prepararea ceaiului verde
10 diuretice naturale si beneficiile acestora
Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna
Ce sunt diureticele Daca va simtiti balonat, ati consumat o cantitate mai mare de sare in ultima vreme sau sunteti femeie aflata in perioada menstruatiei, s-ar putea sa simtiti nevoia de a reduce retentia de apa. Retentia de apa este un fenomen neplacut insa frecvent, fiind favorizat de anumiti factori precum consumul de sare in exces, alimentatia haotica, dezechilibre hormonale, sedentarism, anumite medicamente sau patologii. Diureticele sunt substante ce ajuta organismul sa elimine apa in exces, fiind de regula substante farmacologice prescrise ca medicamente. Diureticele actioneaza prin stimularea rinichilor care vor excreta mai mult sodiu in urina. Sodiul este un microelement ce va ,,atrage’’ apa dupa el, astfel urina devenind mai abundenta si mai diluata, iar apa din organism fiind eliminata. Exista multiple surse naturale de diuretice, in principiu plante cu acelasi rol ca si medicamentele sintetizate in acest scop. Medicamente diuretice In ceea ce priveste... [continuare]
Detoxifierea de primavara
Dr. Constantina Ruxandra
Medic specialist Medicina Familie; Competente: Apifitoterapie
Generalitati Detoxifierea organismului reprezinta un proces deosebit de benefic atat pentru fizic, cat si pentru minte, ajutand la eliminarea toxinelor exo si endogene, imbunatatirea metabolismului, cresterea imunitatii, reglarea tranzitului intestinal si mentinerea unui bun tonus fizic si psihic. Este ideal sa efectuam acest proces la fiecare schimbare de anotimp. In acest sens, detoxifierea de primavara este absolut necesara deoarece, pe parcursul iernii, organismul nostru a fost supus unui stres suplimentar: conditii meteo nefavorabile, alimentatie cu multe proteine si grasimi animale, in dauna unei alimentatii „vii” (legume si fructe proaspete), miscare in aer liber si activitate fizica mult diminuata. Este timpul ca, odata cu venirea primaverii, sa modificam substantial alimentatia, care trebuie sa se bazeze in primul rand pe legume si verdeturi proaspete, specifice acestui anotimp. Fructele proaspete trebuie consumate ca atare sau sub forma de sucuri. Zaharul... [continuare]
27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos
Liana Contiu
Nutritionist-Dietetician Clinic
Generalitati Cand va treziti dimineata, aveti pofta sa serviti un mic dejun gustos si sanatos? O veche zicala spune sa mancati la micul dejun ca un rege si la cina ca un cersator. Adevarul este ca majoritatea oamenilor nu prea mananca un mic dejun adecvat si in nici un caz un mic dejun copios. Masa servita dimineata are rolul de a oferi energie pentru intreaga zi. Un mic dejun ar trebui sa contina cereale integrale, alimente bogate in calciu, proteine si fructe bogate in vitamine si minerale. Importanta micului dejun "Micul dejun este extrem de important pentru ca ne sustine energia din prima parte a zilei si evitam sa avem mici gustari mai mult sau mai putin constiente. Indicate sunt alimentele care contin proteina pentru ca e mentin satietatea de care avem nevoie. Ouale, branza, carnea rece ramasa de la o masa anterioara, iaurt alaturi de legume proaspete reprezinta masa ideala. Incercati sa evitati sa consumati doar carhohidrati simpli (ex. cereale de mic dejun, dulciuri,... [continuare]
52 de beneficii incredibile ale ceaiului verde
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Ceaiul verde a fost descoperit de catre chinezi cu peste patru mii de ani in urma si a fost utilizat inca din acea vreme gratie capacitatilor sale naturale de vindecare. Ceaiul verde provine din planta numita Carmellia Sinensis. Spre deosebire de ceaiul negru care este complet oxidat, frunzele de ceai verde asigura conservarea de antioxidanti, taninuri si flavonoide. Ceaiul verde chinezesc este popular mai ales pentru proprietatile sale terapeutice si detoxifiante. Beneficii ale ceaiului verde Dintre toate beneficiile pentru sanatate ale ceaiului verde, pierderea in greutate este cel mai cunoscut. De asemenea, ceaiul verde este folosit pentru detoxifierea organismului. Licoarea mai este utilizata si in alte scopuri mai putin cunoscute. Iata cateva dintre beneficiile oferite de ceaiul verde, sfaturi si modalitati de preparare ale acestuia: 1. Specialistii in nutritie mentioneaza ca polifenolii continuti de ceaiul verde produc caldura suplimentara in organism... [continuare]
Generalitati Pana nu de mult numai tarile din Asia beneficiau de proprietatile curative ale ceaiului verde, cunoscand acest remediu naturist de peste 4000 ani. Acum, toate lumea a auzit de acest ceai si a inteles ca nu este o simpla bautura care poate fi savurata intr-o dupa-amiaza fara activitate, ci este o bautura care detine multiple beneficii medicale. In acest articol vom incerca sa trecem in revista toate proprietatile si beneficiile ceaiului verde, justificand astfel, de ce l-am numit elixirul sanatatii. In ultima perioada, ceaiul verde se bucura de o atentie semnificativa si din partea tarilor din Occident, iar majoritatea companiilor producatoare de medicamente au creat o serie de suplimente nutritionale care au la baza extractul de ceai verde. Origini Ceaiul verde provine din planta de ceai Camellia sinensis din care se mai prepara si ceaiul negru si oolong, diferenta fiind la nivelul modului de procesare. Aceasta planta isi are originile in partea de sud-est a... [continuare]
Generalitati Ceaiul verde este cel mai popular tip de ceai din Japonia si din mai multe regiuni ale Chinei. In ultimii ani, ceaiul verde a castigat notorietate si in Occident, multumita beneficiilor pe care le-ar aduce sanatatii, potrivit mai multor studii de specialitate, precum cantitatea importanta de antioxidanti pe care o furnizeaza organismului. Ce este ceaiul verde Ceaiul verde este obtinut din plante proaspat culese si puse la conservat intr-un timp scurt. Daca frunzele de ceai negru sunt lasate sa oxideze dupa ce sunt adunate, cele de ceai verde sunt incalzite, pentru evitarea procesului natural de oxidare. Asadar, frunzele ceaiului verde sunt procesate fie prin expunerea la aburi fierbinti, fie la caldura uscata (in tigaie sau in cuptor). Prin urmare, ceaiul verde se diferentiaza complet de alte tipuri de ceai, precum cel negru, alb sau oolong, intrucat metoda lui de procesare este una speciala. Cum se prepara ceaiul verde Iubitorii ceaiului verde spun ca... [continuare]
Generalitati Cele mai cunoscute ceaiuri, indiferent ca este vorba despre cele care vor fi preparate din ierburi sau flori, sunt preparate din frunzele unui copac vesnic verde, cu denumirea botanica de camellia sinensis. Chiar daca atinge o inaltime de 9 metri in salbaticie, pe plantatiile de ceai, planta are forma unui arbust, tuns in mod constant si nu va depasi maxim un metru, pentru a incuraja cresterea de noi frunze si pentru ca frunzele sa fie usor de cules. Sursele de ceai Planta numita ceai creste doar in zonele cu clima calda, la altitudini care variaza de la niveul marii la 2000 de metri. Cele mai bune ceaiuri sunt cele din plantele cultivate la altitudini mai mari, unde frunzele se maturizeaza mai lent si aroma este mai profunda. In functie de altitudine, unei plante pentru ceai poate lua intre 2.5-5 ani pentru a fi gata de cules si comercializat. Plantele pentru ceai produc foarte multe frunze, o floare asemanatoare cu camelia si un fruct. [continuare]
Buna ziua. Am primit acum ceva vreme, un pachet de ceai verde adus din china. Este a doua oara cand incep sa folosesc acest ceai (intentia mea fiind sa il introduc defapt in alimentatia zilnica) dar problema este ca dupa o zi-doua, incep sa imi apara cosuri(acnee). Iar daca nu il intrerup, acestea se inmultesc intr-un ritm destul de grotesc. Dupa ce il intrerup, cosurile dispar in ceva timp. Care este problema? Am inteles ca ceaiul verde are propriul mod de preparare, poate acolo gresesc (eu las apa sa fiarba, sting focul, adaug o lingurita de frunzulite uscate, las 3-4 min, si strecor)...nu stiu, exista ceva in acest ceai ce ar putea sa provoace cosuri? Eu am avut niste probleme hormonale, perioada in care m-am confruntat cu problema cosurilor, dar am reusit sa le controlez, si de aprox. un an, tenul imi este foarte curat. Dar la aceste incercari de a consuma ceai verde mi-au reaparut problemele acneice, dupa cum spuneam. Pe internet am gasit informatii, conform carora ceaiul... [continuare]
daca iau TRILEPTAL pot consuma ceai verde?...si in ce cantitate? [continuare]
Cafeaua verde. topul beneficiilor pentru sanatate
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Cafeaua verde este cafeaua cruda, neprajita, neprelucrata termic, cu o aroma mult mai intensa decat cea clasica. O serie de studii atesta faptul ca antioxidantii din cafeaua verde impiedica distrugerea celulelor, prin consumul acesteia fiind prevenite multe boli printre care si cele cardiovasculare. Majoritatea persoanelor consuma cafeaua dupa ce aceasta a trecut printr-un proces intreg de prelucrare. Cercetatorii au studiat efectele pe care le are asupra organismului consumul boabelor de cafea in stare cruda si au descoperit o serie de beneficii. Cum se prepara cafeaua verde Pentru a putea fi consumata, acest tip de cafea se prepara in mod diferit fata de cea clasica. Practic, nu se fierbe, nu se da in clocot. Cafeaua verde se infuzeaza cu apa incalzita timp de 5 minute, asemanator modului in care se prepara si ceaiul. La o cana de 200 de mililitri de apa sunt suficiente doua sau trei lingurite de cafea. Este bine sa se consume imediat sau in maximum 10 minute... [continuare]
10 preparate culinare de toamna care favorizeaza ingrasarea
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Preparatele culinare specifice toamnei sunt deseori responsabile cu debutul acumularii kilogramelor in plus in sezonul rece. Temperaturile in scadere cresc apetitul alimentar, iar petrecerea timpului liber in confortul propriei case favorizeaza abuzurile alimentare si sedentarismul. Pentru prevenirea ingrasarii in anotimpul rece este necesara adoptarea catorva precautii alimentare importante. Multe dintre preparatele culinare consumate frecvent pe timp de toamna sunt hipercalorice, cresc brusc aportul de grasimi saturate si pun in pericol atat sanatatea, cat si forma fizica. Preparate de toamna cu continut ridicat de calorii 1. Placintele semi-preparate Placintele semi-preparate sunt mai periculoase pentru silueta si sanatate decat cele pregatite in casa, din cauza aluatului procesat si a umpluturilor care abunda in grasimi trans si saturate. O singura placinta cumparata din frigiderul hypermarketulului poate contine pana la 1000 de calorii, pentru un gramaj... [continuare]
Idei de preparare si servire sanatoasa a alimentelor pe gratar in timpul verii
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Prepararea alimentelor pe gratar, o posibilitate accesibila tuturor pe timpul verii, are un impact puternic asupra calitatii hranei consumate. Metodele de gatit pe gratar au si ele mici secrete care menajeaza starea de sanatate si exclud aportul excedentar de grasimi si zaharuri, substante care predispun ingrasarii si imbolnavirii organismului. Din fericire, exista intotdeauna cai inteligente de a inlocui ingredientele greu digerabile si pline de calorii, cu alternative nutritive si sigure pentru mentinerea unei forme fizice optime. Carnea slaba, fructele, legumele si apa plata aromatizata cu felii de fructe sau de castravete transforma orice gratar intr-o sursa de nutrienti benefici, si nu de grasimi si calorii in exces. Avantajele pregatirii alimentelor pe gratar Toate tipurile de carne pregatite pe gratar ajung sa furnizeze mult mai putine grasimi atunci cand sunt consumate, deoarece straturile grase sunt topite de temperaturile ridicate si se scurg la... [continuare]
Buna ziua! va deranjez pentru urmatoarea situaţie: ieri dimineata si azi dimineata, sora mea a avut cate o repriza de varsaturi de culoare verde, fara a fi mancat nimic sau fara a avea urme de alimente in voma. din ceea ce am citit pe internet, se spune ca voma de culoare verde este semn de peritonita acuta si sunt putin speriata. Tin sa precizez ca nu acuza dureri abdominale sau alte simptome ale apendicitei sau peritonitei si nici recent, in ultimele luni, nu a acuzat astfel de dureri. Mai mentionez, deasemenea, ca inca de la nastere a avut probleme cu bila pentru care a si luat o perioada de timp tratament, iar in ultimele doua zile a si racit si a si mancat preparate din carne tocata, iar dimineata are senzatia de amar in gura. Va adresez aceasta intrebare deoarece pana la inceputul saptamanii viitoare nu as putea ajunge cu ea la un spital si vreau sa stiu daca e cazul sa ma ingrijorez de o peritonita in cazul ei (respectiv antecedente cu bila). Va multumesc! [continuare]
as vrea sa stiu daca a folosit cineva ceiul anti.adipos si daca chiar a dat rezultate,multumesc [continuare]
fructele - surse excelente de antioxidanti
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Afinele, coacazele, murele, zmeurele sunt considerate a fi cele printre cele mai specifice delicii naturale ale verii. Ele ne inspira in bucatarie, ne indeamna sa preparam cat mai multe prajituri, tarte, shake-uri naturale, inghetate, dulceturi si budinci. Iar daca ati avut placere de a le culege direct din gradina sau din mijlocul naturii, stiti deja cat de minunate sunt fructele proaspete. Ne imbie cu o aroma deosebita si ne amintesc, cu fiecare fructa ca... este vara! Dar acestea minuni colorate sunt mult mai mult decat ingrediente de sezon in preparatele noastre culinare. Ele sunt surse excelente de antioxidanti, de vitamine si minerale, de substante nutritive esentiale care stimuleaza sanatatea organismului si care ne pot ajuta sa cotracaram din timp anumite afectiuni, sa fim mai energici si mai sanatosi si sa ne bucuram din plin de acest sezon. Un studiu efectuat de catre specialistii in nutritie a evidentiat faptul ca doar o cana plina de astfel de fructe... [continuare]
Generalitati Moda fast-food, adoptata cu multa deschidere de tara noastra, reprezinta o tentatie aproape irezistibila pentru multi dintre noi. In ciuda avertismentelor cu privire la continutul ridicat de grasimi saturate, sare si zahar din aceste preparate accesibile si gustoase, consumatorii continua sa stea la rand pentru o portie de cartofi prajiti cu maioneza, care merg de minune cu un dublu cheeseburger aburind. Interesant este ca exista si alternative sanatoase la produsele fast-food tipice, unele dintre ele disponibile chiar si in aceste restaurante care nu duc niciodata lipsa de clienti. Reguli de reducere a numarului de calorii din fast-food Motivul principal al blamarii produselor de tip fast-food este continutul foarte mare de calorii goale, care nu furnizeaza organismului nutrienti esentiali, ci mai degraba grasimi, sodiu si zaharuri care conduc la ingrasare. Asadar, principala preocupare pe care trebuie sa o aveti cand luati masa intr-un restaurant fast-food... [continuare]
Remedii naturiste pentru cele mai frecvente boli
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Chimenul, cimbrul, ghimbirul, scortisoara, pot fi remedii naturiste pentru multe dintre bolile des intalnite si ajuta la ameliorarea a diverse probleme de sanatate. Inainte ca o persoana sa mearga la farmacie sau la cabinetul medicului, daca disconfortul de care sufera nu este serios, ar putea incerca tratamentul naturist. Bunicii de multe ori au apelat la ierburi si condimente pentru vindecarea afectiunilor comune, in plus, aceste remedii au fost testate in timp si s-a dovedit a fi sigure si eficiente. Cand pot fi utilizate remediile naturiste? - Tuse - Cimbrul contine doua componente cu proprietati expectorante, ceea ce-l face o alegere excelenta pentru persoanele care tusesc, au congestie nazala, durere in gat sau bronsita. Planta are puternice proprietati antimicrobiene. Pentru un ceai de cimbru se va adauga o lingura de cimbru uscat la o ceasca cu apa fierbinte. Se va lasa amestecul timp de 10 minute si se va strecura. Se vor bea maxim trei cesti... [continuare]
10 alimente care va protejeaza de soare
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Cei mai multi dintre noi considera ca protectia impotriva efectelor negative ale razelor de soare se face numai la exterior. Adevarul este ca si substantele nutritive sunt la fel de importante ca si lotiunile cu factor de protectie solara, intrucat acestea pot proteja din interior pielea de razele de tip UVB si UVA care cauzeaza cancerul. De ce aveti nevoie de protectie solara interna Radiatiile de tip UVB sunt cel mai des intalnite in timpul verii, intrucat acestea sunt cele care cauzeaza arsurile pielii, in prezent exista diverse filtre pentru acestea. Totusi, radiatiile de tip UVA sunt mai dificil de filtrat si pot penetra pielea pana la celulele bazale. Aceste raze pot distruge colagenul de la nivelul pielii si astfel pot sa apara ridurile. Cremele cu rol de protectie solara se aplica pe stratul exterior al pielii, epiderma care reprezinta doar aproximativ 20% din pielea care acopera corpul. Astfel ca 80% din derma va avea nevoie de o nutritie adecvata... [continuare]
Generalitati Te-ai apucat de dieta, poate chiar ai inceput sa slabesti, dar foamea nu-ti da pace? Visezi la platouri pline de mancare sau dulciurile din vitrina iti fac cu ochiul... esti gata sa abandonezi dieta? Nu mai e cazul! Va voi prezenta cateva trucuri simple pentru a scapa de senzatia chinuitoare de foame. Citricele, aliati de nadejde Mananca o jumatate de grepfrut inainte de masa sau bea un suc de portocale proaspat stoarse. Pe langa faptul ca te va hidrata, iti va oferi si necesarul de vitamina C din organism, ceea ce iti va intari sistemul imunitar. Renunta la hidratii de carbon Pentru a-ti controla foamea, renunta la hidratii de carbon. De fapt, aportul exagerat de zaharuri, mai ales al celor rafinate, permite eliminarea rapida a insulinei care favorizeaza depunerea lor sub forma de trigliceride. Din cauza acestor zaharuri rafinate, pancreasul secreta mai multa insulina pentru arderea zaharului consumat. Asadar, insulina produsa in exces... [continuare]
Ghid de sanatate a-z pentru sezonul rece
Autor: SfatulMedicului
Generalitati In sezonul rece, majoritatea persoanelor cauta cele mai bune remedii pentru tratarea afectiunilor de sezon (raceala, gripa, laringita etc). Aceasta atitudine nu este insa cea mai potrivita din punct de vedere al starii generale de sanatate; dupa cum spune un binecunoscut proverb: "este mai usor sa previi decat sa tratezi". Prevenirea dezvoltarii bolilor de sezon are in prim-plan intarirea sistemului imunitar si hranirea acestuia cu ingredientele potrivite, care sa ii asigure functionarea in conditii optime. Ghid de sanatate A - Z A Antioxidantii - vinul rosu, fructele si legumele colorate sunt toate bogate in antioxidanti care pot preveni aparitia gripei si a racelii; Aerul cald - un studiu german constatat ca cei care petrec o parte din timp intr-o camera cu aburi calzi de doua ori pe saptamana racesc mai greu si congestia nazala este redusa. Nu puteti beneficia de sauna? Si aburul fierbinte de la dus are acelasi efect. B B complex - grupul de vitamine... [continuare]
Ingrijirea pielii prin metode naturale
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Metodele naturiste reprezinta o tendinta de intoarcere la conceptele de baza in ingrijirea pielii, pe fondul faptului ca tot mai multe femei se conving de efectele nocive pe care substantele chimice din produsele cosmetice le pot avea asupra pielii. Majoritatea produselor cosmetice disponibile pe piata sunt mult prea agresive pentru ten si in loc sa rezolve aspectele pielii carora le sunt dedicate - cum ar fi ridurile sau acneea - mai degraba lasa tenul iritat si rosu. Din aceasta cauza s-a nascut dorinta femeilor de a opta pentru o abordare naturista a ingrijirii pielii. Alternativa ingrijirii naturiste a pielii Ingrijirea pielii cu produse care nu contin chimicale, ci doar ingrediente naturale pare sa fie ultima moda in cosmetica. Componentele acestor produse sunt blande si in acelasi timp eficiente, natura oferindu-ne o bogatie incomensurabila de ingrediente. Daca luati un produs cosmetic natural de pe raft si va uitati pe eticheta veti vedea... [continuare]
Cum sa scapati de pungile de sub ochi
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Te trezesti aratand mai obosita decat inainte de culcare? Colegii iti spun ca arati ca si cand ar fi timpul sa te duci in vacanta chiar in ziua reintoarcerii la serviciu? Daca raspunsul la aceste intrebari este unul afirmativ, cel mai sigur ai pungi sub ochi, ochii umflati sau ai cearcane. Acestea te pot face sa arati mai obosita si mai in varsta decat in realitate. Expertii in dermatologie si cosmetologie sustin ca nu este un lucru neobisnuit ca o persoana de 20-30 de ani sa aiba aceste probleme; mai mult, ei avertizeaza ca acest aspect se poate inrautati odata cu trecerea timpului. Chiar si specialistii in chirurgie plastica apeleaza la ajutor medical pentru a indeparta acest aspect, uneori chiar foarte devreme, la varsta de 30 de ani, si considera ca acest lucru le imbunatateste considerabil aspectul fizic. Ei spun ca imbunatatirea estetica este atat de clara, incat acum lumea nu ii mai intreaba daca au pierdut o noapte, sau de ce arata obositi cand de fapt... [continuare]
5 alimente ce trebuie incorporate in dieta
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Daca se doreste o imbunatatire a sanatatii si longevitatii trebuie introduse cinci alimente esentiale in dieta de zi cu zi. Cheia, afirma unii cercetatori, este pacalirea organismului, care odata cu inaintarea in varsta produce mai multe substante ce distrug celulele si mai putine celule noi, rezistente la cancere, imbatranire sau alte afectiuni. Aceste substante daunatoare sunt asa-numitii radicali liberi, un grup de atomi cu un numar impar de electroni foarte instabili si reactivi. Cand acesti radicali liberi patrund in ADN-ul uman cauzeaza la deteriorarea acestuia si determina aparitia unor celule cu un comportament anormal, precum cele canceroase. Ce este de facut? Organismul are deja un sistem de aparare reprezentat de antioxidanti, substante ce intrerup reactia de deteriorare a celulelor de catre radicalii liberi. Antioxidantii pot fi gasiti si in alimente, precum vitamina E, betacarotenul si vitamina C. Parerile cercetatorilor despre efectul antioxidant al... [continuare]
Ce trebuie sa mancati ca sa va vindecati
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Unii oameni au o sanatate excelenta si deseori acesta este meritul alimentelor pe care le consuma. A manca sanatos inseamna a alege mancarurile potrivite. Ceea ce consuma o persoana o poate ajuta la vindecarea mai multor boli, de aceea alegerile alimentare sunt foarte importante. Cereale Este indicat ca oricine sa consume sase grame de cereale pe zi. Pentru a face acest lucru poate manca 3 portii de cereale, cereale integrale, paine, orez, biscuiti sau paste. 30 de grame de paine contin aproximativ 30 de grame de cereale, atata timp cat acestea sunt integrale. Cerealele integrale furnizeaza cantitatea de cereale de care o persoana are nevoie, vitale pentru o stare buna de sanatate. Fibrele au un rol important in prevenirea constipatiei, mai ales daca alaturi de acestea se beau cantitati suficiente de lichide. Legumele Legumele trebuie sa fie consumate in fiecare zi. Este indicat ca acestea sa fie diverse. Scopul este sa fie incluse in mesele zilnice 2 sau... [continuare]
Alimente recomandate pentru artrita reumatoida
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Exista tot mai multe cercetari care au analizat relatia dintre nutritie, dieta si artrita reumatoida. Pana in prezent, nu s-au descoperit alimente care sa faca minuni si care sa trateze intr-un mod miraculos evolutia acestei boli. S-a constatat, insa, ca unele dintre persoanele care sufera de artrita reumatoida au o nutritie neadecvata. Milioane de oameni sunt afectati de aceasta conditie, iar durerile de articulatii le pot face mai dificila viata de zi cu zi. Medicamentele anti-reumatice de ultima generatie fac boala mai suportabila. Daca suferiti de artrita reumatoida nu trebuie sa omiteti un amanunt foarte important din planul de tratament al bolii - dieta dumneavoastra. In urma studiilor s-a demonstrat ca anumite alimente pot ameliora durerile cauzate de artrita. Care sunt alimentele pe care puteti sa le consumati pentru a ameliora durerile de articulatii - Seminte de in - sunt bogate in acizi grasi omega-3 care pot reduce inflamatia si durerile articulare.... [continuare]
DE CE NU REUSESC SA MAI SLABESC ,MANANC PUTIN ADICA DE APROAPE DOI ANI EU MANANC DOAR LEGIME SI FRUCTE.PAINEA ,PASTELE FAINOASE ,GRASIMILE NICI NU SE DISCUTA LE-AM ELIMINAT ACUM CATIVA ANI CAND AM INCEPUT SA SLABESC ,APROPO AM UITAT SA PRECIZEZ CA AM SLABIT APROAPE 30 DE KG ACUMA NU SUNT GRASA DOAR CA AS VREA SA MAI DAU JOS DE PE SOLDURI CAM 3KG DAR NU REUSESC .alimentatia mea este doar legume fructe probabil problema este ca beau cam multe ceaiuri(cel verde)dar din comert.O avea prea mult zahar!multumesc [continuare]
imi cer mii de scuze ca va deranjez si ca rog frumos sa nu treceti de mesajul meu poate ma puteti ajuta ,de vreo 5,6 luni de zile sunt tot timpul constipat ,daca nu as lua ceai verde ca sa ies as iesi cred ca-m la 3,4 zile,situatia nu sa agravat va rog frumos dati-mi un remediu sau chiar tre sa consult un medic ? cu stima si respect [continuare]
de cate ori mananc cruditati ( de ex. mere, salata verde ), ma balonez, usoare crampe, bolboroseli ), in general o senzatie acuta de disconfort.( nu am diaree ). din ce cauza am aceste probleme si exista vreun medicament ajutator ? vitaminele se gasesc in cruditati, toata lumea le recomanda dar neputandu-le consuma, ce-mi ramane de facut ? Nausia [continuare]
- « Pagina precedenta
- Pagina urmatoare »


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter