Coronavirus Update

Contraceptivele injectabile

Intrebare postata de comentarii utilizatori cu 12 ani in urma - 11 raspunsuri
Grupurile de discutie din care face parte intrebarea: Contraceptie Antecedente familiale de discrazie sanguina Sangerare postpartum Durere la nivelul sanilor postpartum Embolismului pulmonar recurent

Cum se numeste acest contraceptiv injectabil?

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (11)

(cu 12 ani in urma)

Buna Vera,

Exista mai multe tipuri de contraceptive injectabile pe care le gasesti in farmacii sub numele comerciale:
DORYXAS - recomandat in contraceptia hormonala si produs de Richter Gedeon
DEPO-PROVERA - contraceptiv injectabil numai cu progestative produs de Pharmacia & Upjohn
MEGESTRON - produs de Organon - contraceptiv injectabil numai cu progestative
NORISTERAT - contraceptie de lunga durata (2-3 luni), numai pentru femei care nu suporta contraceptive orale

Medicul tau ginecolog este singurul in masura sa stabileasca care dintre aceste produse iti este potrivit, in urma unor teste.

Multa sanatate!

Te-a ajutat acest raspuns? 0
Notificarile raspunsului dezactivate
Seteaza notificarile pe email
×
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
carmen621 (cu 12 ani in urma)

NU FACE p***aA SA INCERCI CU CONTRACEPTIVE INJECTABILE!!!!!!!!!!! am facut si eu acum 1 an si mi-am blestemat zilele !!! numai eu stiu ce am patit cu DEPO PROVERA.. ACESTA SE FACE O DATA LA 3 LUNI ..L-AM FACUT SI EU SI A DAT REZULTATE INSA DUPA 3 LUNI NU L-AM MJAI FACUT SI M-AM DEREGLAT HORMONAL , ADICA MAI EXACT AM AVUT AMENOREE(LIPSA MENSTRUATIEI)TIMP DE 5 LUNI DAR IN ACEST 5 LUNI DE ZILE AM SUFERIT F MULT MULT PENTRU CA NU SCAPAM DE SANGERARI ZILNICE . AM MERS LA MEDIC I-AM POVESTIT SUFERINTA MEA SI MI S-A RASPUNS CLAR CA NU ARE CE SA-MI FACA PT CA ERAM SUB INFLUENTA EFECTULUI ACESTUI VACCIN SI CA IMI VA TRECE DAR SA MAI ASTEPT SA -SI REVINA ORGANISMUL....SI UITE ASA AM ASTEPTAT 5 LUNI DE COSMAR ... ERA PRIMA FORMA DE CONTRACEPTIE PE CARE O ADOPTASEM VREODATA SI ULTIMA !!! POTI GASI INFO DESPRE ACESTA PE INTERNET ARE RISCURI F MARI POATE MAI MARI DECAT PILULELE DURATA LUI DE EFICIENTA AJUN GAND CHIAR SI LA 1 AN + RISCUL DE INFERTILITATE DESTUL DE CRESCUT IN CAZUL ADMINISTRARII INDELUNGATE....MAI GANDESTE-TE MAI BINE INCEARCA CU PILULE...E ADEVARAT CA ESTE MAI COSTISITOR SA TI CONT DE FIECARE PILULA PE CARE TREBUIE SA O IEI ZI DE ZI LA ACCEASI ORA SI DE COSTUL ACESTORA IN COMPARATIE CU DEPO PROVERA ....

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
carmen614 (cu 12 ani in urma)

Buna fetelor

Ma cheama Ramona si vreau sa va spun ca folosesc DEPO-PROVERA din anul 1997 si m-a simt excelent intradevar mi sa dereglat ciclul dar in rest totul e ok,cand am vrut sa raman insarcinata am renuntat la injectie si a-m ramas insarcinata mai greu,dar acum am un baietel de 7 ani jumate.Nu am luat in greutate deloc,sunt la fel,mai am si o verisoara care a folosit tot DEPO-PROVERA si acum are o fetita si nici ia nu s-a ingrasat,depinde de organism si aceast injectie nu se da la femeile perfect sanatoase de ex.cand mi-la recomandat doctora mea m-ia pus un set de intrebari de ce boli am suferit si un set de analize.CONTRACEPTIVELE INJECTABILE mi se pare ce-a mai buna metoda de anu ramane insarcinata,cu medicamentele e foarte dificil alea sigur suta la suta te ingrasa si colac peste pupaza mai ramai si gravida chiar daca le iei la timp.Consultati un medic inainte de a le folosi,intradevar primele 3 luni m-am chinuit ca am avut ciclu zi de zi ,pana se obisnuieste corpul cu injectia,dar acum nu mai am nici o problema.

Multa sanatate!

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
carmen621 (cu 12 ani in urma)

DEPO PROVERA, SUSPENSIE INJECTABILA
Subiecte conexe: hormon crestere injectabil testosteron depo contraceptie injectabila tromboflebita retentie lichid edem papilar cancer cervical sarcina ectopica tromboflebita membrelor inferioare hiperplazie uterina ciclu menstrual normal tromboflebita acuta tulburari ciclu menstrual tromboza venoasa scaderea libidoului durata ciclu menstrual

Contraindicatii:
Sarcina cunoscuta sau suspecta sau ca test de diag-nostic pentru sarcina. Sangerare vaginala nediagnosticata. Neoplasm de san cunoscut sau suspect. Tromboflebita acuta sau cronica sau antecedente de boala tromboembolica. Boala sau disfunctie hepatica. Sensibilitate crescuta la Depo-Provera (medroxiprogesteron sau alt ingredient).

Precautii:
1. Sangerari neregulate. Majoritatea femeilor ce folosesc Depo-Provera contraceptiv injectabil prezinta modificari ale sange-rarilor menstruale. Aceste modificari includ sangerare neregulata sau imprevizibila sau spotting sau, mai rar, sangerare marcata, continua. Daca aceasta sangerare anormala persista sau este severa, trebuie efectuate investigatiile adecvate pentru a exclude posibilitatea unei patologii organice, iar daca este necesar trebuie instituit un tratament corespunzator. Daca femeile continua sa foloseasca Depo-Provera contraceptiv injectabil, cateva vor experimenta sangerare intermenstruala si un numar mai mare amenoree. in luna a 12-a, amenoreea a fost raportata la 55% din femei, iar in luna a 24-a la 68% din femeile care folosesc Depo-Provera.
2. Modificari ale densitatii osoase. Folosirea Depo-Provera poate fi considerata printre factorii de risc ai dezvoltarii osteoporozei. Gradul pierderii osoase este mai mare in primii ani de administare si apoi se apropie de rata normala corespunzatoare varstei.
3. Riscuri maligne. Supravegherea pe termen lung a femeilor ce folosesc Depo-Provera contraceptiv injectabil a demonstrat un risc global usor crescut sau nemodificat al cancerului de san si nici un risc crescut pentru cancerul de ovar, ficat sau cancer cervical si un efect protectiv, prelungit de reducere a cancerului endometrial in pop**atia celor ce folosesc medicamentul. Riscul relativ crescut (RR) de 2,19 (95% IC 1,23-3,89) al cancerului de san a fost asociat cu folosirea Depo-Provera la femeile la care prima expunere la medicament a fost in urma cu 4 ani si la cele cu varsta sub 35 de ani (IC = interval de confidenta). Cu toate acestea, RR global pentru femeile care folosesc mereu Depo-Provera a fost de numai 1,2 ( 95% IC 0,96-1,52). Nota: Un RR de 1 nu indica un risc crescut, dar nici unul scazut, de cancer asociat folosirii acestui medicament comparativ cu cei ce nu-l folosesc. in cazul unei subpop**atii cu RR de 2,19, intervalul de confidenta de 95% este destul de larg si nu include valoarea de 1, aceasta demonstrand un risc crescut pentru cancer de san in subgrupul definit fata de cei care nu iau medicamentul. Valoarea de 2,19 a RR arata ca femeile care au inceput administrarea medicamentului in urma cu 4 ani si au varsta sub 35 de ani, au un risc de 2,19 ori mai mare (IC 95% : 1,23-3,89 ori) de a face cancer de san fata de cele care nu iau acest medicament. Institutul National de Cancer raporteaza o incidenta medie anuala a cancerului de san pentru femeile din S.U.A., fara deosebire de rasa, cu varsta cuprinsa intre 30 si 34 de ani, de 26,7% la 100000 femei. Un RR de 2,19 creste riscul posibil de la 26,7 la 58,5 cazuri la 100000 de femei. Riscul atribuabil (RA) este de aceea 3,18 la 100000 femei pe an. O crestere nesemnificativa statistica a RR a cancerului cervical de tip scuamos a fost asociata folosirii Depo-Proverei la femei care au fost prima data expuse medicamentului inainte de 35 de ani (RR 1,22 la 1,28 si 95% IC 0,93 - 1,70). Riscul relativ global nesemnificativ al cancerului invaziv de tip scuamos la femei ce au folosit mereu Depo-Provera a fost estimat a fi 1,11 (95% IC 0,96-1,29). Nu a fost observata nici o modificare a riscului in functie de durata de folosire sau numarul administrarilor sau de tipul expunerilor, initial sau recent.
4. Boala tromboembolica. Medicul trebuie alertat la cea mai precoce manifestare trombotica (trombo-flebita, embolism pulmonar, boli cerebrovasculare sau tromboza renala). Daca oricare din aceste manifestari apare sau este suspicionata, medicamentul nu trebuie administrat.
5. Boli oculare. Medicatia nu trebuie readministrata in timpul examinarii, daca exista pierderi bruste complete sau partiale a acuitatii vizuale sau daca exista un debut brusc de ptoza, diplopie sau migrena. Daca examinarea arata edem papilar sau leziuni vasculare retiniene, administrarea medicatiei trebuie evitata.
6. Sarcini accidentale. Nou-nascutul provenit din sarcinile accidentale, care apar la 1-2 luni de la injectia cu Depo-Provera, poate avea risc crescut de greutate scazuta la nastere, care la randul ei este asociat cu risc crescut de exitus neonatal. Riscul atribuabil este scazut pentru ca aceste sarcini sunt mai rare. La copiii mamelor ce folosesc Depo-Provera s-a observat o crestere semnificativa a incidentei polidactiliei si a anomaliilor cromozomiale, polisindactilia fiind cea mai pronuntata la femei sub 30 de ani. Natura diferita a acestor anomalii, lipsa confirmarii de catre alte studii, expunerea proconceptuala la distanta a Depo-Provera si efectul de sansa datorat compararii statistice multiple, face imposibila o asociere cauzala. Copiii expusi la medroxiprogesteron acetat in uter si urmariti apoi in adolescenta nu au demonstrat nici un efect advers, incluzand dezvoltarea fizica, intelectuala, sexuala sau sociala. Multe rapoarte au sugerat o asociere intre expunerea intrauterina la agentii progestativi din timpul primului trimestru de sarcina si anomalii genitale fetale masculine sau feminine. Riscul de hipospadias (5 pana la 8 la 1000 din nou-nascutii de sex masculin in pop**atia generala) poate fi aproape dublat prin expunerea la acest medicament. Nu exista date suficiente pentru a cuantifica riscul la fetii expusi de sex feminin, dar din cauza ca o parte din aceste medicamente determina virilizarea usoara a organelor genitale externe a fetilor feminini si din cauza riscului crescut de hipospadias la feti masculini, este prudenta evitarea administrarii acestui medicament in primul trimestru de sarcina. Pentru a ne sigura ca Depo-Provera nu este administrata unei femei gravide, este important ca prima injectie sa fie facuta numai in primele 5 zile de la inceperea ciclului menstrual, in primele 5 zile postpartum la femeile care nu alapteaza si la 6 saptamani pentru cele ce alapteaza. (Vezi Doze si Administrare).
7. Sarcina ectopica. Cadrele medicale trebuie sa aiba in vedere posibilitatea aparitiei unei sarcini ectopice la femeile ce folosesc Depo-Provera si raman insarcinate sau acuza dureri abdominale severe.
8. Lactatie. Cantitati decelabile de medicamente au fost identificate in laptele matern la femeile ce foloseau Depo-Provera. La femeile lauze tratate cu Depo-Provera, compozitia calitativa si cantitativa a laptelui nu este afectata. Copiii expusi prin laptele matern la medroxiprogesteron au fost studiati pentru efectele asupra dezvoltarii si comportamentului de-a lungul pubertatii. Nici o reactie adversa nu a fost observata.
9. Anafilaxie si reactii anafilactoide. In cazul folosirii terapiei cu Depo-Provera au fost raportate anafilaxia si reactiile anafilactoide. Daca apare reactia anafilactica trebuie instituit tratament adecvat. Reactiile grave necesita tratament de urgenta.
Precautii generale. Examinarea fizica: Evaluarea inainte de tratament si antecedentele anuale, examenul fizic trebuie sa includa date speciale referitoare la san si organele pelvine, precum si un test Papanicolaou. Retentia de lichide: Din cauza ca medicamentele progestative pot determina un grad de retentie lichidiana, stari ce pot fi influentate de acest efect, precum epilepsia, migrena, astmul si disfunctia cardiaca sau renala, necesita o observare atenta. Modificari ale greutatii corpului: Exista o tendinta de crestere in greutate la femeile sub tratament cu Depo-Provera. De la o greutate medie initiala de 61,68 kg, femeile ce au urmat un an de tratament cu Depo-Provera au ajuns la o greutate de cu 2,45 kg mai mult. Pacientele, dupa 2 ani de tratament, au castigat in greutate 3,67 kg. Femeile care au incheiat 4 ani de tratament au castigat in greutate o medie de 6,26 kg, iar cele cu 6 ani de terapie au avut mai mult cu 7,4 kg. Doua procente din femei s-au retras din experimentul clinic, din cauza excesului de greutate. Reluarea fertilitatii: Depo-Provera contraceptiv injectabil are un efect contraceptiv prelungit. intr-un studiu facut in S.U.A., pe un lot de femei care au intrerupt tratamentul cu Depo-Provera, pentru a deveni gravide, sunt furnizate date numai pentru 61% din ele. Pe baza analizarii Life table a acestor date, se asteapta ca 68% din femeile care vor ramane insarcinate sa procreeze in 12 luni, 83% sa procreeze in 15 luni si 93% in 18 luni de la ultima injectie. Timpul mediu de conceptie pentru acelea ce procreeaza este de 10 luni de la ultima administrare cu limite intre 4 si 31 de luni si nu este legat de durata de folosire a medicamentului. Nu exista date despre 39% din pacientele care intrerup terapia cu Depo-Provera in scopul procrearii sau care nu mai pot fi urmarite sau s-au razgandit. Tulburari ale SNC si convulsii: Pacientii care au antecedente de depresie trebuie observati atent, iar medicamentul nu trebuie administrat in cazul reaparitiei depresiei. Au fost raportate putine cazuri de convulsii la pacientii tratati cu Depo-Provera contraceptiv injectabil. Nu sunt dovezi clare despre cauza acestora (administrarea medicamentului sau cauze preexistente). Metabolismul carbohidratilor: S-a observat o scadere a tolerantei la glucoza la anumiti pacienti aflati sub tratament cu Depo-Provera. Mecanismul este necunoscut. Pentru acest motiv, pacientii diabetici trebuie observati atent in timpul terapiei. Functia hepatica: Daca apare icter, trebuie reconsiderata oportunitatea administrarii medicamentului. Protectia impotriva bolilor transmise sexual: Pacientii trebuie informati ca acest produs nu protejeaza impotriva infectiei HIV (SIDA) sau a altor boli transmise sexual.Interactiuni ale medicamentului: Aminoglutetimida administrata concomitent cu Depo-Provera ar putea sa scada semnificativ concentratia serica de medroxiprogesteron acetat. Beneficiarii acestui tratament trebuie sfatuiti asupra scaderii eficientei medicamentului prin folosirea lui simultana cu aminoglutetimida sau medicamente inrudite.Interactiuni ale testelor de laborator: Anatomopatologul trebuie informat asupra terapiei cu progestativ in cazul examinarii unor probe relevante. Urmatoarele teste de laborator ar putea fi afectate de progestative, inclusiv Depo-Provera injectabil: Concentratiile plasmatice sau urinare de steroizi sunt scazute (ex. progesteron, estradiol, pregnandiol, testosteron, cortizol); Concentratiile de gonadotropine sunt scazute; Concentratiile de globuline legate de hormonii sexuali sunt de asemenea scazute; Iodul legat de proteine si cel legat de proteine si extras de butanol ar putea sa creasca. Captarea T3 poate sa scada; Testele de coagulare pentru protrombina (factorul II), pentru factorii VII, VIII, IX si X pot creste); Sulfobromftaleina si alte teste hepatice pot fi crescute; Efectele medroxiprogesteronului asupra metabolismului lipidelor nu sunt consecvente. Au fost observate atat cresteri cat si scaderi ale colesterolului total, tri-gliceridelor, lipoproteinelor cu densitate mica (LDL), lipoproteinelor cu densitate mare (HDL) si a colesterolului. Carcinogeneza: Vezi Precautii, sectiunea 3.Sarcina si lauzie: Sarcina categoria X. Vezi Precautii sectiunea 5. Lauzie: Vezi Precautii, sectiunea 8.Informatii pentru pacient: Se recomanda ca viitorii beneficiari ai tratamentului cu Depo-Provera sa fie informati asupra riscurilor si beneficiilor datorate medicamentului, in comparatie cu alte forme de contraceptie sau cu lipsa acesteia. Se recomanda ca medicii sau alte cadre medicale responsabile sa informeze pacientele la inceperea tratamentului ca ciclul lor menstrual poate fi modificat si ca poate sa apara sangerare neregulata si imprevizibila sau spotting care poate scadea pana la amenoree, daca tratamentul Depo-Provera continua, nefiind necesara alta terapie.Reactii adverse: in cel mai mare studiu clinic experimental cu Depo-Provera, la peste 3900 de femei tratate timp de pana la 7 ani cu Depo-Provera s-au observat urmatoarele reactii adverse care pot fi legate sau nu de tratamentul cu acest medicament. Urmatoarele reactii adverse au fost raportate la 5% din subiecti: Ciclu menstrual neregulat (sangerare sau amenoree sau ambele); Cefalee; Nervozitate; Durere sau disconfort abdominal; Ameteala; Astenie (slabiciune sau oboseala). Reactii adverse raportate la 1 pana la 5% din subiectii care au folosit Depo-Provera au fost: Scaderea libidoului sau lipsa orgasmului; Durere lombara; Crampe la nivelul membrelor inferioare; Depresie; Greata; Insomnie; Leucoree; Acnee; Vaginita; Durere pelvina; Durere la nivelul sanilor; Alopecie sau lipsa cresterii parului; Senzatii de balonare; Rash; Edem; Bufeuri; Altralgii. Reactiile raportate la mai putin de 1% dintre subiecti au inclus: galactoreea, melasma, cloasma, convulsii, modificari ale apetitului, tulburari gastro-intestinale, icter, infectii genito-urinare, chisturi vaginale, dispareunie, parestezii, durere toracica, embolie pulmonara, reactii alergice, anemie, somnolenta, sincopa, dispnee si astm, tahicardie, febra, transpiratii abundente cu miros deosebit, piele uscata, frisoane, cresterea libidoului, senzatie excesiva de sete, disfonie, durere locala (la nivelul locului de administrare), discrazii sanguine, sangerari rectale, modificari ale dimensiunilor sanului, noduli la nivelul sanului sau sangerarea areolei mamare, tumora la nivelul axilei, cancer de san, prevenirea lactatiei, senzatie de sarcina, incapacitatea reluarii fertilitatii, paralizie, paralizii faciale, sclerodermie, osteoporoza, hiperplazie uterina, cancer cervical, vene varicoase, dismenoree, hirsutism, sarcini accidentale, tromboflebita, tromboza venoasa profunda. in plus, s-au mai obtinut si rapoarte voluntare cu reactii anafilactoide si anafilaxie, consecutive tratamentului cu Depo-Provera.

Compozitie:
Fiecare ml contine:-Medroxiprogesteron acetat - 150 mg-Polietilen glicol 3350 - 28,9 mg-Polisorbat 80 - 2,41 mg-Clorura de sodiu - 68 mg-Metilparaben - 1,37 mg-Propilparaben - 0,150 mg-Apa sterila q.s.

Actiune:
Depo-Provera contraceptiv injectabil (medroxiprogesteron acetat), administrat in doza recomandata la femei, la fiecare 3 luni, inhiba secretia de gonadotropine inhiband maturarea foliculara si ovulatia si determinand subtierea endometrului. Aceste actiuni determina efectul sau contraceptiv.

Administrare:
Flaconul de 1 ml de Depo-Provera contra-ceptiv injectabil trebuie agitat bine imediat inainte de folosire pentru a fi siguri ca doza ce trebuie administrata reprezinta o suspensie uniforma. Doza recomandata este de 150 mg Depo-Provera contraceptiv injectabil, administrat injectabil la fiecare 3 luni intramuscular profund, in muschiul gambei sau gluteal. Pentru a creste garantia ca pacienta nu este insarcinata in momentul administrarii se recomanda ca injectia sa fie facuta in primele 5 zile de la inceputul ciclului menstrual normal, la 5 zile post-partum daca nu alapteaza si la 6 saptamani post-partum daca alapteaza. Daca perioada dintre cicluri este mai mare de 14 saptamani, medicul trebuie sa cerceteze daca pacienta a fost sau nu gravida inainte de administrarea medicamentului.

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
comentarii utilizatori (cu 12 ani in urma)

fac astfel de injectii de 6 ani si jumatate, una la 3 luni.am 40 de ani , mi-e frica de o sarcina dar oare nu ar trebui sa mai fac si-o pauza in administrarea lor.precizez ca ma simt bine nu am nici un efect secundar.

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
comentarii utilizatori (cu 12 ani in urma)

Am facut 4 astfelde injectii side 3ani de cand le am intrerupt sufar de amenoree iar acum incerc tot felul de metode sa revinla normal,maialescamidoresc mai mult ca orice un bebe.Ganditi va f f f f bine daca este cea mai buna metoda!!!!!!!!!Daca a mai trecut cineva prin asa ceva sau stiti un remediu va rog contactati ma [email protected] Va multumesc

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Ana (cu 7 ani in urma)

Acelasi lucru mi s-a intmplat si mie, dupa ce am facut o singura injectie in iulie 2013, nu am mai rams insarcinata timp de 2 ani dupa care am pierdut pana in iulie 2013, 4 sarcini in faza incipienta 6 saptamani.
Nu faceti injectia asta este periculoasa. Provoaca dereglari hormonale de foarte lunga durata si are reactii adverse, lipsa menstruatiei, la mine a fost de 8 luni dupa injectie si apoi hemoragie si inceput de osteoporoza la varsta de 37 de ani.

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
maryna505 (cu 10 ani in urma)

vad ca parerile sunt impartite vis a vis de folosirea contraceptivelor injectabile, dar dupa ce am citit cateva zeci de pareri pro si contra am ajuns la concluzia ca cea mai buna dintre cele doua (contraceptive injectabile contra pilule zilnice) sunt pilulele zilnice.
am 21 de ani si le folosesc de aproape 1 an si spre deosebire de cele injectabile care iti provoaca dereglari ale menstruatiei pe langa celelalte indispensabile reactii adverse de luare in greutare, irascibilitate si riscul ca fertilitatea sa iti fie afectata sau chiar prima sarcina de dupa incetarea efectului administrarii, pilulele prezinta avantaje precum:
-pot fi schimbate cu usurinta in cazul nepotrivirii cu organismul tau,
- nu produc dereglari ale menstruatiei, ci din contra regleaza menstruatia si reduc durerile si reactiile premenstruale,
-nu duc la luarea in greutate atat timp cat iti controlezi alimentatia,
-au o marja de acoperire de +12 ore in cazul in care ai uitat sa iei una din pilule la timp (adik vei fi -protejata si in urmatoarele 12 ore dupa ultima pilula administrata),
-fertilitatea nu iti va fi afectata,
-poti renunta oricand la ele fara a fi nevoita sa astepti cele trei luni in care contraceptivele injectabile au un efect sigur si cele 12 luni in care exista sansa sa iti revina fertilitatea la normal

doar abstineneta e o metoda 100% sigura, dar gandeste-te care din metodele utilizate pentru contraceptie e cea mai potrivita pentru tine si pentru cei din jur

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Andreea (cu 8 ani in urma)

Unde in TM pot gasi DEPO-PROVERA ? Am facut un timp la aceste injecti la un cabinet de planificare famailiala si dupa care doctorita na-mai avut ! Dar vreau sa le-iau iar , unde in TM pot gasi ? multumesc

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
roxana (cu 6 ani in urma)

buna in anul 2013 in luna iunie am fost la un medic ginecolog in norvegia sa imi fac un control si niste analize si iam zis daca se poate sa imi prescrie si anticonceptionale si el a zis ca da dar intai trebuie sa imi faca niste teste sa vada daca imi suporta corpul bineinteles mia zis ca da si mia dat reteta timp de un am si faceam cate o injectie la 3 luni bininteles am terminat anu trecut in iunie 2014 am facut ultima injectie si in tot timpul asta nu am avut ciclu si nici dupa ce au trecut efectul de 3 luni nu imi mai vine am fost la medic miam facut toate controale posibile si miau iesit bine ca nu am nimic si iam zis si atunci de ce nu imi vine ciclu si mia zis ca trebuie sa adtept problema este ca nu ma simnt bine am calduri ma sufoc ma doare foarte tare capul sunt nervoasa nu mai stiu ce sa fac va rog datimi in sfat ce este de facut numai rezist va multumesc

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
alissia (cu 5 ani in urma)

ubuna sunt alis am 21anii si vreau sa aflu si eu daca am facut 2injecti nu stiu cum se numea leam facut la 15anii am dat nastere copilului meu eu eream minora mama mea nu erea cu mine decat soacra dupa ce am nascut baietelul meu soacra mea ma dus la o clinica acolo mia fost mi-a facut o injectie...cand a inplinit copilasul meu 6luni am fost din nou dusa acolo si mi au mai facut una....deci baietelul meu acum are 6anii.si eu ..ma chinui sa mai raman insarcinata imi este frica sa ma duc sa aflu dc nu mai pot ramane

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.