oua crude
Flatulenta
Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna
Generalitati Flatulenta apare in urma inghitirii aerului sau din actiunea normala a bacteriilor asupra substantelor nedigerate din colon. Este normal sa treaca gaze de 6-20 de ori pe zi. Gazele intestinale sunt formate din oxigen, azot, hidrogen, dioxid de carbon, hidrogen sulfurat, amoniac si metan. Mirosul gazelor este cauzat de obicei de cantitati mici de hidrogen sulfurat, amoniac si metan. Gazele provenite in urma ingestiei de carne si oua miros m [continuare]
Motive pentru care este bine sa mancati oua
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Ouale sunt foarte bune pentru sanatate, deoarece contin aminoacizi, vitamine, minerale si proteine. Insa, sunt si bogate in colesterol si de aceea nu este indicat sa consumati prea multe. Cu toate acestea, este bine sa retinem ca ouale sunt foarte hranitoare. Mai mult, ele sunt numite si "multivitaminele naturii", deoarece contin antioxidanti unici si proprietati unice pentru buna functionare a creierului. Beneficiile consumului de oua • Se numara printre cele mai nutritive alimente. Astfel, un ou contine o gama impresionanta de substante nutritive, sunt pline de vitamine, minerale, proteine de calitate, grasimi sanatoase si altele: vitamina B12, B2, A, B5, seleniu, plus cantitati mici din aproape toate vitaminele si mineralele de care are nevoie corpul uman. Toate acestea se afla in galbenus, iar albusul contine in mare parte doar proteine. • Contribuie la mentinerea sanatatii inimii. Consumul moderat de oua nu va creste colesterolul din sange. Chiar daca... [continuare]
Beneficiile oferite de mierea alba cruda
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Toate tipurile de miere contin in mod natural substante nutritive si enzime care au foarte multe beneficii pentru sanatate. De-a lungul timpului, mierea a fost folosita ca un remediu natural pentru multe afectiuni. Exista mai multe tipuri diferite de miere. Gustul si culoarea mierii, precum si continutul exact de substante nutritive, depind de locul de unde albinele au colectat-o si de tipurile de flori ale acesteia. Ce este mierea alba? Mierea alba are, in general, o aroma mai delicata decat mierea mai inchisa la culoare. Printre florile care produc miere alba se gasesc: salvia, lucerna si trifoiul alb. Aceasta miere de albine nu este exact alba, insa arata precum chihlimbarul foarte deschis la culoare. Exista o forma rara de miere alba, cunoscuta sub numele de miere kiawe, care provine de la copacii kiawe din Hawaii. Mierea este colectata in forma lichida si se cristalizeaza in mod natural pana capata o culoare alb-crem si o textura cremoasa, care este usor de... [continuare]
Generalitati De la micul dejun la restul meselor, oul este un aliment important in bucatarie. Exista diverse moduri prin care ouale pot fi incluse in preparatele culinare. Probabil ca stiti ca oul este sanatos, desi multa vreme oamenii de stiinta l-au considerat unul dintre produsele alimentare care contribuie la cresterea colesterolului rau din organism. Cercetarile au demonstrat ca ouale contin mai putin colesterol decat se raportase initial, iar mineralele si vitaminele din compozitia lor ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare. In plus, ouale ar trebui sa faca parte din dieta oricarei persoane, intrucat sunt unele dintre putinele surse alimentare naturale de vitamina D si sunt bogate in antioxidanti. Iata mai jos si alte informatii despre oua, pe care este posibil sa nu le cunoasteti. Detalii nutritionale despre oua - Oul este compus din aproximativ 12% coaja, 58% albus si 30% galbenus. Ouale contin toate proteinele esentiale, mineralele si vitaminele (vitamine din... [continuare]
Buna am si eu o intrebare legata de calciu din cojile de oua meria si lamaia dece nu puteam sa lum prafu simplu ?Daca cauti pe internet in engleza nam gasit sa spuna de macerat.Am decisi si lam pus la macerat dar lam lasat doar o zi si acum ma doare burta si ieri am avut(de ieri am inceput) dureri si ma gandesc ca e de la el nu lam lasat o saptamana cum spunea in instructiuni!Ce sa fac sal arunc sau nu are nimica?Orice raspuns e bine venit, multumesc. [continuare]
Dureri de stomac dupa consum de legume crude si salate verzi
Sufar de dureri abdominale dupa ce consum legume crude sau salate verzi, iar consumul de rosii imi creaza arsuri la stomac. Am remarcat ca salatele verzi si legumele crude nu sint digerate. As dori un sfat, un tratement posibil, daca se poate. Va multumesc mult, Nick L. [continuare]
Buna ziua pe 14 mai am suferit o colecistectomie laparoscopica. As dorisa stiu daca in prezent mai pot urma cura cu oua de prepelita.Mentionez ca pasarile sunt crescute de parintii mei in mod ecologic intr-o zona de munte.Multumesc anticipat pt raspuns. [continuare]
Prostata =semintele crude de dovleac vindeca prostata
pentru prostata, SEMINTE DE DOVLEAC CRUDE . macina 2 kg de seminte de dovleac si ia cate o lingurita dimineata cu un pahar mare de apa si una seara, timp de 1 luna de zile , si apoi vezi rezultatul. continua pana i-ti trece . pt. infectii urinare ceai din patrunjel verde. [continuare]
Este benefica cura de oua de prepelita pentru anemie in cazul insuficientei renale terminale la un varstnic de peste 70 de ani cu insuficienta cardiaca in urma unui infarct mai vechi de 15 ani? Problemele renale au drept cauza tensiunea arteriala mare netratata in trecut [continuare]
Sfecla rosie este benefica pentru ficat gatita sau cruda?
Tatal meu are hapatita C si ia tratamentul cel nou fara interferon si as vrea sa stiu daca pot sa-i fac salata de sfecla rosie sau daca aceasta trebuie consumata doar gatita. [continuare]
buna ziua, am auzit ca ouale de prepelita sunt bune pentru bolilele aparatului respirator. ce parere aveti ? si cum trebui luat tratamentu? este adevarat ca nu trebuie consumat alcool cat timp se ia tratamentu? Multumesc [continuare]
Toxiinfectie alimentara
infectie digestiva contractata prin ingestia de alimente contaminate cu diferite bacterii si cu toxinele lor. Cauze - toxiinfectiile alimentare survin de cele mai multe ori in colectivitate. Alimentul in cauza este in principal oul, ori un preparat care contine oua (produse de patiserie, inghetata), sau produsele lactate facute din lapte crud sau insuficient fiert, mezelurile si molustele. Germenii responsabili de cele mai multe ori sunt salmonellele zise minore (salmonella enteritidis), mai rar shigellele, Campylobacter, clostridium perfringens si yersinia. Se intampla ca infectia sa fie provocata de alimente contaminate cu enterotoxina (toxina care actioneaza asupra intestinului) unui stafilococ, de cele mai multe ori plecand de la o leziune cutanata a mainii (panaritiu) bucatarului. Simptome si tratament - Simptomele care survin la aproximativ 10 ore dupa ingestie, constau intr-o febra, dureri abdominale, o diaree si o oboseala care pot dura cateva zile. Evolutia... [continuare]
Salmonelioza sau salmoneloza
boala infectioasa provocata de o salmonella, bacterie Gram negativa care paraziteaza tubul digestiv al vertebratelor. Cauze - Salmonellozele, care prezinta numeroase varietati, sunt transmise pe cale digestiva (toxiinfectie alimentara) fie prin ingestia de apa - provenind adesea dintr-o fantana, fie prin ingestia de alimente care contin bacteria (fructe de mare crude sau insuficient preparate termic, lapte, oua). In unele cazuri, bacteria este transportata pe hrana prin intermediul mustelor, plecand de la materiile fecale infectate; hrana mai poate fi infectata atunci cand este manipulata de catre purtatori de salmonelle. Salmonelozele afecteaza indivizii fie in cazuri izolate, fie iau forma unor epidemii, in particular in colectivitati (cantine, focare, spitale). Simptome si semne - Acestea variaza dupa germenele responsabil: gastroenterita febrila, care survine la 24-48 ore de la ingestia alimentului contaminat si care este responsabila de diaree si de varsaturi sau... [continuare]
Intoxicatie alimentara
infectie digestiva contractata prin ingestia de alimente contaminate cu diferite bacterii si cu toxinele lor. Cauze - toxiinfectiile alimentare survin de cele mai multe ori in colectivitate. Alimentul in cauza este in principal oul, ori un preparat care contine oua (produse de patiserie, inghetata), sau produsele lactate facute din lapte crud sau insuficient fiert, mezelurile si molustele. Germenii responsabili de cele mai multe ori sunt salmonellele zise minore (salmonella enteritidis), mai rar shigellele, Campylobacter, clostridium perfringens si yersinia. Se intampla ca infectia sa fie provocata de alimente contaminate cu enterotoxina (toxina care actioneaza asupra intestinului) unui stafilococ, de cele mai multe ori plecand de la o leziune cutanata a mainii (panaritiu) bucatarului. Simptome si tratament - Simptomele care survin la aproximativ 10 ore dupa ingestie, constau intr-o febra, dureri abdominale, o diaree si o oboseala care pot dura cateva zile. Evolutia... [continuare]
Buna ziua, De cateva zile, seara la culcare imi aud bataile inimii in urechi, un sunet infundat, cu intensitati diferite. Am 44 de ani, 1.68 m si 78 de kg, si am o usoara anemie diagnosticata de curand. De curand am inceput un regim alimentar pentru a scapa de kg in exces care presupune doar renuntarea la dulciuri, fainoase si grasimi, dar cu multe fructe si legume crude, oua si mancare gatita la pranz, dar fara grasimi -asadar fara subalimentare... Ca sa exclud posibilitatea hipertensiunii, asera cand au inceput aceste zgomote mi-am luat tensiunea, aveam 110 cu 78 si pulsul 80. Aceste zgomote au aparut cu precadere la culcare, cand incercam sa ma relaxez, inainte de a adormi. Sunetul nu este continuu, in sensul ca dureaza cateva zeci de secunde apoi se opreste si incepe din nou. Mentionez ca pana de curand am luat antiinflamatoare, diclofenac 100 mg, recomandate pentru o entorsa, acum fac fizioterapie iar antiinflamatoarele folosite sunt doar unguiente. Timp de 7-10 zile am... [continuare]
Buna ziua, Mama mea a facut o endoscopie acum 2 zile si diagnosticul a fost gastrita alcalina, in urma unei operatii mai complicate de eliminare a fierei. Are dureri de stomac sau in zona abdomenului, arsuri mari, regurgitatii, face un scaun mai unsuros si din cauza aciditatii prea mari au aparut hemoroizi externi, usor inflamati. Ia un tratament cu GASTROFAT (sucalfat de 1 gr) si DEBRIDAT. Medicul i-a impus dieta alcalina pt gastrita. a spus sa cautam pe internet detaliile. Nu am gasit mare lucru ca si informatie si de aceea apelez aici. Ce anume alimente sunt permise si care sunt interzise. O sa mentionez cateva aici si va rog sa ma corectati si sa adaugati sugestii. Permise: fructe: suc lamaie proaspat stors, grepfruit, mere, gutui, cirese, pepene legume: legume verzi in general.. brocoli, spanac, ardei, ceapa verde, salata, dar si radacinoase.. morcov, telina, pastarnac, rosie? ( trebuie consumate multe legume in stare cruda sub forma de salate) carne: pui... [continuare]
Acum 18ani aveam varsta de 24 de ani si 90de kg...cu un regim la care am renuntat definitiv la carne si dulciuri(dar mai putin)pâine ,bauturi carbogazoase am reusit sa slabesc in 9luni si sa ajung la 52 de kg...acum ma confrunt cu aceiasi problema ..nu mananc carne ,nu mananc lactate ,nu mananc oua ,paine doar cine stie cand am pofta ...nu mananc dulciuri ... mananc doar fructe,legume ,peste ...toate fierte ,crude sau coapte ...am 67 de kg ..si nu reusesc nici cum sa ajung macar la 60...ce sfaturi imi dati??? [continuare]
Buna ziua! De 5 luni urmez o dieta vegetariana sanatoasa, bazata pe cereale, legume fierte si crude, fructe, seminte, cu putine lactate si oua, fara carne, zahar, faina alba, peste, ulei rafinat. Am observat in ultima luna o lipsa de calciu pentru care iau supliment de calciu. Credeti ca ar mai putea sa apara alte lipsuri de minerale sau vitamine datorata acestui regim alimentar? Regimul alimentar mi-a prescris un medic naturist, pentru intarirea imunitatii si eliminarea unei boli cronice tratata fara rezultat de medicina traditionala. Multumesc de raspuns. [continuare]
buna ziua! Care sunt alimentele ce NU le pot consuma la aceasta boala(hipertensiune arteriala) ?? De exemplu : ceapa, usturoi, orez, oua, lapte, dulciuri, CARTOFI, varza, fasole, rosii, carne gratar, mezeluri, peste, conserve, icre, pate-uri. In special m-ar interesa ce nu pot consuma !!! VA MULTUMESC ! [continuare]
A reusit cineva sa combata cu succes Helicobacter Pylori prin tratamente naturiste? Am incercat cu argila,Paraprotex, zeama de varza cruda,obligeana, dar nu au aparut rezultatele asteptate.Nu pot lua medicamnetele din schemele clasice, fiind alergica la antibiotice si avand colon iritabil care nu ar suporta astfel de doze de medicamnte. Sunt interesata de orice sugestie, numai sa nu intre in contradictie cu gastrita eroziva si colonul iritabil (diaree) pe care le am. Multumesc! [continuare]


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter