pastile pentru diabet
Consumul de carbohidrati la bolnavii de diabet zaharat
Dr. Mihaela Posea
Medic specialist Diabet, Nutritie si Boli Metabolice
Generalitati Regimul alimentar din cadrul unui stil de viata sanatos contine macronutrienti ( glucide sau carbohidrati, proteine si grasimi sau lipide) si micronutrienti (vitamine si minerale). Pentru o persoana care sufera de diabet zaharat se aplica aceleasi reguli ca cele din stilul de viata sanatos adica alimentatia acesteia e bine sa includa portii echilibrate de carbohidrati, proteine si grasimi. Spre deosebire de proteine si grasimi, carbohidratii determina cresterea nivelurilor de glucoza din sange. Din acest motiv, in cazul bolnavilor de diabet este important sa se cunoasca alimentele care contin glucide (si uneori, chiar sa se calculeze cantitatea acestora) si impactul lor atat asupra glicemiilor (prin folosirea glucometrelor sau a senzorilor de monitorizare continua) cat si asupra starii generale de sanatate (asupra greutatii, tensiunii arteriale, grasimilor din sange, etc). Carbohidratii recomandati Ghidurile privind aportul total de glucide dintr-o zi... [continuare]
10 pasi simpli de retinut pentru un ficat sanatos
Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie
Generalitati Ficatul este un organ parenchimatos, al doilea ca marime din corpul omenesc si poate ajunge la o greutate de 3 kilograme. Se afla localizat in partea dreapta, mai exact in hipocondrul drept, sub rebordul costal (sub coaste) si reprezinta pentru organism “uzina”, fiind responsabil atat pentru metabolizarea unor substante, cat si pentru producerea de energie necesara zilnic. Boala numita steatoza hepatica sau cum se mai spune in popor “ficat gras” este consecinta acumularii grasimii la nivelul celulelor din ficat numite hepatocite. Exista doua tipuri de steatoza hepatica: steatoza alcoolica si steatoza non-alcoolica, diferenta dintre cele doua fiind consumul de alcool si alimentatie bogata in grasimi. Atunci cand steatoza hepatica alcoolica este asociata si cu inflamatie, apare asa-numita steatohepatita alcoolica, ce poate progresa pana la aparitia cirozei hepatice de cauza etanolica si chiar spre hepatocarcinom. Iar cand steatoza hepatica non-alcoolica... [continuare]
Sfaturi alimentare pentru rezistenta la insulina
Dr. Florea Ana Maria
Medic specialist boli de nutriție și metabolism, diabet
Ce este rezistenta la insulina Rezistenta la insulina este o conditie medicala ce creste riscul de aparitie a prediabetelor si a diabetului de tip 2. Cu toate acestea, diagnosticarea cu rezistenta la insulina nu este decat un semn de avertizare. Este posibil ca diabetul sa fie prevenit prin alegeri sanatoase, inclusiv exercitii fizice regulate si o dieta echilibrata. Sfaturi pentru dieta In general, pentru o dieta sanatoasa se recomanda alegerea alimentelor intregi si neprocesate. Alimentele procesate, cum ar fi painea alba, pastele, orezul si bauturile carbogazoase, se digera foarte rapid si cresc nivelurile de zahar din sange. Acest lucru induce un efort suplimentar asupra pancreasului, organul care produce insulina. Grasimile saturate au fost, de asemenea, asociate cu rezistenta la insulina. Grasimile nesaturate sunt sanatoase si reprezinta o alegere mai buna. Consumul de alimente bogate in fibre si mesele mixte pot ajuta la imbunatatirea digestiei si la usurarea sarcinii... [continuare]
Fluorul din pasta de dinti - sanatos sau nu?
Autor: SfatulMedicului
Ce este fluorul Fluorul este un mineral natural, adaugat in apa, alimente, dar si alte produse, precum pasta de dinti. Multe paste de dinti contin fluor, intrucat are beneficii evidente pentru dantura noastra. In cantitate prea mare poate avea anumite riscuri, insa de regula cantitatea din pasta de dinti nu ne afecteaza in mod negativ. Pasta de dinti este, categoric, o componenta importanta a igienei orale. Avand atatea variante la dispozitie, alegerea unei paste de dinti poate deveni dificila. Prevenirea tartrului dentar Producatorii au inceput sa adauge fluor in pasta de dinti intrucat acesta contribuie la preventia tartrului dentar. Tartrul este un strat destul de subtire ce se depune progresiv pe suprafata dintilor, in principal in urma consumului de zahar. Acesta poate duce la aparitia cariilor si alte probleme dentare mai serioase. Inafara fluorului, pastele de dinti contin urmatoarele ingrediente comune: • Substante abrazive precum carbonatul de calciu sau fosfatul... [continuare]
9 variante sanatoase pentru alimentele sarate
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Alimentele sarate pot fi periculoase pentru sanatate, favorizand instalarea unor afectiuni dificil de tratat sau tinut sub control. Sarea poate fi consumata in exces cu usurinta, fiind adaugata in majoritatea produselor alimentare procesate pe care oamenii le achizitioneaza in mod curent din supermarketuri. Pentru alimentele sarate alese in numar mare la nivelul intregii populatii, exista si variante sanatoase, la fel de apetisante, care diminueaza din potentialul nociv al excesului de sodiu in organism. De ce sunt alimentele sarate periculoase Sarea imbunatateste aroma alimentelor, le prelungeste termenul de valabilitate si furnizeaza sodiu organismului, un mineral esential pentru echilibrul electrolitic, functionarea normala a sistemului muscular si transmiterea impulsurilor nervoase. In ciuda importantei sodiului pentru sanatate, consumul sau in exces poate insemna o predispozitie crescuta la imbolnavire. Iar abuzul de sare nu este deloc dificil de facut,... [continuare]
Motive pentru a consuma bame zilnic
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Bama este o leguma verde, lunga, cu seminte in randuri duble, care seamana cu fasolea pastai, are gustul asemanator cu vanata sau cu sparanghelul si este bogata in vitaminele A, C, B1, B2, B9 si in mineralele fier, calciu, zinc, potasiu si magneziu. Consumul de bame regleaza zaharul din sange si este recomandat femeilor insarcinate. Nu foarte multa lume mananca bame, deoarece sunt putini cei care stiu multiplele beneficii pe care acestea le aduc sanatatii. Astfel, boabele contin grasimi nesaturate, sanatoase, cum ar fi de exemplu, acidul oleic - un acid gras monosaturat de tip Omega-9 si acid linoleic de tip Omega-6, reduc riscul de infarct si accident vascular cerebral, scad colesterolul, au efect antiinflamator si sunt ideale pentru cei care doresc sa slabeasca, fiind sarace in calorii. Un alt mare avantaj al acestor legume este ca se gasesc tot timpul anului si pot fi gatite in multe feluri. Principalele beneficii • Sunt recomandate femeilor insarcinate,... [continuare]
Alimente recomandate pentru scaderea in greutate
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Exista numeroase alimente care au un gust foarte bun si un aspect delicios. Acestea devin si mai tentante pentru cineva care doreste sa piarda in greutate. In ciuda acestui fapt, multe dintre aceste alimente cu reputatie proasta, cand vine vorba de slabit, nu sunt chiar atat de rele. Aflati care dintre aceste gustari delicioase pot de fapt sa va ajute in incercarea de a elimina kilogramele in plus. Ouale Cand vine vorba de alimente sanatoase, au existat numeroase dezbateri cu privire la oua. Cele mai recente cercetari sugereaza ca adultii pot consuma un ou pe zi fara nicio problema. Consumand oua la micul dejun puteti pierde in greutate. Motivul? Ouale sunt bogate in proteine care se digera lent. Consumul de proteine la masa de dimineata pastreaza senzatia de satietate o perioada mai indelungata de timp, astfel ca veti manca mai putin in restul zilei. Friptura De ani de zile, expertii in sanatate au sfatuit populatia sa consume mai putina carne rosie. Friptura... [continuare]
Sfaturi pentru alimentatia bolnavilor de diabet
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Numarul persoanelor care sufera de diabet este in crestere. Totusi, de cele mai multe ori boala poate fi prevenita prin modificari pe care trebuie sa le aduceti dietei dumneavoastra, pentru a fi mai sanatoasa. Acest lucru nu inseamna neaparat ca trebuie sa excludeti din dieta anumite alimente. De exemplu, nu trebuie sa renuntati in totalitate la dulciuri. Respectati urmatoarele sfaturi de baza si va puteti bucura in continuare de alimentele dumneavoastra preferate, fara sa suferiti de foame: - Consumati alimente cu indice glicemic scazut - Includeti in dieta carnea slaba, pestele sau alte surse de proteine - Consumati multe fibre - Incercati sa limitati consumul de sare si grasimi saturate.� Importanta unui aport ridicat de fibre si carbohidrati complecsi Carbohidratii au un impact puternic asupra nivelului de zahar din sange, mai mult decat grasimile si proteinele. Totusi, acestia nu [continuare]
Dieta pe baza de plante reduce riscul de aparitie a diabetului zaharat de tip 2
Autor: SfatulMedicului
Legatura dintre consumul de vegetale si reducerea riscului de diabet zaharat de tip 2 Expertii afirma ca nu toate dietele bazate pe plante sunt la fel. Astfel, efectele benefice maxime pot fi obtinute doar daca aceste diete sunt urmate in mod corespunzator. Unul dintre aceste efecte benefice consta in reducerea semnificativa a riscului de a dezvolta diabet zaharat de tip 2. Dietele bazate pe plante sunt, in mare parte, cele care implica veganismul, dar care permit si consumul de alimente sanatoase si naturale care contin proteine animale si carbohidrati. Alimente procesate vs plante Dietele bogate in alimente procesate au un impact negativ asupra nivelurilor de zahar din sange, dar si asupra rezistentei la insulina. Dietele pe baza de vegetale reprezinta contrariul, iar specialistii sugereaza ca impactul lor benefic este mult mai larg. Astfel, dietele pe baza de plante pot reduce riscul de diabet zaharat de tip 2 prin reducerea riscului de crestere excesiva in greutate.... [continuare]
Ghimbirul si beneficiile sale pentru sanatate
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Ghimbirul este apreciat inca de acum doua milenii pentru beneficiile sale importante pentru sanatate, in special in mentinerea functionalitatii digestive. Aromata intens si revigoranta, radacina de ghimbir nu este doar un condiment potrivit preparatelor din bucataria asiatica, ci un adevarat izvor de substante cu efect terapeutic. Tulpina subterana (rizomul) poate fi utilizata in stare proaspata, sub forma de pulbere, uscata sau sub forma de ulei sau suc. Ghimbirul face parte din familia Zingiberaceae, impreuna cu cardamomul, curcuma si galangalul. Beneficii Ghimbirul este folosit in alimentatie, dar si in medicina traditionala. Iarna, acest condiment special face mancarea mai usoara si mai usor digerabila, este revigorant, vasodilatator, are efect de linistire, regleaza echilibrul intern al organismului si contribuie la mentinerea sanatatii scalpului, fiind un remediu excelent pentru matreata. Chinezii considera ghimbirul drept unul dintre cele cinci... [continuare]
Buna ziua. Ma numesc Mihaela Mirea si am o prietena ,care in urma ultimelor analize,a fost diagnosticata cu diabet zaharat tip 2 si nu a inteles de la medic ce regim sa tina. Va rog,daca se poate sa-mi dati niste informatii in aceasta problema.Mentionez,ca prietena mea este obeza si are 53 ani.Va multumesc anticipat,Mihaela [continuare]
puteti sa imi raspundeti si mie la o intrebare ..Ce alimentatie trebuie sa administrez pentru acest tip de diabet . [continuare]
Buna ziua, am 63 de ani, iar de Mos Nicolae am primit un cadou frumos de la doctor.....confirmarea ca am diabet 2. Fiind "incepator " , am o intrebare : pina acuma am baut doua beri pe zi..........trebuie sa-mi schimb tabietul sau nu ??? In rest accept cu stoicism pastilele.......Multumesc pentru raspuns....daca o fi vreo unul [continuare]
Cum sa eliminati fara durere, pietrele din fiere sau ficat Timp de 6 zile, se bea suc de mere, cate 1 litru pe zi. (Se bea inainte de mese sau la 2 ore dupa mese). In aceasta saptamana sa se evite mancaruri sau bauturi reci. Pentru a se dilata canalele biliare trebuie sa se consume in special mancare si bauturi caldute sau la temperatura camerei. Sa nu se consume nimic prajit si sa se evite, pe cat posibil, produsele de origine animala (Sa se tina post). Sa se evite pe cat posibil, orice medicamente in ziua a 6-a. Daca sunteti racit sau apare o afectiune acuta trecatoare, amanati cura. ZIUA a-6-a: Se mananca de post (Sa se evite orice fel de alimente de origine animala – carne, lapte, branza, unt si orice e prajit - sau va puteti simti rau in timpul eliminarii pietrelor). Dupa ORA 14:00 nu se mai mananca nimic. Doar se mai poate bea apa, in restul zilei. ORA 18:00 – Se bea 200 mililitri apa (aproximativ un pahar) in care s-a amestecat bine, o lingura (aproximativ 20 g) de... [continuare]
Buna ziua, tatal meu are diabet zaharat de cativa ani, face insulina si ia glibomet, inainte nu consuma deloc alcool, dar de ceva timp a inceput sa consume, iar uneori chiar in exces si observ ca uneori are pierderi de memorie si mai mereu cand consuma alcool (chiar si in cantitati foarte mici) este ciudat si parca ametit aceste afectiuni pot fi de la combinatia de pastile cu alcool? am incercat sa ii explic ca nu e bine ceea ce face, s-a linistit ceva timp si dupa iar a inceput credeti ca este absolut necesar sa recurg la metode mai "stricte" (adica sa iau legatura cu doctorul care il supravegheaza sau altceva) ? [continuare]
cine poate sa-mi raspunda la o enigma ? din diabet tip1 dezechilibrat poti sa ajungi la diabet tip 2 si sa folosesti pastile? mentionez ca tip unu insulino dependent cu insulina ACTRAPID [continuare]
va rog mult daca imi puteti spuneti ce poate lua tatal meu...are diabet de 10 ani ,face insulina de 3x/zi ,tine regim si totusi glicemiile sunt f mari 240-300 .poate face ceva sa regleze glicemiile.multumesc foarte mult. geanina [continuare]
Sunt intr-o mare dilema, deoarece daca ma intreaba cineva daca sufar de o boala cronica nu stiu ce sa-i raspund. Totul a inceput prin luna ianuarie cand am avut glicemia 306 a-jeun, pe nemancate (defapt, mancasem un Snickers, care este foarte bogat in glucide). Cea care mi-a gasit aceasta glicemie foarte mare a fost o asistenta de la Centrul de Transfuzii Sanguine din Brasov, unde ma dusesem cu inca un prieten pentru a dona sange (era cam a 6-a oara cand donam sange, insa pana atunci nu au fost probleme). Bineinteles ca am fost respins si nu am putut dona iar medicii de acolo mi-au dat un bilet de trimitere pentru a merge la un laborator si pentru a face un set de analize amanuntite.Pe moment nu am mers sa fac acele analize, am asteptat inca o luna cand am mers la Centrul de Transfuzii Sanguine din Focsani - voiam sa vad daca aveam glicemia ridicata in continuare. Atunci am avut 250 asa ca am intrat putin in panica si am mers la un medi specializat in boli de nutritie si... [continuare]
sunt diabetica de peste 20 ani in iarna mergea bnine glicemia cu metformina si seara insulina de lunga durata, in noaptea de revelion am facut o tahicardie, am fost reanimata la urgente dupa 4, ore , cand am mers la spital am avut glicemia de 260, de atunci nu reusesc sa o scad sub 200, traiesc in Italia dar am programare la sfarsitul lui martie si sunt disperata , nu stiu ce sa fac, cu stima elena [continuare]
Buna ziua ,mama mea are diabet ,nu face insulina, ia un tratament :diaprel.Si-a facut analize la sanador la recomandarea medicului de fam.Din dite stiu a avut 200 cam mare (iertare sunt cam pe dinafara despre diabetul asta)ia se vaita ca o dor rau picioarele.Am sfatuit-o sa mearga si ea la dr.specialist ca are dar nu vrea .Din cauza ca tata are cancer noi familia ne ocupam numai de el ,iar pe mama am cam neglijat-o,spuneti-mi ce sa fac am nevoie de un sfat . [continuare]
acum 6 lunia am avut o pancreatita acuta si o glicemie de 470 la internatea in spital.am facut tratament cu insulina apidra 3 injectii pe zi si lantrus 1 injectie. in functie de nivelul glicemiilor am scazut cantitatile de insulina iar dupa 1 lina si jumatate am renuntat de tot la ea.dupa 3 luni am refacut analizele si au iesit toate bune pana si glicemia pe 3 luni a iesit in limit superioara. acum am inceput sa maninc de toate nu mai tin regimul drasnic iar glicemia o iau o data sau de doua ori pe saptamana iar dim pe nemancate este pana in 120 dar niciodata sub 100 iar la 2 ore dupa masa pana in 140 - mentionez ca am slabi 30 kg.odata am mincat o ciocolata intreaga si la o ora miam luat glicemia si aveam 168. va rog sa mispuneti sunt bolnava de diabet? medicul nutritionist la care am fost mi a zis ca diabetul este instalat si sa am grija tot timpul ce maninc. [continuare]
DOMNULE BOGDAN,IN PRIMUL RAND E O NEBULOASA SI O CERTITUDINE PE CARE EU NU LE INTELEG,POVESTEA MEA A INCEPUT IN URMA CU 2 ANI MAI PRECIS IN LUNA MAI 2008,CAND AM NASCUT O FETITA DE 3050 KG.,IN TIMPUL SARCINI AM AVUT MAI MULTE INTERNARI DEOARECE AVEAM PROBLEME CU MENTINEREA EI,IN TOT ACEST TIMP SI NU NUMAI AM FACUT TOATE ANALIZELE PE CARE O GRAVIDA TREBUIE SA LE FACA SI TOATE ERAU OK.DAR,IN 30 MAI 2008 LA O LUNA DE LA ULTIMA EXTERNARE AM AVUT O MICA HEMORAGIE SI AM CHEMAT SALVAREA DEJA ERAM IN LUNA A 9-A .AM FOST INTERNATA DE URGENTA ,IAR DUPA VREO 3 ORE MI S-A RECOLTAT SANGE DUPA CARE PE LA 4 DIMINEATA A VENIT MEDICUL DE GARDA SI MI-A SPUS CA AM GLICEMIA 300 SI CA AM DIABET.AM INMARMURIT,MI S-A ADMINISTRAT INSULINA ACTRAPID IN BRAT 12 UN.SI IN CEALALTA ZI MI-AU FACUT DE URGENTA CEZARIANA PT CA AU SPUS CA SUNT IN PERICOL,CUM SE PUTEA SA FAC DIABET DE PE O LUNA PE ALTA AVAND ATATEA ANALIZE SI INTERNARI?? NU A FOST DESTUL ACEL SOC CA DUPA CE AM NASCUT FETITA,DUPA 48 DE ORE AU VENIT LA... [continuare]
am o intrebare, daca a luat cineva pastile de slabit tomato plant, si daca da cum va simtiti cu ele, sunt sanatoase? [continuare]
Buna, am si eu o problema am 26 de ani si in urma cu 5 ani am fost diagnosticat cu diabet de tip 1. Problema mea este ca nu reusesc sa mai pierd din greutate, sunt convins ca sunt foarte multi diabetici care au aceasta problema si mai greu este ca nu poti sa ti o cura de slabire. As fi foart recunoscator daca m-ar putea ajuta si pe mine cineva cum sa scap de Kg in plus. Va multumesc [continuare]
Strepsils miere si lamaie, pastile
Ce este Strepsils Miere si Lamaie si pentru ce se utilizeaza Strepsils in variantele sale: Clasic, Mentol & Eucalipt, Miere & Lamaie si cu Vitamina C100mg, apartine unui grup de medicamente care sunt utile in tratamentul infectiilor oro-faringiene usoare, favorizand ameliorarea siptomelor provocate de acestea. Strepsils Clasic are efect imediat in ameliorarea senzatiei de disconfort faringian. Strepsils Mentol & Eucalipt descongestioneaza rapid caile respiratorii. Strepsils Miere & Lamaie are efect calmant accentuat in durerile produse de infectiile cavitatii bucale si ale faringelui. Strepsils Vitamina C 100mg asigura cantitatea de Vitamina C necesara in cursul infectiilor oro-faringiene. Mod de administrare Produsul se administreaza oral. Se utilizeaza chiar de la aparitia primelor senzatii de disconfort faringian. Se dizolva incet, in gura, cate un comprimat la 2-3 ore. Nu administrati mai mult de 8 pastile in 24 de ore. Daca simptomele persista,... [continuare]


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter