Conopida crocanta cu branza parmezan
Actualizat la data de: 08 Octombrie 2014
Timp de preparare: 30-45 minute
Dificultate: redusa
Controlul aportului de glucide este esential in controlul diabetului de tip 2.
Se recomanda consumul preponderent de alimente cu un indice glicemic scazut, precum conopida, varza, rosiile, vinetele, ciupercile, ardeiul gras, dovleceii, fasolea verde sau legumele cu frunze verzi.
Ingrediente
- 1 capatana de conopida, taiata in florete mici
- 1 sfert de lingurita sare mare
- 1 sfert de lingurita piper
- 30 grame branza parmezan rasa
- 2-3 linguri ulei de masline
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius.
- Tapetati o tava de copt cu folie de aluminiu si ungeti folia cu ulei de masline.
- Luati fiecare floreta de conopida si ungeti-o cu ulei, apoi asezati-le pe un singur strat in tava.
- Asezonati cu sare si piper si lasati totul la copt timp de 30 minute (pana cand floretele devin usor aramii si crocante pe margini).
- Presarati branza parmezan peste floretele de conopida si mai lasati-le la copt inca 5 minute.
- Serviti preparatul cat este cald.
Apreciaza
1 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Hipercolesterolemia: Alimente sanatoase pentru inima
- Totul despre Endoscopia Digestiva Superioara
- Spaghetele - informatii nutritionale
- Topul celor mai bune surse alimentare de proteine
- Listerioza – Infectia cu Listeria monocytogenes
- 7 mituri explicate despre dieta vegana
- Topul celor mai bogate surse alimentare de proteine
- Beneficiile muraturilor pentru sanatate
- Fructe si legume de iarna. Conditii de depozitare si moduri de preparare
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare