tiroida imagine

Glanda tiroida - simptome

Categoria: Articole

Generalitati Cercetatorii au ajuns la concluzia ca multi oameni sufera de diverse tulburari ale glandei tiroide, dar majoritatea nu cunosc acest lucru. Tiroida este o glanda in forma de fluture situata la nivelul gatului. Aceasta are un rol esential in functia metabolismului. Cand exista perturbari ale activitatii glandei tiroide, pot fi afectate multe aspecte ale sanatatii dumneavoastra. Principalele simptome ale disfunctiei glandei tiroide sunt fluctuatiile de greutate, prezenta depresiei si dezechilibrul nivelurilor de energie. Deoarece problemele nediagnosticate ale tiroidei pot creste dramatic riscul aparitiei obezitatii, bolilor cardiovasculare, depresiei, anxietatii, pierderii parului, disfunctiilor sexuale, infertilitatii, dar si a altor probleme de sanatate, este important sa mergeti din timp la medicul endocrinolog pentru investigatii si tratament adecvat. Cel mai frecvent intalnite simptome ale problemelor glandei tiroide Atunci cand nu functioneaza corect, glanda... [continuare]

Cum sa ajutati copilul sa dezvolte o imagine de sine pozitiva

Categoria: Articole

Generalitati Masura in care parintii reusesc sa isi ajute copiii sa dezvolte o imagine despre sine pozitiva contribuie masiva la maturizarea viitorului adult responsabil, cu un psihic echilibrat si o atitudine sanatoasa fata de viata in general. Stima de sine scazuta este o tulburare a gandirii, in care persoanele afectate se autocaracterizeaza ca fiind incapabile, insuficient de atragatoare, nedemne de dragoste si admiratie sau incompetente. Odata formata, imaginea de sine negativa afecteaza fiecare gand si decizie, dand nastere unor presupuneri false si unui comportament autocombativ periculos. Cand se instaleaza nesiguranta despre propria persoana Indoielile privind propria imagine si identitate apar in general la pubertate si adolescenta, fenomenul fiind acelasi in cazul fetelor si al baietilor. Parerea negativa despre sine apare pe fondul comparatiilor cu repere false din mass-media, filme, imagini online etc., iar in unele cazuri, stima de sine scazuta poate sa... [continuare]

Tiroidita hashimoto

Categoria: Articole

Generalitati Tiroidita Hashimoto este o conditie medicala cauzata de inflamatiile anormale ale glandei tiroide, facand parte din categoria bolilor autoimune. Reactia exagerata a sistemului imunitar face ca organismul sa atace glanda tiroida, confundand-o cu un tesut strain, potential amenintator. Cauza producerii tiroiditei Hashimoto este necunoscuta, insa boala autoimuna tinde sa apara pe linie ereditara. Este de 5-10 ori mai frecventa in randul femeilor decat al barbatilor si debuteaza de cele mai multe ori la varsta adulta. Mecanismul bolii Sangele prelevat de la pacientii cu tiroidita Hashimoto releva de obicei un numar crescut de anticorpi care actioneaza impotriva unor proteine specifice tiroidei, inclusiv asupra tireoglobulinei. Limfocitele T, un tip de celule implicate in procesul inflamator, invadeaza glanda tiroida si cauzeaza inflamatii tacite si progresive la acest nivel, cu efect distructiv in timp. In cele din urma, organismul pacientului inceteaza sa mai... [continuare]

Despre tiroida

Categoria: Comunitate

va rog sa-mi dati un raspuns Ecografie glanda tiroida .Glanda tiroida asimetrica in favoarea LD. LD marit in volum ,prin prezenta unei formatiuni complexe de45/25mm ce asociaza componenta parenchimatoasa neomogena,dispusa central anterior de cca.22mm cu elemente chistice dispuse in special periferic,cu continut transonic pur.Leziunea ocupa partea centro-inferioara a nodulului iar in componenta parenchimatoasa se disting microcalcifieri.Ex.PD evidentiaza traiecte vasculare cu dispozitie anarhica.1/3 superioara a lobului prezinta parenchim normal.LS omogen de 41/12/12mm.Istm neglijabil.Latero-cervical drt.se disting 2 ganglioni de tip inflamator de 17 respectiv13mm ,iar in profunzime alti 2-3 ganglioni infracentimetrici similari tangenti la traiectul SCM. Latero-cervical stg. adenopatie similara cu un ganglion de 24mm retromandibular.C;Aspect de chist adenom LD tiroidian aparent marit in dimensiuni fata de examinarea anterioara. Testu;TSH 1,96 ia euthyrox-37,5.zi. Va rog sa-mi dati... [continuare]

Tiroida.o mare si grea incercare

Categoria: Comunitate

Buna la toata lumea de aici!!Sunt o femeie de 40 de ani ,aparent sanatoasa -tun,cu o viata normala .Problemele mele au inceput acum 3 ani pe fond de stres cand m-am procopsit cu un hipertiroidism mai exact boala Grove.Am mers la doctori si para doctori aici in USA.Nu am incredere de loc in medicii de aici .Te poarta prin toate aparatele si pana la urma se declara invinsi pasandu-te la alti medici.Am luat la vremea respectiva Methimazole si Metoprolol deoarece aceste simptome au fost la cote maxime (puls marit ,palpitatii si oboseala extrema.Am luat aceste medicamente pana in iulie anul trecut cand doctora mi-a oprit orice medicament.A fost bine o perioada .Acum din nou obosesc din te miri ce pulsul ajunge la 100 am palpitatii de zic ca acum mor.Mi-am verificat inima in 3 cabinete superdotate.am facut stress test,echo ,ct -scan,toate rezultatele indicand o inima sanatoasa.La o saptamana am ajuns din nou la emergency room-motivul...palpitatii cu tahicardie.M-au trimis acasa... [continuare]

Exoftalmie la ochi data de tiroida sau de tumora?

Categoria: Comunitate

sarut mana!SOTIAN MEA IN urma cu 1 an a descoperit ca are un ochi marit,a fost la oftalmolog si i-a facut toata consultatia si i-a spus ca nu se observa nimic modificat la nivel ocular,i-a masurat ca sa vada difernta dintre cei 2 ochi,diferenta este de 2 mm,deci cel normal are 18 mm iar cel afectat este iesit din orbita 2 mm.A FACUT ECOGRAF ocular si tot la fel nu s-a vazut nimic modificat ,i-a fost recomandat conult endocrinologic si apoi CT cranian[in caz de tumora orbitara,ca cica ar impinge ochiul i afara din orbita,deci in spatele ochiului are ceva]la ANALIZELE de tiroida i-a iesit tsh,si ft4 normale,mai are de facut ATPO,dar am inteles ca daca tsh e normal ,inseamna ca nu are tiroida,deci exoftalmia nu este de la tiroida.CREDETI CA MAI ARE ROST SA FACA atpo SAU SA se duca direct la tomograf ,ca sa nu mai amane ..pt ca are o banuiala ca este de la ochi.va rog sa ne ajutati cu un sfat pt ca nu ne mai arde de sarbatori,deloc! [continuare]

Oare am probleme cu tiroida?

Categoria: Comunitate

Buna ziua , Sunt o tanara de 26 de ani cu inaltimea de 1.60 m si 68 kg.Nu fac nici o cura de slabit pentru ca nu prea pot deoarece cand imi este putin foame si nu mananc ceva repede ma ia cu transpiratii, imi tremura mainile si simt ca ma lasa (mi se inmoaie) picioarele. Am mai scris acest mesaj dar intre timp am facut si niste analize pt glicemie si tiroida: glucoza: 70 tsh-3g: 3.565 ft3: 2.70 ft4: 0.95 anti-tireoglobulina: 1.94 a-tpo: 0.0 este ceva in neregula cu tiroida? Va rog spuneti-mi ce analize mai trebuie sa fac sau care poate fi cauza acestor simtome. va multumesc [continuare]

In ce cazuri glanda tiroida trebuie operata?

Categoria: Comunitate

Buna ziua am si eu o intrebare in ce caz glanda tiroida trebuie operata si este bine sa o scoti? Multumesc pentru timpul acordat [continuare]

Premenopauza si noduli pe tiroida si san

Categoria: Comunitate

Am 44 ani si am nodul pe tiroida 40/20/19 mm;LDT 2-3, nodul pe san stang 26 mmm si mi-a intarziat PRIMA data ciclul menstrual din data de 05.02.2011. Am fost la endocrinolog si mi-a dar euthynox 100 si lutenyl sa incercam poate vine menstruatia.Ma gandesc ca e prea devreme pentru menopauza.FSH mi-a iesit 90.1 ; TSH 1.67 ; prolactina 255 ; FT4 16.1. La ce medic sa mai merg, ar trebui sa merg la ginecolog? Ce ma sfatuiti? [continuare]

Imagini rmn- rog comentariu

Categoria: Comunitate

Din cauza unei dureri de cap pe care o am de foarte multa vreme (parca as avea un cutit infipt in frunte), am facut in iulie 2009 un RMN cranio-cerebral. Rezultatul la acest prim RMN a fost: chist etmoidal anterior stang cu continut modificat; hipoplazie artera vertebrala stanga. Mi s-a spus ca acest chist etmoidal nu este ceva grav si ca poate fi rezolvat foarte usor de un ORL-ist. Mi s-a spus ca trebuie sa fac operatie de deviatie de sept pentru a se putea elimina chistul. Am facut operatia de deviatie de sept dar nu am cunoscut nici o ameliorare. Anul acesta in aprilie am facut un alt RMN si chistul este tot acolo. Diagnosticul de data asta este: chist (inflamator) etmoidal anterior stang. Am fost cu rezultatele RMN si cu biletul de externare de la operatia de deviatie de sept, la un medic foarte respectat din Iasi. Dumnealui mi-a spus ca cine m-a operat nu a facut bine ce a facut si ca trebuie o alta operatie pentru scoaterea chistului, dar ca dumnealui nu se baga peste ce a... [continuare]

Glanda tiroida

Categoria: Comunitate

Care sunt urmarile inlaturarii glandei tiroide? din cauza nodulilor. [continuare]

Tiroidita si slabirea

Categoria: Comunitate

Am si eu o intrebare...ce pastile de slabit imi recomandati in cazul unei tiroidite autoimune. Am incercat tot felul de diete si sport si nu am slabit nici un kg. Am ajuns la 80 kg si nu stiu ce sa mai fac sa slabesc. Am inceput si tratamentul cu euthyrox si nu simt nici o imbunatatire. Multumesc. [continuare]

Glanda tiroida

Categoria: Comunitate

Buna ziua am 19 ani povestea mea incepe cu cateva luni in urma.Simnt la gat o umflatura obosesc foarte repede ma sufoc nu pot sa inghit foarte bine nu suport helanca pe gat iau niste vitamine sa ma ingras dar din contra am mai slabit un kg am ajuns la 36 kg ce sa ma mai fac sunt speriata.Am fost la un medic de glanda tiroida la cererea medicului de familie m-a consultat si au constata ca am plobleme cu inima si o banuiala de glanda de slabire acum veicni mi-au spus sa am operez dar imi este teama daca sunt cu inima exista riscu sa nu reuseasca operatia?sunt prea tanara si la varsta mea s-au adunat toate adevarul este ca ma consum mult.Va rog sfatuitima [continuare]

Extirpare glanda tiroida

Categoria: Comunitate

am fost operat de ganda tiroida in urma cu 2-3 saptamini si sa vrea sa ma documentez despre repercursiunile,inlaturarii glandei tiroide. [continuare]

Depresie sau tiroidita

Categoria: Comunitate

Depresie sau tiroidita Postat de mihaela271124716 Am 43 ani , boala a debutat acum 2 ani cu lipsa somnului, a poftei de mancare ,palpitatii stari de agitatie diagnosticul fiind -Tulburare depresiva anxioasa stabilit de medicul psihiatru.Ca si tratament mi s-a prescris: amprazolam (3/zix0,5mg),betaserc ( 2/zi x8 mg) imovane ( 1/zi seara), venlafaxina (1 /zi ), gerodorm (1/zi seara). Recent am consultat si un medic endocrinolog care mi-a pus un alt diagnostic -Tiroidita Hashimoto in urma unor analize ale tiroidei (HSH -limite normale, ANTI TPO- 82.1, T3-normal,T4- 14.1, CA ionic foarte mic ca si valoare. Intrebarea mea este ,daca exista vreo legatura intre cele doua diagnostice si tratamentul este cel adecvat . Pentru tiroidita nu mi s-a prescris nici un tratament (e grav ?). Multumesc . [continuare]

Depresie sau tiroidita

Categoria: Comunitate

Am 43 ani , boala a debutat acum 2 ani cu lipsa somnului, a poftei de mancare ,palpitatii stari de agitatie diagnosticul fiind -Tulburare depresiva anxioasa stabilit de medicul psihiatru.Ca si tratament mi s-a prescris: amprazolam (3/zix0,5mg),betaserc ( 2/zi x8 mg) imovane ( 1/zi seara), venlafaxina (1 /zi ), gerodorm (1/zi seara). Recent am consultat si un medic endocrinolog care mi-a pus un alt diagnostic -Tiroidita Hashimoto in urma unor analize ale tiroidei (HSH -limite normale, ANTI TPO- 82.1, T3-normal,T4- 14.1, CA ionic foarte mic ca si valoare. Intrebarea mea este ,daca exista vreo legatura intre cele doua diagnostice si tratamentul este cel adecvat . Pentru tiroidita nu mi s-a prescris nici un tratament (e grav ?). Multumesc . [continuare]

Cum sa traiesti fara glanda tiroida?

Categoria: Comunitate

In urma cu 2 luni am facut terapia cu iod radioactiv ,in urma careia mi-a fost distrusa glanda tiroida.nu mai am deloc glanda,asa mi-a zis medicul. Acum iau eutirox ,1 pastila pe zi.As dori sa stiu care sunt efectele pentru organismul meu ,cum o sa evolueze starea mea de sanatate fara glanda tiroida?Am 38 de ani.Mi s-a spus ca trebuie sa iau toata viata eutirox.Voi fi mai expusa,anumitor boli?Trebuie sa tin o anumita dieta? Ma numesc Elena,iar terapia cu iod am facut-o in Italia,unde m-au diagnosticat cu MORBO DI BASEDAW,HIPERTIROIDISM, [continuare]

Tiroidita boala imunologica??

Categoria: Comunitate

buna seara. vreau sa va intreb daca tiroidita autoimuna este o boala imunologica.. astept raspunsul dvs.multumesc [continuare]

Glanda tiroida

Categoria: Comunitate

buna ziua as dori sa stiu care sunt simptomele glandei tiroide,cum se manifesta?provoaca senzatie de sufocare sau respir greoi(in timpul noptii),stari de nervozitate si luarea in greutate excesiva?va rog ajutati-ma! [continuare]

Glanda tiroida

Categoria: Comunitate

Ieri mi-a spus endocrinologul ca as avea probleme la tiroida. Problema este ca eu in decursul a un an m-am ingrasat 10 kilograme. Nu mananc mult si orice dieta incercam dadea gres. Intrebarea mea este daca urmez tratementul doctorului pt tiroida si voi tine din nou dieta si voi face sport daca exista sanse sa slabesc.. Nu vreau sa raman o grasa toata viata! Exista sansa sa pot slabi???? [continuare]

Tiroida?

Categoria: Comunitate

Buna! Am niste simptome, cum ar fi: dureri de cap, ameteli, tensiune arteriala usor crescuta, neliniste si agitatie nejustificata. Credeti ca poate fi vorba de tiroida? [continuare]

Probleme cu tiroida sau anxietate?

Categoria: Comunitate

Buna! Din cate am tot citit pe net, simptomele mele sunt asociate anxietatii si atacurilor de panica (palpitatii uneori, senzatia de gat constrans, senzatia de piept constrans, foame de aer, panica)..astea se intampla de vreo 2 luni.Ceea ce ma ingrijoreaza este acest "nod" care apare si dispare la baza gatului, in zona tiroidei, deasupra sternului, chiar sub piele.Prima data l-am simtit acum vreo 3 saptamani..ma confruntam deja cu simptomele anxietatii de aproximativ 2 luni cand acest nod a aparut. Prima data cand s-a facut prezent simteam ca imi ia aerul, iar la atingere era putin dureros.Nu era vizibil cu ochiul liber si nici la atingere nu se simtea reliefat..simteam doar durere.Mentionez ca senzatia de durere am simtit-o doar atunci, prima data cand a aparut...Apoi a disparut si a reaparut, si tot asa.Apare pt 2-3 ore, apoi dispare...am observat o oarecare legatura intre starea mea si nodul respectiv.Daca primesc o veste rea si incep sa ma agit, apare...daca ma linistesc si... [continuare]

Glanda tiroida hipo

Categoria: Comunitate

Buna,ma numesc Madalina si am 22 de ani,in urma cu 2 ani am inceput sa am dereglari mari de ciclu,nu stiam din ce cauza,dupa 1 an incepusem sa ma ingras de la 60 la 80 si nu mananc mai deloc :( am aflat ca am probleme cu glanda tiroida,incepusem sa am palpitatii,sufocari.Doctorul mi-a dat sa iau Euthyrox de 50 dar jumate de medicament 25.Am luat 8 saptamani dar nu am avut mai nimic un semn de ameliorare,urma sa merg dupa 8 sapt la consult dar eu sunt in alta tara si in perioada aia nu am avut asigurare si eram disperata ca nu stiam ce sa fac :( nu am mai fost la doctor ,deja incep sa ma umflu,la maini la fata,am orpit tratamentul din pacate,nu stiu ce sa fac sunt asa disperata :( cateodata intru in depresii din cauza ca m-am ingrasat si ca am probleme cu glanda asta,as vrea un sfat,stiu ca trebuie sa merg cat mai repede la doctor,mai sunt sanse sa slabesc?:(( parca ma umflu pe zi ce trece ajutati-ma va rog [continuare]

Tiroida

Categoria: Comunitate

In ce categorie de boala se incadreaza tiroida??? se incadreaza in bolile imunologice??? [continuare]

Interpretare eco tiroida

Categoria: Comunitate

as vrea sa stiu daca e bun eco tiroida...lobul drept,dimensini L 17,8MM,AP 29,5MM T 14,6MM- usoara inomogenitate tisulara,prin existenta unor plaje hipoecogene ajungand pana la 3,6mm,vascularizatia normala,ganglioni nu se vizualizeaza.lobul drept,dimensini L 17,7MM,AP 30,7 T 13,7MM,contur regulat,inomogenitate tisulara mai accentuata in vecinatatea vaselor mari ale gatului prin existenta unor plaje hipoecogene,vascularizatia normala,contur regulat,ecostructura neomogena,raporturi cu organele vecine in limite normale,ganglioni absenti,istmul tiroidian 3,5mm-9,7mm....concluzie TIROIDA DE DIMENSIUNI NORMALE CU O STRUCTURA USOR NEOMOGENA-MICROCHISTICA.vreau sa stiu daca am ceva sau nu.... [continuare]

Tiroida

Categoria: Comunitate

Buna ziua! As vrea cateva lamuriri, daca se poate..am facut analize si cele pt tiroida sunt toate in limite normale, dar la eco mi s-a spus ca am gusa gr 1 si nodul tiroidian de 9 mm. Problema este ca vocea mi se ingroasa , de parca as fi ragusita, mai mereu, fara sa fiu racita. in decursul unei zile, raguseala apare si dispare de mai multe ori. Iar pulsul e f mare, ajunge si la 130 in repaus..trebuie sa mai fac si alte analize? mentionez ca FT4 este 12,08 iar TSH 1,92.Multumesc pt un eventual raspuns, buna ziua! [continuare]

Tiroida

Categoria: Comunitate

Persoanele care au probleme cu glanda tiroida, sunt mai nervoase? Au stari de nervi, si se supara din nimicuri? [continuare]

Extirpare tiroida

Categoria: Comunitate

Buna ziua ! In urma interventiei chirurgicale de extirpare totala a tiroidei din luna august 2010 ( era absolut necesara aceasta operatie fiind diagnosticata cu tiroida Hashimoto si multiplii noduli de peste 2 cm si 1 nodul "rece" , insa la biopsia ulterioara nu s-a depistat activitate maligna ) am caderi masive de calciu si cu toate ca urmez tratament cu calciu de 2000 zilnic plus D3 tot nu-mi revin , furnicaturile si amortelile sunt persistente , mai ales ca am reluat si activitatea la serviciu , in plus in dreptul esofagului in urma operatiei am facut o forma de respingere a firelor din interior (sunt polialergica si am si diabet ) si o vreme a trebuit sa tot fiu pansata si curatata de chirurg si in continuare chiar si la asa mare perioada de vreme tot sunt umflata in acea zona , intrebarea mea la care va rog sa imi raspundeti este : ce pot face sa imi revin cu calciul ? nu mai pot sa-mi desfasor activitatea normal, nu mai pot dormi ca amortesc, nu pot merge bine, am "carcei"... [continuare]

Hipertiroida tiroida sau cancer tiroidian???

Categoria: Comunitate

am facut o ecografie la tiroida si mi s-a gasit un chist pe lobul drept de 3,5 mm.medica a spus ca nu e nimic special pana cand a vazut analizele endocrinologice in care imi apare triiodotironina totala de 2,06 si tiroxina totala de 14,3. a ramas socata si ma trimis sa repet analizele la alt laborator caci nu coinicid cu ecografia.rezultatele sunt prea mari.poate sa insemne un chist canceros sau hipertiroidism? [continuare]

Granda tiroida autoimuna- o problema?

Categoria: Comunitate

In urma cu doi ani am fost diagnosticata cu Tiroida Hasimoto. Urmez tratament (intrerupt pe timpul verii) cu euthyrox 25. Ciclul este neregulat(de 3 luni), scadere in greutate, libido scazut. Glanda tiroida sa fie problema? [continuare]

Pagina 2 din 34 (1000 rezultate)