Clickmed
programare rapida la medic

Cum pot sa scap de anxietate? raspuns medic

Anxietate
Intrebare postata de Cristina cu 4 luni in urma

Buna ziua am și eu o problema.Acum o lună am făcut analizele.toate au iesit bune,doar glicemia umpic mărită 125.Doctora mi-a spus că nu este foarte mare și să fiu atenta la alimentație și să o repet peste o lună.Problema mea este că am citit tot felul pe internet încît mă luat frica și am atac de panica .Nu mai am nici pofta de mîncare.Cititind și încercind saaninc sănătos mă ia panica,orice intapatura sau ce simt zic că gata a crescut glicemia.Doctora mi-a mai spus că și din cauza atacului de panica crește și glicemia.Am nevoie de ajutor .Voi ce mă sfătuiți?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum pot sa scap de anxietate?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

SfatulMedicului (acum 4 luni)

Buna ziua,

Imi pare rau sa aud ca te confrunti cu anxietatea si ca aceasta iti afecteaza starea de sanatate. In primul rand, este important sa constientizezi ca senzatia de anxietate poate fi gestionata si ca vei putea scapa de aceasta cu timpul si ajutor adecvat.

Iata cateva recomandari care te pot ajuta sa faci fata anxietatii:

1. Consulta un specialist: Cauta ajutorul unui psiholog sau psihiatru specializat in tratarea anxietatii. Acestia te pot ghida si pot dezvolta un plan de tratament personalizat care sa se potriveasca nevoilor tale.

2. Invata tehnici de relaxare: Exercitiile de respiratie profunda, meditatia si tehnici precum yoga sau tai chi pot fi deosebit de benefice in reducerea anxietatii. Poti cauta resurse online, precum videoclipuri sau aplicatii mobile, pentru a invata aceste tehnici.

3. Mentine un stil de viata sanatos: Incearca sa ai un program regulat de odihna si somn suficient, sa consumi alimente sanatoase si sa faci exercitii fizice moderate. Aceste aspecte pot ajuta la mentinerea echilibrului emotional si la gestionarea anxietatii.

4. Evita sursa de stres: Daca anumite informatii sau activitati online iti genereaza anxietate, incearca sa le eviti. In schimb, iti poti concentra atentia asupra altor lucruri care iti aduc bucurie si relaxare.

5. Inconjoara-te de sustinere: Discuta cu cei apropiati despre anxietatea ta si cere-le sprijinul, intelegerea si incurajarea lor.

Va recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/psihologie

Articol de interes:https://sfatulmedicului.ro/Psihologie-si-psihoterapie/8-metode-de-a-scapa-de-anxietate-in-mai-putin-de-5-minute_12446

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Psih. Stefania Budacu (acum 4 luni)

Bună ziua!
Oricum e bine sa mancati sanatos! Mai aveti inca multi ani de trait si calitatea vietii este foarte importanta. Pentru atacurile de panica si starea de anxietate pe care o aveti, va recomand psihoterapie cognitiv comportamentala. Cautati un psihoterapeut cu aceasta specializare.
Toate cee bune!

Cabinet Individual de Psihologie
Stefania Budacu Terapeut Logoped si Psihoterapeut (Psihoterapie CC) Telefon 0727733350
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Clinica Hope MClinica Hope este un medic autorizat SFM (acum 2 luni)

Înțelegem că te simți îngrijorată în legătură cu ușoara creștere a glicemiei și atacurile de panică. Este bine că analizele tale sunt, în general, bune, iar medicul tău a oferit sfaturi pentru a-ți menține sănătatea. Este important să nu te panichezi și să eviți citirea excesivă pe internet, deoarece acest lucru poate agrava anxietatea. Încearcă să te concentrezi pe alimentație sănătoasă și pe tehnici de gestionare a stresului, iar dacă simți nevoia, discută cu un specialist despre opțiunile de tratament pentru anxietate.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Clinica Hope
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Clinica Hope
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.