magneziu vitamina b6
8 semne pe care ti le da organismul atunci cand sufera un deficit major
Dr. Alexe Raluca-Maria
Medic primar Medicina Interna, Competenta Ultrasonografie Generala
Generalitati Iritatiile pielii, crampele, furnicaturile, buzele crapate sunt doar cateva dintre semnalele de alarma pe care le trage organismul atunci cand exista o carenta, un deficit de vitamine sau de minerale. Este, practic, modalitatea prin care corpul tau incearca sa iti spuna ca ii lipsesc anumite substante nutritive esentiale. Simptomele deficientelor din organism Pofte Atunci cand organismul este vulnerabil, apar poftele. Pofta de dulciuri apare cand organismul este stresat sau obosit. Atunci are nevoie de serotonina pentru a se reechilibra si „cere” dulciuri, care lupta impotriva instalarii depresiei si a anxietatii. Pofta exclusiva de ciocolata, in schimb, poate semnala un deficit de magneziu. Lipsa de calciu poate fi transmisa printr-o dorinta brusca de a manca alimente grase, iar pofta de alimente sarate indica o carenta de sodiu in organism. Pofta de carne poate ascunde o carenta de fier, iar cea de alimente acre ar putea indica o dischinezie... [continuare]
Generalitati Alimentele sunt sursa noastra de nutrienti si elemente de toate tipurile necesare organismului uman. Exista multiple surse in mediul on-line de retete ideale, de alimente minune sau de un singur aliment care sa le contina pe toate. Principiul de baza este bun, in sensul in care un meniu diversificat este absolut necesar deoarece organismul are nevoie atat de ioni (adica sodiu, potasiu, magneziu, fier, iod, fosfor, lecitina si omega 3), are nevoie si de nutrientii de baza (adica proteine, glucide si lipide) dar si de vitamine (A, B1, B2, B6, B12, C, D, K). Insa sursele de pe internet asupra carora exista alimente care sa le contina pe toate aceste elemente este pe de-o parte fals, deoarece nu exista un panaceu universal sau un aliment universal cu un continut bogat in orice, insa exista anumite alimente care sa aiba un pluri-continut adica un aliment care sa contina mai multi din acesti excipienti vitali organismului. Este asadar obligatoriu a trece prin filtrul... [continuare]
Generalitati Nucile sunt un aliment care este la indemana oricarui om si datorita unui pret accesibil dar si datorita faptului ca au un continut bogat si in lecitina si in omega 3 dar si de proteine. O cantitate de 100 grame de nuci se poate stabili ca totusi 15 grame reprezinta proteine si 2,4 fibre (care ajuta la digestie sau la un tranzit fiziologic) dar si antioxidanti, vitamine sau minerale. Insa o cantitate de aproximativ 50 de grame din aceasta suta de grame reprezinta lipide (desi sunt lipide de natura vegetala tot in categoria lipidelor intra adica intr-o cantitate excesiva poate produce atat obezitate dar si o crestere a colesterolului). Faptul ca sunt lipide de natura vegetala si nu animala in prima faza va creste HDL-ul (Colesesterolul bun) iar tipul acesta de grasimi este mai solubil si mai usor digerabil asadar. Pe langa toate acestea daca nucile ajuta in preventia sau in terapia adjuvanta in cancerul de colon este inca in studiu si in analiza, daca acest lucru... [continuare]
Corcodusele, un elixir pentru sanatate. iata ce boli pot preveni!
Autor: SfatulMedicului
Trecute cu vederea de multi dintre noi, corcodusele sunt insa unele dintre cele mai bune fructe ale verii. Pot fi consumate in stare proaspata, dar si sub forma de compot, oferind organismului minerale importante, precum magneziu si fier, dar si vitamine esentiale. De aceea, ele sunt utile pentru prevenirea unor afectiuni. Sursa importanta de vitamina C Stiati ca 100 de grame de corcoduse contin nu mai putin de 345 de unitati de vitamina A, esentiala pentru prevenirea bolilor oculare? Aceasta vitamina este importanta si pentru mentinerea sanatatii si elasticitatii pielii. Numarul de calorii este de aproximativ 46 la 100 de grame, deci pot fi consumate si de catre persoanele care tin dieta. In aceste fructe se mai gasesc acid folic, riboflavina, vitamina C si vitamina K. In compozitia corcoduselor intra si cantitati importante de calciu, fosfor, seleniu, magneziu, fier si potasiu. Este important de stiut ca aceste fructe pot creste aciditatea gastrica, de aceea persoanele care... [continuare]
Semintele de floarea-soarelui: 5 beneficii pe care sigur nu stiai ca le au!
Autor: SfatulMedicului
Semintele de floarea-soarelui sunt bogate in proteine, vitamine, minerale si grasimi benefice organismului. Ultimele cercetari au aratat ca ele ajuta la reducerea nivelului de colesterol in sange, intarirea imunitatii si scaderea riscului de a dezvolta cancer, toate acestea multumita fitosterolilor din compozitie. Semintele de floarea-soarelui sunt ieftine si pot fi cumparate din orice supermarket, tot timpul anului. Cand iesi la cumparaturi, nu uita sa adaugi in cos si o punga de seminte crude. Beneficiile lor sunt uriase, ceea ce le transforma intr-un aliment-minune. Semintele de floarea-soarelui previn cancerul Acest fapt se explica prin prezenta seleniului in compozita lor. Seleniul este un inamic dovedit al cancerului, de mai bine de jumatate de secol. In plus, are un impact imens asupra functionarii creierului, atata vreme cat nu este consumat in exces. Conform studiilor recente, el ajuta la mentinerea unei bune dispozitii. Semintele de floarea-soarelui pot preveni... [continuare]
Legumele si fructele de toamna - adevarate minuni pentru sanatate
Autor: SfatulMedicului
Toamna este cel mai potrivit anotimp pentru a te vitaminiza si a-ti intari imunitatea, inaintea sezonului rece. Legumele si fructele de sezon sunt cele mai bogate in antioxidanti, vitamine si minerale, esentiale pentru sanatatea organismului. Consuma-le ca atare sau in salate, pentru a-ti reface resursele de energie si pentru a preveni infectiile si afectiunile aparatului respirator si circulator. Strugurii negri – cei mai bogati in antioxidanti Aceste fructe sunt o adevarata minune a naturii, continand vitaminele A, B1, B2, B6, C, PP si K. Totodata, au minerale benefice, precum potasiu, fosfor, magneziu, fier, calciu si mangan. Strugurii mai contin cantitati importante de aminoacizi, acid tartric si citric. Strugurii negri sunt cei mai bogati in antioxidanti, in coaja lor gasindu-se cea mai mare cantitate de resveratrol care poate exista in vegetale. Acest antioxidant te protejeaza de cancer, bolile de [continuare]
Ghimbirul, un elixir pentru sanatate. efecte surprinzatoare!
Autor: SfatulMedicului
Ghimbirul este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru sanatate. Acest condiment este sursa bogata de calciu, fier, mangan, potasiu, magneziu, fibre, seleniu, sodiu, proteine si vitamine C, E si B6. Are un gust placut si se poate consuma in diverse variante, atat ca ceai, cat si in supe. Iata cateva dintre cele mai importante beneficii pe care le are ghimbirul asupra sanatatii: Stimulent digestiv Ghimbirul ajuta la stimularea digestiei si previne balonarea si indigestia. De asemenea, acest condiment tonifiaza musculatura tractului digestiv si scade productia de acid gastric. Studiile arata ca ceaiul de ghimbir, consumat cu regularitate, accelereaza metabolismul, topeste celulele adipoase si impiedica transformarea caloriilor in grasime. Tratament pentru raceala si gripa Cand suferi de raceala sau gripa, ghimbirul este un excelent remediu natural. Acesta induce transpiratia si ajuta la intarirea sistemului imunitar. De asemenea, ghimbirul este recomandat si... [continuare]
De ce este bine sa consumi seminte de dovleac. 8 beneficii miraculoase
Autor: SfatulMedicului
Beneficiile consumului de dovleac Dovleacul este leguma pe care trebuie sa o introducem neaparat in dieta de toamna. Acesta este o adevarata sursa de sanatate si ajuta la prevenirea si vindecarea a numeroase afectiuni. Semintele de dovleac, in special, sunt un adevarat elixir pentru sanatate. Acestea au numeroase beneficii si contin minerale precum fosfor, magneziu, mangan, fier si cupru, zinc, dar si vitamina K. Consumate crude sau amestecate cu alte ingrediente, semintele de dovleac te pot ajuta sa ai o sanatate de fier. Alunga depresia Semintele de dovleac contin foarte mult l-triptofan, o substanta care ajuta organismul sa aiba un somn bun, dar alunga si depresia. Triptofanul este convertit in serotonina si niacin, care dau o stare de bine. Previn osteoporoza Datorita continutului mare de zinc, un consum regulat de seminte de dovleac previne aparitia osteoporozei. De asemenea, ele reduc inflamatia in cazul artritelor fara a avea efectele secundare ale... [continuare]
6 beneficii nestiute ale telinei. de ce trebuie sa o incluzi in alimentatie
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Telina nu este doar o leguma care da savoare preparatelor, ci si un adevarat medicament natural. Contine vitamina A, care asigura o vedere buna, vitamina C, care ii confera organismului imunitate, dar si o multime de minerale atat de necesare, precum fier, calciu, magneziu, potasiu si sodiu. Scade colesterolul si regleaza tensiunea, tratand in acelasi timp si constipatia. Beneficii pentru sanatate ale telinei Beneficiile telinei sunt nenumarate. In primul rand, telina contine 95% apa, ceea ce inseamna ca poate fi consumata fara niciun fel de restrictii intrucat nu afecteaza silueta. Contine si foarte multe fibre, care au rolul de a regla tranzitul intestinal, eliminand astfel mai usor toxinele din organism. O cana de telina tocata contine: 16 calorii 0 grasimi 1 g proteine 5 g fibre 5 mg vitamina K 36 mg acid folic 22 mg vitamina A 263 mg potasiu 1 mg vitamina C 40 mg calciu 0,08 mg vitamina B6 1. Ajuta la scaderea colesterolului Studiile clinice... [continuare]
7 motive intemeiate sa mananci cate un mar in fiecare zi
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Marul este un adevarat depozit de minerale, fibre si vitamine, fiind atat un remediu natural, cat si un aliat in curele de slabire. Marul este unul dintre cele mai consumate si mai apreciate fructe la nivel mondial. Este considerat chiar „fructul perfect” datorita aportului nutritional. Un mar de marime medie are circa 80 de calorii, 4 grame de grasimi, 0,26 grame de proteine, 21 de grame de carbohidrati, 4 grame de fibre, 90% apa, vitaminele A, B1, B2, B3, B6, B12, C, D, E, K, precum si minerale: calciu, cupru, magneziu, mangan, fosfor, seleniu, sodiu, zinc. Pentru a te bucura de toate beneficiile pe care le aduce un mar e important sa il mananci cu tot cu coaja, intrucat aceasta are de doua, pana la de sase ori mai multi compusi antioxidanti decat pulpa. Iata cateva dintre motivele care te vor face sa intelegi de ce e bine sa mananci in fiecare zi cel putin un mar 1. Contine multa vitamina C. Aceasta intareste sistemul imunitar, imbunatateste functionarea... [continuare]
9 superalimente care te ajuta sa nu te imbolnavesti niciodata
Autor: SfatulMedicului
Iti ofera vitamine, minerale si alte substante esentiale pentru mentinerea sanatatii, de aceea sunt considerate superalimente. Daca le incluzi in alimentatia zilnica, acestea vor avea grija de sanatatea ta. In timp ce unele aduc beneficii vederii, altele iti intaresc imunitatea si au grija de sanatatea oaselor. Iata despre ce alimente este vorba: 1. Semintele de floarea-soarelui Micile seminte de floarea-soarelui ofera vitamine si minerale din abundenta, ceea ce le face ideale pentru o gustare. Le poti adauga si in salate, fiind bogate si in antioxidanti, vitaminele E, B6, mangan, cupru, seleniu, magneziu. Ajuta la buna functionare a sistemului nervos si ajuta la scaderea nivelului de colesterol. 2. Spanacul Este ideal pentru alimentatia copiilor, a adultilor si a varstincilor, caci contine multe vitamine si minerale. Are, de asemenea, si o cantitate importanta de fier. Este recomandat in stari de oboseala, femeilor insarcinate, dar si celor care au probleme cu inima. Este... [continuare]
Cele mai sanatoase legume de primavara care iti detoxifica organismul
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Primavara este sezonul ideal pentru o cura de detoxifiere. Dupa lunile de iarna, in care aportul de proteine de origine animala a fost mai crescut, in detrimentul celui de vitamine, organismul are nevoie de o curatire temeinica. Aceasta se face, in principal, cu ajutorul catorva tipuri de legume. Aditivii din alimente, conservantii, potentiatorii de aroma si colorantii artificiali, dar si toxinele din carne se acumuleaza in organism, ingreunand functii importante ale organelor precum ficatul sau rinichii. Prezenta lor determina balonare si stare generala de rau si pot duce la boli grave precum constipatia, alergiile si tulburarile digestive. Detoxifierea are rolul de a elimina din organism aceste substante reziduale. La ea este indicat sa se apeleze de doua ori pe an, in principal pe perioada primaverii si a toamnei. Ce se consuma pentru o detoxifiere naturala Pentru ca primavara este sezonul legumelor si al zarzavaturilor proaspete si mai putin al fructelor, e... [continuare]
Beneficii uimitoare ale urzicilor pentru sanatate
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Urzicile sunt apreciate pentru gustul lor aparte, fiind perfecte pentru preparate culinare, dar sunt valorificate si pentru combinatia unica de vitamine si minerale, care are un rol benefic in tratarea sau ameliorarea simptomelor anumitor afectiuni, precum bolile de inima, diabetul sau anemia. Urzicile pot fi cultivate sau se pot gasi in diverse locuri, iar inceputul primaverii este sezonul lor. Ce contin urzicile Urzicile au frunze aspre, care emana acid formic atunci cand intra in contact cu pielea, provocand urticarie. De aceea, e bine ca urzicile sa fie culese folosind manusi de protectie. De la urzici se folosesc doar frunzele si e indicat sa fie consumate cu precadere primavara, atunci cand planta este tanara. Urzicile sunt bogate in minerale si in vitamine. Contin vitamina A, vitamina C, vitamina K, vitamina B2 dar si fier, magneziu, calciu, siliciu si clorofila. Utilizarile urz [continuare]
Mamaliga, alimentul minune cu multiple beneficii asupra organismului
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Porumbul este recunoscut pentru proprietatile sale astringente, diuretice, antiinflamatoare, tonice si este utilizat ca aliment, dar si ca planta medicinala de foarte multi ani. Porumbul este o sursa importanta de carbohidrati (amidon), proteine, acizi grasi nesaturati, vitamine din complexul B, vitamina E, precum si minerale esentiale precum fier, fosfor, magneziu, zinc si potasiu. De asemenea, contine fibre benefice pentru digestie Chiar si dupa fierbere, porumbul si malaiul isi pastreaza peste 60% din proprietatile nutritive, inclusiv fibrele, mineralele si o parte semnificativa din vitaminele din complexul B. Principalele beneficii • Dimiuneaza nivelul de stres din organism. Astfel, fiind bogat in vitaminele din grupa B, mai ales in vitamina B1, care are un rol deosebit de important asupra bunei functionari a sistemului nervos, a muschilor, a inimii si asupra productiei de globule rosii. • Mai mult, prin continutul de vitamina E, porumbul este util in... [continuare]
Motive pentru a consuma bame zilnic
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Bama este o leguma verde, lunga, cu seminte in randuri duble, care seamana cu fasolea pastai, are gustul asemanator cu vanata sau cu sparanghelul si este bogata in vitaminele A, C, B1, B2, B9 si in mineralele fier, calciu, zinc, potasiu si magneziu. Consumul de bame regleaza zaharul din sange si este recomandat femeilor insarcinate. Nu foarte multa lume mananca bame, deoarece sunt putini cei care stiu multiplele beneficii pe care acestea le aduc sanatatii. Astfel, boabele contin grasimi nesaturate, sanatoase, cum ar fi de exemplu, acidul oleic - un acid gras monosaturat de tip Omega-9 si acid linoleic de tip Omega-6, reduc riscul de infarct si accident vascular cerebral, scad colesterolul, au efect antiinflamator si sunt ideale pentru cei care doresc sa slabeasca, fiind sarace in calorii. Un alt mare avantaj al acestor legume este ca se gasesc tot timpul anului si pot fi gatite in multe feluri. Principalele beneficii • Sunt recomandate femeilor insarcinate,... [continuare]
Beneficiile consumului regulat de nuci
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Obiceiul de a consuma nuci este unul extrem de benefic pentru sanatate fiindca acestea au in compozitie minerale precum fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, vitaminele A, B, C, E si P, aminoacizi, grasimi nesaturate si proteine. Principalele beneficii • Diminueaza nivelul de stres . Durerile de cap, stresul, starile nervoase pot fi diminuate cu ajutorul nucilor. • Reduc colesterolul „rau” . Cercetarile oamenilor de stiinta au aratat ca nucile prezinta un efect pozitiv asupra inimii, in principal datorita continutului de grasimi nesaturate, al potasiului si al magneziului. In felul acesta, nucile sunt benefice pacientilor care au probleme cu hipertensiunea arteriala. De asemenea, cercetari recente arata ca nucile reduc nivelul colesterolul [continuare]
Ceapa rosie - alimentul cu multiple beneficii asupra organismului
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Ceapa este una dintre cele mai populare legume din lume. La nivel mondial exista peste 600 de soiuri de ceapa. Ceapa rosie este cea mai bogata in vitaminele A, B si C, dar si in saruri minerale precum: fosfor, natriu, calciu, magneziu, zinc si fier, acid folic si biotina, substante cu caracter antibiotic si diuretic. De aceea, este ideal sa consumati cat mai multa ceapa rosie, efectele ei benefice asupra sanatatii organismului fiind cunoscute de ani de zile. Principalele beneficii ale consumului de ceapa rosie • Dezinfectant natural . Ceapa rosie este un adevarat dezinfectant natural si se utilizeaza cu succes in tratarea starilor gripale, a racelilor, dar si a diferitelor tipuri de infectii, datorita continutului sau bogat in sulfat. • Reduce procesele inflamatorii . Ceapa rosie este benefica in lupta cu bacteriile; inclusiv infectiie cauzate de bact [continuare]
Lucruri pe care nu le stiai despre lapte
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Consumat cu placere de catre milioane de oameni din intreaga lume, laptele prezinta foarte multe beneficii nu numai pentru sanatate, ci si pentru frumusete. Laptele este bogat in nutrienti si vitamine, oferind doza zilnica recomandata de calciu si magneziu, fiind foarte bun pentru mentinerea unei sanatati optime a organismului. Beneficii ale laptelui mai putin cunoscute • Laptele natural este unul dintre rarele alimente in care sunt prezente toate elementele nutritive de baza, intr-o proportie optima: proteine (3-3,5%), glucide (4-5%) si lipide (3,5-4,5%), dar si mineralele indispensabile vietii. De preferat este sa nu-l fierbeti, deoarece prin fierbere acesta isi pierde enzimele esentiale. • Persoanele care beau lapte zilnic au mai putine probleme stomatolgice , fiindca laptele are si rolul de a reduce aciditatea din zona bucala, in felul acesta amanand aparitia tartrului. Mai mult, mineralele din lapte, mai ales calciul si fosforul, proteinele si grasimea... [continuare]
Telina - proprietati care te vor face sa o consumi mai des
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Telina este considerata un aliment minune, iar proprietatile sale benefice pentru sanatate sunt recunoscute de mii de ani. Frunzele de telina pot fi consumate crude, in compozitia salatelor de cruditati, avand un aport important de vitamina A pentru organism. Radacina de telina este o sursa importanta de vitamina B1, B6 si C. In plus, telina mai contine si acid folic, potasiu, zinc, magneziu, fosfor, fier, sodiu, dar si aminoacizi. Telina este un aliment de elita pentru cei care vor sa slabeasca, datorita continutului foarte mare de fibre. Telina este considerata un adevarat adjuvant in caz de edeme, litiaza renala, bronsite cronice, astm, sterilitate, hipertensiune arteriala, obezitate, stari febrile, chiar si in cazul unor degeraturi. Beneficiile terapeutice ale telinei • Adjuvant in infectiile bacteriene . Uleiurile volatile din telina au un efect puternic antibiotic, oferind organismului un ajutor de nadejde in lupta cu infectiile bacteriene. & [continuare]
Efectele binefacatoare ale consumului de cacao
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Consumul de cacao prezinta foarte multe beneficii asupra sanatatii. In plus, pudra de cacao nu creeaza dependenta, asa cum se intampla in cazul consumului de cafea. Aceasta este bogata in minerale precum: calciu, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, fier, alaturi de vitaminele din complexul B (B1, B2, B3, B6, B9). De asemenea, consumul de cacao previne bolile cardiovasculare si combate anumite complicatii care se intalnesc la persoanele in varsta. Beneficiile pentru sanatate ale pudrei de cacao se datoreaza numeroaselor flavonoide din compozitia bobului de cacao. Dintre aceste substante active, cu proprietati puternic antioxidante, cele mai importante sunt catechinele, epicatechinele si flavonolii. Acesti antioxidanti reduc riscul imbolnavirii de afectiuni grave cum ar fi: diabetul zaharat, infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral sau cancerul. Mai mult, consumul de cacao ajuta la buna functionare a creierului, incetinind, in acelasi timp, si procesul de... [continuare]
Aș dorii sã știu dacã pot lua asociate dimineața Calciu,Magneziu,Zinc și complex de vitamina B?Iar seara pentru cã nu mã pot odihnii pot lua Valerianã?Iar pe timpul zilei mai pot lua și o Serotoninã?Țin sã precizez cã la analize mi-a ieșit valoarea magneziului foarte micã și nu numai și am experimentat atât atacuri de panicã cât și fluctuații de stãri...bine...rãu.Aștept cu nerãbdare sfaturile cele mai bune,oricare ar fi ele.Sunt femeie,mamã singurã,35 de ani. [continuare]
Buna ziua! Nu este o problema grava dar as dori sa aflu mai multe pareri.M-am trezit brusc ca imi amortesc membrele superioare,inferioare si mi s-a umflat in partea dreapta buza inferioara.A capatat si o culoare usor vinetie la contur.Am luat magneziu si totul a revenit la normal.Buza s-a dezumflat dupa magneziu in timp foarte scurt.Cam 5 minute.In urma incidentului cu 8 ore mancasem ceva cu soia si preparat chinezesc,piept de pui cu orez.Nu sunt alergica la soia.Intrebarea mea este daca am facut alergie,atac de panica sau lipsa de magneziu [continuare]
Bun, am si eu o intrebare.Si nu as vrea raspunsuri gen,dute la doctor,credeti-ma am fost la toti doctorii posibili.Problema mea a inceput acum doua luni.Cand au ineput niste dureri in spate,pe coloana,si intepaturi sub san,si deasupra lui.De atunci am inceput cu controale, speriata ca e ceva de la inima , acolo am inceput prima data.Am facut prima data ekg-uri , am vreo 6 facute daca stau bine sa ma gandesc =)) la saptamani , si zile diferite , pentru ca tot ajungeam la spital * mentiez ca am si o frica cand apar aceste simtome de aceea am ajuns la spital* , ekg-urile toate 6 sunt foarte bune , am fost si monitorizata la inima , cu nu stiu ce aparat penru ca am stat in spital 5 zile , imi luau si tensiunea in fiecare zi si nimic,nimic nu au gasit.Dupa iesirea din spital la cateva zile iar au aparut.de data asta m-am dus la doi cardiologi in privat,de copii.Acolo am facut analize de sange de unde reiese ca am calciu , si magne scazut.Am facut din nou un ekg iesit bun si un... [continuare]
Durere de cap,ameteala,tremur,fara pofta de mancare,palpitatii
Buna ziua! de o saptamana experimentez niste stari de ameteala,durere de cap(in special partea dreapta si dupa cap),tremur,nu pot manca si daca mananc,mananc putin de tot,am papitatii si nici nu dorm prea bine. Luna trecuta a ajuns la urgente si acolo mi s-a spus ca am lipsa de calciu. am urmat un tratament de calciu cu vitamina C,vitamina A+D2 si magneziu cu B6. Dupa ce am terminat tratamentul iar mi s-a facut rau si am mers si mi-am facut alte analize de sange care a iesit bune,doar glicemia o aveam 73. Am facut si ecografie abdominala care de asemenea a iesit buna si cand m-am intors de la clinica medicala,iar mi s-a facut rau si aveam pulsul mare,ameteam si aveam senzatia ca lesin. Intrebre mea este: daca analizele au iesit bune eu de ce tot ma simt rau? Multumesc anticipat! [continuare]
Sunt Crina, am 36 ani, 170cm 65 kg și am o mulțime de simptome : am o stare de slăbiciune in corp, mă trezesc obosita deși dorm bine, am stări de rău ,simt un tremur ușor în mâini,mi se zbat mereu ba pleoapele ba buzele, oftez foarte des , mi se mai pune un junghi in piept, sunt agitată și plâng ușor. La analize mi-a ieșit hemoglobina 11, mereu am avut probleme cu fierul, calciu si magneziul. Dr spune că e distonie neurovegetativa imi da calciu si magneziu și insistă să iau calmante din plante dar nu am luat încă. Se poate că toate aceste stări să fie de la nervii slăbiți? Sau sa îmi fac analize de tiroida (in 2014 mi au ieșit bune), mama are nodul la tiroida... Acum iau supradyn. [continuare]
Bună.Am 18 ani ,1.78m,74 kg,nu beau,fumez,droghez.Am făcut sport intens timp de 2 ani(sală) timp în care am dezvoltat o masa musculara buna și o conditie fizică bună,având un stil de viață sănătos.Țin să precizez că ultimul an a fost foarte solicitant fizic,psihic cât și emoțional,cu bune și cu rele.De o lună prezint diferite simptome,de unele am scăpat.Totul a debutat într-o seară cu un atac de panică,cred.De atunci am avut diferite simptome,palpitații,amețeală continuă,furnicături,spasme musculare,senzați de răcoare la mâini,picioare,dureri intercostale,dureri de cap,diare,insomni,coșmaruri,lipsa poftei de mâncare,scăderea libidoului.În prezent mai ma chnuie doar amețeala continuă(nu e vârtej,mai degrabă confuzie,sensibilitate de a privi,dificultate de a privi,sezație de dezumanizare),dificultate la respiratie,slabiciune fizica,am slabit 5 kg in această lună,oboseală,stres continu.Precizez ca am facut eck,raze la plămani,ionogramă(... [continuare]
Alfacalcidol sandoz, capsule moi
Ce este Alfacalcidol Sandoz si pentru ce se utilizeaza Alfacalcidol Sandoz actioneaza prin cresterea cantitatii de vitamina D din corpul dumneavoastra. Acest fapt inseamna ca se vor mari, de asemenea, si concentratiile calciului si fosfatului din corpul dumneavoastra. Alfacalcidol Sandoz este utilizat pentru tratamentul unor boli in care este nevoie de modificarea cantitatii de calciu din corpul dumneavoastra. Acesta este utilizat pentru tratamentul: modificarilor de la nivelul oaselor determinate de insuficienta renala (osteodistrofie) modificarilor de la nivelul glandelor paratiroide. Acestea sunt niste glande mici care se gasesc la nivelul gatului dumneavoastra. Ele produc o substanta numita hormon paratiroidian. Acesta modifica cantitatea de calciu din corpul dumneavostra. Aceste glande pot produce o cantitate prea mica de calciu in sangele dumneavoastra (hipoparatiroidie) deformarilor si subtierii oaselor din cauza unei cantitati insuficiente de calciu... [continuare]
Actelsar hct, comprimate
Ce este Actelsar HCT si pentru ce se utilizeaza Actiune terapeutica Actelsar HCT este o combinatie a doua substante active, telmisartan si hidroclorotiazida intr-un singur comprimat. Ambele substante ajuta la controlarea tensiunii arteriale ridicate. Telmisartan apartine unui grup de medicamente numite antagonisti ai receptorului pentru angiotensina II. Angiotensina II este o substanta produsa in organismul dumneavoastra, care determina ingustarea vaselor de sange, crescand tensiunea arteriala. Telmisartan blocheaza efectele angiotensinei II, astfel incat vasele de sange se relaxeaza, iar tensiunea dumneavoastra arteriala este diminuata. Hidroclorotiazida apartine unui grup de medicamente numite diuretice tiazidice, care determina cresterea volumului urinar, ducand la scaderea tensiunii dumneavoastra arteriale. Tensiunea arteriala ridicata, netratata, poate leza vase de sange la nivelul mai multor organe, ceea ce poate determina uneori infarct cardiac, insuficienta cardiaca... [continuare]
Alendronat sandoz, comprimate filmate
Ce este Alendronat Sandoz si pentru ce se utilizeaza Alendronat Sandoz este un comprimat filmat ce contine ca substanta activa alendronatul de sodiu. Alendronatul apartine unui grup de medicamente non-hormonale denumite bisfosfonati. Alendronat previne pierderea masei osoase, care apare la femei, dupa ce au intrat in perioada de menopauza si ajuta la reconstructia osului. Reduce riscul de fractura a coloanei vertebrale si de fractura a soldului. Medicul dumneavoastra v-a prescris Alendronat Sandoz pentru a va trata osteoporoza. Alendronat Sandoz reduce riscul de fractura a coloanei vertebrale si de fractura a soldului. Mod de administrare Utilizati intotdeauna Alendronat Sandoz exact cum asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Utilizati un singur comprimat filmat de 70 mg, o data pe saptamana. Urmati aceste instructiuni cu atentie, pentru a fi sigur ca veti obtine beneficii de la... [continuare]
Actonel, comprimate filmate
Ce este Actonel si pentru ce se utilizeaza Actiune terapeutica Actonel apartine unui grup de medicamente non-hormonale numite bifosfonati, utilizate pentru tratamentul bolilor osoase. Actonel actioneaza direct la nivelul oaselor, facandu-le mai rezistente si, ca urmare, mai putin predispuse la fracturi. Osul este un tesut viu. Tesutul osos imbatranit este indepartat continuu din schelet si inlocuit cu tesut osos nou. Osteoporoza postmenopauza este o afectiune care apare la femei dupa menopauza, in cadrul careia osul devine mai slab, mai fragil si mai predispus de a se fractura dupa o cadere sau solicitare. Coloana vertebrala, soldul si incheietura pumnului reprezinta oasele cele mai susceptibile la fracturi, desi acest lucru se poate intampla cu orice os al corpului dumneavoastra. Fracturile determinate de osteoporoza pot sa determine la randul lor dureri de spate, scadere in inaltime si curbare a spatelui. Multi pacienti cu osteoporoza nu prezinta niciun fel de simptome si... [continuare]
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Medicina generala , Medicina de familie , Ecografie .


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter