Coronavirus Update

Flutamida sindan 250 mg, comprimate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Flutamida sindan 250 mg, comprimate

Compozitie
Un comprimat contine flutamida 250 mg si excipienti: lactoza monohidrat, amidon de porumb, laurilsulfat de sodiu, celuloza microcristalina, dioxid de siliciu coloidal, stearat de magneziu.
Grupa farmacoterapeutica: antihormoni folositi in tratamentul bolii canceroase, antiandrogeni.

Indicatii terapeutice
Tratamentul cancerului de prostata metastatic. Adjuvant in tratamentul cancerului de prostata stadiile T2b-T3.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la flutamida sau la oricare dintre componentii produsului.

Precautii
Datorita potentialului hepatotoxic (moderat) al flutamidei, in timpul tratamentului este necesar controlul periodic al functiei hepatice. In cazul aparitiei de icter, prurit, urina inchisa la culoare, durere in hipocondrul drept, astenie, anorexie, greata sau varsaturi repetate, se recomanda dozarea enzimelor hepatice. Cresterea valorilor serice ale transaminazelor hepatice > 3 ori valoarea normala, impune intreruperea tratamentului.In timpul administrarii flutamidei este necesara evidentierea unei eventuale methemoglobinemii. Daca aceasta depaseste 5% este necesara oprirea administrarii.

Interactiuni medicamentoase
Asocierea flutamidei cu warfarina necesita prudenta, datorita cresterii efectului anticoagulant oral, cu risc hemoragic. In cazul asocierii sunt necesare un control mai frecvent al concentratiei de protrombina, supravegherea INR (International Normalized Ratio) si scaderea dozei de anticoagulant, in timpul si 8 zile dupa tratamentul cu flutamida.

Sarcina si alaptarea
Nu este cazul, deoarece flutamida nu se administreaza la femei. Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje- Nu este cazul.

Doze si mod de administrare

Un comprimat (250 mg) de 2 - 3 ori pe zi, la mese, in tratament continuu.

Reactii adverse

In timpul tratamentului cu flutamida pot sa apara urmatoarele reactii adverse: digestive: diaree, greata, varsaturi, dureri abdominale; hepatice- in cateva cazuri s-au semnalat cresteri ale valorilor serice ale transaminazelor hepatice, in general reversibile la intreruperea tratamentului; s-au raportat cazuri foarte rare de hepatita grava, uneori mortala; ginecomastie si/ sau sensibilitate mamara; risc, rar, de methemoglobinemie; modificari ale spermogramei; cazuri rare de fotosensibilizare; s-au semnalat cateva cazuri de anemie; modificari de culoare ale urinei, la unii pacienti.

Supradozaj

Nu s-au descris cazuri de supradozaj cu flutamida. Datorita proportiei mari de legare a flutamidei de proteinele plasmatice (aproximativ 94 %), dializa nu este o metoda eficace de eliminare.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Concentrat de sanatate intr-un singur comprimat Concentrat de sanatate intr-un singur...

  Micronutrientii (vitamine, minerale si oligoelemente) joaca un rol deosebit in organismul nostru: ele sunt absolut necesare pentru functionarea corespunzatoare a mai multor enzime, pentru buna desfasurare a proceselor celulare, precum si pentru functionarea corecta a...citeste mai mult

 • Sindromul Piriformis Sindromul Piriformis

  Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

 • Metronidazolul si sarcina Metronidazolul si sarcina

  Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

 • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Anticonceptionalele si efectele...

  Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

Comunitate

 • problema endocrina?

  sunt baiat, am 16 ani si sanul drept este umflat cu tot cu sfarc ,iar cel stang normal..pe cel stang l-am avut umflat dar mi-a trecut..pe asta il am de pe la 14 ani si nu imi mai trece...am pipait si simt niste noduli sau ceva de genul...ar putea fi o probema endocrina?

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter