Fursecuri de ovaz

Fursecuri de ovaz

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Ovazul este o cereala cu excelente proprietati de reglare a tractului digestiv.

De aceea, poate ajuta la tratarea si prevenirea constipatiei, indiferent de forma in care este consumat. Introduceti ovazul intr-o reteta delicioasa de fursecuri si veti sesiza imediat diferenta!

Ingrediente:

  • 1 lingura de faina integrala
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 jumatate lingurita sare mare
  • 1 lingurita seminte de fenicul, macinate
  • 20 grame unt nesarat
  • 140 grame fulgi de ovaz
  • 1 ou, la temperatura camerei
  • 100 grame zahar brun

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius si tapetati o tava de copt cu hartie de pergament. Intr-un bol mic, amestecati faina, praful de copt, sarea si feniculul. Topiti untul intr-o oala mica si incorporati fulgii de ovaz, amestecand bine.

Intr-un alt bol mare, bateti ouale cu zaharul pana obtineti consistenta unei glazuri cremoase, apoi incorporati compozitia din faina si adaugati ovazul. Amestecati bine aluatul si turnati cate o lingura din acesta in tava tapetata. Coaceti fursecurile 8-10 minute, pana devin aurii.

Apreciaza
2 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Citeste si

Arhiva
  • Surse alimentare ascunse de gluten Surse alimentare ascunse de gluten

    Generalitati Exista numeroase surse alimentare de gluten, unele dintre ele ascunse sau neasteptate, iar acest lucru poate fi deosebit de periculos pentru persoanele care sufera de boala celiaca (enteropatia glutenica). Aceasta boala autoimuna este caracterizata de...citeste mai mult

  • Plan de detoxifiere pentru 7 zile Plan de detoxifiere pentru 7 zile

    Generalitati Acest plan de alimentatie se axeaza pe trei cai de atac: detoxifierea, cresterea rezistentei naturale la boli a organismului si stimularea producerii de substante chimice din creier care ofera o stare generala de bine. Dieta nu se recomanda a fi adoptata...citeste mai mult

  • Un meniu de 7 zile pentru sezonul gripei si racelilor  Un meniu de 7 zile pentru sezonul...

    Generalitati In timpul sezonului gripei si racelilor, majoritatea oamenilor cunosc faptul ca trebuie sa-si acopere gura si nasul cu batiste de unica folosinta atunci cand stranuta sau tusesc si sa-si spele mainile pentru a evita contactul direct cu virusii si...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK