Pui pane copt cu paste si legume
Actualizat la data de: 10 Octombrie 2014
Timp de preparare: Peste 60 minute
Dificultate: medie
Alimentatia in tratarea gastritei presupune consumul de alimente gatite cat mai dietetic, fara prajire sau cantitati mari de grasime.
Puiul pane clasic poate fi preparat intr-un mod mai sanatos la cuptor, iar legumele preparate la aburi si pastele sunt usor de digerat si nu irita mucoasa stomacala.
Ingrediente
- 500 grame piept de pui desozat, fara piele
- 2 oua mari, batute bine
- 130 grame pesmet
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita oregano uscat
- 1 lingurita busuioc uscat
- 30 grame branza parmezan
- 230 grame paste melcisori
- 1 jumatate pachet mazare congelata, gatita la aburi
- 2 morcovi mari taiati rondele si preparati la aburi
- 1 dovlecel taiat rondele si fiert la aburi
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 2 linguri oregano uscat
- sare dupa gust
Mod de preparare
- Primul pas este sa preparati puiul pane.
- Preincalziti cuptorul la temperatura ridicata.
- Amestecati pesmetul, parmezanul ras, sarea, organo si busuiocul intr-un bol.
- Spalati puiul si taiati-l in fasii de grosime medie.
- Treceti fasiile de pui prin ou, apoi prin amestecul cu pesmet si asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu putin ulei de masline.
- Lasati totul la copt 30-40 de minute, intorcand fasiile de pui pe partea cealalta dupa 15-20 de minute.
- Intre timp, fierbeti pastele conform indicatiilor de pe pachet, scurgeti-le si amestecati-le cu morcovul, mazarea si dovlecelul.
- Asezonati amestecul cu sare si oregano.
- Serviti garnitura alaturi de puiul pane copt, in portii mici, asa cum se recomanda in dieta corecta pentru gastrita.
Apreciaza
0 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Top 8 surse ascunse de sare
- Dr. Vladislav Brasoveanu si Dr. Dragos Romanesc
- Sfaturi pentru dieta alimentara de vara
- 50 de sfaturi pentru imbunatatirea dietei
- Retete pentru detoxifiere
- Dieta pentru hipotiroidism
- Dieta cu supa de varza - beneficii si riscuri
- 10 pasi simpli de retinut pentru un ficat sanatos
- Retete sanatoase de toamna
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare