet sa imi raspunda un... [continuare]

Dozari hormonale - sopc?

Din Comunitate

Va rog mult sa imi spuneti, daca se poate, ce indica urmatoarele analize hormonale: prolactina 318.4 (valori de referinta 127-637) testosteron 3.5 (valori de referinta 0.22-2.9) FSH si LH - ziua 6 (au fost recomandate pt ziua 5, dar ziua 5 era duminica, laboratoarele inchise): FSH - 6.06. (valori de referinta pentru faza foliculara 3.5-12.5) LH - 18.01 (valori de referinta pentru faza foliculara 2.4 - 12.6) Progesteronul si estradiolul - ziua 21: estradiol: 274.3 (valori de referintapentru faza luteala 161-774) progesteron: 4.54 (valori de referinta pentru faza luteala 5.3-86). Mentionez ca am cicluri foarte neregulate. Valoarea sub limita minima a progesteronului in ziua 21 arata ca nu a avut loc ovulatie? Multumesc tutror celor care raspund! [continuare]

Analize

Din Comunitate

Buna seara.as vrea sa incep sa iau anticonceptionale,am fost la un doctor ginecolog si mi-a recomandat marvelon fara a-mi cere sa fac niciun fel de analize.Bineinteles ca nu iau nimic inainte de a-mi face analizele si asta vreau sa va intreb:ce analize trebuie facute. si la ce medic sa ma duc sa le citeasca si sa-mi prescrie pastilele:ginecolog(dat fiind ca e este vorba de anticonceptionale),endocrinolog(pt ca e vorba de analize hormonale) sau dermatolog pt ca am si ceva probleme cu acneea?am citit de internet,dar tot sunt nelamurita.multumesc anticipat. [continuare]

Analize ovare polichistice

Din Comunitate

Buna ziua. As vrea sa-mi fac analize hormonale (estrogen, progesteron, testosteron) pentru a vedea daca exista un dezechilibru hormonal. Am luat in greutate si ma balonez tot timpul, indiferent ce as manca. Acum o luna am mers la ginecolog si a descoperit ca am ovare micropolichistice si mi-a dat tratament cu Utrogestan. In ce perioada a ciclului menstrual trebuie facute aceste analize? Are vreo relevanta? Multumesc [continuare]

Tratamentul cu arefam influeanteaza analiza progesteronului?

Din Comunitate

Buna ziua! Incerc sa raman insarcinata si medicul endocrinolog mi-a recomandat sa fac analize hormonale in zilele 3,14 si 21,dar medicul ginecolog mi-a recomandat sa iau Arefam din ziua 15-24.Arefamul influenteaza rezultatul analizei de progesteron din ziua 21? Va multumesc! [continuare]

Cefalee migrenoasa sau tulburari hormonale

Din Comunitate

buna!Am facut analize hormonale si au iesit progesteron 1,26ng/ml si free T4 0,825 ng/dl TSH:1,28 ulu/ml FSH:6,92 MLU/ml; LH:5.47 mlU/ml ESTRADIOL-E2:42,6 pg/ml; Prolactina:9,81 mg/ml;Testosteron total:0,27ng/ml.Am 39 de ani si dureri migrenoase inainte,in timpul,si dupa CM.Ce ma sfatuiti? [continuare]

Interpretarea analizelor

Din Comunitate

Buna.Am 32 de ani si azi am facut si eu analize hormonale,dar daca ma poate ajuta cineva si pe mine sa-mi spuna daca valorile sunt bune pana ajung la un doctor endocrinolog sa vad care e treaba.FSH 6,01;LH 4,92; PROLACTINA 230;TESTOSTERON 1,04; VA MULTUMESC DIN SUFLET DACA ATI PUTEA SA-MI SPUNETI DACA SUNT BUNE [continuare]

Ce analize se pot face pentu sistemul hormonal

Din Comunitate

an urma unor ecografii la sani am descoperit nonuli care sunt si durerosi ce analize hormonale ar trebui sa fac pentru a depista cauza nodulilor la sani va multumesc [continuare]

Ce este tes-ul la analize endocrine

Din Comunitate

Buna ziua Mi-am facut niste analize hormonale la doctorul endocrinolog, iar pe scrisoarea medicala imi apare o analiza numita (prescurtat) TES cu valoarea de 742.0 si cu variatia normala intre 129 si 726/ng/dL Intrebarea mea este daca stie cineva ce este acest TES? Cumva testosteron? Nu imi dau seama ce este si observ ca valoarea este mai mare decat maximul normal. Nu mai am ocazia sa il intreb pe medic. Va multumesc [continuare]

Pagina 1 din 34 (1000 rezultate)

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK