usturoiul si ceapa
Cauze ale halitozei (respiratie urat mirositoare)
Autor: SfatulMedicului
Ce este halitoza Halitoza este termenul medical pentru respiratia urat mirositoare. Fiecare persoana are respiratie urat mirositoare uneori, in special dupa consumul unor alimente precum usturoiul, ceapa sau alte alimente puternice. Halitoza ce nu trece in cateva ore sau zile, indiferent de metoda utilizata, este insa o afectiune numita halitoza cronica. Cum se manifesta Halitoza cronica poate fi cauzata de o patologie a cavitatii bucale sau de o patologie din alta regiune din organism. Halitoza este deci un simptom pentru multiple afectiuni, fiind ca un semn de avertizare pentru pacient. Prevalenta Halitoza este o afectiune raspandita la nivel mondial, afectand 1 din 4 persoane. Intr-un studiu de cercetare ce a combinat datele gasite in 13 articole medicale internationale, s-a demonstrat ca halitoza afecteaza aproximativ 31.8% din populatie. Semne si simptome Principalul simptom al halitozei este o respiratie urat mirositoare, cu acelasi miros, persistenta indiferent... [continuare]
Boala de reflux gastroesofagian
Dr. Laura Popa
Medic Rezident Gastroenterologie
Generalitati Boala de reflux gastroesofagian este o consecinta a slabirii mecanismelor naturale de anti-reflux ale esofagului si stomacului, rezultand in trecerea continutului gastric (eventual si a bilei) la nivelul esofagului, cu aparitia unor simptome neplacute pentru pacient. In mod normal, la trecerea dintre esofag si stomac se afla un sfincter esofagian inferior, un inel muscular ce se comporta ca o valva, asigurand trecerea continutului intr-un singur sens. Cauze Refluxul continutului gastric in esofag se produce din cauza inchiderii deficitare a valvei ce desparte esofagul inferior de stomac (sfincterul esofagian inferior). In mod normal sfincterul se deschide pentru cateva secunde in timpul inghitirii. In momentul cand relaxarea sfincterului are loc in alt moment decat cel al deglutitiei si pentru o perioada indelungata, continutul gastric reflueaza inapoi in esofag si irita mucoasa de la acest nivel, producand in timp leziuni. Factorii alimentari joaca un rol... [continuare]
Ceapa rosie - alimentul cu multiple beneficii asupra organismului
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Ceapa este una dintre cele mai populare legume din lume. La nivel mondial exista peste 600 de soiuri de ceapa. Ceapa rosie este cea mai bogata in vitaminele A, B si C, dar si in saruri minerale precum: fosfor, natriu, calciu, magneziu, zinc si fier, acid folic si biotina, substante cu caracter antibiotic si diuretic. De aceea, este ideal sa consumati cat mai multa ceapa rosie, efectele ei benefice asupra sanatatii organismului fiind cunoscute de ani de zile. Principalele beneficii ale consumului de ceapa rosie • Dezinfectant natural . Ceapa rosie este un adevarat dezinfectant natural si se utilizeaza cu succes in tratarea starilor gripale, a racelilor, dar si a diferitelor tipuri de infectii, datorita continutului sau bogat in sulfat. • Reduce procesele inflamatorii . Ceapa rosie este benefica in lupta cu bacteriile; inclusiv infectiie cauzate de bact [continuare]
7 beneficii pe care usturoiul le are asupra sanatatii. sunt dovedite stiintific!
Autor: SfatulMedicului
O vorba inteleapta a medicului grec Hipocrate spune "Lasa mancarea sa iti fie medicament si medicamentul mancare". Ei bine, usturoiul este hrana ideala deoarece este medicamentul pe care natura l-a dat omenirii pentru a ajuta la vindecarea a nenumarate boli. Iata 7 beneficii ale acestuia asupra sanatatii, dovedite in urma unor cercetari stiintifice: Ajuta digestia Datorita alicinei, substanta care da iuteala si mirosul specifice usturoiului, acest condiment ajuta organismul in procesul de digestie. Potrivit unui studiu efectuat in Israel, nu numai ca ajuta sistemul digestiv, dar alicina contribuie la pierderea in greutate, pentru ca reduce apetitul. Ajuta la vindecarea racelilor si gripei Usturoiul ajuta la intarirea sistemului imunitar, ceea ce inseamna ca organismul lupta mai usor cu infectiile din organism, deci si cu virusurile si bacteriile care provoaca raceli si gripa. Un studiu efectuat in SUA a aratat ca persoanele care luau suplimente alimentare pe baza de usturoi... [continuare]
Efectele uimitoare ale usturoiului consumat pe stomacul gol
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Usturoiul este unul dintre cele mai apreciate condimente in Romania si prezinta foarte multe beneficii asupra sanatatii, mai ales daca este consumat pe stomacul gol. O serie de studii arata ca usturoiul previne multe afectiuni, fiind considerat un antibiotic natural. Mai mult, daca este consumat pe stomacul gol, usturoiul este un aliat de nadejde impotriva bacteriilor care se gasesc in stomac, combate diareea, stimuleaza digestia si pofta de mancare. Usturoiul prezinta, de asemenea, si proprietati antiseptice, vermifuge, fiind chiar un antidot impotriva turbarii si a muscaturilor de vipera. Beneficii • Este un veritabil antibiotic natural. Daca este consumat zilnic, previne virozele si gripele. Usturoiul combate infectiile, lupta impotriva germenilor, elibereaza sinusurile si bronhiile. Mai mult, potrivit unor cercetari, un miligram de usturoi are aceeasi putere ca 25 de unitati de penicilina. • Eficient impotriva streptococilor. Astfel, streptococii care... [continuare]
Poate sa-mi spuna cineva de pe forum daca usturoiul este un remediu bun pentru cancer? Multumesc si astept raspuns [continuare]
Acum cateva zile prietenul meu mi-a spus ca ar trebui sa imi fac un test papanicolau, deoarece i-a spus o fata cu care a fost de mult ca a avut o infectie usoara si i s-au dat niste pastile pentru ea, sa le bage in uter timp de 10, zile si o pastila ptr el.... mi-a spus ca a aflat recent... si mi-a zis ca secretia mea e alba galbuie... si lipicioasa... din ce stiu eu era perioada mai fertila.... acum nu am avut simptome... dar secretia are un miros de ceapa sau cv metalic... imi e greu sa identific... imi puteti da un sfat va rog? [continuare]
Dr. mariana ceapa
Dr. antofie marian ceapa
Leurda, cel mai bun detoxifiant de primavara
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Leurda sau usturoiul salbatic, cum mai este numita, este o planta aromatica, ce se bucura de o popularitate ridicata primavara, avand o multitudine de beneficii pentru sanatate. Leurda este unul dintre cei mai puternici detoxifianti pe care ii gasim in natura. Purifica sangele, are efecte benefice asupra starilor depresive, a infectiilor si a asteniei de primavara. Aceasta este inrudita cu usturoiul, ceapa si arpagicul, calitatile sale curative fiind cunoscute inca din timpul romanilor, a triburilor germanice si a celtilor. Beneficii pentru sanatate • In stare proaspata, leurda contine din plin vitamina C , uleiuri eterice, dar si magneziu si fier. Datorita acestora, este la fel de sanatoasa precum usturoiul, fiind un bun vitaminizant si mineralizant pentru organism. • Este un adevarat leac impotriva fermentarii intestinale, a balonarilor si a durerilor asociate cu acestea. • Creste pofta de mancare si combate lipsa apetitului. • Reduce colesterolul , dar... [continuare]
Beneficiile pentru sanatate ale consumului de usturoi
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Adevarul despre usturoi este usor de descoperit. Ce este interesant este faptul ca de-a lungul timpului, calitatile sale au fost confirmate. In prezent, usturoiul este considerat important gratie modului in care acesta poate ajuta la prevenirea a multiple boli. Usturoiul a fost folosit inca din Evul Mediu pentru o sanatate optima. Oamenii de stiinta au descoperit noi utilizari interesante ale acestui aliment si beneficiile pe care aceasta le poate oferi. Rolul pozitiv al usturoiului pentru sanatate - Tratarea cancerului - Da, usturoiul poate ajuta inclusiv in tratarea cancerului. Studiile au aratat ca anumite substante din compozitia usturoiului, cum ar fi dialil disulfidul, au efecte veritabile in distrugerea celulelor canceroase si ajuta la dezvotlarea unui sistem imunitar puternic. Usturoiul este cunoscut pentru reducerea dezvoltarii tumorilor papilare. - Echilibrarea tensiunii arteriale - Uimitor dar adevarat. Usturoiul poate ajuta... [continuare]
buna ziua! Care sunt alimentele ce NU le pot consuma la aceasta boala(hipertensiune arteriala) ?? De exemplu : ceapa, usturoi, orez, oua, lapte, dulciuri, CARTOFI, varza, fasole, rosii, carne gratar, mezeluri, peste, conserve, icre, pate-uri. In special m-ar interesa ce nu pot consuma !!! VA MULTUMESC ! [continuare]
Probleme cu gustul si mirosul mâncarii
Buna ziua ! Numele meu este Denisa, iar in urma cu aproape 2 luni am inceput sa am probleme cu gustul si mirosul mâncarii. Simt , am gust insă nu cel specific. Carnea are un gust groaznic, indiferent de cum ar fi gatită aceasta, alaturi de cateva legume in special ceapa si usturoi. Nu pot sa mănânc mai nimic, ma deranjeaza orice miros ce mă face să vomez instant. Nu ma pot bucura de niciun fel de mâncare, mănânc numai nimicuri nesemnificative ce nu mi de foame si ma fac sa imi fie rau. Nu stiu ce sa fac, am foat la farmacie si medici, insă nu mi au spus nimic concret .nu cred ca este vorba de Virus, de Covid, si nici nu as fi pățit atatea timp de 2 luni . O părere? Sfat? Mulțumesc. [continuare]
Boala dejerine-sottas
Dejerine-Sottas este o boala neurologica ereditara care afecteaza in mod progresiv mobilitatea picioarelor. Nervii periferici se largesc sau se ingroasa ducand la slabirea muschiului. Pe masura ce boala inainteaza pacientul manifesta in picioare durere, slabire, amorteala, furnicaturi sau senzatii de ardere. Nervii se largesc datorita acumularii de tesut conjuctiv care se prezinta sub forma unor bulbi de ceapa. Cu toate acestea cei diagnosticati cu aceasta boala continua sa duca o viata activa. [continuare]
Vitamina k
vitamina k, numita si antihemoragica, este indispensabila vietii, functia ei de baza fiind aceea de a coagula rapid sangele si de a actiona preventiv asupra sangerarilor si hemoragiilor interne. Este o vitamina liposolubila, care rezista la caldura, dar nu si la lumina in prezenta oxigenului si in mediile alcaline. Se cunosc trei vitamine K: vitamina K1 (fitochinona) este sintetizata de frunzele verzi si se gaseste in vegetalele verzi. Ea micsoreaza permeabilitatea capilarelor si favorizeaza procesul de regenerare a tesuturilor. vitamina K2 (farnochinona) este sintetizata de catre microorganismele de putrefactie. vitamina K3 (menadiona) este un produs de sinteza cu proprietatea ca este hidrosolubil (spre deosebire de celelalte). Dozele mari de menadiona risca sa se acumuleze in organism, generand distrugerea globulelor rosii, avand drept consecinta anemia. Vitamina K este produsa de propria noastra flora intestinala in proportie de 50%. Restul provine din: legume verzi... [continuare]
Prebiotic
tip de fibre alimentare prezente in anumite alimente (in stare naturala se gasesc in anghinare, praz, ceapa, banane, cicoare) sau pot fi adaugate in paine, fulgi de cereale. Aceste substante nu sunt digerate in tractul gastro intestinal dar le stimuleaza la nivelul colonului aparitia, cresterea si activarea florei bacteriene normale. Exista si produse farmaceutice prebiotice obtinute sintetic. [continuare]
Usturoita (alliaria officinalis)
Usturoita este flora spontana specifica zonelor de clima temperata a Europei. In Romania este raspandita in padurile de foioase, in tufarisuri, locuri umbroase din gradini, livezi, poieni, pe langa drumuri sau garduri. Usturoita are tulpina inalta de pana la 80 cm, ramificata la varf. Frunzele sunt adanc crestate pe margini, cresc opus si sunt mari. Florile cresc in varful tulpinii, grupate in inflorescente si sunt de culoarea alba si au cate 4 petale. Dintre elementele chimice din compozitie subliniem: ulei eteric (asemanator usturoiului), saruri minerale, caroten, saponine, zaharoza, glicozizi, mirozina, siringina, celuloza, sulfocianat de alilca. Principalele calitati ale plantei sunt: antiputrida, antiseptica, detergenta, vulnerara, actiune contra viermilor intestinali, diuretica, sudorifica, astringenta, expectoranta, antispasmodica, bactericida, antifermescibila, cardiotonica, vasodilatatoare. In fitoterapie se foloseste partea aeriana a plantei, dar proaspata. Trebuie... [continuare]
Leurda (allium ursinum)
Planta medicinala care creste in zona alpina sau in campii cu sol fertil, iubitoare de umiditate. Frunzele sunt lungi si lucioase, iar florile sunt de grupate, de dimensiuni mici si au culoare alba. In scop fitoterapeutic se utilizeaza frunzele si bulbii. Leurda infloreste in lunile mai si iunie. Frunzele se recolteaza din luna aprilie, iar bulbii se recolteaza din luna august pana in octombrie. Contine sulfura de alil, vitamina a, vitamina c, carotenoizi, ulei eteric, saruri minerale (calciu, fier, fosfor, cupru, natriu). Leurda are caracteristici expectorante, cicatrizante, depurative, antiseptice, bactericide, hipotensive, antiscrelotice, vermifuge. Planta seamana cu usturoiul la gust si se foloseste si sub forma de condiment in gastronomie. Uz intern: - hipertensiune, ateroscreloza, scade nivelul colesterolului, insuficienta biliara, afectiuni ale cailor respiratorii superioare,... [continuare]
Contractubex, gel
Ce este Contractubex si pentru ce se utilizeaza Indicatii Contractubex are efect antiproliferativ, antiflogistic, de aplatizare si decontractare asupra tesutului conjunctival proliferativ. Poate fi utilizat pe cicatrici recente dar si vechi produse in urma: - accidentelor - arsurilor - acnee - interventiilor chirurgicale Este foarte bine tolerat de pacienti dar se recomanda ca utilizarea unguentului sa se faca numai dupa recomandarea chirurgului plastician sau dermatologului. EFECTUL tratamentului cu CONTRACTUBEX consta in atenuarea semnificativa a cicatricilor ,creste elasticitatea si supletea lor, uniformizarea culorii in concordanta cu pielea din jur. Mod de administrare Se maseaza usor Contractube pe zona tesutului cicatriceal pana la absorbtia completa a gelului. Daca medicul nu prescrie altfel, Contractubex se aplica de cateva ori pe zi si se maseaza usor tesutul cicatriceal pana la absorbtia completa a gelului. Daca cicatricele sunt dure si vechi, Contractubex se... [continuare]
Doppelherz aktiv diabetiker vitamine + minerale
Ce este Doppelherz aktiv Diabetiker Vitamine + Minerale si pentru ce se utilizeaza Indicatii Magneziul indeplineste multiple roluri in organism, fiind recunoscuta implicarea sa in functioarea normala a sistemelor muscular si osos, in metabolismul energetic si in echilibrul electrolitic, precum si in sinteza normala a proteinelor. Este implicat, de asemenea, in mentinerea sanatatii psihice si contribuie la functionarea normala a sistemului nervos, actiune la care participa, suplimetar, si Vitaminele B1, B2, B6, B12, precum si NIACINA. Vitamina C sprijina functionarea normala a sistemului imunitar, contribuie la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ, creste absorbtia fierului si contribuie la functionarea normala a sistemului nervos. In plus, contribuie la formarea normala a colagenului pentru functionarea normala a sistemului osos, a ligamentelor si a vaselor de sange. Sursele naturale cele mai cunoscute pentru Vitamina C sunt zarzavaturile sau citricele. Vitamina E... [continuare]
Daca am gastrita ce alimente nu am voie sa mananc? Doctorul mi-a dat o fisa unde scrie ce am voie si ce nu am voie sa mananc. Pe fisa scrie ca nu am voie legume si fructe: ceapa, usturoi, gogosari, varza, zarzavaturi crude. Nu am voie sa le mananc crude, sau nicicum, nici macar fierte? Rosii, ardei am voie? [continuare]


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter