ingrijirea pacientilor cu toxiinfectie alimentara
Diferenta dintre gastroenterita virala si toxiinfectia alimentara
Din ArticoleGeneralitati Gastroenterita virala si toxiinfectia alimentara sunt doua afectiuni frecvent confundate, desi sunt diferite. Simptomele gastroenteritei virale Un pacient care sufera de gastroenterita poate dezvolta unul sau mai multe dintre urmatoarele simptome: • Diaree sau constipatie; • Febra; • Greata si varsaturi; • Crampe stomacale sau intestinale; • Scadere in greutate; • Artralgii (dureri articulare); • Mialgii (dureri musculare). Persoanele afectate dezvolta, de obicei, simptomele prezentate anterior in 24-48 de ore de la expunerea la virus. Majoritatea cazurilor de gastroenterita virala se rezolva in cateva zile. Cu toate acestea, simptomele pot persista chiar mai mult de 10 zile. Cu cat simptomele persista mai mult timp, cu atat mai repede trebuie consultat un medic pentru a exclude orice complicatie sau alte boli. Simptomele toxiinfectiilor alimentare Simptomele tipice ale toxiinfectiilor alimentare sunt: • Crampe stomacale; • Oboseala; •... [continuare]
Toxiinfectia alimentara, o boala frecventa vara
Din ArticoleGeneralitati Intoxicatia alimentara sau toxiinfectia alimentara este o afectiune cauzata de consumul de alimente sau bauturi contaminate cu microorganisme patogene cum sunt bacteriile, virusurile sau parazitii. In sezonul estival, din cauza zilelor toride, astfel de microorganisme se inmultesc foarte repede in alimentele perisabile, iar cand o persoana achizitioneaza de la vanzatorii ambulanti alimente precum gogosi, porumb, mici, gratar de pui, riscul de a manca un produs contaminat este foarte mare. Cazurile usoare de intoxicatie alimentara dureaza doar cateva ore, cel mult doua zile. Alte tipuri, precum botulismul sau forme de intoxicatie chimica, sunt grave si pot pune in pericol viata daca nu este administrat tratament medical. Manifestari Toxiinfectia alimentara se manifesta prin diaree, greata, varsaturi, dureri abdominale, insotite de cele mai multe ori de febra. Aceasta afectiune este des intalnita la copii, gravide si la pacienti cu un sistem imunitar... [continuare]
Ancheta la constanta dupa ce 100 de nuntasi au suferit o toxiinfectie alimentara
Din DiverseAutoritatea Judeteana de Sanatate Publica Constanta (AJSP) a demarat o ancheta, in cazul persoanelor care au participat la trei nunti organizate la un restaurant din Constanta si care au ajuns la spital cu toxiinfectie alimentara, transmite corespondentul NewsIn. [continuare]
Ce trebuie sa stii despre toxiinfectia alimentara
Din ArticoleIn sezonul estival sunt raportate cele mai multe cazuri de toxiinfectie alimentara. Temperaturile ridicate de afara, expunerea la soare a alimentelor, depozitarea necorespunzatoare a alimentelor, nerespectarea regulilor de igiena personala, toate acestea reprezinta oportunitati ideale de crestere si raspandire a bacteriilor si microorganismelor patogene, care pot ajunge din mancare direct in intestine si pot cauza manifestari precum: durere de cap, dureri de stomac, vertij, diaree, ameteli, crampe abdominale, stari de greata, varsaturi, senzatie de slabiciune. Bacteriile care provoaca toxiinfectie alimentara se regasesc cel mai frecvent in oua, carne, fructe de mare si produse lactate, desi nu este imposibil ca acestea sa-si gaseasca adapost si pe un numar mare de fructe si legume, precum salata, pepenii, radacinoasele, sau in alimente semi-preparate si gata ambalate. Expertii in sanatate considera ca bacteriile care provoaca toxiinfectie alimentara nu pot fi eliminate complet... [continuare]
Mai multe fete din lotul national de junioare la volei au ajuns la spital cu toxiinfectie alimentar
Din DiverseUn numar de 13 sportive din lotul national de junioare la volei au fost internate, miercuri seara, la Spitalul de Boli Infectioase Baia Mare, dupa ce au suferit o toxiinfectie alimentara. [continuare]
Toate cele 13 voleibaliste care au suferit o toxiinfectie alimentara au fost externate din spital
Din DiverseToate voleibalistele din lotul national de junioare care au fost internate in Spitalul de Boli Infectioase din Baia Mare, fiind diagnosticate cu toxiinfectie alimentara, au fost externate din spital pana vineri dimineata. [continuare]
Toxiinfectie alimentara
Din Dictionar Termeniinfectie digestiva contractata prin ingestia de alimente contaminate cu diferite bacterii si cu toxinele lor. Cauze - toxiinfectiile alimentare survin de cele mai multe ori in colectivitate. Alimentul in cauza este in principal oul, ori un preparat care contine oua (produse de patiserie, inghetata), sau produsele lactate facute din lapte crud sau insuficient fiert, mezelurile si molustele. Germenii responsabili de cele mai multe ori sunt salmonellele zise minore (salmonella enteritidis), mai rar shigellele, Campylobacter, clostridium perfringens si yersinia. Se intampla ca infectia sa fie provocata de alimente contaminate cu enterotoxina (toxina care actioneaza asupra intestinului) unui stafilococ, de cele mai multe ori plecand de la o leziune cutanata a mainii (panaritiu) bucatarului. Simptome si tratament - Simptomele care survin la aproximativ 10 ore dupa ingestie, constau intr-o febra, dureri abdominale, o diaree si o oboseala care pot dura cateva zile. Evolutia... [continuare]
Lipsa scaunului dupa toxiinfectie alimentara?
Din ComunitateBuna ziua!Am facut toxiinfectie alimentara din cauza unui aliment infestat.In decurs de 7 ore am vomitat si am avut scaun de peste 10 ori.Dupa trei pastile de Ercefuryl diaria s a oprit.Am avut febra pana in 38 doua zile,plus dureri musculare,frisoane.Am urmat 5 zile de tratament dar nu am mai avut de loc scaun.Este normal acest lucru? [continuare]
Toxiinfectie alimentara?
Din ComunitateBuna ziua, Acum 11 zile, in 26 octombrie cred ca am facut toxiinfectie alimentara.Din 26 in 29 tot ce mancam varsam.Numai ceaiul de menta il puteam bea si foarte putin.In 29 seara am reusit sa mananc doua banane si cativa biscuiti.Doua zile mi-a mers burta iar pe urma am fost constipata.Am facut si febra dar nu mare. De atunci nu am mai mancat absolut nimic prajit sau gras.In acele 4 zile am slabit 2kg. Problema e ca si acum,dupa 11 zile am stari de greata,azi dimineata am varsat,nu mai suport unele alimente,am temperatura tot 37.5 - 38 si sunt tot obosita. Ce ar putea fi?Ce pot face?E nasol sa mananc ceva si pe urma sa tot simt greata, mi-e si groaza sa mananc. [continuare]
Toxiinfectie alimentara
Din Comunitatece alimenta are voie sa manince un copil ce a facut o usoara toxiinfectie alimentara?(fara varsaturi si fara diaree doar durere de burtica) [continuare]
Ingrijirea pacientilor muribunzi
Din ArticoleGeneralitati In ultimele zile de viata pacientii vor primi tratamente in scopul controlarii si ameliorarii simptomelor. Aceste tipuri de tratamente sunt denumite ingrijiri paliative. Tratamentele paliative pot fi aplicate si pacientilor care nu prezinta boli incurabile ca in cazul artritei reumatoide. Scopul tratamentelor paliative urmareste mentinerea confortului si calitatii vietii, indiferent daca boala este tratabila sau nu. In functie de preferinte, tratamentul paliativ poate fi asociat altor tratamente care prelungesc viata sau vindeca boala. Ingrijirea pacientilor muribunzi poate fi facuta acasa, la spital sau intr-un sanatoriu. O alta alternativa o constituie ingrijirea in cadrul unui azil, care asigura ingrijiri paliative sau suport emotional si spiritual pacientilor cu boli in stadiu terminal. Medicul specialist poate continua ingrijirea pacientilor si orientarea lor catre alte alternative terapeutice. Familia, prietenii si medicul specialist sunt cei care pot asigura... [continuare]
Toxiinfectia alimentara - alimentele care cresc riscul de imbolnavire
Din ArticoleGeneralitati Toxiinfectiile alimentare sunt cauzate de consumul de alimente sau bauturi care contin toxine, bacterii, virusuri sau paraziti daunatori. In timp ce multe alimente contin organisme potential daunatoare, acestea sunt de obicei distruse in timpul prepararii termice. Cu toate acestea, depozitarea inadecvata a alimentelor, dar si igiena necorespunzatoare a mainilor pot determina contaminarea. Femeile gravide, copiii, persoanele in varsta si cele care sufera de boli cronice prezinta un risc crescut de a dezvolta intoxicatii alimentare. O toxiinfectie alimentara poate fi inconfortabila dar majoritatea oamenilor se recupereaza in cateva zile fara un tratament medicamentos. Simptome ale toxiinfectiei alimentare Simptomele pot varia in functie de sursa de contaminare. Acestea pot fi de la usoare la severe: - dureri abdominale si crampe abdominale; - diaree; - dureri de cap usoare sau severe; - varsaturi; - febra; - frisoane; - slabiciune si oboseala; - greata; - dureri... [continuare]
Cum prevenim toxiinfectia alimentara provocata de consumul de oua
Din ArticoleGeneralitati Ouale trebuie sa fie depozitate in mod corespunzator, in scopul de a se evita aparitia anumitor boli sau a intoxicatiei alimentare. Multe frigidere sunt dotate cu suporturi speciale pentru oua, care se afla pe usa frigiderului. In realitate, aceste rafturile nu sunt recomandate pentru pastrarea oualor, deoarece usa este cea mai calda locatie din interiorul frigiderului. Cele mai bune modalitati de a pastra ouale Uitati de acele dispozitive special concepute pentru depozitarea oualelor in frigider si urmati in schimb, urmatorii pasi: Pastrati ouale in cutia lor de carton originala si asezati-le in cea mai rece parte a frigiderului. Verificati data de expirare. In cazul in care este depasita, este important sa le aruncati. Daca aveti mai multe oua decat stiti ca puteti sa consumati intr-un anumit interval de timp, congelati-le. Ouale se vor pastra pana la un an in cazul in care sunt congelate. Turnati ouale intr-un vas conceput pentru... [continuare]
Boala alzheimer: ingrijirea pacientului
Din ArticoleGeneralitati Boala Alzheimer este cea mai frecventa si importanta afectiune neurodegenerativa avand un imens impact social in viata de zi cu zi. Mentionam prezenta atrofiei cerebrale difuze care este invariabil asociata cu dementa odata cu trecerea anilor, remarcandu-se modificari patologice tipice mai ales in cazul bolii Alzheimer. De asemenea rata atrofiei cerebrale in special de la nivelul hipocampului si prii mediale a lobului temporal este accelerat in fazele timpurii ale bolii Alzheimer si studiile efectuate prin IRM pot identifica indivizi care pot dezvolta mai tarziu boala.Una din 8 persoane care au trecut de varsta de 65 ani sufera de boala Alzheimer, o forma grava de dementa. Prin ce se diferentiaza comportamentul persoanelor in varsta care sufera de Alzheimer fata de comportamentul celor in varsta, dar sanatoase? Va prezentam cateva semne de avertizare, care ajuta la diagnosticarea din timp a bolii. Semne de avertizare Simptomatologia clinica are de obicei un... [continuare]
Ingrijirea pacientului cu alzheimer
Din ArticoleDespre Alzheimer Boala Alzheimer este cea mai intalnita forma de dementa, cuprinzand o serie de simptome cum ar fi pierderea progresiva a memoriei, pierderea rationamentului si a capacitatii decizionale, schimbari ale starii de spirit si comportamentului. Alte forme de dementa sunt: dementa vasculara, boala Creutzfeldt-Jakobs, dementa fronto-temporala, dementa din cadrul bolii Parkinson, dementa toxica, forme ce au simptome asemanatoare, cauzate de degenerarea progresiva si ireversibila a celulelor nervoase de la nivelul creierului. Stadii Boala Alzheimer progreseaza treptat, in evolutia sa distingandu-se trei stadii: Stadiul usor in care simptome precum dezorientarea temporo-spatiala, tulburarile de memorie de scurta durata, scaderea concentrarii la serviciu, trec neobservate sau sunt puse pe seama varstei. Acest stadiu este cel mai important pentru punerea diagnosticului si pentru inceperea tratamentului in vederea maximizarii succesului terapeutic. Stadiul intermediar... [continuare]
8 mituri despre toxiinfectia alimentara
Din ArticoleGeneralitati Stiti cum trebuie sa procedati pentru a va proteja pe dvs. si familia dvs. de intoxicatiile alimentare? Potrivit studiilor, 82% din populatia Statelor Unite sustine ca prepara mancarea in conditii de maxima siguranta, si cu toate acestea aproximativ 80% din populatia acestei tari sufera cel putin o data de intoxicatie alimentara intr-un an. De la salmonella, la E.coli si listeria, intoxicatia alimentara poate afecta orice persoana. Aceste focare de infectie pot fi prevenite prin adoptarea unei igiene corporale corespunzatoare, dar si prin preparea alimentelor in conditii de siguranta, fapt ce presupune: vesela, tacamuri curate, spalarea mainilor si a produselor alimentare ce urmeaza sa fie gatite. Experti in domeniul sanitar si alimentar avertizeaza oamenii asupra miturilor existente si ofera sfaturi pentru prevenirea toxiinfectiilor alimentare. Intoxicatia alimentara: mituri 1. Mit: Principala cauza a intoxicatiilor alimentare este maioneza. Adevar: ... [continuare]
Sfaturi pentru ingrijirea pacientilor cu boala alzheimer
Din ArticoleDespre Boala Alzheimer A avea in ingrijire o persoana cu Boala Alzheimer, sau cu un alt tip de dementa, poate fi un traseu lung, stresant si dificil din punct de vedere emotional. Dar trebuie sa stii ca nu esti singur in aceasta lupta. La fiecare 3 secunde, cineva, la nivel global, dezvolta acest tip de afectiune. In prezent, la nivel mondial, in statistici exista peste 50 de milioane de persoane care sufera de dementa, aceasta fiind, totodata, a cincea principala cauza a decesului. Conform statisticilor, se asteapta ca la fiecare interval de 20 de ani aceste numere sa se dubleze. In Romania, aceasta maladie afecteaza intre 270.000 - 300.000 de persoane diagnosticate, la care se adauga cei nediagnosticati sau ingrijiti de familie. Asistenta de care au nevoie aceste persoane este, adesea, coplesitoare. Pe masura ce abilitatile cognitive, fizice si functionale ale unei persoane dragi se diminueaza, este usor sa te simti inghitit de un val de suprasolicitate fizica si... [continuare]
Ingrijirea pacientilor care au cateter urinar
Din ArticoleGeneralitati Cateterul urinar este un tub flexibil de plastic folosit pentru drenarea urinei din vezica in cazul imposibilitatii de a urina. Un medic va introduce cateterul in vezica prin uretra. O data introdus cateterul in vezica urinara un mic balon este umflat pentru a-l mentine in pozitie. Cateterul permite drenarea urinei din vezica urinara intr-o punga atasata de coapsa. Un cateter urinar devine necesar in urma mai multor probleme medicale cum ar fi: prostata marita, imposibilitatea de a urina sau dupa o interventie chirurgicala la nivelul pelvisului sau cailor urinare. De asemenea un cateter urinar este instalat daca partea inferioara a corpului este paralizata. Ingrijirea cateterului Este recomandata spalarea pe maini, atat inainte cat si dupa intrarea in contact cu cateterul. Sfatul medicului trebuie urmat intocmai. Pacientul trebuie sa se asigure ca urina curge in punga de drenaj si ca tubul sa nu fie rasucit sau blocat. Este de asemenea recomandat sa se... [continuare]
Ingrijirea pacientilor muribunzi
Din ComunitateDomnule Profesor Doctor Florin Mihaltan, am 29 de ani si fumez de aproximativ 15... cu scurte pauze, ultima pauza a fost vara trecuta timp de 3 luni... V-am urmarit la Eugenia Voda pe TVR... Sincer, m-ati convins ca trebe sa fac ceva cu fumatul asta pana nu e prea tarziu... Caut o solutie mai la indemana omului de rand pentru renuntarea la fumat. Astept cu nerabdare sfatul dumneavoastra. Cu respect! [continuare]
Ingrijirea pacientilor care au cateter urinar
Din ComunitateAm si o intrebare sunt insarcinata am 36 saptanani si mi-au scazut trombocitele la 103000 din ce cauza si ce risc poate fii?Poate afecta copilul pls vreau sa imi raspundeti. [continuare]
Otravire sau toxiinfectie alimentara?
Din ComunitateBuna seara! Ieri am mancat la cineva care nu prea ma suporta si astazi la fel. Pe ziua de ieri lucruri mai iesite din comun am mancat un jeleu de cola facut de mine cu gelatina insa doar o lingura, apoi l-am aruncat deoarece nu mi-a placut, astazi am baut o cola la sticla de sticla. Insa durerile le am de ieri, poate chiar de acum doua zile. Ce credeti, m-a otravit persoana la care am mancat? Simptome am: forfoteli de burta, stare de greata si imi vine sa vomit si spasme musculare. Am caut pe google si zicea ceva de otrava de sobolani. [continuare]
Intoxicatia alimentara cu salmonella
Din ArticoleGeneralitati Intoxicatia sau toxiinfectia alimentara cu Salmonella este o infectie bacteriana cauzata de o varietate de tipuri ale bacteriei Salmonella. Intoxicatia alimentara cu Salmonella se transmite de la fecalele persoanelor infectate sau animale, prin alimente si bauturi. Alimentele obisnuite contaminate cu bacteria Salmonella includ ouale si carnea de pasare insuficient gatite. Cu toate acestea, orice alimente pot fi infectate cu bacterii de Salmonella in cazul in care acestea sunt manipulate de catre o persoana bolnava care nu isi spala mainile sau in cazul in care alimentele intra in contract cu alte produse alimentare deja contaminate. In urma toxiinfectiei alimentare cu Salmonella poate sa apara iritatia si inflamatia tractului digestiv, ceea ce determina dureri abdominale, greata, febra si diaree. Intoxicatia alimentara cu Salmonella poate sa declanseze complicatii grave la persoanele cu un sistem imunitar slabit, din cauza diverselor boli cum ar fi HIV/SIDA,... [continuare]
Intoxicatia alimentara
Din ArticoleCe este intoxicatia alimentara Intoxicatia alimentara (toxiinfectia alimentara) este o afectiune datorata consumului de alimente sau bauturi contaminate cu microorganisme patogene precum bacteriile, virusurile sau parazitii. Cum sunt contaminate alimentele Alimentele pot fi contaminate prin urmatoarele metode: - pe parcursul procesului de preparare. In mod normal organele si tesuturile animale pot fi colonizate de diferite tipuri de microorganisme (in special la nivelul intestinelor), astfel ca acestea pot contamina persoana care manevreaza carnea - pe parcursul cresterii si anume in cazul fructelor si legumelor, care pot fi contaminate mai ales daca sunt folosite ingrasamintele naturale sau daca este folosita irigatia cu apa dintr-o sursa contaminata - in timpul procesului de preparare al alimentelor si anume in cazul persoanelor care sunt purtatoare a unui tip de microorganism (de exemplu stafilococ) sau in cazul persoanelor bolnave, care de asemenea pot contamina... [continuare]
De ce apar si cum previi toxiinfectiile alimentare
Din ArticoleToxiinfectia alimentara este o problema de sanatate frecventa, care afecteaza milioane de persoane, la nivel mondial, in fiecare an. Este cauzata de consumul de alimente sau de bauturi care sunt infestate cu bacterii, virusuri sau paraziti. In peste 70% din cazuri, bacteriile sunt vinovate de aparitia infectiei. Cele mai multe toxiinfectii sunt cauzate de Norovirus, Campylobacter, Clostridium perfringens, E. Coli si Salmonella. In functie de agentul vinovat de aparitia toxiinfectiei, simptomele pot aparea la un interval de doua-trei ore de la ingerarea alimentului infestat, cat si mai tarziu (intre 12 si 48 de ore). Astfel, in cazul intoxicatiei cu Campylobacter (in urma consumului de carne de pui, lactate nepasteurizate) manifestarile apar la 2-5 zile de la ingestie, in cazul celei cu Norovirus la un interval de 12- 48 de ore, la cea cu Staphylococcus aureus in 1-6 ore de la infestare, iar la intoxicatia cu E. Coli la u [continuare]
Toxiinfectia in urma careia 9 copii din targoviste au fost internati a fost provocata de salmonela
Din DiverseAnalizele coprobacteriologice realizate la persoanele internate de la Gradintia nr. 2 din Targoviste au indicat o toxiinfectie alimentara provocata de salmonela, trei dintre persoanele spitalizate fiind externate pana vineri, transmite corespondentul NewsIn. [continuare]
Ancheta intr-o localitate din vaslui, dupa ce patru copii au facut o forma grava de toxiinfectie
Din DiverseAutoritatea de Sanatate Publica (ASP) Vaslui a demarat o ancheta epidemiologica, in orasul vasluian Murgeni, dupa ce opt membri a doua familii au facut toxiinfectie alimentara, patru copii, cu varste intre un an si zece ani, fiind internati in spital, cu o forma mai grava. [continuare]
Dsv bihor acuza directia de sanatate ca a anuntat cu intarziere toxiinfectia care a omorat o fetita
Din DiverseReprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Bihor acuza Directia de Sanatate Publica de faptul ca a sesizat aparitia focarului de toxiinfectie alimentara, de pe urma careia s-au imbolnavit 10 persoane, iar o fetita de cinci ani a murit, cu o intarziere de doua zile. [continuare]
Intoxicatie alimentara
Din Dictionar Termeniinfectie digestiva contractata prin ingestia de alimente contaminate cu diferite bacterii si cu toxinele lor. Cauze - toxiinfectiile alimentare survin de cele mai multe ori in colectivitate. Alimentul in cauza este in principal oul, ori un preparat care contine oua (produse de patiserie, inghetata), sau produsele lactate facute din lapte crud sau insuficient fiert, mezelurile si molustele. Germenii responsabili de cele mai multe ori sunt salmonellele zise minore (salmonella enteritidis), mai rar shigellele, Campylobacter, clostridium perfringens si yersinia. Se intampla ca infectia sa fie provocata de alimente contaminate cu enterotoxina (toxina care actioneaza asupra intestinului) unui stafilococ, de cele mai multe ori plecand de la o leziune cutanata a mainii (panaritiu) bucatarului. Simptome si tratament - Simptomele care survin la aproximativ 10 ore dupa ingestie, constau intr-o febra, dureri abdominale, o diaree si o oboseala care pot dura cateva zile. Evolutia... [continuare]
Institutul de fono-audiologie si chirurgie functionala o.r.l. prof. dr. dorin hociota
Din SpitaleServicii medicale - chirurgie clasica ORL si cervico-faciala - oncochirurgie ORL si cervico-faciala - video-chirurgie endoscopica nazala, faringiana, laringiana, esofagiana si traheala - urgente O.R.L. (insuficiente respiratorii acute, traumatologie, corpi straini, hemoragii, supuratii) - chirurgie LASER - chirurgie plastica si reparatorie a fetei si gatului - chirurgia supuratiilor otice, cofochirurgie (sectie unica de profil in tara) - interventii din chirurgia stapedovestibulara pentru tratamentul otosclerozei, osteogenezei imperfecte - metode operatorii timpanoplastice pentru tratamentul sechelelor postotitice, posttraumatice si al malformatiilor urechii medii - procedee chirurgicale pentru supleerea disfunctiei tubare, pentru tratamentul otitei seroase si otitei adezive - diagnostic video-endoscopic si video-stroboscopic - evaluare diagnostica a afectiunilor laringelui prin metode obiective: analiza computerizata a vocii si a vorbirii - tratament foniatric al... [continuare]
Spitalul de ftiziopediatrie
Din SpitaleServicii medicale - institut de fonoaudiologie - chirurgie functionala ORL - pneumoftiziologie - oncochirurgie ORL - video-chirurgie endoscopica nazala, faringiana, laringiana, esofagiana si traheala - urgente O.R.L. (insuficiente respiratorii acute, traumatologie, corpi straini, hemoragii, supuratii) - chirurgie LASER - chirurgie plastica si reparatorie a fetei si gatului - chirurgia supuratiilor otice, cofochirurgie (sectie unica de profil in tara) - interventii din chirurgia stapedovestibulara pentru tratamentul otosclerozei, osteogenezei imperfecte - metode operatorii timpanoplastice pentru tratamentul sechelelor postotitice, posttraumatice si al malformatiilor urechii medii - procedee chirurgicale pentru supleerea disfunctiei tubare, pentru tratamentul otitei seroase si otitei adezive - diagnostic video-endoscopic si video-stroboscopic - evaluare diagnostica a afectiunilor laringelui prin metode obiective: analiza computerizata a vocii si a vorbirii -... [continuare]
- « Pagina precedenta
- Pagina urmatoare »
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter