Clickmed
programare rapida la medic

Aerius

Publicat la data de: 21 Septembrie 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Aerius

  • substanta activa: desloratadina,
  • recomandat in: rinita alergica, alergie, urticarie,
  • actiune terapeutica: antihistaminic ce actioneaza prin blocarea receptorilor pe care se fixeaza histamina, o substanta din organism care produce simptomele de alergie

Ce este Aerius si pentru ce se utilizeaza

Indicatii
Substanta activa din Aerius, desloratadina, este un antihistaminic. Acesta actioneaza prin blocarea receptorilor pe care se fixeaza in mod normal histamina, o substanta din organism care produce simptomele de alergie. Cand receptorii sunt blocati, histamina nu isi poate face efectul, ceea ce determina reducerea simptomelor alergice.

Mod de administrare

Doza recomandata pentru adulti si adolescenti (cu varsta de 12 ani si mai mult) este de 5 mg o data pe zi. La copii, doza depinde de varsta lor. Pentru copiii cu varsta intre un an si cinci ani doza este de 1,25 mg o data pe zi, adica 2,5 ml de sirop sau solutie orala. La copiii in varsta de sase pana la 11 ani doza este de 2,5 mg o data pe zi, adica fie 5 ml de sirop sau solutie orala, fie un comprimat orodispersabil de 2,5 mg. Adultii si adolescentii pot folosi orice forma a medicamentului. Aerius se poate lua cu sau fara alimente.

Actiune terapeutica
Aerius este indicat pentru ameliorarea simptomelor de rinita alergica (inflamatia cailor nazale cauzata de o alergie, de exemplu febra fanului sau alergia la acarieni) sau de urticarie (afectiune a pielii cauzata de o alergie, avand simptome ca mancarime si papule urticariene). Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Aerius nu trebuie utilizat la pacientii care pot fi hipersensibili (alergici) la desloratadina, loratadina sau la oricare dintre celelalte ingrediente.

Interactiuni medicamentoase

Nu se cunosc interactiuni ale Aerius cu alte medicamente.

Sarcina si alaptarea

Daca sunteti gravida, nu este recomandata utilizarea produsului Aerius.
Intrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul inainte de a lua orice alt medicament in timpul sarcinii.
Consultati medicul dumneavostra sau farmacistul inainte sa folositi orice medicament.
Daca alaptati, nu se recomanda sa folositi Aerius.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

La doza recomandata, nu este de asteptata ca Aerius sa va produca somnolenta sau sa va scada atentia. Totusi, foarte rar la unii oameni poate provoca somnolent ace le poate afecta capacitatea de a conduce vehicule sau a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

La adulti si adolescenti, cele mai frecvente efecte secundare sunt fatigabilitatea (oboseala 1,2%), uscaciunea gurii (0,8%) si durerile de cap (0,6%). Efectele secundare observate la copii sunt similare. La copiii sub doi ani, cele mai frecvente efecte secundare sunt diareea (3,7%), febra (2,3%) si insomnia (dificultatea de a dormi; 2,3%).

Informatii suplimentare

Compozitie

Aerius este un medicament care contine substanta activa desloratadina. Este disponibil sub forma de comprimate de 5 mg, liofilizat oral de 5 mg (tablete dizolvabile), comprimate orodispersabile (comprimate care se dizolva in gura) de 2,5 si 5 mg, sirop de 0,5 mg/ml si solutie orala de 0,5 mg/ml.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Intepaturile de tantari: reactii alergice Intepaturile de tantari: reactii...

    Generalitati Tantarii sunt specii de insecte zburatoare, de mici dimensiuni, ce apartin familiei Culicidae. In general, tantarii se hranesc cu nectarul din plante. Doar femelele depind de sangele uman (sau animal), de care au nevoie pentru a extrage proteinele...citeste mai mult

Comunitate

  • Roaccutane- Aerius

    Sunt sub trat. cu Roaccutane. Am urticarie acum si as dori sa iau Aerius si nu stiu daca interactioneaza cu Roaccutane ? Sau ce as putea lua pt urticarie, sa nu interactioneze cu Roacc. Multumesc anticipat!

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter