omega 3 colesterol
Grasimi sanatoase pentru inima
Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog
Generalitati De ani de zile nutritionistii si medicii sustin beneficiile unei diete sarace in grasimi. Acestia au afirmat ca reducerea cantitatii de grasimi pe care oamenii o consuma este secretul pierderii in greutate, al scaderii nivelului de colesterol si prevenirii multor probleme de sanatate. Consumul anumitor alimente, cresc riscul de boli cardiovasculare si chiar daca schimbarea obiceiurilor alimentare poate fi dificila la inceput, importanta este perseverenta si o indrumare corespunzatoare. Cu toate acestea, grasimile au un rol important in mentinerea sanatatii fizice si mentale ale unei persoane. Grasimi bune versus grasimi rele Exista patru tipuri principale de grasimi in produsele alimentare. Acestea sunt: - grasimile trans - grasimile monosaturate - grasimile saturate - grasimile polinesaturate. Stiind care grasimi trebuie evitate sau cel mult consumate cu moderatie, o persoana va face alegeri inteligente privind alimentatia de zi cu zi, citind... [continuare]
Trigliceridele
Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie
Ce sunt trigliceridele Orice persoana care si-a verificat vreodata nivelul colesterolului, probabil a fost testat si pentru trigliceride. Noi cercetari arata ca trigliceridele pot fi factor de risc potent, dar controlabil, pentru accidentul vascular cerebral si afectiunile cardiace. Trigliceridele sunt substante grase sintetizate de organismul uman din grasimile din alimente (si uneori din zahar). Trigliceridele sunt extrase apoi din sange si sunt stocate in organism sub forma tesuturilor adipoase. Unele trigliceride sunt sintetizate la nivelul ficatului. Trigliceridele din plasma sunt obtinute din grasimile alimentare sau sintetizate in organism din alte surse energetice cum ar fi carbohidratii. Caloriile ingerate in timpul mesei si care nu sunt folosite imediat de tesuturi sunt convertite in trigliceride si sunt transportate in adipocite pentru a fi stocate. Anumiti hormoni regleaza eliberarea trigliceridelor din tesuturile grasoase, pentru a implini nevoile energetice ale... [continuare]
DIABET TIP 2 [continuare]
Omega-3 si omega-6: de ce sunt importanti?
Si totusi ceea ce recomandati dvs. este interzis bolnavilor de ficat. Ce ar trebui sa faca acestia? [continuare]
Ce este voie si ce este interzis in dieta ? ca nu mai inteleg nimic. Doctorul a spus: -carne de pasare si peste gras; -branzeturi si lactate 0% grasimi; -toate fructele si legumele sub toate formele ( proaspete, ucate, fierte...etc) - fara nici un gram de sare; [continuare]
Ce este piramida alimentara La cat de multe tentatii sunt in jurul nostru nu este de mirare ca fiecare dintre noi si-ar dori sa guste din toate bunatatile. Dar pentru ca mancarea sa nu se "transforme" in celulita, colesterol, grasimi abdominale este indicat ca oamenii sa se hraneasca tinand cont de piramida alimentatiei. Rolul piramidei alimentare Rolul piramidei alimentare este de a usura alegerea alimentelor sanatoase, astfel incat fiecare persoana, familie sa adopte o alimentatie sanatoasa care le ofera o sanatate indelungata si o buna conditie fizica, psihica si intelectuala. Ce si cat consumam Dulciuri Cantiate: 30 grame de 2 - 3 ori pe saptamana. Optiuni sanatoase: fructe uscate neindulcite, ciocolata neagra, sorbet de fructe, miere. Argumente: ciocolata neagra contine o cantitate semnificativa de antioxidanti. In mod special se recomanda consumul a 30 de grame de ciocolota neagra cu 70% cacao de 2-3 ori pe saptamana. Spre deosebire de alte deserturi cu inghetata... [continuare]
Generalitati Oricine a adoptat vreodata un regim de slabire, probabil ca a auzit despre dieta Pritikin: o dieta saraca in grasimi, nu una vegetariana, dar bazata in special pe vegetale, cereale si fructe. Proportia grasimilor reprezinta circa 10% din totalul alimentelor. Inca din 1976, mai mult de 70.000 de persoane au fost tratate in cadrul Centrului Pritikin, invatand care alimente trebuie consumate, sa prepare meniuri si diferite gustari sarace in grasimi si combinand toate acestea cu exercitiul fizic si cu alte principii pentru o viata sanatoasa. Numeroase carti scrise de Nathan Pritikin au transmis principiile dietei. Acestea promovau starea de sanatate prin scaderea nivelului colesterolului si ajutau pacientii bolnavi de diabet sa isi normalizeze nivelul glicemiei, fara a mai fi necesara administrarea insulinei. Fiul sau, Robert, a preluat si a imbunatatit conceptul. Principiile de baza erau constituite tot de catre alimentele vegetale, iar cantitatea de grasimi cat... [continuare]
Fructele cu coaja lemnoasa si sanatatea inimii
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Consumul de fructe care au coaja lemnoasa este benefic pentru sanatatea inimii. Atat nucile, migdalele, alunele dar si alte feluri din aceasta categorie de fructe, contribuie la scaderea colesterolului atunci cand fac parte dintr-o dieta echilibrata si sanatoasa. Fructele care au coaja lemnoasa pot fi consumate la orice ora a zilei, ca gustare si sunt sanatoase intrucat contin acizi grasi nesaturati si multiple substante nutritive. Tipul de fructe care au coaja lemnoasa pe care le consuma o persoana nu este atat de important. Aproape orice fel de nuci sau alune poate face parte dintr-un regim alimentar care va sustine sanatatea inimii. Cele mai multe dintre studii au descoperit ca nucile si alunele scad nivelurile de colesterol rau din sange, imbunatatesc sanatatea mucoaselor arterelor sanguine si diminueaza posibilitatea dezvoltarii de cheaguri de sange care pot provoca un atac fatal de cord. Beneficiile fructelor cu coaja lemnoasa, pentru sanatatea... [continuare]
Top 5 alimente care indeparteaza durerile
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Ghimbirul, somonul, cafeaua, salvia sau uleiul de masline sunt cateva dintre ingredientele pe care natura le-a inzestrat cu numeroase proprietati benefice pentru organismul uman. Bogate in antioxidanti, acizi grasi omega 3 si compusi chimici naturali, aceste alimente lupta impotriva durerilor si previn imbatranirea prematura. 5 alimente care indeparteaza durerile Ghimbir pentru dureri musculare Ghimbirul este o radacinoasa ideala pentru inlaturarea durerilor stomacale si a racelilor. Este insa si un aliment cu puternice proprietati antiinflamatorii, care reduc durerile produse de [continuare]
Consumul de peste poate ajuta la sanatatea inimii
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Acizii grasi Omega-3 care se gasesc in peste sunt buni pentru sanatatea inimii. Pentru persoanele ingrijorate pentru sanatatea inimii – indiferent daca vor sa le evite sau au deja o afectiune pe care cauta s-o amelioreze – consumul uneia sau a doua mese de peste pe saptamana poate reduce cu o treime riscul de deces prin infarct miocardic. Este cunoscut de mai mult timp faptul ca grasimile nesaturate care se gasesc in peste, numiti acizi grasi Omega-3, par sa reduca riscul de deces prin afectiuni cardiace. De multi ani exista recomandarea ca oamenii sa consume acizi grasi Omega-3 cel putin de doua ori pe saptamana, dar exista si oameni preocupati de faptul ca prezenta mercurului si a altor metale grele in pestele oceanic ar contrabalansa beneficiile pentru sanatate ale inimii. Totusi, cand e vorba de o inima mai sanatoasa, beneficiile consumului de peste depasesc eventualul risc reprezentat de expunerea la contaminanti. Ce sunt acizii grasi Omega-3 si de ce... [continuare]
Tot ce trebuie sa stiti despre consumul de oua
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Ouale sunt consumate mai ales la micul dejung, insa sunt utilizate si la prepararea mai multor rete culinare. Aceste produse alimentare au un continut bogat de vitamine, proteine dar si grasimi. Un singur ou contine peste 6 g proteine si mai multi nutrienti importanti pentru buna functionare a organismului, insa, din nefericire, tot un singur ou contine aproximativ 212 mg colesterol. Deoarece cantitatea zilnica de colesterol din organism nu trebuie sa depaseasca 300 mg, majoritatea persoanelor renunta sa mai includa ouale in meniul zilnic. Cu toate acestea, specialistii ne sfatuiesc sa nu renuntam la oua, deoarece cea mai mare parte a colesterolului din organism este produs la nivelul ficatului, iar colesterolul provenit din alimentele consumate nu are un impact major asupra vaselor sanguine, asa cum cred oamenii. Totodata, acestia sustin ca oamenii pot consuma un ou in fiecare zi, fara sa se inregistreze o crestere a colesterolului din sange. Deoarece... [continuare]
Generalitati Uleiul de argan este extras din semintele fructelor de argan. Arganul este un copac nativ din Maroc. Uleiul de argan este o resursa rara si valoroasa pentru tratarea a multiple probleme de natura cosmetica si medicala. Acesta contine un procent ridicat de acizi grasi esentiali si fenoli, fiind mult mai rezistent la oxidare decat uleiul de masline. De asemenea, contine vitamina A, acizi grasi omega-6 si omega-9 care ofera organismului multe dintre beneficiile specifice substantelor antioxidante. Uleiul de argan este dificil de extras si este destul de scump. Datorita costurilor ridicate, se regaseste doar in cantitati modeste in componenta a diverse produse. Beneficiile pentru sanatate a uleiului de argan implica: tratarea pielii uscate, eczemelor, acneei, ridurilor, etc. Uleiul de argan este folosit pentru intretinerea si frumusetea pielii, parului, unghiilor. Are proprietati hidratante si protejeaza pielea, astfel incat poate fi utilizat pentru... [continuare]
Generalitati Nucile sunt bogate in nutrienti si acizi grasi omega 3 extrem de benefici organismului uman. Nucile sunt un aliat de nadejde in lupta impotriva depresiei si stresului. Sunt indicate si persoanelor care sufera de insomnii si celor care au probleme de memorie. Benefice pentru intreg organismul Nucile sunt bogate in fibre, vitamina B, magneziu si antioxidanti precum vitamina E. Contin si cantitati mari de acizi grasi omega 3, care ajuta la reducerea nivelului de [continuare]
Generalitati Uleiul din seminte de in se obtine din semintele plantei numita linum usitatissimum sau in. Acesta contine, atat acizi grasi omega-3, cat si omega-6, care sunt benefici pentru sanatate. Uleiul din seminte de in contine acidul gras esential alfa-linolenic (ALA) pe care organismul il transforma in acid eincosapentaenoic (EPA) si acid docosahexaenoic (DHA), acizi grasi omega-3, care se gasesc in uleiul de peste. Unii cercetatori considera ca uleiul din seminte de in ar putea avea unele dintre beneficiile uleiului de peste, dar organismul nu reuseste sa converteasca in mod eficient ALA in EPA si DHA. In plus, in acest caz, beneficiile ALA, EPA si DHA nu sunt aceleasi. Acizii grasi omega-3, care provin din uleiul de peste, s-a dovedit ca reduc inflamatia si ajuta la prevenirea anumitor boli cronice, cum ar fi bolile de inima si artrita. Rezultatele studiilor privind efectele benefice ale uleiului de in pentru aceleasi conditii sunt impartite. [continuare]
sunt un cardiac cu doua imfacturi acum am o prioada foarte stresata ce calmant anti stres as putea lua.medicatia mea pentru inima e metropronol si spenter si ceva pentru colesterol [continuare]
trebuie sa tin o dieta sau sa fac un tratament in cazul unui colesterol total cu valoarea 220? [continuare]
Recent mi-am facut niste analize medicale..toate au fost in limite normale mai putin trigliceridele si colesterolul care sunt crescute..334 trigliceridele si colesterolul 224..ce pot face ca sa mai scada?trebuie sa urmez un tratament sau e suficint sa tin o dieta? [continuare]
Buna,la analize a iesit colesterol 294 si trigliceridele 598 am primit tratament cu lipantil nu am inceputinca, aveti si un tratament naturist glicemia e buna 92 ,am 39 ani 1,65 inaltime,greutate72 [continuare]
Ulei alimentar
Materie grasa de origine vegetala, animala sau minerala. uleiurile alimentare au proprietati dietetice diferite dupa compozitia lor in acizi grasi si dupa continutul in vitamine, dar valoarea lor energetica este intotdeauna identica: 900 kilocalorii pentru 100 grame. Pentru prevenirea bolilor cardiovasculare legate de aterom (depunere de colesterol pe peretele arterelor, responsabila de ateroscleroza), este recomandabila folosirea uleiurilor care contin acizi grasi nesaturati (ulei de soia, de masline, de samburi de strugure, de nuca, de floarea soarelui si de germeni de porumb) si uleiurile de peste zise "omega", de asemenea nesaturate. [continuare]
Adrusen, capsule
Ce este Adrusen si pentru ce se utilizeaza Indicatii Aceste componente actioneaza in principal ca normalizatoare ale procesului metabolic celular. Alterarile proceselor amintite stau la baza proceselor degenerative celulare, ale fenomenelor oxidative si de imbatranire. Nu este intotdeauna posibil sa se asigure prin dieta aportul acestor elemente protectoare si de aceea este bine sa fie adaugate la diete deficitare sau in caz de nevoi crescute. Actiune terapeutica Zincul este implicat in unele activitati enzimatice, multe din acestea localizate la nivel retinian. Din acest motiv suplimentarea in dieta a acestui element poate fi deosebit de utila in caz de degenerescenta celulara legata de imbatranire. Cuprul, element esential al multor activitati enzimatice, trebuie intotdeauna asociat aportului de zinc. Seleniul, Vitamina E si Vitamina C sunt substante antioxidante de baza care au rol de normalizare pentru mecanismele metabolice si incetinesc procesele de imbatranire datorate... [continuare]
Cod liver oil (copii)
Ce este Cod Liver Oil si pentru ce se utilizeaza Indicatii - previne si trateaza rahitismul cauzat de expunerea insuficienta la razele solare, aportul redus de vitamina D, cresterile rapide in greutate cu necesar crescut de vitamina D (sugari, prematuri, gemeni) sau de afectiuni care produc deficiente de absorbtie a vitaminei D (boli digestive, hepatice, renale); ajuta la mentinerea densitatii osoase prin stimularea absorbtiei intestinale a calciului si a fosforului - dezvolta inteligenta copiilor, imbunatateste performantele cognitive, de concentrare si de memorie - imbunatateste calitatea si durata somnului - mentine sanatatea pielii, a unghiilor si a parului - reduce inflamatiile si durerile in osteoartrita, in artrita juvenila reumatoida, sindrom de colon iritabil, intestin permeabil, colita ulcerativa si in boala Crohn - stimuleaza refacerea tesuturilor si reda elasticitatea pielii in sclerodermie, seboree, acnee, eczeme - reduce simptomele neuropatiei diabetice -... [continuare]
Epa 18
Ce este Epa 18 si pentru ce se utilizeaza Indicatii Recomandat in: Afectiuni cardiovasculare, accidente cerebro-vasculare ischemice: reduce agregarea plachetara, riscul de tromboza, nivelul fibrinogenului, colesterolului (total, LDL si VLDL), al trigliceridelor si al tensiunii arteriale, mentine elasticitatea vaselor de sange, amelioreaza functia endoteliala vasculara (reduce inflamatia si peroxidarea lipidica) Adjuvant in autism, deficit de atentie si hiperactivitate, schizofrenie, maladia Alzheimer, maladia Huntington, dementa senila, depresii, tulburari afective bipolare, epilepsie, migrene, anorexie nervoasa. Mentine umiditatea mucoaselor, actioneaza in alergii (astm, rinite alergice, alergii cutanate, fotodermatite); reduce productia de leukotriene implicate in raspunsul inflamator la alergeni. Mentine integritatea cutanata in eczeme, psoriazis, acnee, arsuri. Mod de administrare 2 capsule de 2 - 3 ori/zi sau conform recomandarii consultantului de... [continuare]


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter