Briose din carne de vita cu piure de cartofi

Briose din carne de vita cu piure de cartofi

Timp de preparare: 30-45 minute

Dificultate: medie

Satioasa si prezentata interesant, aceasta reteta cu carne de vita si piure de cartofi poate fi consumata in siguranta de persoanele care sufera de duodenita, datorita modalitatii dietetice de preparare.

Ingrediente

  • 1 kg carne de vita macra tocata
  • 120 grame pesmet
  • 2 albusuri de ou
  • 1 jumatate de ceapa taiata marunt
  • sare si piper dupa gust
  • 400 grame piure de cartofi de consistenta medie
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat
  • 12 rosii cherry

Mod de preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius.
  2. Amestecati carnea de vita tocata, pesmetul, albusurile de ou, ceapa, sarea si piperul intr-un bol mediu.
  3. Tapetati 12 forme de briose cu hartie de pergament si introduceti compozitia preparata in fiecare dintre acestea, pana la varf.
  4. Coaceti briosele din carne timp de 20 minute, perioada pe care o puteti folosi pentru prepararea piureului.
  5. Pentru servire, puneti fiecare briosa pe cate o farfurie si, folosind un pos cu sprit (sau o punga cu un orificiu in capat), ornati briosele cu piureul de cartofi, la fel cum procedati cu frisca atunci cand ornati prajituri si torturi.
  6. Garnisiti originalele briose cu patrunjel proaspat si o rosie cherry in varf.
Apreciaza
2 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Citeste si

Arhiva
  • 3 retete sanatoase cu peste care scad riscul artritei reumatoide 3 retete sanatoase cu peste care scad...

    Generalitati Medicii nutritionisti recomanda consumul de peste in mod regulat, datorita continutului sau bogat de proteine si acizi grasi esentiali omega-3, cu beneficii multiple pentru sanatate. Publicatia de specialitate Cronicile Bolilor Reumatice prezinta un...citeste mai mult

  • 5 retete rapide si sanatoase pentru sarbatori 5 retete rapide si sanatoase pentru...

    Generalitati Aproape fiecare familie organizeaza cel putin o petrecere de sarbatori, ceea ce inseamna ca un meniu simplu de realizat cu aceasta ocazie poate fi mereu de ajutor in preajma Craciunului si a Revelionului. Daca salata boeuf, ouale umplute si...citeste mai mult

  • Fructe si legume de iarna. Conditii de depozitare si moduri de preparare Fructe si legume de iarna. Conditii...

    Generalitati Alimentatia din sezonul de iarna a fost intotdeauna mai saracacioasa in legume si fructe proaspete, si nu pentru ca nu exista oferta, ci din cauza obiceiurilor de a se consuma mai multe conserve, carne grasa si mancare gatita. Exista insa o multime...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate