Gogosi coapte cu scortisoara

Publicat la data de: 11 Decembrie 2014 | Actualizat la data de: 11 Decembrie 2014
Gogosi coapte cu scortisoara

Timp de preparare: 30-45 minute

Dificultate: medie

Gogosile sunt deserturi recomandate in tratarea constipatiei, cu atat mai mult daca sunt preparate intr-un mod dietetic.

Scortisoara adauga o aroma interesanta acestui preparat, fiind o sursa excelenta de antioxidanti.

Ingrediente

  • 1 ou
  • 50 grame zahar
  • 250 ml lapte incalzit
  • 1 lingura drojdie uscata activa
  • 1 lingurita de sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 300 grame faina alba
  • 120 grame unt taiat cubulete
  • 2 linguri de scortisoara

Mod de preparare

  1. Bateti oul si zaharul cu mixerul timp de un minut, la viteza medie.
  2. Adaugati laptele, drojdia, sarea si esenta de vanilie.
  3. Mixati la viteza mai mica ingredientele, apoi turnati treptat faina.
  4. Introduceti in aluat si untul, pisati-l cu o lingura si continuati sa mixati.
  5. Dupa procesare, compozitia ar trebui sa fie moale si umeda, nu si lipicioasa.
  6. Puneti coca intr-un lighean la dospit, acoperiti-o cu un prosop si asteptati 1 ora sa creasca.
  7. Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius.
  8. Modelati gogosile in forma dorita si asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de pergament.
  9. Coaceti gogosile pana devin aurii, aproximativ 10-12 minute.
  10. Cand sunt gata, presarati deasupra scortisoara si serviti desertul imediat.
Apreciaza
2 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva

Nu sunt articole inrudite

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate