Tratament naturist pentru anxietate
Generalitati
SusAnxietatea este o stare afectiva patologica caracterizata prin neliniste, teama legata de posibilitatea unui pericol iminent sau insucces. Exista o anxietate considerata „normala”, care amelioreaza invatatura si performantele, dar anxietatea poate deveni si patologica.
Emotiile negative, cum ar fi furia, frica sau teama, apar ca o reactie normala in cazul celor aflati in diferite situatii neplacute sau chiar periculoase. De fapt, se crede ca aceste stari sunt necesare pentru a supravietui.
Sunt situatii cand aceste sentimente scapa de sub control, fara ca anumiti factori externi sa intervina. Acest fapt conduce la perturbarea activitatilor zilnice sau chiar poate afecta starea de sanatate a persoanei in cauza.
Cuprins articol
Remedii impotriva anxietatii
Sus1.Aromoterapia
Aromoterapia este unul din cele mai eficiente tratamente impotriva anxietatii, ce poate fi realizat acasa, de insasi persoana aflata in suferinta. Pentru sedintele de aromoterapie este indicat sa se foloseasca uleiul de lavanda, dar si cel de iasomie sau lemnul de santal. 2.Vitaminele
Carenta de vitamine, mai ales cele care fac parte din complexul B, adesea conduce la aparitia anxietatii. Din aceasta cauza, preventiv, se recomanda administrarea zilnica a unui supliment care contine complexul de vitamine B.
3.Meditatia
Descopera modul in care tehnicile de meditatie si yoga te pot ajuta in tratarea acestei afectiuni!
Procedura nu este dificila, trebuie doar sa inchizi ochii si sa respiri profund. Aceste tehnici pot fi folosite cand simti ca vei avea un atac de anxietate, sau in orice alta situatie.
4.Efortul fizic
Un antrenament zilnic te va ajuta sa te calmezi. De fapt, efortul fizic insusi lupta impotriva anxietatii, si in plus determina organismul sa produca anumite substante chimice care te calmeaza si te fac sa te simti mai bine.
5.Imbaiatul
Cand simti ca te afli in pragul de a suferi un atac de anxietate este bine sa iti faci un dus cu apa rece sau sa te scufunzi in apa fierbinte, in functie de procedeul care ti se potriveste mai bine.
6.Apa si ceaiul
Daca simti ca stresul pune stapanire pe organismul tau, bea repede un pahar cu apa, sau savureaza confortabil o cana cu ceai.
Dieta pentru anxietate
SusNu exista nici un regim alimentar specific pentru tratarea si prevenirea anxietatii, dar daca pacientul consuma anumite alimente sau are anumite obiceiuri alimentare, cu siguranta va observa o diferenta.
Astfel, pacientul are posiblitatatea sa experimenteze pe cont propriu, insa trebuie sa stie sa faca deosebirea intre „confort alimentar” determinat de alimente nesanatoase sau sanatoase. Inca o data, alimentele consumate fac diferenta in cazul ameliorarii acestei afectiunii.
Se poate ca pacientul sa se simta chiar fericit cand consuma un burger gras, dar daca opteaza pentru o gustare usoare din fructe si legume, starea de bine va fi pe termen indelungat.
Alte reguli:
-zilnic, consuma cantitati semnificative de apa;
-organismul trebuie sa primeasca toate vitaminele si mineralele pentru o buna functionare, astfel, pe langa o dieta echilibrata, poti folosi suplimente de vitamine si minerale (pe care ti le recomanda doctorul tau).
-incearca sa renunti la alcool, cafea si tutun;
Alte sfaturi utile
SusIn cazul tulburarilor severe de anxietatecea mai buna solutie este sa ceri ajutorul medicului specialist.
Tratamentul anxietatii presupune 2 abordari:
1.Consiliere
Aceasta metoda de tratament implica o serie de discutii cu un psihiatru sau consilier profesional pentru a identifica comportamentul sau cauzele psihologice ale anxietatii. Psihiatrul sau consilierul ajuta pacientul sa isi schimbe comportamentul si modul de gandire, determinandu-l sa reactioneze pozitiv in majoritatea situatiilor.
2.Medicatia
Presupune administrarea unui de tratament medicamentos, din care pot face parte sedativele sau antidepresivele. Cu toate ca acesta determina ameliorarea anxietatii si imbunatatirea starii pacientului, tratamentul medicamentos prezinta o serie de efecte adverse in special pe termen lung, inclusiv dependenta. Tratramentul medicamentos trebuie urmat sub stricta supraveghere a medicului, si numai daca celelalte metode de tratament s-au dovedit ineficiente.
Medici specialisti Medicina alternativa
Articole recomandate
-
Remedii naturiste pentru sindromul de colon sau intestin iritabil
-
Astmul bronsic - tratamente naturiste cu efecte rapide
-
Utilizari alternative pentru alimente obisnuite in dieta zilnica
-
Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant
-
Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?
-
Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica
-
Remedii naturale pentru impotenta
-
Remedii naturiste impotriva caderii parului
-
Scapa de panica si anxietate
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
-
Colesterol crescut la 20 de ani? Dr. Irina Macovei-Dorobantu, cardiolog: In cazul pacientilor cu dislipidemii genetice este necesar screening-ul rudelor de gradul I
-
Ai imunitate, reusesti in toate! - Ghidul obiceiurilor sanatoase pentru imunitate
-
Top nutrienti care te vor face mai fericit si mai sanatos
Programeaza-te rapid
Citeste si
Arhiva-
Top 20 moduri de a rezolva...
Generalitati Tulburarile de anxietate, depresia, stresul sunt provocarile de ordin psihic cu care se confrunta destul de multe persoane. A avea grija de mintea ta ar putea fi o actiune asemanatoare cu ingijirea unei gradini. Daca nu incercati sa indepartati...citeste mai mult
-
Remedii naturiste pentru cele mai...
Generalitati Chimenul, cimbrul, ghimbirul, scortisoara, pot fi remedii naturiste pentru multe dintre bolile des intalnite si ajuta la ameliorarea a diverse probleme de sanatate. Inainte ca o persoana sa mearga la farmacie sau la cabinetul medicului, daca...citeste mai mult
-
Aromaterapia, adjuvant in tratamentul...
Generalitati Aromaterapia este o terapie alternativa ce presupune inhalarea mirosului produs de diferite uleiuri esentiale si plante aromatice. Modul de functionare nu este pe deplin cunoscut, dar una dintre teorii afirma ca terapia functioneaza prin stimularea...citeste mai mult