Coronavirus Update

Rytmonorm, solutie injectabila

Publicat la data de: 19 Martie 2010 | Actualizat la data de: 23 Aprilie 2021

Informatii prospect Rytmonorm, solutie injectabila

Forma de prezentare:
Solutie injectabila 3,5 mg/ml; cutie 5 f. 20 ml


Indicatii:
Tahiaritmii supraventriculare simptomatice si care necesita trat.: tahicardii AV si jonctionale, tahicardii supraventriculare in sindromul WPW sau fibrilatia atriala paroxistica. Tahiaritmii ventriculare simptomatice severe.


Doze si recomandari:
Doza medie orala zilnica de initiere si cea de intretinere: 450-600 mg fractionata de 2-3 ori/zi, maxim 900 mg/zi. Dozele se reduc in insuficienta renala sau IH, la varstnici sau cu afectari masive ale miocardului. Cpr. se inghit intregi, dupa masa. Pentru forma injectabila: doza unica de 1 mg/kg intravenos lent in 3-5 minute. Se poate creste la 2 mg/kg. Intervalul intre 2 injectii va fi de 90-120 minute. Se va evita amestecul cu ser fiziologic.


Contraindicatii:
Insuficienta cardiaca manifesta, soc cardiogen (cu exceptia celui produs de aritmie), bradicardie grava simptomatica; in primele 3 luni dupa infarctul de miocard sau in caz de insuficienta contractila, cu exceptia pacientilor cu tulburari de ritm ventriculare amenintatoare de viata; tulburari de conducere de grad inalt; boala nodului sinusal, hipertensiune arteriala severa; tulburari electrolitice manifeste (metabolismul potasic); boli pulmonare obstructive grave; miastenia gravis; hipersensibilitate la substanta activa. sarcina (primele 3 luni). alaptare.


Atentionari:
Sub control cardiologic si ECG, - cresterea duratei complexelor QRS cu mai mult de 20% fata de ecg initiala, a intervalului QT cu mai mult de 25%, sau a intervalului PQ cu mai mult de 50% impune reducerea sau oprirea trat. pana la normalizarea ecg. Se poate modifica unda de pacing si cea de sensing ale stimulatorului cardiac (se va testa si reprograma functia stimulatorului cardiac). Supraveghere cardiologica in tulburari de ritm. Atentie la cei cu limitare a functiei ventriculului stang, cu maladii miocardice structurale. Soferi si activitati de precizie.


Reactii adverse:
Tulburari gastrointestinale (inapetenta, senzatie de satietate, greata, voma, gust amar, senzatie de amorteala in gura), constipatie; parestezii, tulburari de vedere, senzatie de ameteala si, foarte rar, oboseala, dureri de cap, senzatie de neliniste, cosmaruri, tulburari de somn, tulburari psihice cu anxietate si confuzie, ca si simptome extrapiramidale - in special dupa o doza initiala crescuta. Rareori alergii cutanate. indeosebi la varstnici - tulburari ale reglarii circulatorii, cu hipertensiune arteriala in ortostatism. Efecte mai rare: bradicardie, bloc SA, bloc AV, tulburari ale excitabilitatii. Efecte deprimante asupra excitabilitatii si contractilitatii miocardice. Agravarea IC preexistente. Rareori accelerarea ritmului cardiac, fibrilatie si flutter ventricular. Foarte rar colestaza prin mecanism de tip hiperergic - alergic; cresterea anticorpilor antinucleari si un sindrom lupus eritematos; leucopenie, trombopenie reversibile. La doze mari diminuarea libidoului si reducerea numarului de spermatozoizi.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Reactiile alergice la iedera salbatica, stejarul salbatic si otetarul salbatic Reactiile alergice la iedera...

  Generalitati Iedera salbatica, alaturi de stejarul salbatic si otetarul salbatic sunt plante responsabile de aparitia dermatitei de contact (eruptie tegumentara de natura alergica ce apare la contactul cu aceste plante). Eruptia caracteristica este sub forma de linii...citeste mai mult

 • Neurodermatita Neurodermatita

  Generalitati Neurodermatita cunoscuta si sub numele de lichen simplex este o forma cronica de dermatita. Din cauza pruritului constant si a scarpinarii, pielea se ingroasa si isi modifica textura. Pruritul (mancarimea) poate fi cauzata de o intepatura de insecta,...citeste mai mult

 • Fentanil Fentanil

  Descriere Fentanilul este un analgezic opioid, sintetizat in anii 1950 in Belgia de catre Paul Janssen, cu o potenta analgezica de aproximativ 80 ori mai mare decat morfina.A fost introdus in practica medicala in anii 1960 ca anestezic intravenos sub denumirea...citeste mai mult

 • Ergotamina - aliatul impotriva migrenelor Ergotamina - aliatul impotriva...

  Generalitati Migrenele sunt dureri de cap cu caracter recurent ce pot fi uni sau bilaterale, pot sau nu sa fie insotite de aura migrenoasa sau prodrom dar care, indiferent de tipul lor, altereaza foarte mult starea de sanatate a pacientului si ii scad considerabil...citeste mai mult

Comunitate

 • fibrilatia atriala cu extrasistole

  Dupa reconversia electrica am ramas cu extrasistole asocierea rytmonormului cu metroprolol25 mg imi produce o scadere a sistolei si o crestere a diastolei si concomitent a pulsului, daca scade tensiunea diastolica scade si pulsul, de ce? Cu ce medicamente poate fi prevenit fenomenul?Multumesc.

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter