Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

lipoproteinele cu densitate mica ldl

Alomide , solutie oftalmica

Din Medicamente

Compozitie Solutia oftalmica Alomide (Lodoxamida 0,1%) este o solutie sterila, izotona, tamponata, conservata, pentru administrarea locala oculara, in doze multiple. Fiecare ml contine: substante active: Lodoxamida trometamina 1,78 mg (echivalentul a 1 mg lodoxamida). Conservant: clorura de benzalconiu 0,07 mg. substante inactive: manitol, hidroxipropilmetilceluloza, citrat de sodiu, acid citric, edetat disodic, tiloxapol si apa purificata. Farmacologie clinica Lodoxamida, stabilizator al mastocitelor, inhiba in vivo reactia de hipersensibilitate imediata tip I la animale si om. La maimute, bronhospasmul indus de alergeni si reducerea functiei pulmonare pot fi prevenite prin tratamentul cu lodoxamida. La sobolani, maimute si om, cresterea permeabilitatii vasculare cutanate asociata cu reagine ig e si reactiile imediate de antigeni sunt inhibate de terapia cu lodoxamida. Reactii vasculare similare, la nivelul conjunctivei palpebrale de la soareci au fost... [continuare]

Distonoval

Din Medicamente

Compozitie: Un comprimat contine sulfat de antropina 0,20mg, radacina de valeriana 150mg, frunza si floare de paducel 100mg, propranolol 10mg si excipienti: celuloza microcristalina, lactoza 200 mesh, talc, stearat de magneziu, amidon de porumb. Grupa farmacoterapeutica: Betablocanti neselectivi in combinatii. Indicatii terapeutice: Adjuvant in tratamentul distoniilor neurovegetative insotite de tulburari digestive (dureri abdominale difuze sau localizate, varsaturi, tranzit intestinal accelerat), tulburari cardiovasculare (tahicardie, extrasistole, cresteri usoare ale tensiunii arteriale), tulburari neuropsihice (ameteli, parestezii, nevroza anxioasa). Alte indicatii: Ca adjuvant in tratamentul unor simptome care apar la climacteriu (de exemplu bufeuri) sau in caz de hipertiroidism. Contraindicatii: -hipersensibilitate la oricare dintre componentii medicamentului; -reactii de tip anafilactic in antecedente; -glaucom; -astm bronsic, bronhopneumonie cronica obstructiva; [continuare]

Ipaton, comprimate filmate

Din Medicamente

Ce este Ipaton si pentru ce se utilizeaza Indicatii - profilaxia complicatiilor trombotice arteriale: - accident vascular cerebral, infarct miocardic acut, moarte subita cardiaca - la pacientii cu ateroscleroza si accidente vasculare ischemice in antecedente. La pacientii cu stari precursoare ale accidentelor vasculare: ATI (atac ischemic tranzitor), amauroza fugace (orbire partiala sau pasagera), DNIR (deficit neurologic ischemic reversibil), accident vascular cerebral minor in antecedente, ticlopidina poate fi folosita pentru profilaxia unui accident vascular complet. - profilaxia accidentelor ischemice majore, indeosebi coronariene, la pacientii cu arteriopatie obliteranta cronica a membrelor inferioare, in stadiu de claudicatie intermitenta. - profilaxia trombozelor repetate la nivelul abordului arterio-venos la pacientii hemodializati cronic. - profilaxia trombozei subacute la nivelul protezelor coronariene (stent). - profilaxia trombozei venoase profunde, trombozei... [continuare]

Emren, comprimate

Din Medicamente

Forma de prezentare: Comprimate 2,5 mg, 5 mg, 10 mg; cutie 3 blist. 10 cpr. Indicatii: Hipertensiune arteriala, insuficienta cardiaca congestiva, reducerea mortalitatii post infarct miocardic acut, nefropatie non-diabetica sau diabetica incipienta sau constituita, reducerea riscului de IM, AVC sau deces de cauza cardiovasculara la pacientii cu risc cardiovascular crescut: boala coronariana manifesta, antecedente de AVC, antecedente de boala vasculara periferica sau diabet zaharat insotit de cel putin un alt factor de risc cardiovascular (microalbuminurie, hipertensiune arteriala, concentratii crescute de colesterol total, concentratii scazute de lipoproteine cu densitate mare, fumat). Doze si recomandari: Hipertensiune arteriala: Initial 2,5 mg/zi. Doza se creste cu 1,25 mg la 2-3 sapt. Doza de intretinere: 2,5-5 mg/zi, doza maxima admisa 10 mg/zi. La pacientii cu insuficienta renala, doza se ajusteaza in functie de clearance-ul creatininei. Contraindicatii: [continuare]

Ramiran, comprimate

Din Medicamente

Forma de prezentare: Comprimte filmate 1,25 mg, 2,5 mg, 5 mg, 10 mg; cutie 3 folii 10 cpr. Indicatii: Hipertensiune arteriala, insuficienta cardiaca congestiva, reducerea mortalitatii post infarct miocardic acut, nefropatie non-diabetica sau diabetica incipienta sau constituita, reducerea riscului de IM, AVC sau deces de cauza cardiovasculara la pacientii cu risc cardiovascular crescut: boala coronariana manifesta, antecedente de AVC, antecedente de boala vasculara periferica sau diabet zaharat insotit de cel putin un alt factor de risc cardiovascular (microalbuminurie, hipertensiune arteriala, concentratii crescute de colesterol total, concentratii scazute de lipoproteine cu densitate mare, fumat). Doze si recomandari: Hipertensiune arteriala: Initial 2,5 mg/zi. Doza se creste cu 1,25 mg la 2-3 sapt. Doza de intretinere: 2,5-5 mg/zi, doza maxima admisa 10 mg/zi. La pacientii cu insuficienta renala, doza se ajusteaza in functie de clearance-ul creatininei. [continuare]

Apolipoproteina b apo b

Din Analize Medicale

Apolipoproteina B este componenta principala a „lipoproteinei cu densitate scazuta” - LDL, "colesterolul rau". ApoB se prezinta in doua forme – ApoB 48 si ApoB 100. ApoB este sintetizat in principal de intestinul subtire. ApoB 100 este apoliproteina gasita in lipoproteinele sintetizate de ficat. Nivelurile inalte se asociaza cu un risc crescut de dezvoltare a bolilor cardiovasculare. [continuare]

Trigliceride tg

Din Analize Medicale

Trigliceridele sunt un tip de lipide din sange. Caloriile din alimentele ingerate de care organismul nu are nevoie sunt transformate in trigliceride si depozitate in tesut adipos. Ulterior, hormonii elibereaza trigliceridele pentru a asigura energia necesara intre mese. Persoanele care consuma in general mai multe calorii decat ard, in special calorii “usoare”, precum carbohidratii si grasimile pot prezenta un nivel crescut al trigliceridelor. Concentratiile mari pot creste riscul aparitiei boalii coronariene, in special in cazul femeilor. Nivelul trigliceridelor poate fi crescut si in cazul altor afectiuni, precum diabetul zaharat, prediabetul sau hipertensiunea arteriala. Factorii care cauzeaza cresterea nivelului de trigliceride: - obezitatea; - sedentarismul; - fumatul; - consumul excesiv de alcool; - dieta bogata in carbohidrati; - anumite boli (diabetul si afectiunile renale) si medicamente; - o serie de anomalii genetice. In general, trigliceridele provin din... [continuare]

Ce inseamna de fapt nivelul ridicat de colesterol

Ce inseamna de fapt nivelul ridicat de colesterol

Actualizat la data de: 09 Iulie 2024

Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog

Generalitati Colesterolul este un lipid insolubil in apa, ce intra in compozitia tuturor celulelor si este indispensabil pentru o buna functionare a organismului uman. Colesterolul, o substanta grasa regasita in numeroase parti ale organismului, este necesar pentru digestia alimentelor si productia de hormoni si vitamina D. Cand devine el periculos, de cate tipuri este si cum se poate controla eficient, aflati mai jos. Pericolele nivelului ridicat de colesterol Mentinerea unui nivel optim al coletsreolului total( 50mg/dl reprezinta baza prevenirii bolilor cardiovasculare si a complicatiilor acestora. Atunci cand surplusul de colesterol din organism se ataseaza de  peretii arterelor, se transforma intr-o placa tare, ce obstructioneaza treptat fluxul sangelui. Odata cu trecerea timpului, apar ateroscleroza sau rigiditatea arterelor, una dintre principalele cauze ale infarctului miocardic. Astfel, persoanele cu un nivel crescut de colesterol sunt expuse unui risc semnificativ... [continuare]

Investigatii si analize pentru bolile de inima

Investigatii si analize pentru bolile de inima

Actualizat la data de: 09 Februarie 2024

Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog

Analize pentru bolile cardiovasculare Bolile cardiovasculare se refera la toate bolile care afecteaza atat inima, cat si vasele de sange si reprezinta principala cauza de deces in tarile dezvoltate. Conform Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor, bolile cardiovasculare sunt responsabile pentru moartea a 1 din 4 oameni in Statele Unite ale Americii in fiecare an. Este cauza principala de mortalitate atat la barbati cat si la femei. Pentru a diagnostica bolile cardiovasculare, este nevoie de controale medicale periodice si analize de rutina. Doctorul poate gasi informatii in aceste teste si  poate spune daca sunt probleme cardiace inainte de a dezvolta simptome vizibile. Simptome ale bolilor cardiovasculare Simptomele bolilor cardiovasculare pot include: durere sau disconfort toracic, palpitatii sau tulburari ale ritmului cardiac, respiratie dificila, oboseala exagerata sau senzatie de lesin. Daca prezentati oricare dintre aceste simptome, ar trebui sa programati o... [continuare]

Informatii esentiale despre colesterol si valorile sale

Informatii esentiale despre colesterol si valorile sale

Actualizat la data de: 13 Decembrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Colesterolul este asociat in general cu sursele alimentare nesanatoase, al caror consum creste riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Insa acest alcool organic se regaseste in membrana celulara si in tesuturile organismului, fiind transportat in sange si necesar proceselor metabolice de la nivel celular. Valorile colesterolului sunt un bun indicator al starii de sanatate, de aceea monitorizarea lor este foarte importanta, mai ales la varste inaintate. Informatiile esentiale despre rolul colesterolului in organism si situatiile in care aceste devine periculos ajuta la o mai buna intelegere a modului in care functioneaza organismul si a factorilor de risc asociati cu excesul de lipide in sange. Rolul colesterolului in organism Colesterolul este un compus lipidic, sterol, regasit in compozitia membranelor celulare ale corpului uman. Cea mai mare proportie a sa este sintetizata de ficat (aproximativ 75%), iar restul provine din alimentele consumate... [continuare]

Cum se numeste acest contraceptiv injectabil? [continuare]

Factorii de risc ai bolii coronariene ischemice

Factorii de risc ai bolii coronariene ischemice

Actualizat la data de: 12 Iulie 2023

Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog

Generalitati Riscul cardiovascular poate fi inteles ca posibilitatea ca o persoana sa dezvolte o afectiune cardiovasculara cu potential fatal sau non-fatal intr-un anumit interval de timp. Printre factorii clasici de risc se enumera:varsta, sexul, ereditatea, fumatul, alcoolul, obezitatea, hipertensiunea arteriala, dislipidemia, diabetul zaharat, sedentarismul, factori psihosociali; dintre noii factori de risc enumeram homocisteina, lipoproteina (a), factorii proinflamatori, factorii protrombotici. Factorii de risc majori modificabili Acest articol isi propune sa ofere informatii cu privire la factorii majori de risc modificabili. 1. dislipidemia – dezordini legate de colesterol, trigliceride si lipidele totale din ser 2. fumatul 3. hipertensiunea arteriala esentiala 4.diabetul zaharat 5. sedentarismul 6. obezitatea 7. factorii de risc psihosociali – stresul. Dovezile cele mai puternice de asociere a unor factori de risc cu boala coronariana ischemica (BCI) sunt... [continuare]

Colesterolul: mit si realitate

Colesterolul: mit si realitate

Actualizat la data de: 02 Iulie 2025

Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog

Generalitati Colesterolul este un compus organic care face parte din grupa lipidelor, localizat in membrana celulara si in tesuturile organismului si care detine multiple functii in organism: - regleaza permeabilitatea membranelor celulare fata de anumite substante; - sintetizeaza corticosteroizii, hormonii sexuali (progesteron, estrogen si testosteron), dar si acizii biliari; - asigura metabolismul vitaminelor liposolubile: vitamina A, vitamina D, vitamina K si vitamina E; Organismul produce toata cantitatea de colesterol de care are nevoie, insa acesta provine si din aportul exogen ( introdus prin alimentatie), provenind din alimentele de origine animala precum oua, carnea, branza etc. Cand este in exces, impreuna cu alti compusi ai sangelui, se depune pe peretii vaselor sangvine sub forma de placi de aterom sau sub forma de calculi in vezicula biliara. HDL si LDL Depozitarea colesterolului la nivelul vaselor sangvine se asociaza cu un risc crescut de boala... [continuare]

Grasimile benefice si nocive din alimente

Grasimile benefice si nocive din alimente

Actualizat la data de: 07 Noiembrie 2024

Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog

Generalitati Grasimea reprezinta cea mai bogata sursa de energie alimentara disponibila n dieta zilnica. Un consum excesiv insa, poate produce un aport energetic prea mare, iar daca aceasta energie nu este folosita, va provoca excesul de greutate si obezitate, favorizand aparitia bolilor cardiovasculare. Cu toate acestea, grasimea este implicata si în alte functii ale corpului nostru: - mentine pielea si parul sanatosi. - Ajuta la absorbtia vitaminelor liposolubile (A, D, E si K). - efect termic asupra propriului organism. Tipuri de grasimi Cele mai multe dintre alimente contin mai multe tipuri de grasimi. Dintre acestea, unele sunt benefice pentru sanatate, comparativ cu altele. Totusi, nu este necesar sa se elimine complet, toate grasimile dintr-o dieta. Unele dintre ele influenteaza in mod pozitiv, iar altele in mod negativ starea de sanatate a unei persoane. Ideal ar fi, sa se consume cu moderatie produse alimentare care contin tipuri sanatoase de grasimi. Adevaruri... [continuare]

Instrumentele pentru scaderea nivelului de colesterol

Instrumentele pentru scaderea nivelului de colesterol

Actualizat la data de: 04 Aprilie 2024

Dr. Baicu Ana Maria
Medic specialist Cardiologie

Generalitati Un nivel normal al colesterolului este una dintre cele mai bune cai pentru protejarea de infarct miocardic si accident vascular cerebral. O substanta asemanatoare grasimii ce se gaseste in sange, numita colesterol, poate determina crearea unor depozite la nivelul arterelor. Aceste depozite de colesterol pot ingusta arterele – sau in unele cazuri le pot bloca complet – si impiedica trecerea sangelui incarcat cu oxigen spre inima. Rezultatele, pentru sute de mii de persoane in fiecare an, sunt angina pectorala, infarctul miocardic sau alte boli cardiovasculare. Tipuri de colesterol Exista trei tipuri de colesterol: colesterol HDL (lipoproteine cu densitate mare),colesterol LDL (lipoproteine cu densitate mica) si colesterol VLDL (lipoproteine cu densitate foarte mica) . Colesterolul HDL este deseori numit tipul „bun” de colesterol intrucat ajuta la eliminarea din organism a colesterolului celular in exces pe cale intestinala. LDL, sau colesterolul „rau”;... [continuare]

Recomandari dietetice pentru pacientii cu hipertensiune arteriala

Recomandari dietetice pentru pacientii cu hipertensiune arteriala

Actualizat la data de: 30 Octombrie 2024

Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog

Ce este hipertensiunea Hipertensiunea apare dintr-o combinatie de factori de mediu si genetici si din interactiunile acestor factori. Studiile epidemiologice, meta-analize si studii controlate randomizate au demonstrat ca anumite tipare alimentare si elemente alimentare individuale joaca un rol decizional in dezvoltarea hipertensiunii arteriale. Schimbarile in dieta pot scadea tensiunea arteriala, pot preveni dezvoltarea hipertensiunii si pot reduce riscul complicatiilor hipertensiunii arteriale. Strategiile dietetice pentru prevenirea hipertensiunii includ reducerea aportului de sodiu, limitarea consumului de alcool, cresterea aportului de potasiu si adoptarea unui model alimentar general, cum ar fi dieta DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension) sau o dieta mediteraneana. Pentru a reduce povara complicatiilor legate de tensiunea arteriala crescuta, sunt justificate eforturile care se concentreaza pe schimbari de mediu si comportamentale individuale care incurajeaza si... [continuare]

Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale
Helixomic
Genetica 0316300350
Sectorul 2, Str. Delea Veche, Nr. 24
Hipercolesterolemia: principii de baza

Hipercolesterolemia: principii de baza

Actualizat la data de: 18 Mai 2023

Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog

Generalitati Colesterolul este o substanta grasa, ceroasa, produsa la nivelul ficatului, dar care se gaseste si in anumite alimente de origine animala, precum produsele lactate, ouale sau carnea. Organismul necesita colesterol pentru o buna functionare. Celulele parietale (ale peretelui) vasculare sau membranele celulare au in structura lor colesterol; de asemenea, este nevoie de colesterol pentru a produce hormoni, vitamina D sau acizii biliari, ce ajuta la digestia grasimilor. Dar, organismul are nevoie doar de o cantitate foarte mica de colesterol pentru aceste nevoi. Cand se acumuleaza niveluri crescute din aceasta substanta in organism (hipercolesterolemie) apar problemele medicale, precum bolile coronariene, bolile cerebrale. Cresterea valorilor colesterolului se asociaza cu un risc crescut de a dezvolta un eveniment cardiovascular , potential fatal, intr-un interval de timp. Bolile coronariene Cand in organism se acumuleaza prea mult colesterol se... [continuare]

Hipercolesterolemia - valoarea colesterolului crescuta

Hipercolesterolemia - valoarea colesterolului crescuta

Actualizat la data de: 05 Octombrie 2022

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Ce este colesterolul Colesterolul este un tip de grasime. Organismul uman are nevoie de acesta in mai multe scopuri, cum ar fi sinteza de celule. Dar colesterolul in exces in sange creste riscul pentru infarctele miocardice si accidentele vasculare cerebrale. Colesterol este procurat din alimentele consumate si din sinteza lui de catre ficat. Ficatul este cel cate sintetizeaza cea mai mare parte din colesterolul de care are nevoie organismul uman Tipurile de colesterol Colesterolul circula prin organism legat de o proteina (proteina transportoare). Acest ansamblu de proteina-colesterol se numeste lipoproteina. Lipoproteinele pot fi, fie cu densitate ridicata, fie cu densitate scazuta, in functie de cantitatea de proteina si grasime continuta. Lipoproteinele cu densitate scazuta (LDL, low density lipoproteins) sunt alcatuite in cea mai mare parte din grasimi si o mica parte de proteine. LDL este tipul rau de colesterol, datorita faptului ca determina ateroscleroza (obstrueaza... [continuare]

Mic dictionar de analize medicale, constante biologice (enzime, hormoni, substante organice etc.)

Mic dictionar de analize medicale, constante biologice (enzime, hormoni, substante organice etc.)

Actualizat la data de: 20 Noiembrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Acid vanil mandelic Acid Vanil Mandelic (AVM sau VMA)urinar - valori normale: 1.7-7.4 mg/24h. In neuroblastom sau ganglioneuroni prezinta valori mai mari de 10mg/24h. Intre 26-66 exista certitudine de feocromocitom. Aglutinine, aglutinogene Aglutininele - anticorpi prezenti in unele seruri, capabili sa aglutineze microorganismele sau globulele rosii ce contin aglutinogenul (un antigen) corespunzator. Grupele sanguine - reprezinta o categorie in care se situeaza fiecare persoana dupa varietatea aglutininelor din sange, care ii sunt proprii, fiecare categorie apartinand unui sistem bine definit. Sistemul clasic al grupelor sanguine eritrocitare (dependent de aglutininele situate pe globulele rosii) este sistemul ABO, ce cuprinde 4 grupe: - A (prezenta de aglutinogen A) - B (prezenta de aglutinogen B) - AB (ambele aglutinogene) - O (absenta aglutinogenelor). Alanin-amino-transferaza Alanin-amino-transferaza (glutam-oxalacetica) TGO, AST - transferare in forma activa,... [continuare]

Cele mai bune alimente pentru micul-dejun

Cele mai bune alimente pentru micul-dejun

Actualizat la data de: 28 August 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Majoritatea oamenilor sunt de parere ca micul-dejun este cea mai importanta masa a zilei pentru ca iti asigura energia necesara pentru intreaga zi, stimuland metabolismul. Cu toate acestea, alimentele populare care se consuma la micul-dejun, precum gogosile, produsele de patiserie si clatitele, sunt bogate in grasimi saturate si zahar si contin putine proteine sau fibre. Un mic-dejun sanatos este unul care contine alimente nutritive care ofera energie si satietate, ce ajuta la prevenirea exceselor alimentare. In acest articol vor fi prezentate alimentele recomandate pentru micul-dejun. Fulgii de ovaz Fulgii de ovaz reprezinta o forta nutritiva. Contin beta-glucan, o fibra care ajuta la senzatia de satietate pe o perioada mai lunga de timp si scade nivelul colesterolului din sange. Fulgii de ovaz sunt bogati in antioxidanti, acizi grasi Omega-3, folati si potasiu. Un studiu a aratat ca persoanele care au consumat fulgi de ovaz la micul-dejun s-au simtit... [continuare]

Motive pentru care este recomandat sa consumati capsuni

Motive pentru care este recomandat sa consumati capsuni

Actualizat la data de: 11 Februarie 2025

Autor: SfatulMedicului

Beneficiile consumului de capsuni Daca nu sunteti amatori ai capsunilor, ar trebui sa deveniti. Nu doar ca sunt suculente, estivale si delicioase, ci reprezinta un aliment remarcabil din toate punctele de vedere. Pline de elemente nutritive, de fibre si de antioxidanti (cum ar fi vitamina C), capsunile ofera o gama larga de avantaje pentru sanatate care ar putea sa va surprinda. Aceste alimente mici rosii protejeaza ochii, favorizeaza digestia si regleaza tensiunea arteriala. Putin calorice, pot fi consumate fara moderatie. Iata cele mai bune motive pentru care ar trebui ca aceste fructe sa se regaseasca din ce in ce mai des in meniul dumneavoastra: Intaresc imunitatea Capsunile sunt o sursa excelenta de vitamina C, asigura medicii nutritionisti. Majoritatea mamiferelor – exceptand oamenii – au capacitatea de a produce in mod natural vitamina C; iata de ce este important sa consumati diferite alimente care o contin. O portie de capsuni acopera 51,5 mg de vitamina C si... [continuare]

Carbohidratii care aduc beneficii dietei

Carbohidratii care aduc beneficii dietei

Actualizat la data de: 07 Noiembrie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Ati dezvoltat o teama irationala de a consuma carbohidrati? Va feriti sa mancati paine proaspata, orez sau paste? Mii de persoane au dezvoltat o aversiune fata de aceste alimente de baza, din cauza programelor de slabire rapida precum dietele Atkins sau South Beach, care sustin eliminarea totala a carbohidratilor, in favoarea alimentelor bogate in grasimi si proteine. Este timpul sa reconsiderati introducerea alimentelor precum painea integrala, orezul brun sau legumele in dieta dumneavoastra, pentru a fi in forma, a arde grasimi sau chiar a creste protectia impotriva bolilor de inima. Ce sunt carbohidratii? Carbohidratii se gasesc intr-o gama larga de produse - paine, fasole, lapte, floricele de porumb, cartofi, prajituri, spaghete, bauturi racoritoare, porumb, etc. Acestia sunt disponibili intr-o varietate de forme. Elementul constitutiv de baza al fiecarui carbohidrat este o molecula de zahar, o uniune simpla de carbon, hidrogen si oxigen. Amidonul si... [continuare]

Inlocuitori pentru unt

Inlocuitori pentru unt

Actualizat la data de: 24 Aprilie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Nu puteti nega faptul ca untul este delicios. Untul este fabricat din grasimi animale si are o concentratie foarte mare de grasimi saturate si colesterol care dauneaza sanatatii inimii dvs., dar si organismului, in general. Totusi, in cazul in care colesterolul dvs. este prea mare sau daca doriti sa eliminati din dieta o parte din grasimile saturate ar trebui sa alegeti inlocuitori la fel de gustosi pentru unt. Facand acest lucru veti contribui la scaderea lipoproteinelor cu densitate mica sau a colesterolului LDL cunoscut sub denumirea de colesterol rau. Alternative sanatoase la consumul de unt Avocado - Daca veti pasa bine miezul unui fruct de avocado si il veti intinde pe paine veti obtine o gustare gustoasa si sanatoasa. Avocado este bogat in fibre, vitamina C, potasiu dar si grasimi benefice pentru organism. Cu ajutorul acestui fruct va veti mentine energia pe intreg parcursul zilei. De asemenea, uleiul de avocado ajuta la reducerea colesterolului si lupta... [continuare]

Comunitate medicala

Prescurtari

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Investigatii

Ce inseamna: MCHC MCV MCH RDW-CV Colesterol LDL [continuare]

Comunitate medicala

Regim alimentar

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Diete

Buna ziua, Stimate Domnule Doctor , Am afectiuni coronare protezate,iar dupa interventie am luat constant in greutate,ajungind pina la 90 kg la 1.67m. Mentionez ca am urmat indicatiile privind alimentatia atit cantitativ cit si calitativ , cu exceptia miscarii in perioada de iarna ,adaug ca colesterolul total ,HDL,LDL si trigliceridele sunt in limite normale. Ce regim alimentar trebuie sa urmez si concret ce meniu trebuie sa alcatuiesc din ce, cit ,cind si cum astfel incit sa scad ingreutate cel putin 15 kg.? Va multumesc. Cu toata stima. [continuare]

Pagina 2 din 34 (1000 rezultate)