Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

producerea inghetatei

10 pasi simpli de retinut pentru un ficat sanatos

10 pasi simpli de retinut pentru un ficat sanatos

Actualizat la data de: 23 Octombrie 2017

Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie

Generalitati Ficatul este un organ parenchimatos, al doilea ca marime din corpul omenesc si poate ajunge la o greutate de 3 kilograme. Se afla localizat in partea dreapta, mai exact in hipocondrul drept, sub rebordul costal (sub coaste) si reprezinta pentru organism “uzina”, fiind responsabil atat pentru metabolizarea unor substante, cat si pentru producerea de energie necesara zilnic. Boala numita steatoza hepatica sau cum se mai spune in popor “ficat gras” este consecinta acumularii grasimii la nivelul celulelor din ficat numite hepatocite. Exista doua tipuri de steatoza hepatica: steatoza alcoolica si steatoza non-alcoolica, diferenta dintre cele doua fiind consumul de alcool si alimentatie bogata in grasimi. Atunci cand steatoza hepatica alcoolica este asociata si cu inflamatie, apare asa-numita steatohepatita alcoolica, ce poate progresa pana la aparitia cirozei hepatice de cauza etanolica si chiar spre hepatocarcinom. Iar cand steatoza hepatica non-alcoolica... [continuare]

Ce este hepatita A? Hepatita A reprezinta o afectiune extrem de contagioasa caracterizata prin infectarea si inflamatia ficatului. Spre deosebire de hepatita B sau C, aceasta produce doar foarte rar leziuni grave ale ficatului sau decesul si nu se cronicizeaza. De asemenea, odata ce o persoana a avut hepatita A, aceasta devine imuna si nu se va mai infecta din nou.  Virusul hepatitei A este mai frecvent in zonele cu un statut socio-economic scazut sau cu o educatie sanitara inadecvata. Din acest motiv infectia cu virusul hepatitei A poarta si denumirea de boala mainilor murdare. Cum se transmite si care sunt factorii de risc? Persoanele infectate cu virusul hepatitei A il excreta prin intermediul scaunului. Astfel, persoanele sanatoase se imbolnavesc cand consuma alimente sau bauturi ce au fost contaminate cu fecalele persoanelor infectate. De asemenea, cele mai multe infectii sunt transmise prin contactul prelungit cu persoana infectata sau prin contact sexual cu... [continuare]

De ce ar trebui sa eviti alimentele bogate in carbohidrati simpli

De ce ar trebui sa eviti alimentele bogate in carbohidrati simpli

Actualizat la data de: 17 August 2020

Dr. Corello Mirela
Medic Specialist in nutritie si siguranta alimentatiei

Carbohidratii, zaharurile sau glucidele, definesc compusi chimici, formati din: carbon hidrogen si oxigen. Carbohidratii sunt cele mai abundente biomolecule de pe Pamant si reprezinta produsul procesului de fotosinteza. Au un rol central in reactiile de producere a energiei in organismele ne-fotosintetizatoare. Denumirea acestei clase de compusi provine de gustul specific dulce (zaharuri). Din punct de vedere structural glucidele se clasifica in: • Monoglucide – glucide simple (Ex: Glucoza, Fructoza); • Oligoglucide - (Ex: Zaharoza); • Poliglucide - glucide complexe, acestea sunt digerabile - amidonul, glicogenul sau nedigerabile - fibrele. Amidonul se gaseste in: cereale, leguminoase, fructe si tuberculi; Fibrele se gasesc in: tarate, legume, seminte, fructe. Fibrele sunt clasificate in doua categorii: solubile si [continuare]

Vreme rea, temperaturi scazute: alerta de accidente!

Vreme rea, temperaturi scazute: alerta de accidente!

Actualizat la data de: 17 Februarie 2021

Dr. Paul Nastase
Medic specialist in Ortopedie si traumatologie

Ce sunt fracturile, cum le prevenim si cum le tratam Suntem obisnuiti deja, de mai bine de un deceniu, cu tot felul de capricii ale vremii. De la fuzionarea anotimpurilor la gesturi neasteptate – soare in miez de iarna sau saptamani lungi de ploaie peste vara, previziunile meteo aproape ca nu-si mai gasesc rostul. Iata ca nici iarna aceasta nu se lasa mai prejos si alterneaza perioadele mai blande cu inghet si polei. Pentru ca avertismentele spun ca ne asteapta iar temperaturi cu minus, am preluat ideea sanatoasa cum ca este mai bine sa prevenim decat sa tratam si am intocmit un scurt ghid despre fracturi. Ce este o fractura? O fractura este afectiunea traumatica a unui segment din organism cu intreruperea continuitatii osului, spune definitia „de manual”. Aflati ca nu osul pune cele mai mari probleme, pentru ca el se vindeca in mai toate cazurile. Este important cum se vindeca. Pe langa os, segmentul afectat contine si vase de sange, nervi, muschi, tendoane, ligamente,... [continuare]

Amigdalectomie - cand si de ce este indicata scoaterea amigdalelor

Amigdalectomie - cand si de ce este indicata scoaterea amigdalelor

Actualizat la data de: 08 Iulie 2021

Autor: SfatulMedicului

Ce este amigdalectomia Amigdalectomia este indepartarea chirurgicala a amigdalelor, doua bucati de tesut in forma ovala situate in partea din spate a gatului. Aceasta procedura era in trecut frecvent utilizata ca remediu obisnuit pentru tratarea infectiilor si inflamatiilor amigdalelor (amigdalita). Astazi, amigdalectomia se efectueaza de obicei pentru apneea in somn (afectiune respiratorie care produce pauze in actul respiratiei in timpul somnului), insa poate reprezenta totusi un tratament atunci cand amigdalita apare frecvent sau nu raspunde la alte tratamente. Amigdalectomia poate fi necesara si pentru tratarea altor tulburari de respiratie si a altor afectiuni care produc o marire exagerata a amigdalelor. Ce este amigdalita? Amigdalele reprezinta doi ganglioni limfatici situati in spatele gatului, de o parte si de alta. Acestea functioneaza ca un mecanism de aparare si ajuta la prevenirea infectarii organismului. Acestea reprezinta prima linie de aparare a sistemului... [continuare]

Regim alimentar in boala de reflux gastroesofagian si hernia hiatala

Regim alimentar in boala de reflux gastroesofagian si hernia hiatala

Actualizat la data de: 21 Mai 2025

Dr. Alexe Raluca-Maria
Medic primar Medicina Interna, Competenta Ultrasonografie Generala

Ce este refluxul gastro-esofagian Refluxul gastro-esofagian se produce atunci cand o cantitate de lichid mai mare decat normal, se intoarce din cavitatea gastrica (stomac) in esofag, cauzand simptome care pot fi asociate, sau nu, cu inflamatia mucoasei esofagiene (esofagita). Simptomele tipice ale BRGE sunt: arsuri retrosternale (in spatele sternului), regurgitatii (alimentare, acide, bilioase), disfagia (dificultate la inghitire). Refluxul anormal mai poate cauza si alte simptome, extradigestive: tuse persistenta +/- wheezing (respiratie suieratoare); raguseala; otita medie durere de piept non-cardiaca; eroziuni ale smaltului dentar sau alte anomalii ale dentitiei. Tratamentul in BRGE presupune o abordare in trepte, cu adaptarea recomandarilor in functie de pacient. Scopurile tratamentului sunt: controlul simptomelor; vindecarea eventualelor leziuni de esofagita; prevenirea eventualelor complicatii. Ce este hernia hiatala Hernia hiatala: se produce atunci cand o portiune de... [continuare]

Cele mai comune alergii alimentare

Cele mai comune alergii alimentare

Actualizat la data de: 12 August 2022

Autor: SfatulMedicului

Alergiile alimentare Alergiile alimentare sunt foarte comune, afectand 6% dintre adulti si 8% dintre copii, la nivel mondial. Desi este posibil ca orice aliment sa produca alergie, exista cateva alimente, mai exact 8, responsabile de aparitia majoritatii cazurilor de alergie alimentara. Alergia alimentara apare atunci cand anumite alimente declanseaza un raspuns imun anormal. Sistemul imun al organismului recunoaste eronat anumite proteine sau alte macromolecule din aliment, ca fiind periculoase, crescand astfel raspunsul imun. Astfel, persoanele alergice vor avea acest raspuns imun, caracterizat prin inflamatie, la consumul unor cantitati foarte mici din alimentul alergen. Cele mai comune 8 alimente alergene 1. Lapte de vaca Alergia la laptele de vaca este frecvent intalnita la nou-nascuti si copii tineri. 90% dintre acestia vor depasi alergia pana la varsta de 3 ani, fiind considerate o alergie trecatoare, rar intalnita la adulti. Reactia alergica apare variabil, intre... [continuare]

Flatulenta – alimente si remedii

Flatulenta – alimente si remedii

Actualizat la data de: 27 Octombrie 2015

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Gazele, eructatiile sau balonarea sunt toate conditii normale umane. Gazele se produc in stomac si intestine, organismul dumneavoastra descompunand alimentele in energie. Gazele si ragaitul pot fi uneori jenante. Balonarea, care este un sentiment de plenitudine in abdomen va poate face sa va simtiti la fel de inconfortabil. Eructatiile sau ragaitul sunt voluntare sau involuntare si inseamna eliberarea unor zgomote de aer de la stomac sau esofag prin gura. In timpul mesei, eructatiile sunt prezente de pana la patru ori si este de obicei cauzata de inghitirea aerului. Alte cauze ale ragaitului includ obiceiurile nervoase sau alte afectiuni medicale, cum ar fi ulcerul sau o problema a vezicii biliare. In unele culturi, o persoana poate avea astfel de manifestari dupa ce mananca, aratand astfel aprecierea pentru masa. Cauzele cele mai frecvente de gaze si balonare a. Inghitirea aerului – inghitirea aerului in exces poate provoca si sughituri; b. Produsele... [continuare]

Diaree – semne si alimentatie corespunzatoare

Diaree – semne si alimentatie corespunzatoare

Actualizat la data de: 24 Iulie 2024

Autor: SfatulMedicului

Ce este diareea Diareea poate fi descrisa pe scurt drept episoade de scaune moi, deplasari frecvente ale intestinului, balonare, crampe, gaze. Exista, de asemenea, si o continua stare de disconfort care va produce asemenea episoade de cel putin 2 ori. Cum se manifesta Diareea este o trecere la scaune moi sau apoase. Pentru unii, diareea este usoara si va disparea in cateva zile. Pentru altii, poate dura mult mai mult. Se poate pierde foarte mult lichid (ce duce la deshidratare) si se instaleaza o stare de slabire. Aceste lucruri pot duce la pierderi nesanatoase in greutate. Cauze Gripa stomacului este o cauza comuna de diaree. Tratamentele medicale, cum ar fi antibioticele si unele tratamente impotriva cancerului, pot provoca si ele diaree. Avand aceasta problema, uneori nu este nimic grav cu privire la acest lucru. Ce poate provoca diareea este o gripa la stomac sau consumarea unui aliment care a fost fie expirat, fie stomacul nu il tolereaza. [continuare]

Flatulenta excesiva si alimentatia

Flatulenta excesiva si alimentatia

Actualizat la data de: 08 Noiembrie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Excesul de gaze abdominale creeaza disconfort si uneori chiar jena. Totusi, trebuie sa stiti ca toata lumea elimina gaze si manifesta flatulenta. Cel mai bun mod de a elimina gazele abdominale este de a evita alimentele care le produc. Gazele sunt produse, atat de anumite activitati, cat si de alimente. De exemplu, inghitirea unor cantitati mai mari de aer, mai ales atunci cand mancati repede, poate duce la formarea gazelor abdominale. Alimente pe care trebuie sa le evitati in caz de flatulenta - Fructe si legume - Acestea trebuie consumate, preparate sau conservate, fara coji. Alegeti fructele care au mai putine fibre, cum ar fi nectarinele, strugurii si kiwi. Merele, prunele, stafidele, bananele, pepenele galben si avocado produc gaze abdominale. De asemenea, multe dintre legume contribuie la formarea de gaze abdominale dureroase. Printre legumele vinovate de acest lucru se [continuare]

Condrodermatita nodulara: simptome, cauze si tratament

Condrodermatita nodulara: simptome, cauze si tratament

Actualizat la data de: 17 Decembrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Condrodermatita nodulara este o afectiune inflamatorie a pielii care afecteaza urechea. Aceasta afectiune produce o masa dureroasa care se dezvolta pe marginea superioara a urechii (helix) sau pe portiunea curbata a cartilajului (antehelix). Condrodermatita nodulara este cunoscuta si sub numele de boala Winkler. Aceasta afecteaza cel mai frecvent persoanele care dorm pe o parte a corpului mai mult decat pe cealalta. Afectiunea apare cel mai adesea la barbatii cu varste mai mari de 40 de ani, dar, cu toate acestea, si femeile si barbatii cu varste mai mici de 40 de ani pot dezvolta boala. Acest articol are ca scop prezentarea simptomelor si cauzelor bolii, impreuna cu cele mai bune optiuni de tratament. Tablou clinic Cel mai evident simptom al condrodermatitei nodulare este reprezentat de un nodul dureros aparut la nivelul cartilajului urechii. Nodulul va creste, de obicei, in timp, pana cand va avea un diametru cuprins intre 5-10 milimetri. Condrodermatita... [continuare]

Remedii alternative pentru infectia cu molluscum contagiosum

Remedii alternative pentru infectia cu molluscum contagiosum

Actualizat la data de: 16 Noiembrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Molluscum contagiosum este o afectiune virala si contagioasa a pielii care produce leziuni proeminente rotunde, neinsotite de durere, cu o coloratie asemanatoare a pielii. Gratarea sau smulgerea acestor proeminente poate provoca raspandirea infectiei. Molluscum contagiosum este o afectiune mai frecventa la copii, dar poate sa afecteze si adultii. Potrivit cercetatorilor, aceasta conditie va avea un impact semnificativ asupra calitatii vietii la aproximativ 10% din copiii afectati. In majoritatea cazurilor, infectia cu Molluscum contagiosum se va rezolva in decurs de 12 luni. Anumite remedii ce pot fi efectuate la domiciliu pot usura simptomele provocate de aceasta infectie. Remedii alternative Remediile alternative pentru infectia cu Molluscum contagiosum pot reduce disconfortul, mancarimea si furnicaturile. Cu toate acestea, trebuie retinut ca aceste remedii nu vindeca afectiunea. Baia cu ovaz coloidal O baie cu ovaz coloidal poate ameliora in mod eficient... [continuare]

Alimentatia sanatoasa la persoanele cu intoleranta la lactoza

Alimentatia sanatoasa la persoanele cu intoleranta la lactoza

Actualizat la data de: 25 Ianuarie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Intoleranta la lactoza apare atunci cand corpul nu produce cantitati suficiente dintr-o enzima numita lactaza. Lactaza ajuta la metabolizarea si descompunerea zaharului din lapte, lactoza. Atunci cand lactoza nu este digerata, apar simptome cum ar fi diareea, greata, scaderea in greutate, crampe, gazele abdominale si balonarea. In plus, conditia poate fi periculoasa la persoanele care au o forma mai severa a bolii. Persoanele care sufera de intoleranta la lactoza trebuie sa elimine complet din alimentatia lor laptele natural si preparatele alimentare care contin lapte - in special, de vaca. Pentru a se evita aparitia simptomelor neplacute ale intolerantei la lactoza exista diverse alternative alimentare, dar si reguli pe care trebuie sa le urmati. [continuare]

Infectia cu blastocystis hominis

Infectia cu blastocystis hominis

Actualizat la data de: 13 August 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Infectia cu Blastocystis hominis este produsa de un parazit microscopic cu acelasi nume, capabil sa produca o serie de tulburari intestinale. Protozorul poate sa fie contactat atat din materiile fecale ale persoanelor sanatoase, cat si din cele ale suferinzilor de diaree, dureri abdominale sau afectiuni gastrointestinale. Patogenicitatea si taxonomia infectiei cu Blastocystis hominis nu au fost inca elucidate de specialisti. In general, infectia cu Blastocystis hominis se vindeca de la sine. Medicii pot administra un tratament medicamentos, in cazurile rare in care semnele si simptomele bolii nu dispar. Cauze In trecut, Blastocystis hominis era considerat un parazit inofensiv, un organism microscopic unicelular care se regaseste deseori in tractul gastrointestinal si ajuta organismul sa isi mentina imunitatea in parametri optimi. Ulterior, s-a constatat ca anumite tipuri de Blastocystis hominis pot provoca infectii cu simptome specifice, precum varsaturile sau... [continuare]

Alimente asa-zis sanatoase pe care sa le evitati

Alimente asa-zis sanatoase pe care sa le evitati

Actualizat la data de: 27 Noiembrie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Multe alimente au ajuns sa fie numite sanatoase, fara sa isi merite cu adevarat titulatura. Intr-o era in care populatia este tot mai preocupata de calitatea nutritiei, s-a nascut si tendinta producatorilor din industria alimentara de a induce consumatorii in eroare, cu etichete dominate de mesaje de tipul sarac in grasimi, bogat in proteine, cu multicereale, 100% natural sau dietetic. Aveti mai jos o lista cu alimente asa-zis sanatoase, pe care ar fi mai bine sa le evitati. Recunoasterea alimentelor sanatoase Pana si cei mai sofisticati clienti ai unui supermarket se pot lasa pacaliti de un ambalaj care anunta in principal ca produsul este unul sanatos, dietetic si natural. Specialistii in nutritie spun ca singura cale de a recunoaste cu adevarat un aliment ce merita sa fie consumat, este citirea amanuntita a listei ingredientelor. Asadar, nu va rezumati strict la a citi numarul de calorii ale unui produs si nu confundati titulatura de natural sau dietetic... [continuare]

Pericolele pentru sanatate aduse de colorantii alimentari

Pericolele pentru sanatate aduse de colorantii alimentari

Actualizat la data de: 10 Decembrie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Colorantii alimentari sunt folositi in industria de profil de decenii intregi. In prezent, produsele pe care oamenii le cumpara din supermarket contin cel putin un colorant alimentar, producatorii din intreaga lumea folosind anual circa 7 milioane de kilograme de coloranti sintetici, potrivit statisticilor Centrului pentru Stiinta in Interes Public (CSPI). Pericolele pentru sanatate ale acestor substante raman un subiect aprins de dezbatere, cata vreme exista multi specialisti care scot la lumina o serie intreaga de riscuri, de la aparitia tulburarilor de comportament la copii, pana la declansarea cancerului mai tarziu in viata. Colorantii alimentari si bolile pe care le produc Multi coloranti naturali folositi in trecut in industria alimentara au fost interzisi de autoritati, din pricina toxicitatii lor despre care se discuta aprins in secolul XX. De atunci, companiile au inceput sa ii inlocuiasca treptat cu coloranti artificiali. Din pacate, acestia din... [continuare]

Cum sa calculati aportul zilnic de carbohidrati

Cum sa calculati aportul zilnic de carbohidrati

Actualizat la data de: 09 Aprilie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Calculul carbohidratilor este o metoda de planificare a meselor zilnice care ajuta la controlul nivelului glicemiei in sange, tehnica necesara in special persoanelor care sufera de diabet de tip 1 sau 2. Acesti nutrienti care influenteaza cel mai mult cantitatea de glicemie din fluxul sanguin provin din alimente cu zaharuri, fibre si amidon. Tot carbohidratii joaca un rol important in procesul de producere a energiei, insa este esential sa alegeti cu atentie forma in care ei se regasesc in hrana consumata in fiecare zi. Tipuri de carbohidrati Carbohidratii se numara printre principalii nutrienti preluati din alimente si bauturi. Cei sanatosi, care provin din cereale integrale, fructe si legume, sunt o parte importanta in orice dieta, intrucat furnizeaza atat energie, cat si vitamine, minerale si fibre (care previn constipatia, reduc nivelul de colesterol si ajuta la controlul greutatii corporale). Carbohidratii nesanatosi provin din alimente si bauturi cu... [continuare]

Alimente care va impiedica sa dormiti

Alimente care va impiedica sa dormiti

Actualizat la data de: 18 Iulie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Somnul este influentat, pe langa evenimentele stresante din timpul zilei, de grijile cotidiene, si de alimentele pe care le consumati inainte de a aseza capul pe perna. Aceast lucru se intampla pentru ca organismul detecteaza stimulii benefici sau, din contra, pe cei care produc efecte neplacute asupra somnului din timpul noptii si reactioneaza ca atare. Alimente care va provoaca somnolenta Branza si iaurtul se numara printre alimentele care va fac sa va simtiti obositi. Explicatia provine din mecanismul organismului de a a dezvolta o reactie imuna gresita la proteine, care produce anticorpi pe care incearca sa-i mobilizeze impotriva proteinelor atunci cand ele isi fac aparitia. Atunci apare oboseala si starea de somnolenta. Astfel, pentru ca branza si iaurtul sunt alimente bogate in proteine, organismul reactioneaza asa cum am prezentat anterior. Bananele si nucile produc, de asemenea, somnolenta. De aceea bananele sunt deseori prezentate ca surse... [continuare]

Angina herpetica, o infectie virala comuna

Angina herpetica, o infectie virala comuna

Actualizat la data de: 10 Aprilie 2024

Autor: SfatulMedicului

Ce este angina herpetica Angina herpetica este o infectie virala ce se raspandeste rapid in special intre copii, in comunitati precum gradinita sau scoala. Infectia produce febra inalta si afte bucale ce pot fi dureroase. Prevalenta Angina herpetica afecteaza cel mai frecvent copiii mici, cu varsta sub 10 ani, din cauza colectivelor in care sunt zilnic. Adolescentii si adultii pot dobandi si ei aceasta infectie, insa mai rar. Au risc crescut nou-nascutii, persoanele cu imunosupresie si femeile insarcinate. Angina herpetica este o infectie virala comuna ce se raspandeste repede, fiind mai frecventa in lunile de vara si de toamna. Consecinte asupra organismului Angina herpetica cauzeaza afte in interiorul cavitatii bucale si gatului copilului, ceea ce va face ca alimentarea si bautul de apa sa fie dureroase. Inghitirea poate deveni din ce in ce mai dificila, ducand la probleme de nutritie ale copilului. In astfel de situatii este esential sa insistati asupra alimentatiei si... [continuare]

Alimentatie pentru o viata lunga

Alimentatie pentru o viata lunga

Actualizat la data de: 25 Septembrie 2025

Autor: SfatulMedicului

Antioxidantii si imbatranirea Consumati alimente bogate in antioxidanti pentru a ajuta la combaterea radicalilor liberi - molecule instabile de oxigen ce contribuie la procesul de imbatranire. Antioxidantii pot fi gasiti in legume si fructe colorate precum fructe de padure, sfecla, rosii, etc. Pentru o dieta echilibrata si pentru a va ajuta sa reduceti riscul de a dezvolta cancer sau boli de inima, adaugati in dieta zilnica intre 5 si 9 portii de fructe si legume. Benefiicile uleiului de masline pentru sanatate Uleiul de masline este o grasime monosaturata gustoasa, care poate influenta memoria in sens pozitiv. In uleiul extra-virgin de masline se gaseste un compus numit oleocanthol, un antiinflamator natural ce produce efecte similare ibuprofenului si a altor antiinflamatoare nesteroidiene. In urma unui studiu s-a constatat ca subiectii care au consumat ulei de masline extra-virgin, aveau o crestere a HDL-ului, colesterolul bun ce curata grasimea de pe peretii... [continuare]

Dieta pentru detoxifierea de primavara

Dieta pentru detoxifierea de primavara

Actualizat la data de: 01 Martie 2023

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Odata cu sosirea primaverii, este momentul ca organismul sa fie curatat si detoxifiat, sa se optimizeze digestia si sa se inceapa o dieta care sa permita pierderea in greutate dar si cresterea nivelului de energie. Articolul prezinta modalitatile de baza prin care organismul va fi curatat, detoxifiat si hidratat pentru a va putea bucura de primavara. Curatarea Prima parte din detoxifierea naturala de primavara se va concentra pe operatiunea de curatare. In esenta, digestia este unul dintre procesele importante pentru sanatate si frumusete, prin urmare, o curatire bazata pe consum de fibre si de alimente nutritive, va oferi organismului posibilitatea de a se purifica. Procesul va avea o durata de cinci zile, de luni pana vineri, deoarece, de obicei, weekendurile sunt perioade mai dificile pentru schimbari nutritionale. In general, ar putea fi suficient sa consumati alimente cu indice glicemic scazut dar bogate in fibre, pentru a oferi senzatia de satietate si... [continuare]

Byetta

Din Medicamente

Ce este Byetta si pentru ce se utilizeaza Indicatii Byetta se utilizeaza pentru tratarea diabetului de tip 2 in asociere cu alte medicamente antidiabetice (metformina si/sau derivati de sulfoniluree) la pacientii a caror concentratie de glucoza (zahar) in sange nu este controlata adecvat cu dozele maxime tolerate ale celorlalte medicamente. Diabetul de tip 2 mai este cunoscut si sub numele de diabet non-insulinodependent. Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta. Diabetul de tip 2 este o boala in care pancreasul nu produce suficienta insulina pentru a controla nivelul de glucoza in sange sau in care organismul nu mai poate utiliza insulina in mod eficace. Substanta activa din Byetta, exenatida, este un „mimetic al incretinei”. Aceasta inseamna ca actioneaza la fel ca incretinele (hormoni produsi in intestin) prin cresterea cantitatii de insulina eliberata de pancreas ca raspuns la alimentatie. Aceasta ajuta la controlarea nivelurilor de glucoza in... [continuare]

Buna Seara dl.doctor! Numele meu este Gina Tutunaru,am 25 de ani si locuiesc in Bucuresti. Va rog sa ma scuzati ca va deranjez,dar am mare nevoie de sfaturile dvs. si de aceea am rugamintea sa-mi raspundeti la acest mesaj,daca se poate. Am o problema de sanatate,destul de grava pentru mine ,deoarece incerc de 5 ani sa o rezolv si inca nu am reusit. Incep prin a va spune ca este vorba despre o mucozitate pe care o am in permanenta in gat,o expectorez din 10 in 10 min. Aceasta mucoasa este alba,spumoasa dar de cele mai multe ori este si verzuie-purulenta,in special atunci cand racesc. Cum va spuneam,problema a aparut in urma cu 5 ani si inca de atunci am consultat numerosi medici,orl-isti in special dar nimeni nu m-a putut ajuta. La primul control la orl,in urma cu 5 ani mi s-a spus ca este vorba despre o raceala mai puternica si mi s-a prescris antibiotic -amoxicilina si niste comprimate pe baza de plante. Inca de atunci am fost la diverse spitale,printre care si... [continuare]

Numele meu este Gina Tutunaru,am 25 de ani si locuiesc in Bucuresti. Va rog sa ma scuzati ca va deranjez,dar am mare nevoie de sfaturile dvs. si de aceea am rugamintea sa-mi raspundeti la acest mesaj,daca se poate. Am o problema de sanatate,destul de grava pentru mine ,deoarece incerc de 5 ani sa o rezolv si inca nu am reusit. Incep prin a va spune ca este vorba despre o mucozitate pe care o am in permanenta in gat,o expectorez din 10 in 10 min. Aceasta mucoasa este alba,spumoasa dar de cele mai multe ori este si verzuie-purulenta,in special atunci cand racesc. Cum va spuneam,problema a aparut in urma cu 5 ani si inca de atunci am consultat numerosi medici,orl-isti in special dar nimeni nu m-a putut ajuta. La primul control la orl,in urma cu 5 ani mi s-a spus ca este vorba despre o raceala mai puternica si mi s-a prescris antibiotic -amoxicilina si niste comprimate pe baza de plante. Inca de atunci am fost la diverse spitale,printre care si Spitalul Institutul de... [continuare]

Pagina 2 din 7 (206 rezultate)