Indicator
Substanta chimica utilizata pentru studierea unui fenomen, unei boli sau a altei substante.
Sinonim: trasor, marker.
Citeste si
Arhiva-
Mananca sanatos: alege produsele cu...
Conceptul de indice glicemic , folosit in mod revolutionar de Michel Montignac , redefineste principiile dietei alimentare. Montignac a demonstrat ca alimentele cu IG (indice glicemic) scazut (legume, fructe proaspete) isi elibereaza treptat energia in organism,...citeste mai mult
-
Scorul APGAR (Indicele APGAR)
Generalitati Imediat dupa nastere, chiar in primele 60 de secunde dupa expulzie, in sala de travaliu, se face o apreciere a starii de sanatate a nou-nascutului, prin aprecierea functiilor vitale si a capacitatii de adaptare la conditiile din mediul extrauterin....citeste mai mult
-
Dieta cu indice glicemic scazut
Definitie Dieta cu indice glicemic scazut este o dieta in urma careia nu numai ca se vor pierde kilograme, dar care are si un rol important in prevenirea diabetului intrucat presupune consumul alimentelor si bauturilor care pot preveni cresterile rapide ale cantitatii...citeste mai mult
-
Indicele glicemic al alimentelor
Generalitati Indicele glicemic (IG) este un sistem de masurare al carbohidratilor, pe o scara de la 0 la 100, in functie de efectul alimentului ingerat asupra nivelului de zahar din sange. Este un indicator care masoara viteza cu care un anumit tip de carbohidrat...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter