glicemie marita

Valoarea glicemiei la o ora dupa masa

Din Comunitate

am o glicemie de 150 la o ora dupa masa,este o valoare normala sau e prea mult? [continuare]

Am glicemia foarte mare

Din Comunitate

glicemia mea nu scade sub 350 in fiecare zi,am nevoie de insulina cumva.si iau in fiecare zi 3 siofor 1000.astept raspuns pe rroberrto37@hotmail.it va multumesc [continuare]

Va rog ajutor in interpretarea unor analize la urina si de glicemie

Din Comunitate

Buna ziua, va rog foarte mult sa ma ajutati sa interpretez si eu urmatoarele rezultate la urina si glicemie. Glucoza serica - metoda enzimatica - colorimetrica : 100 mg/dL - Interpretare valori glicemie bazala (recomandari ADA): 60-99: Normal, 100-125: Glicemie bazala modificata ≥ 126: Diabet zaharat LC Urina - biochimie metoda fotometrica (pe strip) culoare: galben turbiditate: clara densitate: 1018 - 1015 - 1025 pH: 8 - 4.8 - 7.4 nitriti: negativ - negativ leucocite (esteraza granulocitara): 25 /µL - negativ proteine: negativ mg/dL - negativ glucoza: nedecelabil - nedecelabil corpi cetonici: negativ - negativ urobilinogen: normal - normal bilirubina: negativ - negativ hematii (hemoglobina): 25 /µL - negativ LC Urina - sediment Leucocite: 1-4 - 1-4 Hemati: 1-4 - 0-1 Celule epiteliale scuamoase: 1-15 - 1-15 Bacterii: prezent - absent Va multumesc mult! [continuare]

Scaderea glicemiei

Din Comunitate

Am si eu nevoie de niste explicatii , pisica mea a fost diagnosticata cu diabet avand initial 380 glicemia si dupa o saptamana de insulina facuta doar seara 451. I-am schimbat regimul si dupa 2 saptamani de insulina are 219 . Daca glicemia scade in felul acesta trebuie micsorata doza de insulina sau cum se poate mentine la un nivel normal ca sa nu ajunga in hipoglicemie ? Ii fac 2 unitati de insulina Lantus cu eliberare treptata si ia si Fitodiab pentru reglarea glicemiei . [continuare]

Vtm marit

Din Comunitate

buna ziua! mi-am facut analize la sange si toate au iesit bine cu exceptia volumului de trombocite mediu: 12,3 iar limitele normale sunt cuprinse intre 6,0-11,5 fL. care este cauza? as vrea sa mai mentionez ca am mereu pulsul marit si ametesc f repede desi fierul a iesit bun. [continuare]

Testicul marit!

Din Comunitate

Buna ziua, in urma cu un an m-am operat de varicocel, la 3 luni dupa operatie m-am dus la control deoarece testiculul operat (stangul) era mult mai mare decat celalalt. Doctorul mi-a spus ca e un caz usor de hidrocel si mi-a recomandat sa iau diclofenac si sa port boxeri mai stramti. Desi doctorul mi-a zis ca nu e grav tot imi este teama, deoarece pe langa hidrocel, testiculul in sine este mai mare, aproximativ de 3 ori mai mare decat cel neoperat. Uneori am impresia ca testiculul drept este prea mic. Faptul ca este marit este ceva grav? Imi este teama sa nu patesc ceva ireparabil.. Si imi poate afecta productia de testosteron? Tin sa precizez ca sunt culturist si am 19 ani, am nevoie de testosteron ca de aer.. [continuare]

Glicemie crescuta

Din Comunitate

Buna ziua, Mama mea,in varsta de 67 ani,cu probleme de hipertensiune arteriala ,aflata sub monitorizarea medicului cardiolog,cu tratament pentru inima,a facut de curand analizele si i-a crescut glicemia de la 110 anul trecut la 139 acum.Inrebarea mea este ce se poate administra in acest caz si ce dieta sa tina.Va multumesc si multa sanatate,. Cu respect, Ramona [continuare]

Colesterol marit

Din Comunitate

In urma unor analize, mi-a iesit colesterolul marit. Am 24 ani, mi se pare cam exagerat ca la varsta asta sa am deja probleme cu el .... COLESTEROL TOTAL = 241 (valoarea normala 200) COLESTEROL LDL = 159 (valoarea normala 100) HDLD = 66 (valoarea normala intre 30 si 66) restul sunt ok : Glucoza = 94 (65 - 115) Trigliceride = 66 (44 - 200) Alfa amilaza = 95 (30 - 110) Hemoglobina = 16.1 (13 - 17) Lipaza = 47 (23 - 300) Dintre toate astea CLDL pare cel mai grav ... mentionez ca mananc zilnic oua (prajite, omleta, fierte), carne cate 4 5 zile pe saptamana ( in special carne de porc), biscuiti dulci, fructe (banane). din cate am citit pe internet, nivelul scazut de trigliceride poate rezulta problema colesterolului din cauza ficatului. Totusi, trigliceridele sunt in barem, dar spre extrema minima. Nu fumez, nu beau, o viata aproape sedentara. Ar trebui vazut de un medic? Se poate regla din alimentatie, sau valorile sunt prea mari? Si... [continuare]

Ficat marit si chist splina

Din Comunitate

Buna ziua, am facut o CT abdominala si mi s-a gasit ficat marit , chist splina, chist rinichi stg, si ceva probleme la coloana, pe langa nodul la san stg si nodul la glanda tiroida pe care le am de 3 ani. Mai am vreo sansa sa ma fac bine ? Noduli la san si tiroida ii tin sub supraveghere din 6 in 6 luni , am inceput tratament pentru ficat , dar pentru splina nu mi s-a dat nimic. Nu este tratament ,nici macar naturist ? Nici nu stiu la ce Doctor sa ma duc : internist, chirurg sau gastroenterologie. Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc. [continuare]

Tgp marit

Din Comunitate

BUNA ZIUA, Am facut un set de analize,iar cateva au iesit modificate TGP 54 ,COLESTEROL TOTAL 254. Precizez ca am noduli tiroidieni si vezica biliara lenesa . Ce ar putea determina cele doua analize marite? Multumesc [continuare]

Pupila marita cauze?

Din Comunitate

Buna ziua, de 5 ani ma confrunt cu o problema la nivelul ochilor: pupila stanga este clar marita fata de cea dreapta, am observat mai ales cand lumina din camera este mai slaba. In urma cu 5 ani am efectuat: RMN, fund de ochi, radiografie sinusuri, CT sinusuri, toate testele pentru ochi, picaturi etc, toate au iesit bine. Doctorul a spus: Rezultatele analizelor sunt f bune, in schimb nu pot sa nu observ la exam oftalmologic ischemie, nervul ochiului stang este mai palid, nu stiu de la ce poate fi .... Vreau sa va spun ca am niste dureri de ochi cumplite, cumplite, dureri de cap pe partea stanga, pentru care iau antiinflamatoare de fiecare data ... nu stiu ce alte investigatii sa mai fac sau de la ce poate fi .... recent observ ca mi se schimba si culoarea ochilor din caprui in verde inchis, suna aberant dar .... aveti idee ce ar putea fi, tinand cont ca am facut toate aceste investigatii cu rezultate bune? [continuare]

Glicemie mare

Din Comunitate

Buna ziua.Am DZ TIP 2 de 3 ani,am mers cu siofor,diaprel 2 ani ,de 1 an am reneos 0,5 mgx3/zi, siofor 500 x 2/zi si insulina lantus seara 8 u.i.In ultimul timp glicemiile au crescut, ziua am 270-328 la 2 ore dupa mese iar noaptea am hipoglicemii ,45,67.Tin regimul si iau tratamentul dar de ex. seara la culcare am 294, dimineata am 285,in alta seara am tot atat sau 300 si noaptea fac hipo.Ce sa mai fac? [continuare]

De ce glicemia este mai mare dimineata decat in mijlocul zilei?

Din Comunitate

Am 60 ani ,diabet tip 2 de cca 10 ani.Tratamentu folosit Siofor 1000,1/zi ,apoi 2/zi/si pe urama 3/zi.Acum 2 ani (sept 2014)am hotarat sa renunt la medicamente si sa-mi mentin glicemia prin dieta si mod de viata ,metoda prin care am reusit sa-mi mentin hemoglobin glicalizata sub 6.8 %(cu siofor era intre 7-10). Problema este diferenta de glicemie in timpul zilei,de exemplu : Azi la ora 17 glicemia este 113,iar maine dimineata la ora 6 era 150,desi nu am mancat decat la ora 17,sunt vegetarian . Neamt C Multumesc [continuare]

De ce este glicemia mare dupa somnul de amiaza ?

Din Comunitate

Buna ziua, am prediabet si as vrea sa stiu de ce am glicemia mult mai mare decat de obicei (pana in 140 sau un pic peste, dupa masa) cand ma trezesc dupa un somn de vreo 15-20 min dupa amiaza. Nu am consumat dulciuri deloc, doar fructe(prune)si mai tarziu o ciorba de legume. Dupa ce m-am trezit am avut o glicemie de 226, peste 3 min a crescut la 289, alte 3 minute a scazut la 180. [continuare]

Am tensiunea foarte mica 8 cu 4sau cu 3 glicemia 140 pe nemancate ?

Din Comunitate

am 19 ani ,sunt student,nu iau medicamente,is obosit dar nu sa dorm,imi iau tensiune acasa si mai creste dupa o cafea .Incerc sa nu stau nemancat,. Dimineata nu mananc,cateodata si glicemia ii mica adica 60 si is ametit ,nu pot sa imi reglez nici cum nici tensiunea nici glicemia. Ce pot face? [continuare]

Cum pot sa scad glicemia brusc?

Din Comunitate

maine am un control la medicina muncii.Ultimele valori au fost -200 acum doua luni si 240 luna trecuta.Daca nu mananc azi toata ziua e posibil ca maine sa-mi iasa glicemia ok? [continuare]

Ce inseamna endometru marit?

Din Comunitate

Buna seara, In urma unui control medical mi-a fostrecomandat sa fac un chiuretaj biopsic deoarece am endometrul marit. Am facut chiuretajul biopsic, iar rezultatul arata astfel : Rezultat anatomopatologic - necrropsie Va rog sa ma ajutati in exprimare, ce inseamna? [continuare]

Glicemie 176 si glucoza in urina 1000mg/dl?

Din Comunitate

Fac un tratament cu Imuran 100 mg si medrol 32 mg,biseptol 800 mg/zi.Cresterea glicemiei poate fi de la medicamente sau am facut diabet.Termin medrolul peste o luna.Imuranul il voi continua inca 6 luni.-1 an.Nu am nici un simptom de diabet.Multumesc [continuare]

Monocite marite.

Din Comunitate

Saptamana trecuta,fetita mea de 9 ani,acuza dureri in jurul buricului,timp de cateva zile.Medicul de familie,a consultat-o si durerea o simtea mai mult in partea dreapta.La analize,sapamana aceasta,a iesit lipsa viermi intestinali,si toate valorile normale.Doar monocite procent;13,6,iar valoarea maxima arata 12,iar monocite nr 1,17,iar valoarea normala maxim 1.Intre timp fetita se simte mai bine.Spune ca nu o mai doare.Sare si alearga.Ar puta fi vorba de apendicita?Este necesar sa o vada un chirurg?Va multumesc ! [continuare]

Glicemii peste 300

Din Comunitate

Buna ziua, Pacient de 70 ani diagnosticat cu diabet, dieta, pe pastile siofor. La analize a fost gasit cu valori peste 300. A fost internat si are in prezent valori de peste 300, cea mai mica a fost intr-o zi de 200, in rest, face insulina rapida si acum ii face lenta si are in continuare chiar si380. Care ar putea fi cauza, explicatia, ce e de facut? [continuare]

8 cauze ale colesterolului marit

Din Articole

Generalitati Conform statisticilor, aproape jumatate dintre romani se confrunta cu nivelul crescut al colesterolului. Cauzele hipercolesterolemiei sunt variate, incluzand istoricul familial si alimentatia. Nivelul de colestrol este masurat printr-un test de sange: Colesterol total (sange) In cazul adultilor: - Colesterolul crescut atinge un nivel egal sau mai mare de 240 mg/dl; - Colesterolul la limita (borderline crescut) se situeaza intre valorile 200 si 239 mg/dl; - Un nivel bun al colesterolului este mai mic de 200 mg/dl; In cazul copiilor: - Colesterolul crescut atinge un nivel egal sau mai mare de 200 mg/dl; - Colesterolul la limita (borderline crescut) se situeaza intre valorile 170-199 mg/dl; - Un nivel bun al colesterolului este mai mic de 170 mg/dl; Va prezentam cateva dintre cele mai comune cauze ale acestei conditii medicale Cauze 1. Alimentatia Optarea pentru un regim alimentar bogat in grasimi saturate (de exemplu un mic dejun bazat pe oua... [continuare]

Aslo marit

Din Comunitate

ASLO 330.stie cineva un tratament? [continuare]

Glicemie

Din Comunitate

la o valoare de 104,3 mg/dL luata dimineata pe nemancate ( din sange) ar trebui sa-mi fac griji ? va multumesc [continuare]

Puls marit

Din Comunitate

Care sunt cauzele cresterii pulsului? Tensiune mica, respectiv 86/56 sau 99/54, iar pulsul 86, 89, 92. Precizez ca, am o durere in piept pe partea stanga de aproximativ 6 luni. Am facut EKG si Ecografie DOUPLES SI NU A IESIT NIMIC. [continuare]

Glicemia 310

Din Comunitate

IN CE STADIU ESTE BOALA DE CARE BIABET ESTE [continuare]

Specialistii subliniaza: „insulina este modalitatea terapeutica cea mai eficace in obtinerea controlului glicemic”

Din Diverse

Rezultatele studiului ORIGIN, cel mai indelungat si cel mai extins la nivel mondial, intr-o populatie cu risc inalt cardiovascular, cu pre-diabet - pentru care insulina nu este indicata in prezent - sau cu diabet zaharat incipient de tip 2 au demonstrat siguranta in utilizarea insulinei glargin pe termen lung. [continuare]

Peste 6000 de oameni si-au testat glicemia in cadrul caravanei accu-chek

Din Diverse

Lansata in urma cu 3 luni, campania „Fa PAS-ul corect: Controleaza DIABETUL!” se apropie de final. Adresata publicului larg, campania derulata de Accu-Chek a avut drept obiectiv prevenirea, informarea si educarea populatiei asupra riscului de aparitie, a evolutiei si a posibilelor complicatii ale diabetului zaharat de tip 2. [continuare]

Salariile medicilor vor fi marite daca sunt fonduri disponibile - nicolaescu

Din Diverse

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat, vineri, pentru NewsIn, ca este necesara o majorare a salariilor in domeniul sanitar si va constitui un grup de lucru care va stabili, pana pe 3 noiembrie, daca exista fonduri necesare pentru aceasta crestere. [continuare]

Testare gratuita a glicemiei pana la 31 octombrie!

Din Diverse

La fiecare 8 secunde, o persoana moare din cauza diabetului si a complicatiilor acestuia, boala afectand un numar din ce in ce mai mare de tineri. La nivel global, aproximativ 246 milioane de persoane sufera de diabet, aceasta afectiune fiind a patra cauza de deces in tarile dezvoltate, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). [continuare]

Controlul adecvat al glicemiei contribuie la reducerea riscului de boli macrovasculare la diabetici

Din Diverse

O analiza retrospectiva a bazei de date a Integrated Health Care Information System (IHCIS), realizata asupra a 69.418 de pacienti cu diabet zaharat a indicat faptul ca nivelurile crescute de HbA1c erau asociate in mod semnificativ statistic cu un risc mai mare de evenimente cardiovascculare. [continuare]

Pagina 7 din 34 (1000 rezultate)

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK