miere pentru diabetic
Consumul de carbohidrati la bolnavii de diabet zaharat
Dr. Mihaela Posea
Medic specialist Diabet, Nutritie si Boli Metabolice
Generalitati Regimul alimentar din cadrul unui stil de viata sanatos contine macronutrienti ( glucide sau carbohidrati, proteine si grasimi sau lipide) si micronutrienti (vitamine si minerale). Pentru o persoana care sufera de diabet zaharat se aplica aceleasi reguli ca cele din stilul de viata sanatos adica alimentatia acesteia e bine sa includa portii echilibrate de carbohidrati, proteine si grasimi. Spre deosebire de proteine si grasimi, carbohidratii determina cresterea nivelurilor de glucoza din sange. Din acest motiv, in cazul bolnavilor de diabet este important sa se cunoasca alimentele care contin glucide (si uneori, chiar sa se calculeze cantitatea acestora) si impactul lor atat asupra glicemiilor (prin folosirea glucometrelor sau a senzorilor de monitorizare continua) cat si asupra starii generale de sanatate (asupra greutatii, tensiunii arteriale, grasimilor din sange, etc). Carbohidratii recomandati Ghidurile privind aportul total de glucide dintr-o zi... [continuare]
10 pasi simpli de retinut pentru un ficat sanatos
Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie
Generalitati Ficatul este un organ parenchimatos, al doilea ca marime din corpul omenesc si poate ajunge la o greutate de 3 kilograme. Se afla localizat in partea dreapta, mai exact in hipocondrul drept, sub rebordul costal (sub coaste) si reprezinta pentru organism “uzina”, fiind responsabil atat pentru metabolizarea unor substante, cat si pentru producerea de energie necesara zilnic. Boala numita steatoza hepatica sau cum se mai spune in popor “ficat gras” este consecinta acumularii grasimii la nivelul celulelor din ficat numite hepatocite. Exista doua tipuri de steatoza hepatica: steatoza alcoolica si steatoza non-alcoolica, diferenta dintre cele doua fiind consumul de alcool si alimentatie bogata in grasimi. Atunci cand steatoza hepatica alcoolica este asociata si cu inflamatie, apare asa-numita steatohepatita alcoolica, ce poate progresa pana la aparitia cirozei hepatice de cauza etanolica si chiar spre hepatocarcinom. Iar cand steatoza hepatica non-alcoolica... [continuare]
Interviu cu dr. cristina blot: hipoglicemia poate pune pacientul diabetic in real pericol?
Dr. Cristina Blot
Medic specialist Endocrinologie, Medic specialist Diabet Zaharat, Nutritie si Boli Metabolice
Dr. Cristina Blot, ne vorbeste despre hipoglicemie Diabetul zaharat de tip 1 se caracterizeaza prin deficit absolut de insulina. Ca urmare, insulinoterapia este recomandata de la debut. Diabetul zaharat de tip 2 se trateaza initial cu dieta si antidiabetice orale, in general (exista si exceptii care necesita insulinoterapie din stadiul initial). Fiind o boala progresiva, care se agraveaza in timp, in cazul diabetului zaharat de tip 2 insulinoterapia poate deveni necesara. Medicul diabetolog, in colaborare cu pacientul, stabileste momentul si necesitatea initierii terapiei cu insulina. Tintele terapeutice glicemice sunt individualizate, in sensul ca la pacientii in varsta si/sau cu multiple boli asociate, aceste tinte sunt mai mari pentru a reduce riscul de hipoglicemie.in general, glicemia de dimineata ar trebui sa fie intre 80 si 120 mg/dl, iar cea la 2 ore dupa mese - sub 160 mg/dl. Glicemiile ce depasesc aceste valori se incadreaza la hiperglicemie. Valorile peste 180 mg/dl... [continuare]
Sfaturi pentru a slabi sanatos
Dr. Mihaela Posea
Medic specialist Diabet, Nutritie si Boli Metabolice
Generalitati Multe persoane doresc sa slabeasca in mod natural si in conditii de siguranta. Dietele stricte si exercitiile fizice exagerate pot fi uneori periculoase, impiedicand organismul sa-si satisfaca nevoile nutritionale optime. Persoanele care urmeaza diete foarte stricte, cu scaderi ale greutatii, intr-o saptamana, de 3-4-5 kg sau mai multe (depinde, desigur, si de greutatea initiala), isi vor recastiga ulterior greutatea pentru ca o dieta cu foarte putine calorii nu poate fi transformata intr-un stil de viata sanatos. O dieta sanatoasa nu se refera la limitari stricte in ceea ce priveste alimentele iar urmarea unei astfel de diete nu ar trebui sa fie complicata. Piatra de temelie a unui model alimentar sanatos ar trebui sa fie inlocuirea alimentelor procesate, a celor cu adaos de zahar cu alimente cat mai putin prelucrate, neprajite si cu ingrediente cat mai putine, ori de cate ori este posibil. Distributia glucide-lipide-proteine In timp ce unele diete exagerate... [continuare]
Alimentatia copilului
Dr. Butila Liana Maria
Medic Specialist in Pediatrie
Nutritia copilului Nutritia pentru copii se bazeaza pe aceleasi idei ca si alimentatia pentru adulti. Toata lumea are nevoie de aceleasi tipuri de lucruri, cum ar fi vitamine, minerale, carbohidrati, proteine si grasimi. Acestia se numesc nutrienti. Copiii au nevoie de cantitati diferite de nutrienti specifici la diferite varste. Cel mai bun model de alimentatie pentru cresterea si dezvoltarea copilului ia in considerare varsta copilului, nivelul de activitate si alte caracteristici. Deficientele nutritionale Din pacate, deficientele nutritionale pot aparea la copii atunci cand dieta lor include un exces de alimente bogate in grasimi, zahar si sare. Acestea sunt adesea sub forma de bunatati (chips-uri, ciocolata, acadele, bauturi racoritoare) sau in alimente care au fost procesate. Copiii care nu consuma o dieta variata care include suficiente alimente proaspete si integrale risca consecinte pe termen lung asupra sanatatii. Semne si simptome Simptomele unei diete proaste pot... [continuare]
Desertul la persoanele cu diabet zaharat
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Diabetul este o boala care afecteaza capacitatea organismului de a mentine nivelurile normale de glucoza din sange. Alimentele pe care o persoana le consuma, mai ales cele care contin carbohidrati, modifica nivelul de zahar din fluxul sanguin si cantitatea de insulina necesara pentru a procesa glucoza. Cei care sufera de diabet zaharat nu trebuie sa renunte la dulciuri si deserturi. Secretul este moderatia. La fel de importante sunt ingredientele si cantitatile continute de deserturi. Privarea de dulciuri nu este recomandata, intrucat poate duce la frustrari si chiar excese. Situatia se poate rezolva cu putin echilibru. Carbohidratii Desi in trecut se credea ca diabetul se poate tine sub control prin evitarea dulciurilor care contin zahar, noi cercetari au demonstrat ca, de fapt, cantitatea de carbohidrati pe care un bolnav o consuma este mai importanta decat tipul acestora. Persoanele cu diabet zaharat pot tine boala sub control cu ajutorul unei varietati de... [continuare]
solutii simple pentru a scapa de calcaiele crapate
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Incaltarile incomode, statul pentru mult timp in picioare si mersul pe jos isi lasa amprenta asupra picioarelor tale, mai ales asupra calcaielor. Mai mult, calcaiele crapate sunt departe de a fi numai o problema estetica. Pielea uscata de la nivelul talpilor care se trasforma in crapaturi adanci, dureroase duce adesea la aparitia unui disconfort accentuat si a durerii. De aceea, este indicat sa acorzi importanta ingrijirii picioarelor tot timpul anului, mai ales vara, cand vei purta sandale. Inca de la inceput este indicat sa mergi la medicul specialist dermatolog care, in urma unui consult, poate stabili cu certitudine cauza calcaielor crapate. Atentie! Sunt cazuri in care ingrosarea pielii calcaielor si craparea acestora este un semn al cancerului pulmonar. Medicul poate recomanda anumite antibiotice topice sau produse dermatocosmetice care au rolul de a grabi vindecarea. Principalii factori predispozanti ai calcaielor crapate • deshidratarea organismului; [continuare]
Ghimbirul si beneficiile sale pentru sanatate
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Ghimbirul este apreciat inca de acum doua milenii pentru beneficiile sale importante pentru sanatate, in special in mentinerea functionalitatii digestive. Aromata intens si revigoranta, radacina de ghimbir nu este doar un condiment potrivit preparatelor din bucataria asiatica, ci un adevarat izvor de substante cu efect terapeutic. Tulpina subterana (rizomul) poate fi utilizata in stare proaspata, sub forma de pulbere, uscata sau sub forma de ulei sau suc. Ghimbirul face parte din familia Zingiberaceae, impreuna cu cardamomul, curcuma si galangalul. Beneficii Ghimbirul este folosit in alimentatie, dar si in medicina traditionala. Iarna, acest condiment special face mancarea mai usoara si mai usor digerabila, este revigorant, vasodilatator, are efect de linistire, regleaza echilibrul intern al organismului si contribuie la mentinerea sanatatii scalpului, fiind un remediu excelent pentru matreata. Chinezii considera ghimbirul drept unul dintre cele cinci... [continuare]
Beneficiile sucului de struguri pentru piele, par si sanatate
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Sucul de struguri este mai rar asociat cu posibile beneficii pentru sanatate, desi proprietatile sale unice au efecte surprinzatoare asupra pielii, parului sau a functionarii sistemului cardiac si imunitar. Antioxidantii din sucul de struguri au efect protector asupra vaselor de sange, imbunatatesc circulatia sangelui si previn bolile cardiovasculare. Efectele laxative naturale ale acestei bauturi ajuta la mentinerea sanatatii sistemului digestiv. Proprietatile principale ale sucului de struguri Sezonul de coacere a strugurilor este excelent pentru urmarea unei cure cu suc obtinut din aceste fructe benefice pentru sanatatea organismului si frumusetea parului si a pielii. Sucul de struguri ofera aproape aceleasi beneficii precum vinul rosu, ale caror efecte pozitive asupra sanatatii cardiace s-au demonstrat in numeroase studii de specialitate. La fel ca in cazul vinului, sucul obtinut din struguri negri prezinta mai multe proprietati benefice pentru... [continuare]
Ghimbirul, un elixir pentru sanatate. efecte surprinzatoare!
Autor: SfatulMedicului
Ghimbirul este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru sanatate. Acest condiment este sursa bogata de calciu, fier, mangan, potasiu, magneziu, fibre, seleniu, sodiu, proteine si vitamine C, E si B6. Are un gust placut si se poate consuma in diverse variante, atat ca ceai, cat si in supe. Iata cateva dintre cele mai importante beneficii pe care le are ghimbirul asupra sanatatii: Stimulent digestiv Ghimbirul ajuta la stimularea digestiei si previne balonarea si indigestia. De asemenea, acest condiment tonifiaza musculatura tractului digestiv si scade productia de acid gastric. Studiile arata ca ceaiul de ghimbir, consumat cu regularitate, accelereaza metabolismul, topeste celulele adipoase si impiedica transformarea caloriilor in grasime. Tratament pentru raceala si gripa Cand suferi de raceala sau gripa, ghimbirul este un excelent remediu natural. Acesta induce transpiratia si ajuta la intarirea sistemului imunitar. De asemenea, ghimbirul este recomandat si... [continuare]
Beneficiile pentru sanatatea generala a consumului de merisoare
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Merisoarele sunt unele dintre fructele cu foarte multe beneficii nutritionale si de sanatate. In ziua de azi, merisoarele sunt folosite ca o gustare sanatoasa seara, din care se poate face suc, se pot amesteca cu bauturi alcoolice ori pur si simplu se utilizeaza ca un sos ce poate fi pus peste un desert. Cu toate acestea, merisoarele au mult mai multe beneficii decat cele prezentate. Merisoarele sunt centrul multor fitonutrienti de protectie si al compusilor de a preveni diverse boli, pentru ca actioneaza ca un antioxidant. De asemenea, este o sursa bogata de vitamine, cum ar fi vitamina A, vitamina C. Pe langa acestea, merisoarele mai sunt bogate in calciu, sodiu, fosfor, beta-caroten si fibre, astfel ca se dovedesc a fi niste fructe foarte sanatoase pentru corp. Merisoarele, chiar si uscate, sunt sanatoase pentru organism. Merisoarele, sursa importanta de vitamina C, fibre si vitamina E a. Vitamina C – este un antioxidant natural puternic, capabil de... [continuare]
Cum prepari sanatos sosurile si dressingurile pentru salate
Autor: SfatulMedicului
Dressingurile si sosurile gustoase sunt sarea si piperul salatelor, caci le dau un gust deosebit. Insa cele pe care le gasesti in comert nu sunt tocmai sanatoase, din cauza ca pot contine multe grasimi, calorii si sare. De aceea, dressingurile si sosurile preparate la tine acasa sunt cea mai buna optiune, fiind o varianta mult mai sanatoasa, care nu iti pune in pericol silueta. Foloseste otet, nu ulei, ca baza Dressingurile preparate in casa pot contine mai mult otet, suc de lamaie sau suc de lime si mai putin ulei, pentru a-ti mentine greutatea sub control. Potrivit lui Dawn Jackson Blatner, medic dietetician, autoarea dietei flexitariene, poti varia oteturile si uleiurile pe care le utilizezi pentru a satisface papilele gustative, fara a adauga alte ingrediente."Poti incerca otetul balsamic, de mere si adauga masline, seminte, nuci, ulei de susan", sugereaza aceasta. Inlocuieste smantana cu branza Un alt truc de care sa tii cont este sa inlocuiesti smantana cremoasa cu... [continuare]
Cafeaua verde. topul beneficiilor pentru sanatate
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Cafeaua verde este cafeaua cruda, neprajita, neprelucrata termic, cu o aroma mult mai intensa decat cea clasica. O serie de studii atesta faptul ca antioxidantii din cafeaua verde impiedica distrugerea celulelor, prin consumul acesteia fiind prevenite multe boli printre care si cele cardiovasculare. Majoritatea persoanelor consuma cafeaua dupa ce aceasta a trecut printr-un proces intreg de prelucrare. Cercetatorii au studiat efectele pe care le are asupra organismului consumul boabelor de cafea in stare cruda si au descoperit o serie de beneficii. Cum se prepara cafeaua verde Pentru a putea fi consumata, acest tip de cafea se prepara in mod diferit fata de cea clasica. Practic, nu se fierbe, nu se da in clocot. Cafeaua verde se infuzeaza cu apa incalzita timp de 5 minute, asemanator modului in care se prepara si ceaiul. La o cana de 200 de mililitri de apa sunt suficiente doua sau trei lingurite de cafea. Este bine sa se consume imediat sau in maximum 10 minute... [continuare]
Generalitati Ceapa este utilizata ca ingredient in diverse preparate culinare de mii de ani, in intreaga lume. Productia mondiala de ceapa este in continua crestere astfel incat in prezent, ceapa este una din cele mai des cultivate legume dupa rosii. Exista mai multe varietati de ceapa: rosie, galbena, alba, verde si fiecare are propria sa aroma, unica - de la intensa la usoara. Ceapa poate fi consumata cruda, fiarta, prajita, uscata sau coapta. Aceasta este de obicei folosita pentru aroma sa in salate si se amesteca in diverse feluri de mancare. Ceapa face parte din familia liliaceae, aceeasi familie ca si usturoiul, prazul, arpagicul, salotul. Exista peste 600 de soiuri de ceapa, care se intalnesc in toata lumea. Proprietati Ceapa este caracterizata prin continutul ei bogat in tiosulfinate, sulfuri, sulfoxide si alti compusi odoriferi. Cistein-sulfoxizii sunt principalii responsabili pentru aroma cepei si producerea de compusi care duc la iritarea si... [continuare]
10 sfaturi practice pentru ameliorarea simptomelor racelii
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Daca si anul acesta ati cazut “victima” racelii, iar de Sarbatori mai degraba v-au stat aproape servetelele, ceaiul cald si vitamina C decat prietenii, specialistii doresc sa va atraga atentia asupra a doua aspecte foarte importante. 1. Raceala nu are leac! 2. Simptomele racelii pot fi, insa, ameliorate! Exista numeroase sfaturi practice care va pot fi de ajutor in ceea ce priveste ameliorarea simptomelor chinuitoare ale racelii, unele dintre ele fiind prezentate in cele de urmeaza. De retinut! Medicii si producatorii de medicamente insista asupra faptului ca medicamentele antitusive din clasa OTC (eliberate fara prescriptie medicala) nu trebuie administrate copiilor cu varsta sub 4 ani fara acordul medicului. Sfatul 1: Stati acasa si odihniti-va In primele zile de la debutul simptomelor, cel mai bine, atat pentru dumneavoastra cat si pentru cei din jur, este sa ramaneti acasa si sa va odihniti. Va veti face un bine pentru ca nu va supraexpuneti si nu... [continuare]
De ce nu pot consuma fructe și alimente cu zahar sau miere?
Bună ziua! De câțiva ani mă confrunt cu un permanent disconfort digestiv. Nu pot consuma fructe și nici produse cu zahăr sau miere, deoarece mi se face rău, am usturimi la nivelul stomacului, diaree imediata și apoi constipație, senzație de leșin, amețeală, tremur, tulburări de somn/vedere și stări de anxietate, flatulenta excesiva, borborisme, alimente nedigerate in scaun. In urma cu 3 ani am urmat un regim fara zahar și fără fructe și am slăbit 25 de kg in 4 luni. M-am simțit bine o perioada. Am reintrodus fructele și produse cu zahăr, dar nu în exces, iar simptomele au reapărut, mult mai agresiv. Vara trecuta am fost la mai multi gastroenterologi, am urmat tratamente, însă starea e aceeași. Mai mult decât atât, după o zi plina, simt nevoia sa iau ceva dulce sau un fruct dulce și starea de rău revine cu o agresivitate crescuta. Aș vrea să știu de ce manifestările acestea apar atunci când consum fructe sau zahar. Precizez că nu am diabet,... [continuare]
Buna, am si eu o problema am 26 de ani si in urma cu 5 ani am fost diagnosticat cu diabet de tip 1. Problema mea este ca nu reusesc sa mai pierd din greutate, sunt convins ca sunt foarte multi diabetici care au aceasta problema si mai greu este ca nu poti sa ti o cura de slabire. As fi foart recunoscator daca m-ar putea ajuta si pe mine cineva cum sa scap de Kg in plus. Va multumesc [continuare]
Buna seara! Va rog frumos sa-mi dati un sfat legat de urmatoarea stare de sanatate: de la un timp fac destul de des crize de hipoglicemie(frisoane, transpiratii, salivatie si incetosarea vederii, greutate in respiratie, stare de rau care trece cam in decurs de doua ore dupa consumul de alimente).Am facut o serie de analize, printre care glicemia(100), colesterolul(249), trigliceridele(236), hemoglobina glicozilata(6,38), glicemia provocata(96 -initial,interpretare in context clinic-dupa 1h si 120-dupa 2 h).Am fost la consultatie la diabetologie si mi s-a spus sa plec linistita acasa ca nu am diabet. Nu stiu ce sa fac sa previn crizele de rau pentru ca nu le cunosc cauza(am tot timpul la mine cind plec de acasa biscuiti, pentru ca mi s-a intimplat sa-mi fie rau pe strada si sa fiu ajutata de cineva care mi-a dat sa maninc ciocolata pentru a-mi reveni). Va rog frumos, un sfat! Multumesc mult! [continuare]
Mierea ,luata in fiecare zi ca atare ,dauneaza danturii?? Si poate provoca si diabet ? Iaar mierea luata de mine , e cam "zaharata" (dar de la naturiste luat) e normal sa fie asa ? [continuare]
Buna ziua. Fiica mea a fost diagnosticata cu diabet in 2012, in momentul cand a ramas insarcinata, cu o glicemie de 180 mg a jeun. Avea 22 de ani, slabise 10 kg intr-o luna. Pe timpul sarcinii, a fost tratata cu insulina. Dupa testul anticorpi si toate analizele, verdictul a fost ca ar fi un diabet de tip 2, ea suferind de obezitate. Dupa ce a nascut, glicemiile au revenit la normal. Dupa 6 luni insa, a inceput sa aiba hipoglicemie, dupa care a disparut din senin. Acum 3 luni, insa a ajuns la urgenta cu 200 glicemie. Asistenta i-a facut 55 unitati insulina. Glicemia a scazut de pe o zi pe alta, acum are o glicemie normala, fara tratament, nici dieta, nici sport. Ultimul rezultat hab1c este 5.6. E posibil sa fie diabet tip 2 intr-adevar sau e vorba de o luna de miere? E posibil ca, avand diabet tip 2,dupa 3 saptamani de hiperglicemie si doar o injectie de insulina, fara alt tratament, nici regim, glicemia sa se normalizeze brusc? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri. [continuare]
cum se scapa de constipatie rapid (deja are 9 zile de cand nu a mai iesit).De trei zile ia cate o lingurita de ulei de ricin si nici un semn pana acum.Este cumva posibil ca din aceasta cauza sa i se fi umflat picioarele si vad ca a inceput si mainile un pic,sau asta sa intamplat de la altceva?VA MULTUMESC [continuare]
Generalitati Dieta Bernstein, recomandata persoanelor care sufera de diabet, presupune consumul unei cantitati scazute de carbohidrati, dar ridicata de grasime. In realitatea, aceasta este tocmai opusul dietei conventionale in cazul persoanelor cu diabet, recomandata de majoritatea cadrelor medicale, care presupune consumarea alimentelor cu un continut ridicat de carbohidrati si scazut in grasimi. Aceasta dieta a fost descoperita de medicul endocrinolog Richard K. Bernstein, iar in 1997 acesta a publicat cartea numita „Dr. Bernstein’s Diabetes Solution: A Complete Guide to Achieving Normal Blood Sugars” / “Solutiile Dr. Bernstein pentru Diabet: Ghid complet pentru reglarea zaharului din sange”. Cartea Dr. Bernstein se adreseaza tuturor pacientilor care dezvolta sindromul de rezistenta la insulina. Desi caracterizeaza diabetul de tip II, rezistenta la insulina este un factor important si in cazul diabetului de tip I (insulino-dependent). Totodata, rezistenta la... [continuare]
Generalitati Desi scortisoara este disponibila pe tot parcursul anului, gustul aromat si dulce al scortisoarei este un condiment perfect pentru lunile de iarna. Scortisoara are o istorie lunga, atat ca un condiment cat si ca un medicament. Este coaja maro al arborelui de scortisoara, fiind disponibila uscata, sub forma tubulara sau pulbere. Cele doua soiuri de scortisoara, din China sau Ceylon (Sri Lanka) au un gust similar, dar cea din ceylon este usor mai dulce, mai rafinata si mai dificil de gasit pe piata locala. De ce folosesc oamenii scortisoara? Unele cercetari au descoperit ca un anumit tip de scortisoara, scortisoara cassia, poate ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange la persoanele cu diabet zaharat. Cu toate acestea, parerile sunt impartite. Cercetarile privind scortisoara referitoare la scaderea colesterolului si tratarea infectiilor la persoanele cu HIV au fost neconcludente. Studiile de laborator au descoperit ca scortisoara poate reduce inflamatia, are... [continuare]
Ce au de facut persoanele cu prediabet
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Inainte de a dezvolta diabet de tip 2, de obicei, apare prediabetul. La persoanele care au prediabet, nivelul de zahar din sange este mai ridicat decat in mod normal, dar nu suficient de crescut pentru a se spune ca sufera de diabet zaharat. Totusi, fara interventie exista probabilitati destul de mari ca prediabetul sa se transforme in diabet de tip 2, in mai putin de 10 ani. In plus, daca suferiti de prediabet, pot debuta prejudiciile pe termen lung asupra inimii si sistemului circulator. Cu toate acestea, exista si vesti bune. Prediabetul poate fi o oportunitate de a va imbunatati starea de sanatate, intrucat progresia de la prediabet la diabetul de tip 2 poate fi evitata. Prin schimbarea stilului de viata intr-unul sanatos - care sa implice consumul de alimente sanatoase, activitate fizica zilnica si mentinerea unei greutati normale - nivelurile de zahar din sange s-ar putea normaliza. Ce masuri puteti lua daca aveti prediabet Prin pierderea a cel putin 5-10%... [continuare]
Generalitati Majoritatea persoanelor au impresia ca in urma orelor de biologie si antropologie invata totul despre organismul uman, insa materialele dedicate si cartile editate nu dispun de suficient spatiu pentru a cuprinde toate informatiile legate de acest subiect. Unele dintre informatiile prezentate in acest material pot fi considerate banale, altele "depasite" din punct de vedere al actualitatii, insa oricare dintre acestea ar putea sa va salveze viata intr-un moment neasteptat. Fapte neobisnuite Probabil va veti intreba de ce nu ati aflat aceste informatii in timpul orelor de biologie; de la tratamentul mahmurelii si pana la Sindromul Cefalgic (durerile de cap), toate aceste informatii trebuiesc cunoscute. 1. Fiecare persoana are o amprenta a limbii unica, la fel ca si cea digitala 2. Consumul de fructe si legume ar putea ajuta organismul sa-ti produca propria aspirina Conform Jurnalul de Agricultura si Chimie Alimentara, persoanele care consuma acid benzoic... [continuare]
Generalitati Morcovul este una dintre legumele cu multe calitati si beneficii pentru sanatate, insa un aport prea mare de morcovi, desi duce cu gandul la o gustoare sanatoasa, poate fi inadecvat. In plus, pe langa morcovi, o persoana mananca pe parcursul unei zile si alte alimente care contin sare, grasimi si calorii. Specialistii au constatat ca atunci cand o persoana vede, miroase sau se gandeste ca un aliment este foarte gustos, creierul elibereaza dopamina, o substanta care este emisa atunci cand se declanseaza starea de placere. Ca atare, productia de dopamina poate fi responsabila pentru dorinta de a consuma o gogoasa cu gem, intrucat savurarea acesteia determina o stare placuta. Combinarea legumelor cu grasimile Desi este chiar indicat sa se consume cruditati sau alte alimente sanatoase in timpul gustarilor sau la micul dejun, combinarea acestora cu unt de arahide ar putea reprezenta o problema. Untul de arahide are in compozitie grasimi si proteine... [continuare]
Orocil Lido este un medicament pe care l-am luat din Grecia in luna de miere pentru dureri de gat provocate de aerul conditionat de pe autocar. Am fost la medicul de familie si mi-a spus ca am simptome care ar putea indica inceputul unei sarcini. Eu as vrea sa va intreb daca am motive de ingrijorare pt ca am luat acest medicament (2 pastile) in acest interval de cand am simptomele de sarcina. Pe prospect zice ca nu a fost testat pe animale si ca se recomanda sa nu se administreze in primul trim de sarcina. Din pacate, oricat am fost de atenta, acesta mi-a scapat pt ca nu ma gandeam ca poate avea interdictie in acest caz. Daca cunoaste cineva acest medicament il rog sa imi dea un sfat. Multumesc. [continuare]
Glucovance 500/2,5, comprimate filmate
Ce este Glucovance si pentru ce se utilizeaza Indicatii Glucovance este format din doua medicamente antidiabetice care apartin grupelor de medicamente denumite biguanide (clorhidrat de metformina) si sulfoniluree (glibenclamida). Insulina este un hormon care face ca organismul dumneavoastra sa utilizeze glucoza (zaharul) din sange pentru a produce energie sau o stocheaza pentru o utilizare ulterioara. Pacientii cu diabet zaharat de tip II (diabet non-insulinodependent) nu produc suficienta insulina la nivel pancreatic sau organismul lor nu poate utiliza in mod corespunzator insulina produsa. Aceasta duce la un nivel inalt al glicemiei dumneavoastra. Glucovance ajuta la reducerea glicemiei la un nivel cat mai apropiat de cel normal. Glucovance este utilizat pentru tratamentul (oral) al diabetului zaharat de tip 2 la adulti. Se foloseste pentru a inlocui asocierea celor doua substante active (clorhidrat de metformina si glibenclamida) administrate separat pacientilor, daca aceasta... [continuare]
buna ziua spuneti-mi de ce fluctueaza glicemia?Dimineata este mai mare decat in timpul zilei si dupa 6 seara nu mananca nimic.Sotul meu a cosumat timp de 5 luni de zile Glykofit un produs natural la recomandare,si a avut efect.Din pacate vad ca are organismul slabit,si nu stiu la ce perioada asi putea asa ii ofer vitamine ptr diabetici,pentru ca din alimentatie nu are cum sa asimileze vitaminele necesare(din pacate si criza ne mai "ajuta"Nu pofteste apa deloc numai cand vine de la sevici il fortez pur si simplu sa bea cel putin 1 L putin cate putin. Ajutatima cu sfaturi va rog. [continuare]
Buna seara ! Mama mea in varsta de 71 de ani. Probleme cardiace HTA gr 3 , macro adenom hipofizar , hipotiroida , ficat gras gradul 3. A descoperit acum 2 luni , in urma unei analize data de cardiolog , ca are si diabet. Glicozilata 6 , 56.Glicemia dim (83 , 86 , 96 ,102 ) A inceput tratam.de pe 10 decemb . A luat seara o pastila de glucophage de 1000mg , timp de 10 zile. Dupa 10 zile a inceput si dim tot cu o pastila de 1000mg. Asa cum ne-a sugerat doamna doctor diabetolog. Mama a tinut si regim, a slabit 4 kg de la inceputul lunii noiembrie pana azi. Glicemiile seara au fost 145 , 109 , 104. Noaptea trecuta s -a trezit la ora 00 30 , cu senzatie de greata , senzatie de varsaturi, transpiratie ...ii era f rau. I-am luat glicemia si era 64. I-am dat o lingurita de miere si deja in 5 minute se simtea mai bine. La 20 de min , glicemia era 110. Vreau sa va rog , sa ma ajutati , sa imi spuneti ce putem face sa nu mai pateasca asa ceva! Macar pana pe 8 ian pana vine... [continuare]


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter