cereale banane cirese humana
Diareea acuta la 3 luni
Buna ziua, Am o fetita care s a nascut cu 3200 gr si 49 cm. In prezent are 6 luni, 6400 gr si 67 cm. Am alaptat-o pana la 2 luni jumatate, in momentul in care nu am mai avut lapte la recomandarea pediatrului i am da lapte milupa.Dupa cateva zile a inceputa sa faca diaree, am fost internata in spital unde la cateva zile i a iesit la analiza infectia cu rotavirus ( pe care nu avea de unde sa il i a acasa, sunt sigura ca la dobandit in spital). In spital a refuzat lapte de acolo era nan fara lactoza pe care nu la vrut si au inceput sa ii aduca in biberon un anumit regim controlat asa ii ziceau, format din morcov,carne si glucoza, pe care il manca cu succes si lua si in greutate. Acasa am urmat 3 saptamani acest regim, dupa care am mers la un alt medic care mi a recomnadat sa fac analizele de mai jos pe care le atasez si care mi a dat un diagnostic: intoleranta la proteina laptelui de vaca. Mi a prescris ca regim alimentar : lapte lactopriv, cereale pe baza de orez, porumb,... [continuare]
M-am ingrasat foarte mult in ultimul an pentru ca sunt nevoita sa mananc fainoase (biscuiti, cornuri, sandwichuri) pentru ca altfel mi se face foarte foame in timpul cursurilor. Eu as prefera fructele, dar imi intensifica senzatia de foame. Ce pot face? [continuare]
3 cereale integrale pe care sa le consumati mai des in retete sanatoase
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Cerealele integrale ocupa un loc important la baza piramidei nutritionale, fiind surse de nutrienti esentiali pentru mentinerea sanatatii. In timp ce orezul brun sau quinoa se bucura de o popularitate crescuta, alte cereale mai putin cunoscute merita sa se regaseasca mai des in meniul zilnic. Alacul, amarantul si meiul sunt cereale cu proprietati alimentare unice, fiind totodata si ingrediente excelente pentru retete sanatoase si usor de preparat. Meiul beneficii si idee de reteta Meiul este o cereala care se prepara rapida, nu contine gluten (poate fi consumata in siguranta de persoanele care sufera de boala celiaca) si furnizeaza cantitati importante de aminoacizi. Aroma sa este asemanatoare cu cea a alunelor. Meiul se remarca prin faptul ca este singura cereala integrala cu efect de alcalinizare a sangelui, astfel explicandu-se si usurinta cu care este digerata. Totodata, furnizeaza cel mai mare aport de fier dintre toate cerealele si imbunatateste... [continuare]
Ciresele au un continut bogat in vitamine. ce beneficii nestiute au fructele verii
Autor: SfatulMedicului
Ciresele, cocktail de vitamine, minerale si antioxidanti In lume exista peste 1.000 de soiuri de cirese. Indiferent de tipul lor - amare, salbatice, negre, obisnuite etc.- ciresele au un continut bogat in vitamine, minerale si antioxidanti, care stimuleaza imunitatea, lupta cu radicalii liberi si protejeaza celulele organismului fata de actiunea nociva a acestora, prevenind aparitia bolilor grave, cum este cancerul, de exemplu. Proprietatile nutritionale ale cireselor Ciresele sunt sarace in calorii, aproximativ 59 de calorii la 100 grame. In schimb, consumul a 100 de grame de cirese acopera 20% din necesarul zilnic de vitamina C si 25% de vitamina A. Aproximativ 100 grame cirese contin: Apa 83.8 g Proteine 1,16 g Lipide 0,25 g Acizi grasi saturati 0,055 g Zahar ... [continuare]
Bananele ajuta la pierderea kilogramelor in plus?
Autor: SfatulMedicului
Beneficiile bananelor Bananele ofera organismului o gama variata de nutrienti vitali si sunt o sursa buna de fibre. Desi consumul de banane nu poate duce in mod direct la pierderea kilogramelor in plus, unele dintre proprietatile acestor fructe pot ajuta la reducerea balonarii, la controlarea poftei de mancare si la inlocuirea zaharurilor procesate. Impactul bananelor asupra greutatii corporale Bananele sunt o sursa excelenta de fibre, deoarece o banana de dimensiuni medii contine aproximativ 3 grame de fibre. Aportul zilnic de fibre pentru adulti se recomanda a fi de aproximativ 25 de grame. Acest lucru este benefic, deoarece studiile au aratat ca exista legaturi semnificative intre aporturile mari de fibre si greutatea mai mica a corpului. In plus, fibrele pot ajuta si la reducerea si mentinerea optima a nivelului de zahar din sange. Un alt beneficiu al fibrelor consta in oferirea senzatiei de satietate pentru o perioada mai lunga. Astfel, persoanele care consuma multe fibre... [continuare]
Generalitati Cerealele integrale sunt parte a oricarei diete sanatoase, oferind multiple beneficii pentru sanatate, cum ar fi prevenirea bolilor cronice. In plus, toate cerealele sunt surse excelente de carbohidrati complecsi. Cerealele furnizeaza multe vitamine si minerale si au un continut scazut de grasimi. Consumul de cerealele integrale (cele care nu au fost private de substantele nutritive) este recomandat in defavoarea cerealelor rafinate (cerealele la care sunt inlaturate substantele nutritive pentru a li se prelungi durata de viata). In plus, cerealele integrale ofera substante nutritive si fibre necesare pentru o sanatate optima. Cantitatea necesara de cereale Conform specialistilor, cantitatea de cereale de care are nevoie o persoana depinde de factori cum ar fi sexul, varsta si nivelul de activitate fizica. Valoarea zilnica recomandata de cereale integrale pentru femei este de aproximativ 180 grame si aproximativ 200 grame pentru barbati. De exemplu, o... [continuare]
Merele si bananele in alimentatia copiilor
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Bananele sunt preferate de bebelusi gratie gustului lor dulce, alaturi de mar, care este unul din fructele care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia copiilor. In plus, exista destul de multe soiuri de mere care pot fi introduse in regimul alimentar zilnic al micutilor. Merele Zicala "un mar pe zi tine doctorul departe" este destul de adevarata. Pentru inceput, este recomandat sa se evite merele acre pentru ca primul contact cu acest produs alimentar sa fie o experienta placuta. Copiii sunt pregatiti inca de la varsta de 6 luni sa consume mere. Merele contin pectina, o fibra care sustine bacteriile bune din intestin care, la randul lor tin la distanta bacteriile rele. Merele mai contin bor, un mineral care ajuta oasele sa ramana puternice si sanatoase si antioxidanti care ajuta organismul in lupta cu bolile. In plus, un mar contine un sfert din necesarul zilnic de vitamina C. In comert, exista diverse sosuri si sucuri de mere. Cand se vor... [continuare]
Sucul de cirese - riscuri si beneficii pentru sanatate
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Oamenii de stiinta studiaza beneficiile sucului de cirese, deoarece pe langa faptul ca este bogat in antioxidanti, acesta ar putea avea efecte pozitive pentru tratarea insomniei si este posibil sa contribuie la scaderea nivelului de colesterol. Pe langa beneficiile pentru diminuarea durerii musculare si efectele sale inflamatorii, consumul sucului de cirese prespune si o serie de riscuri precum cresterea in greutate si cresterea nivelului trigliceridelor, daca nu este consumat corespunzator. Riscuri - Cresterea in greutate - Nici un studiu cu subiecti umani nu a demonstrat legatura dintre consumul de suc de cirese si pierderea in greutate, dimpotriva, se pare ca sucul de cirese determina cresterea in greutate. Consumul a 30 de grame de suc concentrat de cirese amestecat cu o ceasca de apa contine 110 calorii. Daca ati baut doua pahare pe zi fara sa renuntati la nimic altceva din dieta dvs. normala ati putea castiga aproximativ jumatate de kilogram la... [continuare]
Sfaturi pentru a obtine beneficii din consumul de cereale integrale
Autor: SfatulMedicului
Beneficiile cerealelor integrale Consumul constant de cereale integrale constituie o modalitate simpla de a va asigura o viata sanatoasa, pe termen lung. Cerealele integrale contin o serie de substante nutritive esentiale: proteine, fibre, vitamine din complexul B, antioxidanti dar si minerale (fier, zinc, cupru, magneziu). O dieta bogata in cereale integrale reduce riscul de boli cardiace, diabet zaharat de tip 2 (au un indice glicemic mic), obezitate, dar si unele forme de cancer. De asemenea, adoptarea acestui obicei alimentar imbunatateste digestia, usureaza miscarile propulsive regulate intestinale (imbunatatind digestia) si creste nivelul bacteriilor bune din colon. Potrivit studiilor doar un procent mic de persoane consuma trei portii de cereale integrale pe zi. De ce se intampla acest lucru? Nu este usor sa recunoasteti cerealele integrale, nici macar daca analizati cu atentie painea, diverse tipuri de sortimente de cereale sau snackuri. Teoretic, fiecare produs... [continuare]
Beneficii asupra sanatatii In Statele Unite ala Americii, bananele sunt cele mai populare fructe: disponibile in ambalaj propriu, reprezinta gustarea perfecta dintre mese. Desi continutul caloric este net superior fata de alte fructe, caloriile continute de banane au avantajul de a fi aproape in totalitate lipsite de grasimi. Bananele sunt considerate a fi ideale pentru persoanele care doresc sa slabeasca sau sa-ti mentina greutatea, oferind organismului carbohidrati - principala sursa de energie, fibre, vitamina C, vitamina B6 si potasiu. Conform cercetatorilor, continutul bogat de potasiu al bananelor joaca un rol mai important in stabilizarea tensiunii arteriale decat restrictia consumului de sare, avand si atuul unui aport generos de [continuare]
Cura cu cirese: efecte remarcabile!
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Ciresele sunt fructe gustoase si hranitoare, cu un puternic efect detoxifiant si actiune depurativa; de aceea, consumul acestora este recomandat in mod special persoanelor care sufera de reumatism, guta, constipatie, litiaza biliara si renala. Ciresele sunt compuse intr-o proportie de peste 70% apa, iar restul de 30 la suta este reprezentat de vitamine din complexul B (B1, B2, B6) - necesare pentru alimentarea cu energie a organismului, magneziu - valorile scazute ale acestuia duc la starea de oboseala si chiar depresie. Aceste fructe contin si bioflavonoide, acid elagic, antocianine si melatonina. Dieta cu cirese Continutul mare de apa din cirese, permite oricui sa consume orice cantitate doreste din aceste fructe cu un continut redus de calorii si grasimi, fara sa se ingrase. Cercetarile au demonstrat ca prezenta unui volum ridicat de apa in organism amplifica nivelul de energie si ajuta la stimularea activitatii metabolismului. Pe de alta parte, daca ciresele... [continuare]
Cereale integrale pe care este bine sa le consumati
Autor: SfatulMedicului
Generalitati De mii de ani, oamenii au mancat cereale direct din plante. Exista mai multe tipuri de cereale. Cerealele integrale sunt cele nerafinate, carora nu li s-a indepartat invelisul exterior al bobului si nici germenii. Cerealele integrale sunt bogate in carbohidrati, fibre, grasimi sanatoase, vitamine, minerale, enzime vegetale, hormoni si sute de fitochimicale. Cerealele rafinate sunt cereale care au fost prelucrate, carora li s-au indepartat o parte din partile componente (atat invelusiul exterior, cat si germenii), in scopul de a avea o textura mai fina si de a le prelungi durata de conservare. Totodata, in procesul rafinarii sunt eliminate o serie de substante nutritive si fibre. Cerealele imbogatite sunt atat cereale prelucrate, dar si integrale, carora li se adauga o serie de vitamine (in special din grupul B, dar si fier), precum si alte elemente nutritive care nu se gasesc in mod natural in produsele alimentare. Cereale pe care ar trebui sa le... [continuare]
Banana, alimentul care poate imbunatati vederea
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Bananele sunt disponibile in forme, soiuri si marimi diferite si pot fi consumate in orice moment al zilei. Acest fruct versatil poate fi fiert, consumat crud sau uscat. Bananele sunt la indemna oricui si sunt bogate in substante nutritive, vitamine si minerale. Bananele ar putea inlocui portia de zahar de la micul dejun si reprezinta o modalitate excelenta de a creste aportul de fibre, potasiu si vitamina C. Avantajele pentru vedere obtinute in urma consumului de banane Datele rezultate ca urmare a mai multor studii de specialitate demonstreaza ca prin consumul a mai multor portii zilnice de banane poate fi redus riscul aparitiei degenerescentei maculare asociata cu [continuare]
Generalitati Ciresele se numara printre cele mai sanatoase fructe pentru organism, fiind considerate un aliment-medicament eficient si foarte important pentru bunastarea fizica si mentala. Aproximativ 25 de grame de cirese contin 87 de calorii, 22 de grame de carbohidrati, 1 gram de proteine si 3 grame de fibre. Consumate in stare proaspata, ciresele furnizeaza organismului o serie intreaga de nutrienti esentiali, care contribuie la intarirea sistemului imunitar, prevenirea multor afectiuni si tratarea bolilor diverse. Beneficiile cireselor pentru sanatate Beneficiile cireselor pentru sanatate reies din multitudinea de proprietati curative ale acestor fructe: - Imbunatatirea calitatii somnului. Ciresele sunt o sursa naturala de melatonina, hormonul care scade temperatura corporala si induce starea de somnolenta propice odihnei de calitate. Un studiu la care au participat numerosi voluntari a descoperit ca persoanele care au baut zilnic 30 ml de suc natural concentrat de... [continuare]
Am auzit ca este imposibil ca o persoana sa fie alergica la cirese.. Este adevarat? [continuare]
Este adevarat ca o banana mancata pe stomacul gol deregleaza metabolismul datorita faptului ca aceasta contine poliglucide, iar ruperea lor in secvente mai mici se face mai greu? [continuare]
Hpv (human papilloma virus)
virusul human papilloma virus - este cauza aparitiei verucilor (negi), inclusiv a celor genitale si poate determina modificari canceroase la nivelul cervixului uterin. HPV se transmite prin contactul direct. Exista mai mult de 100 de tipuri de hpv: unele tipuri de HPV determina verucile genitale. La femei, anumite tipuri de HPV cresc riscul de cancer cervical. In unele cazuri, unicul semn al infectarii femeii cu HPV este un rezultat anormal la testul papanicolau. Alte tipuri de HPV determina verucile comune, plantare (filiforme sau plate) si in rare cazuri veruci genitale. Aceste tipuri de veruci nu sunt canceroase. [continuare]
Secara (secale cereale)
Planta medicinala si alimentara (cereala) cultivata pe sol nisipos, in regiuni cu umiditate ridicata si temperatura scazuta si mai ales in zona de deal. Frunzele au culoare verde-albastra, iar florile sunt sub forma de spic. Fructul este o cariopsa maronie. secara infloreste in luna iunie sau iulie. In scop fitoterapeutic se utilizeaza boabele (semintele). Recoltarea se face dupa coacere, dupa luna iulie. Planta contine proteine, lipide, apa, substante minerale, carbohidrati, minerale (fier, calciu, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, zinc, cupru, mangan, seleniu), vitamine (vitamine din grupul B, vitaina E), aminoacizi. Secara are efect depurativ, emolient, laxativ, mineralizant, antiinflamator. Secara se foloseste si in gastronomie, in mod special in compozitia painii de secara, dar si in industria celulozei. Uz intern: - constipatie, boli hepatice, diabet, afectiuni renale, afectiuni cardiovasculare, convalescenta, inflamatii - sub forma de decoct. Uz extern: - psoriazis,... [continuare]
Human-med
Firma Human-Med are ca domeniul principal de activitate comercializarea si distribuirea articolelor si dispozitivelor medicale, beneficiind de parteneriatul cu cele mai prestigioase firme din domeniul medical. Magazinul virtual www.humanmed.ro se concentreaza in special asupra cabinetelor medicale, spitalelor, policlinicilor si a tuturor intreprinzatorilor din domeniul medical. Human-Med si-a propus sa ofere servicii si produse de calitate la preturi accesibile care sa corespunda exigentelor Dumneavoastra. [continuare]
Cerasorum stipites codita de cirese, fragmente
Descriere Se prezinta sub forma de fragmente subtiri , de 0,5-1 mm, si lungi de 4-5 cm. Sunt cilindrice, insa la cele doua capete se largesc circular. Culoarea este brun –verzuie, frecvent brun roscate. Mirosul este slab caracteristic, iar gustul amarui si astringent. Compozitia chimica Contin flavonoide, saponine, saruri de potasiu, taninuri catehice, proantocianidoli. Acestia din urma pun in libertate, prin solvoliza, un singur monomer antocianic si anume, clorhidratul de cianidol. La dozare, in cozile de cirese s-a obtinut un continut de 4,2g%, iar in cozile de visin, 3,1g%. Dintre flavone, au fost identificate dihidrovogonina, genisteina, naringenolul si cvercetolul. Dihidrovogonina este mai abundenta in coditele de cires. Actiune farmacodinamica - utilizari terapeutice Actiunea farmacodinamica este determinata de sinergismul dintre flavonoide, saponina si saruri de potasiu. Reprezinta unul dintre cele mai utilizate diuretice vegetale. In tratamentul cu acest... [continuare]
Human albumin, solutie perfuzabila
Ce este Human Albumin si pentru ce se utilizeaza Indicatii Human Albumin 200g/l solutie perfuzabila a fost obtinuta din plasma sanguina recoltata de la donatorii de sange. Produsul contine proteine, care se gasesc in mod normal in organismal uman, prezenta lor fiind necesara indeplinirii mai multor functii. Acest medicament este folosit pentru refacerea si mentinerea volumului sanguin circulant (daca se pierd fluide in cantitate mare, acestea trebuiesc inlocuite). Mod de administrare Human Albumin 200 g/l solutie perfuzabila, este un medicament pentru uz intraspitalicesc, administrat sub forma de perfuzie (injectare lenta intravenoasa). Produsul va fi incalzit la temperatura camerei inainte de administrare. Doze si mod de administrare Dozele recomandate depind de greutatea pacientului, severitatea traumatismului sau a bolii si de pierderile de lichide si proteine. In determinarea dozelor recomandate se va lua in calcul mentinerea volumului circulant in limite normale si nu... [continuare]
- « Pagina precedenta
- Pagina urmatoare »
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Pediatrie , Neonatologie , Cardiologie pediatrica , Chirurgie pediatrica , Ecografie pediatrica , Neurologie pediatrica , Ortopedie pediatrica .


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter