Coronavirus Update

Nas ce curge de aproape 3 saptamani la copil de 5 ani

Intrebare postata de roberta66 cu 9 ani in urma - 6 raspunsuri MExista raspuns de la medic
Grupurile de discutie din care face parte intrebarea: Streptococi, stafilococi si alte bacterii

Buna ...as dorii sa imi spuneti daca se poate face exudat faringian,lingual si nazal daca fetita e racita de 2 saptamani si acuma este sub tratament cu antibiotic?eu am cerut de la medicul de familie trimitere la laborator inainte sa ii prescrie antibioticul si a zis ca daca e racita nu se poate face exudatul!!!De 4 zile ii dau antibiotic si nu se vede rezultat la tratament...ce as putea sa fac?Exista posibilitatea sa aiba vreo infectie cu streptococi sau stafilococi ac***a in vedere ca ii curge nasul cate 3 saptamani si nu face febra,de tusit mai tuseste cate una...va rog sa raspundeti!!!

Raspunsuri (6)

Antibiograma se poate face si inainte de inceperea tratamentului si pe parcurs daca simptomatologia nu cedeaza ; deasemeni si dupa tratament in cazul ca doriti sa stiti daca tratamentul a sterilizat focarul de infectie.

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Streptococi, stafilococi si alte bacterii.

Inscrie-te aici!
antibiotic si raceala (cu 9 ani in urma)

Antibioticul nu are cum sa ajute la raceala si este firesc sa nu aiba nici un efect. Raceala nu este cauzata de microbi ci, asa cum spune si cuvantul de o "raceala", adica de o dereglare cauzata de o congestie din lipsa de caldura. cu antibiotice ii daunati numai. Trebuie sa va ganditi cum se tratau oamenii la raceli inainte de aparitia antibioticelor.

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
roberta66 (cu 9 ani in urma)

Am inteles ca nu este bine antibioticul dar a fost prescris de medicul de familie si daca nici medicul nu stie ce este nu am de unde sa stiu eu....totusi ma gandesc ca ar fii trebuit sa ii treaca de 3 saptamani,pt ca inainte nu iam administrat medicamente si tot nu ia trecut cu tratamente naturale...

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Buna seara.
Va sugerez sa va adresati unui medic specialist ORL.

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
marina78 (cu 9 ani in urma)

buna seara,am si eu o rugaminte cine ma pote ajuta ca sa inteleg rezultatele analizelor baietelului meu de 3 luni,acestea fiind:ANALIZE


REZULTATE


INTERVAL BIOLOGIC DE REFERINTA / UM
Hematii 3.43 4 - 6 / 10^6/mm3
Hemoglobina 9.3 9.5 - 14 / g/dl
Hematocrit 28.0 29 - 43 / %
MCV 81 80 - 100 / fl
MCH 27.0 28 - 32 / pg
MCHC 33.2 32 - 36 / g/dl
RDW 10.7 10 - 14.5 / %
PLT 246 150 - 400 / 10^3/mm3
MPV 8.2 6 - 10 / fl
PCT 0.201 0.1 - 0.5 / %
PDW 13.5 8 - 18 / %
Leucocite 8.1 6.2 - 17 / 10^3/mm3
Lymfocite% 65.5 57 - 59 / %
Lymfocite# 5.28 1.5 - 5 / 10^3/mm3
Monocite% 13.4 2 - 10 / %
Monocite# 1.08 0.2 - 1 / 10^3/mm3
Eozinofile% 5.2 0 - 4 / %
Eozinofile# 0.42 0.01 - 0.5 / 10^3/mm3
Neutrofile% 14.9 30.0 - 35.0 / %
Neutrofile# 1.20 2.0 - 8.0 / 10^3/mm3
Bazofile% 1.0 0.0 - 1 / %
Bazofile# 0.08 0.00 - 0.20 / 10^3/mm3

Biochimie - Validat de : CONSTANTA ANTIPA -

ANALIZE


REZULTATE


INTERVAL BIOLOGIC DE REFERINTA / UM

Calciu total seric (Hitachi 917)
11.2

8.3 - 10.6 / mg/dl

Proteine totale serice (Hitachi 917)
6.9

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
marina78 (cu 9 ani in urma)

Hematii 3.43 4 - 6 / 10^6/mm3
Hemoglobina 9.3 9.5 - 14 / g/dl
Hematocrit 28.0 29 - 43 / %
MCV 81 80 - 100 / fl
MCH 27.0 28 - 32 / pg
MCHC 33.2 32 - 36 / g/dl
RDW 10.7 10 - 14.5 / %
PLT 246 150 - 400 / 10^3/mm3
MPV 8.2 6 - 10 / fl
PCT 0.201 0.1 - 0.5 / %
PDW 13.5 8 - 18 / %
Leucocite 8.1 6.2 - 17 / 10^3/mm3
Lymfocite% 65.5 57 - 59 / %
Lymfocite# 5.28 1.5 - 5 / 10^3/mm3
Monocite% 13.4 2 - 10 / %
Monocite# 1.08 0.2 - 1 / 10^3/mm3
Eozinofile% 5.2 0 - 4 / %
Eozinofile# 0.42 0.01 - 0.5 / 10^3/mm3
Neutrofile% 14.9 30.0 - 35.0 / %
Neutrofile# 1.20 2.0 - 8.0 / 10^3/mm3
Bazofile% 1.0 0.0 - 1 / %
Bazofile# 0.08 0.00 - 0.20 / 10^3/mm3


Biochimie - Validat de : CONSTANTA ANTIPA -
ANALIZE REZULTATE INTERVAL BIOLOGIC DE REFERINTA / UM
Calciu total seric (Hitachi 917) 11.2 8.3 - 10.6 / mg/dl
Proteine totale serice (Hitachi 917) 6.9 6.3 - 8.3 / g/dl
Sideremie (Hitachi 917) 90 59 - 158 / ug/dl


Bacteriologie - Validat de : CONSTANTA ANTIPA -
ANALIZE REZULTATE
Urocultura (inclusiv antibiograma pentru culturi pozitive) (Manual Bacteriologie) Crestere bacteriana < 1000 UFC/mL

buna seara din nou
acestea sunt rezultatele corecte ale baietelului meu de 3 luni
va rog spuneti-mi ce inseamna aceste valori a analizelor va multumesc

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.