Coronavirus Update

Lifting

interventie chirurgicala destinata corectarii efectelor imbatranirii fetei si gatului prin "intinderea" structurilor cutanate lasate.

Diferite tipuri de lifting
- Liftingul cervico-facial este destinat corectarii prabusirii obrajilor (obraz flasc) si suprimarii barbiei duble.
- Liftingul frontal face sa dispara ridurile de pe frunte si cele care sunt situate intre sprancene.
In plus, excedentul de piele sau de grasime de pe pleoape poate fi eliminat printr-o blefaroplastie.

Pregatire si desfasurare - Indicatiile operatorii trebuie sa fie selectionate riguros, dupa criterii fizice si fiziologice, tinand cont de factorii de risc (tabagism). Primele consultatii de chirurgie estetica permit precizarea motivatiilor pacientului, care este avertizat in ce priveste riscurile pe care le prezinta operatia si dificultatile psihologice eventuale (deceptie, de exemplu) legate de modificarea trasaturilor fetei. Fotografiile preoperatorii permit determinarea defectelor estetice susceptibile sa fie corectate; asimetria fetei, gusa, obrazul flasc, excedentul de piele sau grasime de pe pleoape etc.
Operatia cuprinde mai multe secvente: dezinfectia sistematica a pielii capului, liposuctiunea gatului si a obrajilor flasci in unele cazuri, incizia dupa un traseu care trece prin pielea capului si inconjoara urechea, desprinderea pielii si apoi "intinderea" ei si a tesuturilor mai profunde, evitand incremenirea trasaturilor fetei. Fragmentul de piele excedentar este indepartat la sfarsitul operatiei.

Evolutie - Fata ramane umflata vreo zece zile; ea pastreaza o infatisare trista si putin expresiva timp de aproximativ trei saptamani. Sensibilitatea pielii desprinse revine dupa 4-6 luni. Cicatricele unui lifting, ascunse in pielea capului si in spatele lobului urechii, dispar in decursul anului urmator interventiei. Rezultatele estetice ale unui lifting reusit raman stabile pe o perioada de 7-10 ani.

Complicatii
- O fata incremenita este consecinta unei tehnici operatorii proaste.
- Cicatricele hipertrofice (umflate, rosii, provocand o mancarime) sunt exceptionale.
- O necroza (distrugere treptata a unui tesut), consecinta a absentei vascularizarii tesuturilor, poate de asemenea sa intervina.
- O infectie nu se produce decat in 1% din cazuri si necesita o curatare a plagii, instituirea unei drenari si un tratament cu antibiotice.
- O degradare precoce a rezultatului intervine uneori, fie din cauza unei afectari congenitale a fibrelor elastice, fie din cauza tabagismului pacientilor sau dintr-o expunere solara excesiva.
- Paraliziile partiale ale nervului facial, ale nervului spinal (care permite ridicarea umarului) sau din oricare zona operata sunt evenimente cu totul exceptionale.

Citeste si

Arhiva
 • Liftingul fruntii Liftingul fruntii

  Informatii medicale Acele riduri si pliuri de la nivelul fruntii, produse prin lasarea tegumentului, pot fi corectare cu ajutorul liftingului. Aceasta este o procedura populara ce combina liftingul fruntii cu cel al sprancenelor pentru a corecta semnele de imbatranire....citeste mai mult

 • Liftingul gatului Liftingul gatului

  Informatii medicale Liftingul gatului este util in cazul persoanelor cu “gusa de curcan”, grasime in exces sau prea mult tegument la nivelul gatului. Un lifting al gatului implica o serie de proceduri care imbunatatesc aspectul regiunii gatului. Prin...citeste mai mult

 • Liftingul facial (ritidectomie) Liftingul facial (ritidectomie)

  Liftingul facial este o procedura populara, menita a face persoanele sa arate si sa se simta mai tinere. Inainte pacientii care apelau la asemenea proceduri aveau in jur de 60 de ani, in prezent liftingul facial este efectuat persoanelor cu varste cuprinse intre 40 si 50...citeste mai mult

 • Proceduri cosmetice: liftingul facial Proceduri cosmetice: liftingul facial

  Generalitati Mama Natura si Tata Natura ne-au inzestrat cu un aspect neatragator al fetei; in acest caz putem lua in considerare un lifting facial, cunoscut ca si ritidectomie. Pielea si tesuturile moi si-au pierdut elasticitatea. Arati obosit chiar si cand nu te...citeste mai mult

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter