Cioppino

Cioppino

Timp de preparare: 45-60 minute

Dificultate: medie

Acest preparat traditional al bucatariei italienesti este bine tolerat in ulcer, datorita ingredientelor sale usor de digerat.

Pestele este o sursa excelenta de proteine si grasimi sanatoase, iar ierburile aromatice din reteta dau savoare si furnizeaza cantitati importante de antioxidanti.

Ingrediente

  • 100 grame peste (la alegere)
  • 1 rosie medie, taiata cuburi
  • 500 ml supa limpede de legume
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 1 frunza de dafin
  • 1 lingurita pudra de ceapa
  • 1 lingurita patrunjel
  • 1 sfert de lingurita oregano
  • 1 sfert de lingurita busuioc
  • 1 sfert de lingurita rozmarin
  • 1 jumatate de lingurita seminte de chimen
  • sare si piper, dupa gust

Mod de preparare

  1. Amestecati ceapa, patrunjelul, oregano-ul, busuiocul, rozmarinul si semintele de chimen in recipientul blenderului si procesati.
  2. Transferati acest amestec si restul ingredientelor (cu exceptia pestelui) intr-o oala medie si fierbeti supa, acoperita, timp de 30 de minute (la foc potrivit).
  3. Adaugati pestele si continuati fierberea timp de 10-15 minute (in functie de rapiditatea cu care se gateste carnea de peste).
  4. Indepartati foaia de dafin si serviti preparatul imediat ce se raceste suficient (nu il consumati fierbinte!).
Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Citeste si

Arhiva
  • Trecerea la dieta de toamna Trecerea la dieta de toamna

    Generalitati Dieta de toamna trebuie sa contina cat mai multe fructe si legume de sezon, dar si reguli noi fata de alimentatia recomandata in timpul verii. Pentru a evita cresterea in greutate odata cu schimbarea meniului, exercitiile fizice raman o necesitate...citeste mai mult

  • Remedii naturiste pentru cele mai frecvente boli Remedii naturiste pentru cele mai...

    Generalitati Chimenul, cimbrul, ghimbirul, scortisoara, pot fi remedii naturiste pentru multe dintre bolile des intalnite si ajuta la ameliorarea a diverse probleme de sanatate. Inainte ca o persoana sa mearga la farmacie sau la cabinetul medicului, daca...citeste mai mult

  • Un meniu de 7 zile pentru sezonul gripei si racelilor  Un meniu de 7 zile pentru sezonul...

    Generalitati In timpul sezonului gripei si racelilor, majoritatea oamenilor cunosc faptul ca trebuie sa-si acopere gura si nasul cu batiste de unica folosinta atunci cand stranuta sau tusesc si sa-si spele mainile pentru a evita contactul direct cu virusii si...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK