Testari gratuite pentru masurarea tensiunii arteriale, la Spitalul Coltea

Publicat la data de: 14 Mai 2019 | Actualizat la data de: 14 Mai 2019
Testari gratuite pentru masurarea tensiunii arteriale, la Spitalul Coltea

In Romania, aproximativ 7,4 milioane de persoane sufera de hipertensiune arteriala, afectiune cardiovasculara care produce cele mai multe decese la nivel mondial, conform celui mai recent studiu efectuat de Societatea Internationala de Hipertensiune Arteriala.

Hipertensiunea arteriala (HTA), una dintre cele mai frecvente afectiuni cardiovasculare, reprezinta o importanta problema de sanatate, cu o prevalenta in continua crestere.

Importanta diagnosticarii si tratarii acestei patologii rezida in preventia complicatiilor severe ce deriva din aceasta boala (accident vascular cerebral, infarct miocardic, insuficienta cardiaca, aritmii etc).

Pentru ca de cele mai multe ori, HTA este diagnosticata tardiv, controlul periodic chiar si in absenta simptomelor ar putea preveni aparitia complicatiilor.

Pentru a creste nivelul de constientizare cu privire la HTA, Fundatia Viata fara Hipertensiune lanseaza pe 17 mai 2019 (Ziua Mondiala a Hipertensiunii Arteriale) o campanie de informare si educare medicala pentru publicul general cu privire la hipertensiunea arteriala si riscurile acestei boli.

Obiectivul campaniei consta in cresterea numarului de persoane care isi masoara tensiunea arteriala regulat, a celor care adopta un stil de viata care sa previna aparitia hipertensiunii arteriale, precum si cresterea numarului de persoane cu hipertensiune arteriala controlata.

In acest context, se vor face testari gratuite pentru masurarea tensiunii arteriale si promovarea monitorizarii corecte si constante ale acesteia. Testarile gratuite vor avea loc pe 17 mai 2019 in Bucuresti, la Spitalul Coltea, intre orele 09.00 si 17.00 si au drept tinta identificarea pacientilor hipertensivi, necunoscuti anterior, precum si a celor cunoscuti hipertensivi, dar necontrolati.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Am hipertensiune. Cum ma tratez? Am hipertensiune. Cum ma tratez?

    Generalitati Raspunsul e simplu in cazul hipertensiunii de cauza necunoscuta, asa cum se intampla la peste 95% dintre pacientii ce poarta acest diagnostic. Traiesti cu ea toata viata si trebuie sa ii porti de grija permanent. Pentru ca de hipertensiune nu te poti...citeste mai mult

  • Hipertensiunea arteriala - HTA Hipertensiunea arteriala - HTA

    Generalitati Hipertensiunea arteriala , cum se realizeaza tratamentul pentru aceasta, ce inseamna hipertensiunea si cum ne afecteaza ea sunt intrebari la care se pot gasi variante variate de raspuns, insa corectitudinea medicala a acestor tipuri de intrebari se poate...citeste mai mult

  • Pseudotumor cerebri (Hipertensiunea intracraniana idiopatica) Pseudotumor cerebri (Hipertensiunea...

    Generalitati Pseudotumor cerebri mai este cunoscuta in literatura de specialitate si sub forma hipertensiunii intracraniene benigne sau idiopatice si reprezinta, de fapt, o boala neurologica ce se caracterizeaza prin presiune intracraniana crescuta in absenta unei...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate