ciuperci shiitake lentinula edodes

Generalitati Ciupercile medicinale si extractele din fungi sunt folosite la nivel mondial pentru combaterea cancerului si pentru sporirea raspunsului imun al organismului. peciile de ciuperci, precum Lentinula edodes (shitake), Grifola frondosa (maitake), Ganoderma lucidum (mannentake) si Cordyceps, sunt folosite de milenii intregi in scop medicinal, in anumite parti ale Asiei. Proprietatile ciupercilor medicinale Cercetatorii au confirmat potentialele proprietati anticancerigene, antivirale, antiinflamatorii si hepatoprotectoare ale ciupercilor medicinale, care se remarca prin continutul de polizaharide si beta-glucani, constituenti activi principali, care stimuleaza sistemul imunitar al organismului. In lume, exista peste 100 de specii de ciuperci utilizate in scop terapeutic. Acestea contin proteine, aminoacizi, vitamine, minerale si multe alte microelemente active, ajungand sa fie agenti adjuvanti in terapiile complementare ale multor afectiuni. Ciuperca Ganoderma... [continuare]

Complexul vitaminic b - rol si alimentatie
Dr. Corello Mirela
Medic Specialist in nutritie si siguranta alimentatiei
Vitamina B1 - tiamina Complexul de vitamine B este format din 8 vitamine solubile in apa. Acestea indeplinesc roluri importante in organism., intervenind in metabolismul glucidelor, lipidelor si proteinelor. Se gasesc in multe alimente neprocesate si in suplimente alimentare. Multe beneficii provin din capacitatea lor de a ajuta organismul sa metabolizeze carbohidratii si sa-i transforme in energie. Deoarece corpul nu poate stoca toate vitaminele B, este important sa le obtinem din alimente. Este cunoscuta si ca "vitamina bunei dispozitii", deoarece are efecte binefice asupra sistemului nervos si a starii psihice. Vitamina mai este cunoscuta si sub denumirea de "vitamina performantei intelectuale", deoarece asigura cresterea randamentului intelectual. Vitamina B1 are un rol important in metabolismul glucidelor si este absolut necesara pentru functionarea normala a musculaturii si a sistemului nervos. Aceasta vitamina aduce o contributie importanta si la mentinerea tonusului... [continuare]

Cele mai bune surse vitamina d
Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna
Generalitati Vitamina D este un tip de nutrient pe care organismul il produce atunci cand pielea unei persoane este expusa la lumina directa a soarelui. Oamenii pot consuma si vitamina D, dar nu este prezenta in mod natural in multe alimente. Cantitati mari de vitamina D sunt prezente in pestele gras si in anumite tipuri de ciuperci. Potrivit sursei de incredere a Oficiului pentru Suplimente Dietetice, beneficiul cheie al vitaminei D este ca ajuta la mentinerea oaselor, muschilor si nervilor unei persoane sanatoase. De asemenea, contribuie la un sistem imunitar sanatos. Este prezenta in galbenusurile de ou daca gainile care le oua sunt in aer liber. Unele ciuperci contin si vitamina D. Cu toate acestea, niciun alt aliment pe baza de plante nu produce vitamina D. Pentru persoanele ale caror diete sunt in mare parte vegetariene sau vegane si pentru persoanele care nu petrec sau nu pot petrece mult timp in aer liber, poate fi dificil sa obtina suficienta vitamina D. Beneficii... [continuare]

Alternative sanatoase la proteinele din carne
Dr. Corello Mirela
Medic Specialist in nutritie si siguranta alimentatiei
Ce sunt aminoacizii Unul dintre motivele pentru care vegetalele sunt considerate inferioare, produselor de origine animala, in ceea ce priveste continutul in proteine se datoreaza faptului ca vegetalele nu contin toti aminoacizii esentiali (acei aminoacizi pe care organismul nostru nu ii poate produce). Aminoacizii sunt compusii chimici care formeaza proteine. Exista doua clase principale de aminoacizi: esentiali si neesentiali. Aminoacizii esentiali, nu pot fi produsi de organismul uman, ca atare, este important sa-i obtineti prin dieta. Aminoacizii neesentiali, sunt aceia, pe care organismul ii poate sintetiza in functie de necesitati, pe langa obtinerea lor prin dieta. Produsele de origine animala, contin toti aminoacizii esentiali de care are nevoie organismul, de aceea sunt considerate proteine complete, pe cand produsele de origine vegetala nu contin intotdeauna toti aminoacizii esentiali in proportiile necesare, de aceea sunt considerate surse de proteine incomplete.... [continuare]

Beneficiile consumului de ciuperci pentru organism
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Ciupercile comestibile au o multitudine de beneficii pentru sanatatea omului. Contin o serie de nutrienti, unii dintre acestia fiind un real suport terapeutic. Spre exemplu, conform unor studii de laborator, anumiti compusi din ciuperci au capacitatea de a anihila proliferarea celulelor tumorale. Unele specii de ciuperci actioneaza favorabil asupra unor boli, contribuie la scaderea riscului de accident vascular cerebral. Mai mult, asigura o digestie eficienta, sunt foarte bune pentru cresterea imunitatii, scad riscul de boli cronice de la nivelul intestinului si diminueaza riscul dezvoltarii anumitor tipuri de cancer, precum cel de san si cel de colon. Ciupercile sunt importante surse de fibre, vitamine si minerale continand vitamina B1, B2, B6, acid folic dar si minerale precum: potasiu, magneziu, sodiu, cupru, fier si fosfor. Beneficiile ciupercilor pentru organism • Regleaza sistemul digestiv si previn constipatia . F [continuare]
Generalitati Alimentele considerate antiinflamatoare contin substante nutritive care lupta eficient impotriva durerilor fizice - de cap, oase, spate, articulare - provocate de inflamatiile interne care pot aparea in organism. Nutritionistii sustin ca aceste alimente ar trebui sa faca parte din dieta zilnica a oricarei persoane, si nu doar pentru acest beneficiu, ci si pentru multiple alte proprietati terapeutice pe care le au pentru organism. Inflamatia reprezinta reactia de aparare a organismului in momentul in care este atacat de diversi radicali liberi (bacterii, virusuri, traumatisme, stres). Acestia slabesc sistemul imunitar si declanseaza reactia inflamatorie. Inflamatiile produc boli care afecteaza toate sistemmele si organele din organism. Sunt considerate unele dintre cauzele principale ale multor boli cardiace, renale, digestive, pulmonare, osoase sau articulare. Alimentele cu cel mai puternic rol antiinflamator Ceai Rooibos Efectele antiinflamatoare ale ceaiului... [continuare]

Dieta si alte sfaturi naturiste de primavara
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Indiferent de locul unde traieste o persoana (cu mici exceptii), va veni si primavara. In natura, noua energie este reprezentata de bobocii care incep sa creasca si sa infloreasca. Aceeasi energie determina pe multi dintre oameni sa faca plimbari si sa desfasoare cat mai multe activitati in aer liber. Desi acest moment declanseaza bucuria legata de venirea vremii calde, este si una din perioadele anului cu riscurile cele mai ridicate de a contracta gripa si raceala. Factori de risc Desi temperatura corpului este, de cele mai multe ori, in crestere, aerul ramane rece si este important sa se pastreze o parte din vestimentatia groasa. Stralucirea soarelui poate impulsiona la purtarea unor haine mai subtiri, ca cele din timpul verii. Totusi, debarasarea brusca de imbracamintea specifica anotimpului rece este exact principala cauza a racelilor si gripei sezoniere, primavara. Acestui lucru se adauga vantul care imprastie cu usurinta agentii patogeni. De... [continuare]

Cele mai sanatoase fructe si legume de toamna
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Toamna aduce cu sine o bogatie de fructe si legume sanatoase, in culori vibrante. Ce modalitate mai buna de a ispiti papilele gustative ar putea exista, daca nu sa se serveasca in timpul mesei fructe si legume sanatoase? Merele Merele sunt fructele specifice toamnei, dar si unele dintre cele mai sanatoase din cate exista. Acestea sunt incarcate cu antioxidanti puternici, inclusiv quercetine, catechine, florizine si acizi clorogenici care protejeaza impotriva declansarii cancerului de san, cancerului de colon, ajuta la prevenirea formarii pietrelor la rinichi si contribuie la scaderea colesterolului rau, in timp ce stimuleaza cresterea celui bun. Studiile au constatat ca, persoanele care mananca cel putin doua mere pe saptamana pot reduce riscul aparitiei astmului si diabetului de tip 2 si este stimulata sanatatea plamanilor. Merele sunt o gustare usor de luat orinde. Le puteti servi ca atare, crude, cu unt de arahide, branza sau in salate. Avocado Avocado... [continuare]

a luat cineva zeolit? cu ce rezultate? multumesc doru [continuare]

Tusea convulsiva (infectia cu bordetella pertussis sau tusea magareasca)
am 13 saptamani de sarcina si de o saptamana am o tuse convulsiva de care nu scap, antrebarea mea este ,daca afecteaza cu ceva fatul, si ce as putea lua sa scap de aceasta tuse. va multumesc [continuare]

Simptome In Romania exista aproximativ 50 de specii de ciuperci otravitoare (din cele peste 4000 de specii de ciuperci cunoscute) iar numarul acestora creste de la an la an datorita mutatiilor genetice, fenomen foarte derutant chiar pentru cunoscatori. Simptomele intoxicatiei cu ciuperci se clasifica in functie de perioada de incubatie a tipului de ciuperci care provoaca intoxicatia, astfel: - cu perioada de incubatie scurta - cazuri in care simptomele apar in minim 15 minute si maxim 3 ore de la consumul ciupercilor si se manifesta prin: hipotensiune arteriala, halucinatii, tulburari nervoase, abundenta salivatiei, lacrimare, pupila micsorata, dureri abdominale, scaderea frecventei cardiace, tegumente umede [continuare]
Generalitati Ciuperca piciorului (denumita si „piciorul de atlet” intrucat apare frecvent la sportivii ce utilizeaza incaltaminte ocluziva in salile de antrenament) este o afectiune a pielii piciorului, de cauza micotica. Exista trei tipuri de micoza a piciorului, fiecare afectand regiuni diferite ale pielii piciorului si manifestandu-se in mod diferit. Cauze Ciuperca piciorului (Tinea pedis, „piciorul de atlet”) este o infectie a pielii piciorului produsa de o ciuperca. Agentii cauzali incriminati cel mai des sunt: • Trichophyton mentagrophytes cauzeaza tipul vezicular de tinea pedis si tipul interdigital; • Trichophyton rubrum cauzeaza forma keratozica („in mocasin”) de tinea pedis. Aceasta ultima forma este foarte dificil de tratat. Ciuperca se contracteaza cand organismul vine in contact cu ciuperca si aceasta incepe sa creasca la nivelul pielii, in stratul cutanat superior sau pe suprafata acestuia. Ciupercile cresc cel mai bine in locurile calde si... [continuare]

Generalitati In Romania exista aproximativ 50 de specii de ciuperci otravitoare (din cele peste 4000 de specii de ciuperci cunoscute) iar numarul acestora creste de la an la an datorita mutatiilor genetice, fenomen foarte derutant chiar pentru cunoscatori. Simptome Simptomele intoxicatiei cu ciuperci se clasifica in functie de perioada de incubatie a tipului de ciuperci care provoaca intoxicatia, astfel: - cu perioada de incubatie scurta - cazuri in care simptomele apar in minim 15 minute si maxim 3 ore de la consumul ciupercilor si se manifesta prin: hipotensiune arteriala, halucinatii, tulburari nervoase, abundenta salivatiei, lacrimare, pupila micsorata, dureri abdominale, scaderea frecventei cardiace, tegumente umede - cu perioada de incubatie lunga (ciuperca alba, buretele viperei, etc) - s [continuare]

Beneficiile pentru sanatate ale ciupercilor
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Exista o multitudine de soiuri de ciuperci dintre care multe sunt otravitoare. Cu toate acestea, exista destule tipuri care pot fi consumate, fara nici o teama. Ciupercile pot fi recoltate din mediul natural, pot fi cultivate la in gradina sau pot fi cumparate din comert. Valori nutritionale Valorile nutritionale ale ciupercilor variaza in functie de soiul acestora. In general, o ceasca de ciuperci fripte are urmatoarele valori nutritionale - calorii - 43 - grasimi - 0 g - sodiu - 4 mg - carbohidrati - 7 g - proteine - 3 g La aceeasi cantitate de ciuperci, doza zilnica recomandata de vitamine si minerale este - tiamina 6% - riboflavina 14% - niacina 17% - B6 8% - acidul folic 3% - acid pantotenic 12% - fier 3% - magneziu 4% - fosfor 10% - potasiu 8% - zinc 6% - cupru 7% - mangan 10% - seleniu 8% Beneficiile ciupercilor Gratie continutului scazut de calorii, ciupercile pot ajuta la prevenir [continuare]
Shiitake&maitake se
Efecte Shiitake si Maitake sunt doua ciuperci folosite de mii de ani in China si Japonia pentru proprietatile lor medicinale exceptionale, confirmate de cercetarile stiintifice din ultimele decenii. - imunostimulator puternic - antitumoral exceptional: protejeaza celulele sanatoase, previne metastazele, stimuleaza productia de interferon, creste activitatea macrofagelor, celulelor NK (ucigase native), creste activitatea factorului de necroza tumorala care induce apoptoza celulelor tumorale, stimuleaza activitatea... [continuare]

Mi-a aparut o ciuperca sau ceva de genu. Nu ma mananca, pur si simplu exista. Prima oara apar ca niste punctulete mici si rosii, stranse gramada,ca un ciorchine de strugure, si apoi pielea de deasupra se descuameaza, fara sa fie bine conturat, nu se vede cercul. Prima oara era doar una, acum incep sa apara peste tot, doar pe picioare (gamba, pulpa). Mentionez ca ciuperca e cu diametrul aprox. de 1 cm-1.5 cm. As fi postat si poza dar vad ca nu se poate. [continuare]
Facilitati de tratament
Clinici si cabinete medicale
Doamna Doctor,as dori sa va intreb din ce cauza m-i se deformeaza unghiile la degetele mari de la maini?O prietena de-a mea cu 2 ani in urma a avut aceeasi problema si i s-a spus ca e o ciuperca...Pielea de la baza unghiei se usuca si ma mananca uneori...Exista ceva unguent pt asta?Va multumesc. [continuare]

BUNA ZIUA AM O CIUPERCA SAU O ALERGIE PE FATA NU STIU CE EE CA INCA NU AM AJ LA MEDICUL DE FAMILIE.E ROSIE SI E CAM MARE NU STIU DE LA CE E EU CRED CA E DE LA PRAF... CE AS PUTEA SA FAC ? SA MERG LA DOCTOR AR FII ULTIMA SOLUTIE VA ROG AJUTATIMA [continuare]

Buna ziua, Am observat de aproximativ 2 zile niște bubițe la nivelul tălpii piciorului drept. Pielea e aspra, dar fără crăpături. din ce am citit pe forumuri, ar putea sa fie vorba de o ciuperca. Am găsit și o poza pe net care e fix cum e la mine: http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/11345_rscn2192.jpg . Imi puteti spune daca e corect si ce tratament ar trebui sa urmez? Am început sa ma dau cu miconazol crema. Mulțumesc anticipat. [continuare]

Produse care distrug ciupercile...stie cineva?
AS DORI SA STIU DACA CUNOASTE CINEVA MACAR UN PRODUS DE CURATENIE CONTRA CIUPERCILOR ( care sa fie eficient 100% ).M-AR INTERESA ATAT PENTRU DEZINFECTAREA MEDIULUI CAT SI PENTRU PUS IN MASINA DE SPALAT.....Astept raspunsurile voastre ! Va multumesc anticipat ! [continuare]

Ce parere aveti despre ciuperca tibetana?
Am aflat de curand de o ciuperca numita ciuperca tibetana (kefir de lapte) care se pun doua lingurite din ciuperca respectiva intr-un borcan de 200-300g iar apoi umplem borcanul cu lapte de vaca. Se lasa de pe o zi pe alata dupa care se strecoara cu materiale neferoase laptele de ciuperca si se bea laptele rezultat. Ciuperca se spala cu apa rece si se pune di nou la fermentat. Se spune ca acest lapte rezultat din fermentare insanatoseste toate organele vitale cu probleme din corp. As dori si parerea unui medic specialist despre aceasta ciuperca. Va multumesc! [continuare]

buna seara! am o fetita in varsta de 10 luni si in urma cu o luna am schimbat scutecele pe care le foloseam cu o alta marca dar asta numai pentru 2 zile pentru ca i-au aparut in zona scutecului niste bubite ca niste cosuri rosii ,mari cu cap.Am reinceput sa folosesc vechile scutece dar de ciuperca pe care a luat-o nu pot sa scap.Am folosit foarte multe unguente dar din pacate nici una nu si-a facut efectul ba mai mult ,saracuta a facut rani de la atatea unguente.Nu mai stiu ce sa mai fac acum draguta plange cand o schimb, ca o ustura ranile provocate de la unguente.Acum nu o mai dau cu nimic ca sa respire pielea intoxicata de atatea unguente.O spal cu apa si sapun, o las fara scutec cate o jumate de ora dupa fiecare schimbare, dar deocamdata nu vad nici o ameliorare.Va rog sa ma ajutati cu un sfat ,sunt disperata poate stiti un unguent care sa faca minuni si care sa nu ii afecteza pielea mai tare.multumesc [continuare]
- « Pagina precedenta
- Pagina urmatoare »
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter