Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

gatitul corect

Alimentatia corecta a copiilor

Alimentatia corecta a copiilor

Actualizat la data de: 27 Septembrie 2022

Dr. Mihaela Posea
Medic specialist Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Generalitati Regimul alimentar sanatos al copiilor este cel care furnizeza o cantitate adecvata de nutrienti, in proportii corespunzatoare si care este perfect adaptat etapei de dezvoltare in care se incadreaza copilul. Dar regim alimentar sanatos nu este doar despre calitatea alimentelor pe care le mancam, este si despre: -  a acorda timp pentru a servi masa, a constientiza cand iti este foame si cand esti satul; - a planifica ce sa mananci si a implica si pe altii in acest lucru dar si in prepararea mancarurilor; - a te bucura de mancare, traditiile culturale si alimentare putand fi integrate in stilul alimentar sanatos; - a manca impreuna cu cei apropiati.  Dieta nou-nascutilor si sugarilor sub 4 luni In primele 4-6 luni de viata, specialistii recomanda ca dieta sugarilor sa fie bazata in special (daca nu chiar in exclusivitate) pe laptele matern (sugarul hranit prin alaptare la san) sau pe formule de lapte suplimentate cu nutrienti care sa se adapteze nevoilor si... [continuare]

Diareea la copiii mai mici de 11 ani

Diareea la copiii mai mici de 11 ani

Actualizat la data de: 10 Aprilie 2023

Dr. Cora Balaban-Popa
Medic specialist neonatolog

Diareea la copii Imediat ce apare diareea la copil, este importanta prevenirea deshidratarii. Solutiile de rehidratare orala sunt folosite pentru preventia sau corectarea deshidratarii la copiii mici. Solutiile de rehidratare contin un amestec exact de sare, glucoza, potasiu si alte minerale ce ajuta la inlocuirea fluidelor organismului pierdute prin diaree. Este indicat ca aceste solutii sa fie tinute la indemana, astfel incat in cazul in care copilul are diaree sa poata fi inceput tratamentul cat mai precoce. Solutiile de rehidratare ajuta la preventia deshidratarii, dar nu vor opri diareea. Cantitatea de solutii de rehidratare depinde de gradul de deshidratare al copilului. Cu cat deshidratarea este mai severa, cu atat va fi nevoie de o cantitate mai mare de solutii. Nou nascuti si copii mai mici de 1 an Nu se va astepta pana cand apar semne de deshidratare pentru a incepe inlocuirea lichidelor pierdute: - cand copilul este alaptat natural, se va continua alaptarea la... [continuare]

Alzheimer

Alzheimer

Actualizat la data de: 21 Decembrie 2018

Dr. Ovidiu Balaban-Popa
Medic specialist psihiatru

Generalitati Boala Alzheimer este o boala degenerativa ce afecteaza zone ale creierului ce controleaza memoria, inteligenta, capacitatea de judecata, limbajul si comportamentul. Aceasta boala reprezinta forma cea mai comuna de declin mental sau dementa la persoanele in varsta. Boala Alzheimer este o afectiune mai grava decat pierderea moderata a memoriei care apare la persoanele in varsta. Aceasta boala se asociaza si cu tulburari de comportament, de personalitate, pierderea abilitatii de a gandi corect si abilitatii de a efectua activitatile zilnice. Persoanele apropiate, de obicei membrii familiei observa modificarile la inceput, desi aceste modificari pot fi sesizate si de catre bolnavi. Factori de risc Varsta inaintata este factorul de risc cel mai important. Alti factori de risc pentru dezvoltarea bolii Alzheimer sunt: - istoricul familial de Alzheimer, in special daca boala a aparut la rudele de gradul I (mama, tata, frati) si a aparut la mai multi membrii ai familie; -... [continuare]

Patru reguli de respectat cand prepari masa copiilor

Patru reguli de respectat cand prepari masa copiilor

Actualizat la data de: 09 Martie 2021

Dr. Cora Balaban-Popa
Medic specialist neonatolog

Generalitati Principiile unei alimentatii corecte pentru copii par simple: fructe si legume zilnic, carne slaba, putine dulciuri, fara mezeluri si fara semipreparate. Dar chiar si asa, in dieta celor mici pot aparea carente. Iata cateva aspecte la care trebuie sa fii atent daca vrei ca masa celor mici sa fie gustoasa si sanatoasa. Nu inlocui laptele cu suc Sucul natural preparat acasa este plin de vitamine. Ai grija insa la cantitate! Unul din cinci copii cu varste intre trei si sase ani sufera de carenta de calciu. Cauza principala este consumul prea mare de sucuri in detrimentul celui de lapte. De aceea, include cat mai multe lactate in meniu. Nu-i plac? Da-i laptele cu cacao, „ascunde-l” in orez cu lapte sau in gris cu lapte. Daca iaurtul simplu nu i se pare destul de gustos, atunci amesteca-l cu fructe, pune smantana in supe si strecoara branza in toate sandvisurile pe care i le dai la pachet. Tine cont si de faptul ca alte surse de calciu pot fi cerealele fortificate... [continuare]

Aerofagia

Aerofagia

Actualizat la data de: 25 Septembrie 2024

Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna

Generalitati Aerofagia este o conditie medicala provocata de inghitirea aerului, in special in timpul mesei, care induce o neplacuta senzatie de disconfort digestiv. Aerul ajuns in stomac produce o serie de complicatii, precum balonarea, eructatiile, durerile abdominale sau flatulenta. Tratamentul consta, in principal, in adoptarea unei conduite alimentare corecte. Cauze Aerofagia se traduce liber prin sintagma a manca aer. Desi suna bizar la prima vedere, este in general, asociata cu modul in care o persoana mananca, vorbeste in timpul mesei sau ingurgiteaza hrana prea rapid. Patrunderea aerului in tractul gastrointestinal se mai poate petrece si prin consumul de bauturi acidulate, mestecatul gumei si fumat. Exista si o serie de afectiuni care pot fi asociate cu aerofagia, precum deficitele cognitive la nastere, care determina adoptarea unui comportament anormal si lipsa unei coordonari corecte intre inghitire si respiratie. In acest caz, aerofagia poate fi tratata cu... [continuare]

Alimentatia corecta in bolile hepatice

Alimentatia corecta in bolile hepatice

Actualizat la data de: 30 Octombrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Functiile ficatului Ficatul este un organ cu multiple functii in economia organismului. O parte din aceste functii sunt legate de metabolismul energetic (ficatul jucand un rol cheie in transformarea nutrientilor in surse energetice). Bolile hepatice (cum ar fi hepatitele, ciroza) pot influenta in mod dramatic functionarea corecta a organului, acest lucru avand repercusiuni asupra intregului organism (care astfel ajunge sa fie privat de o gama larga de nutrienti esentiali). Ficatul primeste o mare parte din nutrientii absorbiti si vehiculati in sistemul circulator. Acestia sunt depozitati sau sunt transformati astfel incat sa poata fi utilizati imediat de organism (in functie de nevoi). In acelasi timp, ficatul indeplineste si un rol de detoxifiere generala a organismului. Toate aceste functii sunt mult diminuate in prezenta unor afectiuni ale organului. Dieta hepatoprotectoare Prin adoptarea unei diete corespunzatoare, pacientul cu diverse hepatopatii poate evita instalarea... [continuare]

4 beneficii ale uleiului de macadamia. cum se foloseste corect

4 beneficii ale uleiului de macadamia. cum se foloseste corect

Actualizat la data de: 25 Iunie 2019

Autor: SfatulMedicului

Uleiul de macadamia, similar cu uleiul de masline Uleiul de macadamia este un lichid limpede, galben deschis, care provine prin procesul de presare a nucilor de macadamia. Acest ulei este sanatos atunci cand este folosit pentru gatit si pot exista, de asemenea, beneficii pentru sanatate si prin folosirea sa in stare pura pentru hidratarea pielii si ingrijirea parului. Nucile de macadamia cresc in arborii cu aceeasi denumire, care sunt originari din zonele subtropicale ale Australiei. Similar cu uleiul de masline, uleiul de macadamia se mentine in stare lichida la temperatura camerei. Uleiul de macadamia este extrem de bogat in substante nutritive, inclusiv acizi grasi sanatosi, dar si potasiu. Din acest motiv, multi oameni folosesc uleiul de macadamia pentru beneficiile sale pentru sanatate. Utilizarea sa este variata, fiind folosit atat la gatit, cat si pentru diferite metode de infrumusetare. Modalitati de utilizare si beneficiile uleiului de macadamia Prepararea... [continuare]

Cum sa recunoasteti corect simptomele osteoartritei

Cum sa recunoasteti corect simptomele osteoartritei

Actualizat la data de: 27 Septembrie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Osteoartrita, cel mai comun tip de artrita, apare la o rata crescuta in randul persoanelor de peste 60 de ani si prezinta simptome distincte fara de alte forme de artrita. Prin urmare, un bun control al bolii, printr-un tratament corespunzator, presupune cunoasterea acestor diferente. Ce este osteoartrita Osteoartrita presupune acoperirea oaselor afectate cu cartilaj si ingrosarea, respectiv deformarea lor, ceea ce conduce la o mobilitate scazuta a articulatiei. Inflamatia constanta de la acest nivel este precedata de o eroziune graduala a cartilajului care acopera osul unei articulatii. Aceast tip foarte frecvent de atrita afecteaza in general persoanele varstice, fiind o boala inflamatorie evolutiva a articulatiilor. Osteoartrita apare mai des la femei, insa exista si o forma de osteoartrita juvenila, care afecteaza copiii. Varsta si obezitatea sunt cei doi factori majori de risc pentru osteoartrita. Din acest motiv, specialistii in medicina estimeaza ca... [continuare]

Mi se pare totusi o cantitate foarte mare de alimente, probabil ca se mananca f putin din fiecare. Si ce parere aveti de margarina, nu e mai bine sa folosesti unt , cam 20gr/zi, ca margarina...nu prea are faima buna! [continuare]

5 motive de a include cartofii in dieta

5 motive de a include cartofii in dieta

Actualizat la data de: 06 Septembrie 2011

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Majoritatea oamenilor consuma in jur de 140 kg de cartofi pe an. Cu toate acestea, cartoful nu este considerat o leguma cu prea multe valori nutritive. Cartofii (gatiti la cuptor) pot fi inclusi in planurile de dieta pentru slabit, intrucat acestia chiar ofera organismului multe beneficii nutritionale. Mult mai importanta pentru sanatate este modalitatea in care acestia sunt gatiti. Atunci cand sunt preparati in mod corect, cartofii reprezinta o sursa relativ ieftina de substante hranitoare esentiale pentru orice persoana. Argumente pro pentru a consuma cartofi Iata cateva motive pentru a introduce cartofii ca parte a unei diete sanatoase: - cartofii sunt bogati in potasiu - potasiul este un electrolit important pentru pastrarea echilibrului apei si fluidelor din celulele organismului. De asemenea, potasiul joaca un rol important in functionarea optima a sistemului nervos si contractia muschilor din corp, inclusiv a inimii. Desi [continuare]

Alimente esentiale pentru oase puternice

Alimente esentiale pentru oase puternice

Actualizat la data de: 06 Iulie 2018

Autor: SfatulMedicului

Importanta dietei bogate in calciu Daca veti consuma alimentele corecte este mai usor ca niciodata sa va imbogatiti dieta cu calciu, vitamina D si nutrienti esentiali! In cazul in care sunteti unul din pacientii diagnosticati cu osteoporoza, deja sunteti constient probabil de importanta dietei in prevenirea agravarii conditiei dumneavoastra de sanatate. Ce este osteoporoza? Osteoporoza reprezinta de fapt o boala in care oasele au devenit foarte fragile si nu sunt capabile sa isi mai indeplineasca functiile in mod corespunzator. Ca urmare, daca sunt solicitate mai mult ca de obicei, se rup. Uneori sunt atat de afectate, incat nici nu este cazul suprasolicitarilor, arhitectura lor fiind foarte grav modificata si ele se taseaza sau se fractureaza spontan (cum este cazul corpilor vertebrali, cel mai adesea). De ce apare osteoporoza ? Oasele scheletice au la suprafata os compact puternic, iar la interior contin tesut osos, colagen, saruri minerale si calcice, avand un aspect... [continuare]

Dieta cu continut scazut de potasiu

Dieta cu continut scazut de potasiu

Actualizat la data de: 12 Noiembrie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Potasiul este un mineral care se gaseste in multe alimente. Acesta ajuta inima sa bata regulat, contribuie la mentinerea echilibrului de lichide in organism si permite functionarea corecta a muschilor si a nervilor. Corpul uman are nevoie in mod natural de potasiu, pentru a desfasura mai multe functii, printre care si contractia corespunzatoare a muschilor cardiaci. Rinichii sunt principalele organe care se ocupa de controlul nivelului de potasiu din sange. Persoanele care utilizeaza anumite medicamente sau cele care sufera de boli renale cronice, trebuie sub indrumarea medicului, sa limiteze cantitatea de potasiu din dieta lor, pentru a pastra valorile normale ale acestui mineral. De ce trebuie sa reduceti potasiul din dieta? In mod normal, nivelul de potasiu din organism este echilibrat prin consumul de alimente care contin acest mineral. Excesul de potasiu este eliminat prin urina. Totusi, persoanele care au fost diagnosticate cu boli renale cronice nu pot... [continuare]

Secretele alimentatiei sanatoase si ale portiilor controlate

Secretele alimentatiei sanatoase si ale portiilor controlate

Actualizat la data de: 20 Februarie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Printre alimentele preferate ale multora dintre persoane se numara dulciurile, painea, preparatele din carne de pui sau vita, bauturile acidulate, pizza, pastele si orezul. Majoritatea oamenilor nu includ in meniul zilnic fructe sau legume. Ca atare, multe dintre mesele principale ale oamenilor sunt bogate in grasimi si zahar. Modalitati sanatoase de pregatire a meselor Iata mai jos cateva sfaturi si recomandari pentru a avea o alimentatie sanatoasa si pentru a pastra dimensiunea corecta a portiilor de alimente. Ce sa consumati in cantitati mai mici Incercati sa eliminati din dieta dumneavoastra, alimentele bogate in grasimi rele si zaharuri. Limitati produsele de tip fast-food, cerealele rafinate, grasimile saturate si grasimile trans. Folositi mai putina sare, pentru a evita riscul declansarii hipertensiunii arteriale si a bolilor renale. Ce ar trebui sa consumati mai mult Consumati mai multe produse alimentare nutritive: fructe de mare, cereale... [continuare]

Dieta si bolile cardiovasculare

Dieta si bolile cardiovasculare

Actualizat la data de: 12 August 2009

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Specialistii in nutritie si cardiologii au convenit ca o dieta sanatoasa si echilibrata in nutrienti esentiali organismului poate influenta in mod benefic bolile de inima (poate avea rol atat in prevenirea cat si in ameliorarea lor). Regimul alimentar corect, combinat cu un stil de viata sanatos (in care exercitiile fizice sunt foarte importante) poate reduce semnificativ riscul de aparitie a bolilor cardiace, coronariene, a infarctului miocardic si accidentelor vasculare cerebrale. Prin scaderea nivelului de colesterol se scad si sansele de a dezvolta sindroame metabolice, hipertensiune arteriala, diabet zaharat, obezitate sau sindroame dislipidemice severe. De asemenea, o dieta corespunzatoare confera organismului protectie impotriva osteoporozei si chiar impotriva unor forme de cancer (de exemplu, cancerul de colon). Surse de alimente sanatoase Adoptarea unui mod de viata sanatos, cu o dieta echilibrata, nu presupune realizarea unor eforturi suplimentare... [continuare]

Ghid practic de estimare a portiilor

Ghid practic de estimare a portiilor

Actualizat la data de: 04 Septembrie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Un bun control al portiilor de mancare este foarte important pentru gestionarea corecta a greutatii corpului, care depinde de numarul de calorii ingerate prin hrana. A intelege exact ce inseamna o portie normala si sanatoasa de mancare face diferenta dintre mentinerea unei greutati ideale si supraponderabilitate, respectiv obezitate. Un ghid practic al estimarii portiilor recomandate pentru fiecare aliment este de un real ajutor in dezvoltarea unor obiceiuri alimentare sanatoase, care sa garanteze o viata lunga si lipsita de complicatii pentru sanatate. Stabilirea portiilor corecte de mancare Mancatul sanatos, conform filosofiei lui Aristotel, este calea de mijloc derizabila intre cele doua extreme - excesul si deficienta -, mai exact a supraalimentarii si a consumului insuficient de hrana. Controlul portiilor este, asadar, echilibrarea cantitatii si tipurilor diverselor alimente. Esecul in a portiona corect mancarea este cauzat deseori de factori emotionali,... [continuare]

Adevarul despre sare si sodiu

Adevarul despre sare si sodiu

Actualizat la data de: 01 Noiembrie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Avertismentele publice emise de specialisti cu privire la consumul exagerat de sare a condus la o perceptie negativa fata de acest aliment, desi organismul are nevoie de sodiu pentru a functiona in mod corect. Sodiul este un mineral si un electrolit important pentru numeroase functii ale corpului, avand rolul de a mentine echilibrul fluidelor in interiorul celulelor. In plus, sodiul este implicat si in functionarea optima a impulsurilor nervoase si musculare. Cantitati mici de sodiu sunt prezente in majoritatea alimentelor, insa el provine in cea mai mare cantitate din sare. Diferenta dintre sare si sodiu Sarea este un compus ionic format prin reactia dintre un acid si o baza, insa de cele mai multe ori se refera la termenul utilizat pentru a desemna sarea de masa, clorura de sodiu (40% sodiu si 60% clor) folosita pentru asezonarea preparatelor culinare in toate bucatariile lumii. Asadar, sarea contine sodiu, insa aceste chimicale nu se confunda. Sodiul este un... [continuare]

Ce alimente sa consumati pentru combaterea diareei

Ce alimente sa consumati pentru combaterea diareei

Actualizat la data de: 26 Februarie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Combaterea diareei presupune alegerea atenta a categoriilor de alimente consumate in perioada in care simptomele sunt prezente. In timp ce unele produse alimentare pot agrava diareea, altele ajuta la reglarea capacitatii organismului de a absorbi in mod corect apa, nutrientii si caloriile din hrana. Acordati o atentie deosebita dietei atunci cand suferiti de diaree si contactati medicul de urgenta daca simptomele persista mai multe zile. Recomandari alimentare pentru combaterea diareei Medicii recomanda consumul de alimente integrale si dietetice in timpul episoadelor usoare si moderate de diaree, cel putin in primele 24 de ore de la debutul simptomelor. O dieta mai saraca in fibre ajuta la ameliorarea crampelor si la reducerea gazelor stomacale, doua aspecte foarte importante in controlul diareei. Astfel, daca scaunele devin mai noi si mai frecvente, alegeti cu atentie alimentele pe care le consumati si reduceti pe cat posibil aportul de fibre - Alegeti... [continuare]

10 moduri sanatoase de a tine sub control pofta de mancare

10 moduri sanatoase de a tine sub control pofta de mancare

Actualizat la data de: 30 Mai 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Pofta de mancare dificil de tinut sub control este o consecinta a indisciplinei alimentare, greu de corectat in conditiile unui program zilnic solicitant. Iar cand incercati sa ignorati apetitul accentuat si va supuneti restrictiilor alimentare, nevoia de a manca devine cu atat mai mare, spun cercetatorii. Cand organismul simte ca primeste mai putin hrana decat de obicei, intra in ofensiva, secretand cantitati mai mari ale hormonului grelina, cu rol de stimulare a apetitului. Din fericire, exista metode sanatoase prin care sa opriti acest proces natural si sa va mentineti pofta de mancare in limitele normale. Metode de reglare a apetitului alimentar Apetitul alimentar crescut poate avea numeroase cauze, de la mancatul emotional si oboseala excesiva, pana la deprinderea unor obiceiuri alimentare nocive. Primii pasi catre reglarea poftei de mancare se fac inca de la inceputul zilei, prin schimbari sanatoase, respectate pe termen lung. Urmatoarele trucuri... [continuare]

10 efecte uimitoare ale lamailor

10 efecte uimitoare ale lamailor

Actualizat la data de: 03 Iunie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Efectele uimitoare ale lamailor in timpul gatitului demonstreaza cat de multe proprietati unice au aceste citrice despre care egiptenii din Antichitate credeau ca sunt singurul remediu impotriva otravirii. In afara de contributia lor in mentinerea greutatii corporale si detoxifierea organismului, lamaile sunt un ingredient-cheie in numeroase retete culinare, facand gatitul mai usor si imbunatatind aspectul, gustul si textura multor preparate. Lamaile ca ingredient culinar Lamaile se remarca prin proprietatile lor antibacteriene, antivirale si imunostimulatoare, datorita continutului bogat de substante benefice si nutrienti (acid citric, magneziu, calciu, vitamina C, bioflavonoizi, pectina si limonen), care intaresc imunitarea organismului si lupta impotriva infectiilor. Lamaile pot fi consumate crude, in cantitati mici, insa sunt utilizate cel mai des pentru aromatizarea multor preparate dulci sau copioase. Citricele sunt adaugate in sosuri sau folosite ca... [continuare]

Fractura de femur

Fractura de femur

Actualizat la data de: 05 Iulie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Fractura de femur consta in ruptura portiunii superioare a membrului inferior (osul coapsei). Majoritatea fracturilor de femur intervin la nivelul colului femural si in regiunea trohanteriana, chiar sub colul femural. Fracturile de femur sunt frecvente si pot fi foarte grave deoarece intervin adesea la batrani si de obicei este nevoie de corectie chirurgicala care este urmata de o recuperare lenta. Studiile arata ca adultii care isi fractureaza femurul si nu sunt deja internati intr-un azil sau spital pot avea nevoie de ingrijiri speciale pentru un an, in proportie de 25% din cazuri. Deoarece batranii au adesea oasele fragile, acestia pot avea un risc crescut pentru complicatii ca infectiile, tromboflebita profunda (formarea unui cheag intr-o vena profunda) sau embolie pulmonara (cheaguri in plamani), pneumonie si dureri cauzate de presiunea exercitata de fractura. Aproape 30% din batranii cu fractura de femur decedeaza in timpul primului an de la fractura. [continuare]

Buna seara, Povestea mea e trista si imi este frica sa fiu fericita,sa-mi fac prieteni si sa am incredere in ei. O sa incerc sa va povestesc pe scurt trecutul.Am 30 de ani si ma simt de parca as avea 60 de ani.Tata este dependent de alcool,mama schizofrenica,un frate de al meu dependent de alcool.Timp de 10 de ani tot incerc sa-mi ajut familia,dar nici un rezultat.Nu vreau sa intru in amanunte pentru ca sunt foarte multe de spus si cred ca v-ati dat seama ca sunt ceva traume,dar o sa incerc sa subliniez cateva probleme. La varsta de 6 ani am fost molestata de un unchi de al tatalui meu,la varsta de 15 ani am plecat de acasa la nasii mei.Am vrut sa scap de toate scandalurile de acasa cu taica-miu si maica-mea cu delirul ei.Am facut un compromis,m-am mutat la nasii mei ,mi-au oferit cazare ,masa dar in schimb eu eram responsabila de casa,gatit,spalat,calcat....In timpul acesta faceam si scoala, eram si gospodina.Nasa a murit de cancer,nasul accident bizar.Am ramas cu sechele... [continuare]

buna! am 157 cm si 57 kg...imi doresc sa slabesc,dar nu pot,si,am renuntat la carne,fast food, ba chiar beau numai apa si mananc numai mere si mandarine! doar cand nu mai pot de stomac mai gust ceva gatit! dupa dulciuri nu ma omor deci nu consum cola,sucuri,etc! si consum si seminte de in,pyssilium si tarate de ovaz! miscare nu pot face ca nu m timp! va rog ajutati ma si pe mine,ca nu mai stiu ce sa zic! nu imi doresc decat 5 6 kg sa dau jos! [continuare]

buna ziua sotul meu are 45 de ani si are diabet zaharat tip 2 de vreo 2ani.Nu stiu cum as putea sa aflu despre o lista cu ce anume adica un meniu complet pentru o saptamana cel putin,pentru ca nu ami stiu ce sa-i dau sa manance:am incercat sa ii sarvesc numai mancare gatita,si la servici numai mancare gatita primeste dar pur si simplu a scazut mult in greutate si nu era gras nici inainte,dar face mult efort fizic la servici.As dori cat mai multe sfaturi si meniuri. va multumesc Cat de des pot sa-i dau vitamine ptr diabetici? [continuare]

Buna seara!Ajutati-ma si pe mine cu un raspuns, va rog din suflet!Timp de 3 luni m-am infometat (mancam intre 500-1000 de calorii pe zi) paine am mai consumat doar neagra la micul dejun, dulciuri DELOC, alcool deloc, fara prajeli sau grasimi decat din peste si in paralel am facut FOARTE mult sport (6-7 ori pe saptamana cateva ore pe zi:2-4 cate odata chiar 5) am mers la masaj anticelulitic, electro si impachetari cu parafango[inca mai merg] si intr-adevar am slabit foarte mult cam 17 kg[ceea ce stiu ca nu e bine].Acum imi e frica pentru sanatatea mea, chiar nua s vrea sa ma imbolnavesc si vreau sa revin incet incet la numarul normal de calorii de care as avea nevoie (metabolism bazal:1391 cal), dar imi e frica sa nu ma ingras.Mentionez ca nu am de gand sa ma las de sport, insa alimentatia vreau sa fie una corecta.Cam cate calorii ar trebui s aincep sa mananc pe zi ca sa nu ma ingras la loc?Ar trebui sa maresc numarul lor treptat?Ajutati-ma, va rog din suflet! [continuare]

Sunt intr-o situatie similara cu a multor persoane de aici, ies dintr-o relatie de 3 ani de zile, o relatie in care m-am dedicat si am renuntat la multe, am facut multe compromisuri crezand ca asta e calea catre fericire si undeva aceste compromisuri imi vor fi rasplatite. Ne-am promis sa nu ne spunem decat adevarul, insa certurile cu el s-au transformat intr-o manipulare psihologica : "de ce nu ai spus asta, de ce nu esti sigura de asta..." si control permanent (imi verifica mailurile). Am renuntat la multe, inclusiv familia, care nu a sustinut relatia din motive religioase. In ultimul an a reusit sa gasesca un motiv pentru a ma parasi (un motiv absurd, un om rational ar spune ca nu e un motiv serios). A reusit insa in acelasi timp sa ma faca sa ma simt prost, sa ma faca simt vinovata. Am trecut peste, l-am intrebat serios daca nu cumva as putea sa ii explic ce s-a intamplat cu adevarat, daca nu cumva as putea sa il conving sa se intoarca. Raspunsurile au fost ciudate... [continuare]

Regulax, pulbere

Din Medicamente

Compozitie 1 cub Regulax contine: 0,71 g frunze de Senna si 0,30 g fructe de Senna. Adjuvanti: Propilenglicol, parafina semifluida, monostearat de glicerol, adeps solidum, acid sorbic, zahar invertit, sorbitol, gem de prune, pasta de smochine, aromatizanti. Actiune terapeutica Laxativ vegetal. Indicatii constipatie cu defecatii rare sau/si cu scaune de consistenta crescuta, motilitate intestinala scazuta. Motilitatea intestinala scazuta si constipatia sunt afectiuni larg raspandite, dar rareori sunt consecinta unei boli severe. In general, sunt cauzate de conditii deosebite de viata, cum ar fi stresul, lipsa de miscare, toalete straine si alimentatia necorespunzatoare. De aceea, un laxativ bun ar trebui sa va ajute fara a va crea un disconfort. Folosind Regulax, ati ales un produs care regleaza motilitatea intestinala, mareste volumul scaunelor si stimuleaza peristaltismul intestinal. Astfel, se stabileste o defecatie regulata, fiziologica. Regulax este produs la... [continuare]

Pagina 1 din 8 (219 rezultate)