trigliceride scadere
Cum iti afecteaza trigliceridele inima?
Dr. Baican Iuliana
Medic Rezident
Ce sunt trigliceridele? Trigliceridele reprezinta particule lipidice de origine naturala care circula in torentul sanguin. In urma procesului de digestie, acestea sunt scindate in elementele componente, si anume in glicerol si acizi grasi de diferite tipuri (saturati sau nesaturati, cu lant lung sau scurt), proces desfasurat sub actiunea unor enzime specifice. Rolul acestor trigliceride este de a servi drept substrat energetic pentru functiile pe care organismul trebuie sa le defasoare de-a lungul zilei. Din cantitatea de calorii ingerate ca zaharuri si grasimi, cele pe care organismul nu le utilizeaza sunt transformate in trigliceride si depozitate in celulele tesutului adipos, cunoscute sub numele de adipocite. Aceste depozite la nivelul tesutului adipos va fi decelat la analizele medicale prin cresterea valorilor trigliceridelor. Valoarea considerata normala pentru trigliceride este sub 150 mg/dl, ceea ce trece peste aceasta poate fi factor de risc pentru aparitia bolilor... [continuare]
Suplimente alimentare utilizate pentru scaderea colesterolului
Dr. SUATEAN DIANA-MARIA
Medic specialist Medicina Interna
Ce este colesterolul? Colesterolul reprezinta o substanta necesara organismului fiind produs chiar de catre acesta din acizi grasi, in special din grasimile saturate din alimentatie. Colesterolul este absorbit de asemenea si din produsele alimentare provenite in special de la animale. Valorile serice crescute ale colesterolului sunt deseori asociate cu ateroscleroza si bolile cardio-vasculare. Termenul de colesterol sanguin se refera in pricipal la existenta celor doua tipuri de lipide: LDL- colesterol (low density lipoproteine) proteine cu densitate mica, asa numitul colesterol “rau” si HDL- colesterol (high density lipoproteine) proteine cu densitate mare, asa numitul colesterol “bun”. Ce alimente scad colesterolul? Fractiunea HDL a colesterolului este denumita si fractiunea buna a acestuia deoarece organismul are nevoie de o cantitate din acest tip de colesterol pentru anumite functii importante. De aceea trebuie sa avem in vedere cresterea cantitatii de... [continuare]
Instrumentele pentru scaderea nivelului de colesterol
Dr. Baicu Ana Maria
Medic specialist Cardiologie
Generalitati Un nivel normal al colesterolului este una dintre cele mai bune cai pentru protejarea de infarct miocardic si accident vascular cerebral. O substanta asemanatoare grasimii ce se gaseste in sange, numita colesterol, poate determina crearea unor depozite la nivelul arterelor. Aceste depozite de colesterol pot ingusta arterele – sau in unele cazuri le pot bloca complet – si impiedica trecerea sangelui incarcat cu oxigen spre inima. Rezultatele, pentru sute de mii de persoane in fiecare an, sunt angina pectorala, infarctul miocardic sau alte boli cardiovasculare. Tipuri de colesterol Exista trei tipuri de colesterol: colesterol HDL (lipoproteine cu densitate mare),colesterol LDL (lipoproteine cu densitate mica) si colesterol VLDL (lipoproteine cu densitate foarte mica) . Colesterolul HDL este deseori numit tipul „bun” de colesterol intrucat ajuta la eliminarea din organism a colesterolului celular in exces pe cale intestinala. LDL, sau colesterolul „rau”;... [continuare]
Factorii de risc ai bolii coronariene ischemice
Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog
Generalitati Riscul cardiovascular poate fi inteles ca posibilitatea ca o persoana sa dezvolte o afectiune cardiovasculara cu potential fatal sau non-fatal intr-un anumit interval de timp. Printre factorii clasici de risc se enumera:varsta, sexul, ereditatea, fumatul, alcoolul, obezitatea, hipertensiunea arteriala, dislipidemia, diabetul zaharat, sedentarismul, factori psihosociali; dintre noii factori de risc enumeram homocisteina, lipoproteina (a), factorii proinflamatori, factorii protrombotici. Factorii de risc majori modificabili Acest articol isi propune sa ofere informatii cu privire la factorii majori de risc modificabili. 1. dislipidemia – dezordini legate de colesterol, trigliceride si lipidele totale din ser 2. fumatul 3. hipertensiunea arteriala esentiala 4.diabetul zaharat 5. sedentarismul 6. obezitatea 7. factorii de risc psihosociali – stresul. Dovezile cele mai puternice de asociere a unor factori de risc cu boala coronariana ischemica (BCI) sunt... [continuare]
Hipercolesterolemia si strategii de prevenire a bolilor cardiace
Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog
Generalitati Colesterolul este o substanta chimica ceroasa, asemanatoare grasimii, sintetizata in ficat si care se gaseste in anumite alimente, precum cele de origine animala, produsele lactate (laptele integral), oua si carne. Organismul are nevoie de o anumita cantitate de colesterol pentru diverse functii. Membranele celulare contin colesterol, organismul folosind de asemenea colesterolul pentru a sintetiza hormoni, vitamina D si acizii biliari necesari digestiei lipidelor. Cu toate acestea, organismul are nevoie doar de o cantitate mica de colesterol pentru a-si satisface aceste nevoi. Atunci cand cantitatea de colesterol din organism este prea mare, pot aparea anumite probleme de sanatate, precum boala coronariana. Boala coronariana Atunci cand exista o cantitate mare de colesterol in organism se formeaza placile de aterom (un depozit dur si gros) la nivelul vaselor ce iriga inima(arterele coronare), ingustandu-se astfel lumenul vascular, iar fluxul sangvin spre tesutul... [continuare]
10 greseli care pot impiedica scaderea colesterolului
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Specialistii considera ca la persoanele care au o valoare a colesterolului total de 240 ml/dl exista o probabilitate de doua ori mai ridicata de a experimenta un atac de cord, comparativ cu cei care au nivelurile acestuia sub 200 mg/dl. Toti oamenii cu varsta de peste 20 de ani ar trebui sa isi verifice colesterolul cel putin o data la cinci ani. In cazul in care sunt prezenti si factori de risc, cum ar fi bolile cardiovasculare, de exemplu, aceasta analiza ar trebui realizata mai frecvent. In mod normal, din valoarea colesterolului total de 200 mg/dl, colesterolul rau nu ar trebui sa masoare peste 130, iar colesterolul bun trebuie sa fie peste 40. Vestea buna este ca nivelul colesterolului nu este dificil de controlat, chiar si fara medicatie. Chiar si in cazul celor care au valorile colesterolului, in partea superioara a intervalului considerat normal de catre medici, pot fi prezente acumulari de aterom in artere. Totusi, in incercarea lor de normalizare a... [continuare]
Topul alimentelor care scad nivelul colesterolului
Autor: SfatulMedicului
Generalitati In urma unui consum ridicat de grasimi animale, ficatul produce mai mult colesterol decat este necesar. Colesterolul in exces se depune pe artere, incetinind circulatia sangelui. De aceea, mentinerea colesterolului in limite normale este esentiala pentru prevenirea unor boli grave precum accidentul vascular cerebral si ateroscleroza. Renuntarea la alimentele grase si produsele de tip fast-food sau altfel spus, adoptarea unui diete sanatoase, practicarea sportului si tratamentul recomandat de medic, atunci cand este cazul, vor contribui la mentinerea in limite normale a colesterolului. Alimente care scad nivelul colesterolului In topul alimentelor care scad nivelul colesterolului se numara: • Soia . Este indicata persoanelor care au colesterolul marit, fiindca izoflanonii din soia au efect antioxidant si protejeaza vasele de sange. In plus, soia contine proteine, fibre, vitamina E, acid folic, potasiu, calciu, zinc, fier, fosfor, mangan si magneziu. • Iaurtul. ... [continuare]
Efectele secundare ale tratamentelor pentru scaderea colesterolului
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Colesterolul este o substanta lipidica, ceroasa, care se afla in fluxul sanguin si in toate celulele corpului. Este normal ca orice persoana sa aiba colesterol. Acesta este o parte importanta a unui organism sanatos intrucat participa la producerea membranelor celulare si a unor hormoi si sustine functiile necesare ale organismului. Totusi, un nivel crescut de colesterol in sange predispune la aparitia bolilor cardiovasculare dar si a accidentelor vasculare cerebrale. Hipercolesterolemia este termenul medical care defineste un nivelul ridicat de colesterol din sange. Surse de colesterol Colesterolul provine din doua surse: organism si alimente. Ficatul, dar si alte celule din organism, fabrica aproximativ 75% din colesterolul din sange. Restul de 25% de procente provine din alimentele consumate. Colesterolul LDL este colesterolul rau. Cand prea mult colesterol de acest tip circula prin sange, arterele se pot bloca, crescand riscul... [continuare]
Krill oil si drojdia de orez rosu reduc colesterolul si trigliceridele
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Uleiul de krill si drojdia de orez rosu sunt doua suplimente naturale tot mai studiate pentru efectele lor benefice asupra sanatatii cardiovasculare. Cercetarile arata ca aceste substante pot contribui la scaderea colesterolului „rau” (LDL) si a trigliceridelor, ajutand la prevenirea bolilor de inima. - Ofera EPA si DHA, alaturi de fosfolipide si colina. - Are o activitate antioxidanta de 300 de ori mai mare decat Vitamina E. - Acceptate pentru consumul uman de catre FDA (Food&Drug Administration SUA) si EFSA (European Food&Safety Authority): NKO a trecut testele de siguranta. - Absorbtie mai rapida si mai buna a acizilor grasi de Omega-3 din Neptune Krill Oil in comparatie cu uleiul de peste. - Patentul Neptunee OceanExtract garanteaza un proces al metodei de extractie la "rece". - Fara metale grele, PCB-uri (bifenili policlorurati), dioxine si pesticide. - Fara miros de peste in gura dupa administrare. Imbunatatirea sanatatii... [continuare]
Buna ziua! Am 49 ani, sunt o persoana care face sport si mananc corect si calculat. Anual, fac analizele medicale obligatorii. Anul acesta mi-au iesit neutrofilele 47,5% si trigliceridele 53,47 mg/dl, am vazut ca sunt incercuite, deci e o problema. Care ar fi aceasta problema? Am simtit si o scadere a randamentului si fortei in timpul activitatilor sportive. Multumesc [continuare]
Buna ziua,ma numesc George,am 47 de ani,94 de kg si 1.87 înălțime.Acum un an de zile am fost diagnosticat cu diabet zaharat tip doi.Acum cateva am făcut niște analize si numărul trigliceridelor mi-a ieșit mai mare de 1000,colesterolul total 400 si glicemia 188.Va rog frumos sa mi dați niște sfaturi,ce sa fac pentru ca numărul trigliceridelor sa scade,ce sa mănânc si ce nu? Mulțumesc anticipat! [continuare]
Buna ziua, In urma analizelor mi-au iesit trigliceridele 548 mg/dL, colesterol total 178 mg/dL, LDL 89 mg/dL, HDL 35 mg/dL, glicemia 81 mg/dL. In urma unei diete (cam 4 luni) mai ''grijulii'' trigliceridele au scazut la 270 mg/dL, Celelalte valori s-au mentinut constante. Se poate face ceva pentru cresterea HDL fara a afecta trigliceridele? Multumesc! [continuare]
Buna ziua!Sotul meu are 43 de ani si are probleme cu trigliceridele de peste 15 ani in sensul ca fara tratament ajunge la valori de 1600(sa stiti ca am scris corect),colesterol 400,lipide2100.daca tine regim si ia tratament colesterolul mai scade dar trigliceridele raman tot mari 230.probleme e ca si baiatul meu are aceeasi problema.la 14 ani are colesterol 162 si trigliceride 221.Este o problema de genetica sau totusi se pot corecta valorile si altfel?.Va multumesc! [continuare]
Va rog sa-mi spuneti ce sa iau sa imi scada colesterolul si trigliceridele am,40 de ani,inaltime 1.74,greutate 105kg, Am facut analizele 24.02.2014 Si au iesit Anormale COLESTEROL-271.63 TRIGLICERIDE-416.50 Fibriogen-655 [continuare]
Buna ziua ! Am 56 de ani sunt barbat si am primit rezultatul analizelor , care are urmatoarele valori :trigliceridele - 628 ; colesterol - 224 ; TGP - 65 ; TGO - 40 . Ce imi recomandati pentru scaderea lor la valorile normale ? Si daca se poate cu tratament naturist ? Nu fumez , nu beau , nu mananc gras , nu sunt obez , dar in schimb sunt agitat si nervos. Pot fi aceste valori crescute din aceasta cauza ? [continuare]
Am dublul maxiului de fier in sange- ce pot sa fac sa-l scad ?
analiza de sange FE = 663 maxim - eu am1200, colesterol total 277, LDL 155, HDL -108,TRIGLICERIDE -72, LIPIDE 785 Ce analize sa mai fac ? Am dureri de oase, Am facut o operatie de ablatie la inima, f. reusita, acum 5 ani. Nu iau nici-un medicament, doar suplimente. [continuare]
Facilitati de tratament
Clinici si cabinete medicale
Soacra mea are 71 de ani si si-a facut analizele de curand iar colesterolul i-a iesit 282 mg/dl iar tigliceridele 92mg/dl. I s-a dat un tratament cu ofloxin ,oare ar putea si alceva pa baza naturista? [continuare]
DIABET TIP 2 [continuare]
cum se poate reveni la normal?Celelalte analize sunt normale.Limfocitele 23,4.Monocite+Bazofile+Eozinofile2,4,Largimea distributiei eritrocitare)%15,6 [continuare]
Bună ziua, vreau sa va întreb daca la un bolnav cu diabet tip 2 moderat (valori maxime glicemie pana în 200) și sindrom dislipidemic, tratamentul cu Siofor este responsabil de slabirea masei musculare a picioarelor și mâinilor? [continuare]
Sucul de cirese - riscuri si beneficii pentru sanatate
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Oamenii de stiinta studiaza beneficiile sucului de cirese, deoarece pe langa faptul ca este bogat in antioxidanti, acesta ar putea avea efecte pozitive pentru tratarea insomniei si este posibil sa contribuie la scaderea nivelului de colesterol. Pe langa beneficiile pentru diminuarea durerii musculare si efectele sale inflamatorii, consumul sucului de cirese prespune si o serie de riscuri precum cresterea in greutate si cresterea nivelului trigliceridelor, daca nu este consumat corespunzator. Riscuri - Cresterea in greutate - Nici un studiu cu subiecti umani nu a demonstrat legatura dintre consumul de suc de cirese si pierderea in greutate, dimpotriva, se pare ca sucul de cirese determina cresterea in greutate. Consumul a 30 de grame de suc concentrat de cirese amestecat cu o ceasca de apa contine 110 calorii. Daca ati baut doua pahare pe zi fara sa renuntati la nimic altceva din dieta dvs. normala ati putea castiga aproximativ jumatate de kilogram la... [continuare]
Orungal, capsule
Indicatii Orungal este indicat pentru tratamentul urmatoarelor afectiuni: afectiuni ginecologice: candidoza vulvovaginala; afectiuni dermatologice si oftalmologice: pitiriazis versicolor, dermatomicoze, keratite fungice si candidoze orale; onicomicoze, cauzate de dermatofiti si/sau levuri; Micoze sistemice: aspergiloze si candidoze sistemice, criptococoze (incluzind meningita cu criptococcus), histoplasmoze, sporotrichoze, paracoccidioidomicoze, blastomicoze, si alte tipuri rare de micoze sistemice sau tropicale. Doze si mod de administrare Pentru o absorbtie optima, este esential ca Orungal sa fie administrat imediat dupa o masa principala. • Luati intotdeauna Orungal 100 mg capsulele imediat dupa masa, deorece acest lucru ajuta organismul dumneavostra sa foloseasca acest medicament. • Inghititi capsule intregi cu o cantitate mica de apa • Pentru a asigura o absorbtie corecta in organism a medicamentului Orungal capsule, este necesar ca aciditatea din stomac sa fie... [continuare]
Arava, comprimate filmate
Ce este Arava si pentru ce se utilizeaza Indicatii Arava se utilizeaza pentru a trata pacienti adulti cu poliartrita reumatoida activa sau artrita psoriazica activa. Arava apartine unui grup de medicamente numite medicamente antireumatice. Simptomele poliartritei reumatoide includ inflamatii a articulatiilor, umflare, dificultati de miscare si durere. Alte simptome, care afecteaza intregul organism, includ pierderea poftei de mancare, febra, lipsa de energie si anemie (numar insuficient de celule rosii sanguine). Simptomele artritei psoriazice active includ inflamati a articulatiilor, umflare, dificultati de miscare, durere si pete rosii pe piele, care se exfoliaza (leziuni pe piele). Mod de administrare Luati intotdeauna Arava exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Utilizarea Arava nu este recomandata la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani. Doza initiala obisnuita de Arava... [continuare]
Electroforeza lipoproteinelor elfo lipoproteine
Electroforeza lipoproteinelor masoara fractiile de lipoproteine pentru a determina distributia modificata si concentratia lipoproteinelor in ser, un factor de risc in dezvoltarea bolii coronariene. Lipoproteinele reprezinta complexe structurale, ce sunt compuse din lipide si apoproteine, cu un rol important in metabolism. Acestea indeplinesc functia de tralsport al colesterolului, trigliceridelor si fosfolipidelor in plasma. Lipoproteinele se clasifica astfel: - chilomicroni; - VLDL (lipoproteine cu densitate foarte mica); - IDL (lipoproteine cu densitate intermediara); - LDL (lipoproteine cu densitate mica); - HDL (lipoproteine cu densitate mare). Chilomicronii transporta trigliceridele exogene (din alimentatie) de la niveluol intestinului la tesutul adipos si muschi. Lipoptoteinele cu densitate foarte mica (VLDL) sunt responsabile pentru transportul trigliceridelor endogene (sintetizate hepatic) de la ficat catre tesutul adipos si muschi. Lipoproteinele cu densitate... [continuare]
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Analize medicale .


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter